Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hemmingsen skal føre OB videre: Han var førstevalget

Af Redaktionen
Foto: OB.dk
Foto: OB.dk

Det bliver en tidligere OB-kæmpe, der skal videreudvikle kulturen og bygge videre på det fundament, der er skabt de sidste seks år, når Michael Hemmingsen fra årsskiftet tiltræder som sportschef for det fynske fodboldflagskib.

Han har stort set haft alle roller i OB. Spiller, anfører, assistenttræner og cheftræner.

Og fra årsskiftet kan Michael Hemmingsen også skrive sportschef på sit OB-CV.

I et felt af flere stærke kandidater faldt valget på den tidligere forsvarsgeneral med mere end 400 kampe i den stribede trøje.

I jagten på en afløser for Jesper Hansen, der efter mere end seks år på posten som sportsdirektør stopper efter januar måneds transfervindue, har OB’s sportsudvalg haft fokus på at finde en sportschef, der kan bygge videre på det fundament, som Jesper Hansen og teamet i Ådalen har udviklet.

“I et interessant felt af spændende kandidater, var Michael Hemmingsen vores førstevalg.

Ud over at kende klubben, kulturen og omgivelserne fra sine mange år i Ådalen, har han både som spiller og træner vist stor fodboldfaglighed og stærke lederegenskaber.

Desuden kender han branchen og har et rigtigt godt netværk,” siger Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event.

Han tilføjer;

“Derfor er vi sikre på, at Michael er den rigtige til at bygge videre på det fundament, der er blevet skabt de senere år.

Vi har fået udviklet en stærk kultur omkring ligatruppen og akademiet, som skal fortsætte.

Michael skal naturligvis også fokusere på at udbygge sine og OB’s relationer til relevante agenter, så han i samarbejde med sportsudvalget kan sammensætte den stærkest mulige spillertrup.”

Var med i sejren over Real Madrid

Det er 10 år siden, at Michael Hemmingsen sidst havde en funktion i OB. Efter flere end 400 kampe i den stribede trøje, hvor han bl.a. var med i sejren over Real Madrid, nåede han både at være assistenttræner under Lars Olsen og Bruce Rioch, ligesom han i en periode bestred rollen som cheftræner, hvor han bl.a. førte OB til en sejr i pokalfinalen.

Siden OB-tiden har den 52-årige Michael Hemmingsen været træner i SønderjyskE, Randers FC, FC Vestsjælland og senest Næstved, som han førte fra 2. division til toppen af landets næstbedste række.

Nu glæder Michael Hemmingsen sig til at vende tilbage til Ådalen og tage fat i arbejdet som sportschef.

“Jeg er fantastisk glad for den udfordring, jeg har fået i OB.

Det er en drøm, for OB er min klub, og jeg glæder mig virkelig over at være tilbage i klubben, som i min optik har et top 6-mandskab,” siger Michael Hemmingsen og fortsætter.

“Jeg har fulgt tæt med i udviklingen i OB igennem de 10 år, hvor jeg har været væk fra klubben, og set udefra har OB udviklet sig i en spændende retning.

Talentmassen, der er skabt på akademiet, er bedre end nogensinde, og med bygningen af nyt superligahus i Ådalen kommer faciliteterne også helt i top.

Samtidig har jeg fået lov til at kigge ind i det arbejde, der allerede er lavet i forhold til det kommende transfervindue, og det ser særdeles spændende ud.

Alt i alt glæder jeg mig enormt meget til sammen med dygtige folk i Ådalen at tage næste skridt mod toppen af dansk fodbold – og jeg håber, at jeg kan være med til at give OB’s fantastiske fans en masse at juble over,” siger Michael Hemmingsen.

Michael Hemmingsen tiltræder som sportschef torsdag 2. januar 2020, og i den første måned vil han således have mulighed for at følge sportsdirektør Jesper Hansen, der gør januar måneds transfervindue færdigt, inden han efter eget ønske stopper.

Del artikel

Andre læser også