Hemmingsen skal føre OB videre: Han var førstevalget

Skrevet af: Redaktionen
Foto: OB.dk
Foto: OB.dk

Det bliver en tidligere OB-kæmpe, der skal videreudvikle kulturen og bygge videre på det fundament, der er skabt de sidste seks år, når Michael Hemmingsen fra årsskiftet tiltræder som sportschef for det fynske fodboldflagskib.

Han har stort set haft alle roller i OB. Spiller, anfører, assistenttræner og cheftræner.

Og fra årsskiftet kan Michael Hemmingsen også skrive sportschef på sit OB-CV.

I et felt af flere stærke kandidater faldt valget på den tidligere forsvarsgeneral med mere end 400 kampe i den stribede trøje.

I jagten på en afløser for Jesper Hansen, der efter mere end seks år på posten som sportsdirektør stopper efter januar måneds transfervindue, har OB’s sportsudvalg haft fokus på at finde en sportschef, der kan bygge videre på det fundament, som Jesper Hansen og teamet i Ådalen har udviklet.

“I et interessant felt af spændende kandidater, var Michael Hemmingsen vores førstevalg.

Ud over at kende klubben, kulturen og omgivelserne fra sine mange år i Ådalen, har han både som spiller og træner vist stor fodboldfaglighed og stærke lederegenskaber.

Desuden kender han branchen og har et rigtigt godt netværk,” siger Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event.

Han tilføjer;

“Derfor er vi sikre på, at Michael er den rigtige til at bygge videre på det fundament, der er blevet skabt de senere år.

Vi har fået udviklet en stærk kultur omkring ligatruppen og akademiet, som skal fortsætte.

Michael skal naturligvis også fokusere på at udbygge sine og OB’s relationer til relevante agenter, så han i samarbejde med sportsudvalget kan sammensætte den stærkest mulige spillertrup.”

Var med i sejren over Real Madrid

Det er 10 år siden, at Michael Hemmingsen sidst havde en funktion i OB. Efter flere end 400 kampe i den stribede trøje, hvor han bl.a. var med i sejren over Real Madrid, nåede han både at være assistenttræner under Lars Olsen og Bruce Rioch, ligesom han i en periode bestred rollen som cheftræner, hvor han bl.a. førte OB til en sejr i pokalfinalen.

Siden OB-tiden har den 52-årige Michael Hemmingsen været træner i SønderjyskE, Randers FC, FC Vestsjælland og senest Næstved, som han førte fra 2. division til toppen af landets næstbedste række.

Nu glæder Michael Hemmingsen sig til at vende tilbage til Ådalen og tage fat i arbejdet som sportschef.

“Jeg er fantastisk glad for den udfordring, jeg har fået i OB.

Det er en drøm, for OB er min klub, og jeg glæder mig virkelig over at være tilbage i klubben, som i min optik har et top 6-mandskab,” siger Michael Hemmingsen og fortsætter.

“Jeg har fulgt tæt med i udviklingen i OB igennem de 10 år, hvor jeg har været væk fra klubben, og set udefra har OB udviklet sig i en spændende retning.

Talentmassen, der er skabt på akademiet, er bedre end nogensinde, og med bygningen af nyt superligahus i Ådalen kommer faciliteterne også helt i top.

Samtidig har jeg fået lov til at kigge ind i det arbejde, der allerede er lavet i forhold til det kommende transfervindue, og det ser særdeles spændende ud.

Alt i alt glæder jeg mig enormt meget til sammen med dygtige folk i Ådalen at tage næste skridt mod toppen af dansk fodbold – og jeg håber, at jeg kan være med til at give OB’s fantastiske fans en masse at juble over,” siger Michael Hemmingsen.

Michael Hemmingsen tiltræder som sportschef torsdag 2. januar 2020, og i den første måned vil han således have mulighed for at følge sportsdirektør Jesper Hansen, der gør januar måneds transfervindue færdigt, inden han efter eget ønske stopper.

Unikt fund: 11 ukendte Gasolin-bånd er dukket op i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I Danmark bliver det ikke meget større end Kim Larsen og Gasolin.

Og selvom vi er beriget med masser af ikoniske sange fra en gylden tid i dansk musikhistorie, kan der stadig dukke uventede skatte op.

Hvis du elsker vinyl, kender du helt sikkert Record Pusher her i Odense.

Bo Ellegaard driver til dagligt forretningen, og han har for nyligt gjort et vaskeægte kup, da han sammen med to venner, har købt et vaskeægte stykke danmarkshistorie.

Han har nemlig købt 11 helt ukendte kassettebånd, hvor de optræder på koncertoptagelser fra 1976 til 1977.

Det skriver Ekstra Bladet fredag.

“Der er masser af guld på båndene. Blandt andet kan man høre, hvordan især Kim Larsen og guitaristen Franz Beckerlee står og bider af hinanden på scenen, når de drejer hovedet væk fra mikrofonerne. Det er ikke ond snak. Men sætninger som ‘ du var ikke rar i går’.

Man skal her tænke på, at bandets medlemmer dengang altid var sammen i døgnets 24 timer. Så der var da irritationer og konflikter undervejs. Man får også et klart indtryk af, at Søren Berlev forsøger at holde sammen på bandet og gyde olie på vandene, siger Bo Ellegaard til Ekstra Bladet.

Når du er sulten for sjov: Kom til kæmpe åbningsfest i KiMS Outlet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: KIMS
Foto: KIMS

Når du er sulten for sjov.

Reklame-sloganet over dem alle, behøver næppe nogen nærmere introduktion, og det gør figuren bag heller ikke.

Chipskongen Jørgen har været en fast del af KiMs – og danskernes sendeflade – siden 1998, og her 22 år senere er han klar til at gå på pension.

Nu får du mulighed for at sige farvel og tak til Jørgen, når den nye KiMs Outlet slår dørene op i Odense til en stor åbningsfest fredag den 31. januar fra kl. 14.00 til 20.00.

KiMs Outlet går de ind for “undgå snackspild”, så her finder du sprøde tilbud på chips, snacks, nødder, chokolade og dip, der f.eks. har kort holdbarhedsdato eller skønhedsfejl i emballagen.

Sprøde tilbud og smagsprøver

Når Chipskongen er involveret, går tingene sjældent stille for sig, og åbningen af outlet-butikken er ingen undtagelse.

Efter butikkens indvielse kl. 14.00, kan man mellem 14.00-15.00 få taget billeder med Jørgen og hilse på ham en sidste gang før hans pension er en realitet.

Derudover vil der være sprøde tilbud, sjove konkurrencer og masser af smagsprøver på chips og nødder.

Læs mere her.

Hvad: Åbningsfest i KiMs Outlet

Hvor: Ejlskovsgade 13, 5000 Odense

Hvornår: 31. januar, kl. 14.00-20.00

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00