Hemmingsen skal føre OB videre: Han var førstevalget

Skrevet af: Redaktionen
Foto: OB.dk
Foto: OB.dk

Det bliver en tidligere OB-kæmpe, der skal videreudvikle kulturen og bygge videre på det fundament, der er skabt de sidste seks år, når Michael Hemmingsen fra årsskiftet tiltræder som sportschef for det fynske fodboldflagskib.

Han har stort set haft alle roller i OB. Spiller, anfører, assistenttræner og cheftræner.

Og fra årsskiftet kan Michael Hemmingsen også skrive sportschef på sit OB-CV.

I et felt af flere stærke kandidater faldt valget på den tidligere forsvarsgeneral med mere end 400 kampe i den stribede trøje.

I jagten på en afløser for Jesper Hansen, der efter mere end seks år på posten som sportsdirektør stopper efter januar måneds transfervindue, har OB’s sportsudvalg haft fokus på at finde en sportschef, der kan bygge videre på det fundament, som Jesper Hansen og teamet i Ådalen har udviklet.

“I et interessant felt af spændende kandidater, var Michael Hemmingsen vores førstevalg.

Ud over at kende klubben, kulturen og omgivelserne fra sine mange år i Ådalen, har han både som spiller og træner vist stor fodboldfaglighed og stærke lederegenskaber.

Desuden kender han branchen og har et rigtigt godt netværk,” siger Niels Thorborg, bestyrelsesformand i Odense Sport & Event.

Han tilføjer;

“Derfor er vi sikre på, at Michael er den rigtige til at bygge videre på det fundament, der er blevet skabt de senere år.

Vi har fået udviklet en stærk kultur omkring ligatruppen og akademiet, som skal fortsætte.

Michael skal naturligvis også fokusere på at udbygge sine og OB’s relationer til relevante agenter, så han i samarbejde med sportsudvalget kan sammensætte den stærkest mulige spillertrup.”

Var med i sejren over Real Madrid

Det er 10 år siden, at Michael Hemmingsen sidst havde en funktion i OB. Efter flere end 400 kampe i den stribede trøje, hvor han bl.a. var med i sejren over Real Madrid, nåede han både at være assistenttræner under Lars Olsen og Bruce Rioch, ligesom han i en periode bestred rollen som cheftræner, hvor han bl.a. førte OB til en sejr i pokalfinalen.

Siden OB-tiden har den 52-årige Michael Hemmingsen været træner i SønderjyskE, Randers FC, FC Vestsjælland og senest Næstved, som han førte fra 2. division til toppen af landets næstbedste række.

Nu glæder Michael Hemmingsen sig til at vende tilbage til Ådalen og tage fat i arbejdet som sportschef.

“Jeg er fantastisk glad for den udfordring, jeg har fået i OB.

Det er en drøm, for OB er min klub, og jeg glæder mig virkelig over at være tilbage i klubben, som i min optik har et top 6-mandskab,” siger Michael Hemmingsen og fortsætter.

“Jeg har fulgt tæt med i udviklingen i OB igennem de 10 år, hvor jeg har været væk fra klubben, og set udefra har OB udviklet sig i en spændende retning.

Talentmassen, der er skabt på akademiet, er bedre end nogensinde, og med bygningen af nyt superligahus i Ådalen kommer faciliteterne også helt i top.

Samtidig har jeg fået lov til at kigge ind i det arbejde, der allerede er lavet i forhold til det kommende transfervindue, og det ser særdeles spændende ud.

Alt i alt glæder jeg mig enormt meget til sammen med dygtige folk i Ådalen at tage næste skridt mod toppen af dansk fodbold – og jeg håber, at jeg kan være med til at give OB’s fantastiske fans en masse at juble over,” siger Michael Hemmingsen.

Michael Hemmingsen tiltræder som sportschef torsdag 2. januar 2020, og i den første måned vil han således have mulighed for at følge sportsdirektør Jesper Hansen, der gør januar måneds transfervindue færdigt, inden han efter eget ønske stopper.

Lukkeloven sættes på pause: Dagligvarebutikker må holde åbent to dage i påsken

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er påsken hellig, og stort set alt er lukket ned i Danmark.

Men regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af corona-virus.

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.

Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af corona-virus.

Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Giver mulighed for at handle på forskellige tidspunkter

Normalt skal de større butikker holde lukket.

“Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet.

Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken.

Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

Kun midlertidigt med pause af lukkeloven

“Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover.

Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler.

Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge..”

Onsdagen op til påsken er traditionelt en af de største handelsdage i supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker, mens de mindre butikker ligeledes oplever en stor omsætningsstigning i påskedagene, hvor de større butikker holder lukket.

Politiet skal hjælpe: I morgen genåbner Odenses genbrugsstationer

Skrevet af: Redaktionen

Det kan godt være, at hverdagen langt fra er normal her midt under Corona-krisen.

Men det har i den grad været savnet for mange at komme en tur på genbrugsstationen med alt sit ragelse.

Især i en tid hvor man har ekstra tid til at få ryddet ud i garagen og gå i haven.

Men tirsdag d. 31. marts klokken 10.00 sker det så.

Hos Odense Kommune forventer man et større rykind, når portene åbnes igen.

Kun 10 biler ad gangen

Derfor har man lavet en vigtig begrænsning på kun 10 biler ad gangen på hver genbrugsstation.

Det er en restriktion, som selvsagt kommer til at give en del kødannelse, som også vil påvirke den øvrige trafik.

Odense Renovation, Odense Kommunes Vejmyndighed, Fyns Politi og Hjemmeværnet gør, hvad de kan for at få det hele til at glide.

Men forventningen er, at det kan give trafikale udfordringer omkring nogle af genbrugspladserne.

Gode råd før dit besøg

Her er de øvrige hensyn, man bedes tage, hvis man har planlagt en tur på genbrugsstationen i Odense.

  • Udskyd dit besøg, hvis ikke du har et akut behov.
  • Har du udelukkende haveaffald, du skal af med, så vent til weekenden, hvor Odense Nord Miljøcenter har åbent for indlevering af rent haveaffald til kompostfremstilling.
  • Hvis du tager af sted til genbrugsstationen, så husk handsker, og vær så få personer som muligt i bilen.
  • Medbring selv kost og skovl. De fælles redskaber er fjernet fra pladsen for at mindske smitterisikoen.
  • Er du en virksomhed med erhvervsaffald, så kør til genbrugsstationen i Havnegade. Her er der en speciel indkørsel kun for virksomheder.

Statsministeren: Vil måske åbne Danmark forsigtigt op efter påske

Skrevet af: Redaktionen

Statsminister Mette Frederiksen meddelte på et pressemøde mandag sent eftermiddag regeringens foreløbige planer.

Hun kunne fortælle, at det indtil videre ser ud til at gøre gavn, at Danmark har lukket ned og stået sammen ved at holde afstand.

Derfor arbejder regeringen på en plan om at åbne Danmark forsigtigt op efter Påske.

“Hvis vi danskere i de næste to uger hen over påsken fortsætter med at stå sammen med at holde afstand – og hvis tallene fortsat følger den nuværende kurve, så vil regeringen begynde med en kontrolleret åbning af vores samfund,” sagde Mette Frederiksen på pressemødet.

Vi må ikke begynde at slække kravene

Men hun advarede samtidig om, at de næste to uger bliver helt afgørende for, at vi kan få hverdagen lidt tilbage.

“Det værste der kan ske er, at hvis man begynder at slække på kravene, fordi det lysner. Vi skal gøre det modsatte. Vi skal holde ud. Vi skal hænge i. For vi kan se lyset forude. Vi kan komme godt igennem det vi kalder første halvleg.”

Hun fortsatte;

“Hvis danskere mødes og forsamles, så kan vi ikke åbne Danmark op efter påske. Så kan vi komme i den modsatte situation, hvor vi må stramme endnu mere.”

“Vi kigger ind i en meget mærkelig tid. Vi vil opleve, at flere bliver syge, men hvis vi står sammen, så kan vi se en gradvis åbning af samfundet,” sagde Mette Frederiksen.

Vil lave en plan for åbning

Der vil i de kommende dage være møder i regeringen om en plan for at åbne Danmark forsigtigt op igen. Men hverdagen bliver ikke helt som vi kender den med det samme.

“Når vi skal gå på arbejde, uddanne os og gå i skole, så skal det ske på forskellige tider af dagen. Vi skal undgå myldretidstrafik, og når vi skal gå på arbejde, så skal det være på en anden måde end hidtil,” forklarede Mette Frederiksen.

Hun siger, at indsatsen vil blive ‘justeret skridt for skridt’, så man ikke går for hurtigt frem.

“I andre lande har vi set tilbageslag, hvor man har måttet indføre tiltag, som vi helst ikke ønsker.”

Opdateres