Guide: Her er 5 gode vinbarer i Odense

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Odense kan mange ting, og er du til et glas vin i ny og næ, så frygt ej, vi hjælper dig gerne hen til de rigtige steder.

Amy’s Bar

Amy’s er stedet med den gode placering, og hvor det hele er meget jordnært. Her stiler man efter sydlandsk stemning krydret med lidt storby i indretningen.

Priserne er på ingen måde astronomiske, og du kan nemt erhverve dig et o.k. glas vin til en fornuftig pris.

Går du efter en hel flaske, er vi stadig i den fornuftige ende af prisskalaen.

Det er samtidig muligt at bestille snacks, og dermed behøver du ikke drikke på tom mave.

Det er ikke her, at du finder de bedste sommeliere i landet eller de dyreste vine. Til gengæld rummer Amy’s alle lag, og hyggen kan man ikke tage fra dem.

Hvad: Amy’s Bar & Winehouse
Hvor: Jernbanegade 12
Åbningstider (vinter):
Mandag – onsdag: Kl. 15-01
Torsdag: Kl. 15-02
Fredag og lørdag: Kl. 13-03

Lalou Vinbar

Absolut et af mine yndlingssteder, når det gælder vinoplevelser. Stedet ligger godt gemt men er som regel alligevel godt besøgt. Udover at Lalou ofte holder særlige smagninger, så er deres udvalg af vine ganske bredt, så du kan nemt finde et glas, du rigtigt godt kan li’.

Både service og ikke mindst viden omkring vin er helt i top – og passionen for vine skinner altid igennem og forener derfor oplevelsen.

Prisen på de mange vine spænder bredt fra noget, alle kan betale sig fra, til uhyggelig dyre flasker. Det gør dog ikke servicen snobbet, og både Ivan og Thomas (som ejer stedet) formår at rumme alt lige fra den første date til fem fulde gutter.

På Lalou er det også muligt at bestille snacks og små retter, og der skal lyde en klar anbefaling på rilletten.

Hvad: Lalou Vinbar
Hvor: Pogestræde 31
Åbningstider:
Onsdag: Kl. 16-23
Torsdag: Kl. 16-00
Fredag og lørdag: 14-00.30

S’vineriet Vinapotek

Ikke lagt væk fra Lalou ligger der et andet hyggeligt sted – nemlig S’vineriet.

Så vidt jeg husker, åbnede S’vineriet tilbage i 2016 og siden da har navnet skiftet lidt og det samme med ejerkredsen.

De nuværende ejere er dog ganske habile indenfor vinens verden, så du kan roligt regne med en stor viden. Her finder du ofte lidt utraditionelle vine både med og uden “natur” foran.

Er du ikke eventyrlysten, så har de også ganske normale vine på hylderne. Desuden afholdes der også særlige smagninger og events i begrænset omfang.

https://www.instagram.com/p/BsC9paKgsvD/

Indretningen er smårustik men indbyder stadig til hygge. Pris og kvalitet hænger godt sammen her, og det værste der kan ske er at du går derfra med en udvidet “vinhorisont”.

Som de øvrige steder er der også mulige for et mindre udvalg af snacks, brød og små retter.

Hvad: S’vineriet Vinapotek
Hvor: Klaregade 34-36
Åbningstider:
Tirsdag, onsdag, torsdag: Kl. 15-23
Fredag og lørdag: Kl. 13-01

Nelle’s

Nelle’s koncept er kun vokset med årerne, så idéen om en kaffe- og vinbar har vist sig ganske god. Nelle’s kan du i skrivende stund støde på hele fire steder i Odense. Bemærk dog, at i Storms Pakhus serveres der kun kaffe.

På de tre andre lokationer finder du forskellige vine på glas til ganske fine priser, og de kører et happy hour koncept om eftermiddagen, hvor godterne fås til halv pris. Nelle’s har desuden forskellige arrangementer og en vinklub for kvinder, som du kan læse mere om her.

Hvad: Nelle’s Coffee & Wine
Hvor: Se adresser her
Åbningstider: Se åbningstider her

Noé

Med en placering i Kongensgade (gågaden) kan det næsten ikke blive mere centralt. Især om sommeren er deres udendørsområde virkelig fint.

Deres oprindelige koncept med at man kunne få topvine på glas er lidt forsvundet og erstattet af andre tiltag. Vin og cocktails er dog stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering er nu en fast del af Noé. Indretningen er pæn og signalerer stil.

https://www.instagram.com/p/Bsr9-u8n8hr/

Tilbud, vinkort og retter skifter en gang imellem og den nemmeste måde at holde sig opdateret på, hvad de tilbyder, er nok deres facebookside.

Hvad: Bar Noé
Hvor: Kongensgade 31B
Åbningstider:
Mandag, tirsdag, onsdag, torsdag: Kl. 17-22
Fredag: Kl. 17-01
Lørdag: Kl. 15-01

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.