MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Billetter flået væk: Her er årets line-up til Grøn

Af Ane Johanne Damgaard
Arkivfoto
Arkivfoto

I år er det 40 år siden, at Grøn for første gang rykkede ud på landevejene.

Det betyder, at der venter en helt særlig festdag, når den grønne karavane besøger Odense den 28. juli.

Billetsalget er gået historisk stærkt, og næsten alle af de otte koncertbyer er udsolgt – heriblandt Odense.

Den 20. juli blev årets turné skudt i gang, og en uge efter er det altså Odenses tur. Hvis du er en af de heldige, der har en billet, er der lige nogle ting, du skal vide, inden det går løs…

Årets line-up

  • Andreas Odbjerg
  • Artigeardit
  • AQUA
  • Benjamin Hav og Familien
  • Medina
  • L.O.C.
  • Saveus

Grøn-legender og nyankomne kunstnere

I Odense holder Grøn til på Dyrskuepladsen på Broløkkevej 5 i Odense SV.

Pladsen åbner kl. 13.00 og lukker igen kl. 21.30, og så er der ellers lagt op til en dag stopproppet med både Grøn-legender og nyankomne kunstnere.

Line-up’et er en musikalsk godtepose, der er blandet med Andreas Odbjerg, Artigeardit, AQUA, Benjamin Hav og Familien, Medina, MØ, L.O.C. og Saveus.

For L.O.C. er det ottende gang, at han går på Grøn-scenen. Aqua var med på Grøn første gang for 25 år siden og har siden været med tre gange.

Til gengæld har Artigeardit, Benjamin Hav og MØ i år fået taget deres Grøn-mødom, da de indtog Tårnby den 20. juli som første stop på turnéen.

Artigeardit har måttet afløses af Lamin i flere byer, herunder Aalborg og Aarhus, men det forventes, han er klar, når Grøn indtager Odense.

Odense er sjette stop på ruten.

Nyt blod på Grøn-scenen

Både 2021 og 2022 har i den grad stået i Andreas Odbjergs tegn.

Med singler som ”Føler Mig selv 100” , “Stor Mand” og ”I morgen er der også en dag” er priserne væltet ned over ham i en strid strøm.

Både Danish Music Awards, Gaffa Prisen og Steppeulven valgte at anerkende hans store gennembrud og generelt kan man sige, at Odbjerg er en af de få artister som har formået at ramme både det folkelige publikum, men også det mere kræsne og credible publikum.

Artigeardit er et af de største talenter i dansk rap, og trods sin unge alder har han allerede opnået stor succes med udsolgte koncerter, tre EP’er og fire anmelderroste album.

Det nyeste power-album “LÆNGE LEVE” kom på gaden i januar 2023 og har på rekordtid opnået stor status hos lytterne. Alle albummets 10 sange havde indtaget Spotifys Top 20 allerede dagen efter albumudgivelsen.

Benjamin Hav og hans håndplukkede syv personers liveband, kendt som Familien, tordnede ind på danskernes nethinde i sommeren 2022 og slog sommerens festivaler omkuld med top-anmeldelser og bemærkelsesværdige liveshows.

Benjamin Hav debuterede som soloartist i turbo-tempo med to album på to uger i starten af 2020, og allerede i marts året efter udgav han sit tredje album.

Den internationale popstjerne MØ har hittet i over et årti, hvor hun har optrådt på nogle af de største musikscener verden over, bl.a. som et af hovednavnene på Coachella i 2018. Særligt kæmpehittene “Lean On” og “Final Song” har fået fynboen på de internationale hitlister.

Dem, vi kender

Den legendariske popgruppe, AQUA, debuterede i 1997 med den verdenskendte single “Barbie Girl”.

Bandet turnerer stadig verden rundt med en hitkavalkade af numre, man ikke kan stå stille til, og i 2022 fejrede bandet 25 år.

AQUA debuterede i 1998 på den grønne scene og har siden da spillet op til fest på Grøn i 2001, 2008 og 2018.

I år er det 22 år siden, at Liam O’Connor udgav sit første album “Dominologi” i 2001. L.O.C. har høstet utallige statuetter til danske musikpriser og har solgt multi-platin på de anmelderroste album “Inkarneret” i 2004, “Cassiopeia” i 2006, “Melankolia/XxxCouture” i 2008 og “Libertiner” i 2011, mens singlerne “Frk. Escobar”, “Du Gør Mig”, “Ung For Evigt”, “Momentet”, “Noget Dumt” og “Helt Min Egen” alle solgte guld.

I 2008 var L.O.C. tilbage på Roskilde Festival, hvor han som den første danske rapper nogensinde spillede på Orange Scene, hvilket er blevet anerkendt som en af de største bedrifter i dansk hiphop og en milepæl i hans karriere.

Medina har cementeret sig som Danmarks popdronning med sine utallige topnumre, siden hun tordnede ind på toppen af hitlisterne med gennembrudshittet “Kun For Mig” i 2008.

Siden da har Medina ikke været til at komme udenom på den danske musikscene.

Saveus, med det borgerlige navn Martin Hedegaard, tordnede i 2015 ind på de danske hitlister med debut-hittet “Levitate Me”, som fik sin ikoniske lancering til P3 Guld 2015.

Saveus har manifesteret sig som et af de ypperste danske livenavne, hvilket også viste sig, da han besøgte Grøn for første gang i 2019. I år er Saveus tilbage igen for at sætte gang i publikum til en spektakulær koncert.

Alle de otte artister sørger for den største fællesskabsfest den 28. juli i Odense.

Del artikel

Andre læser også