Odense har mange gode: Her er byens bedste bistroer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
FOTO: Restaurant no. 61
FOTO: Restaurant no. 61

Betegnelsen bistro stammer fra fransk og betyder i bund og grund en lille eller mindre restaurant/spisested.

Et sted hvor man kan få god mad til en fornuftig pris. Retterne er gerne lidt landkøkkenagtige og menukortene er som regel også relativ simple. Ofte vil køkkenstilen være fransk.

Restaurant no. 61

No. 61 var et af de første steder til at skabe liv i den dengang døde ende af Kongensgade.

Siden da er der dog sket meget i den ende, men No. 61 ligger der stadig – og det er nok ikke uden grund.

Alle gange, jeg har besøgt stedet, leverer de varen, og jeg har også mange gange anbefalet det til andre – med stor succes.

På No. 61 føler du virkelig, du får et solidt måltid til en fornuftig pris. Betjeningen er altid venlig, og smagene på retterne er godt afstemt.

FOTO: Restaurant no. 61

Siden åbningen er det da også blevet til en flot kogebog og en kåring i den danske spiseguide som årets bedste bistro/brasserie i 2014.

Konceptet med 2-3 retters menu har heller ikke ændret sig gennem årene.

Der er typisk 2 forskellige forretter, hovedretter og desserter at vælge imellem.

Desuden kan du også tage en bøf som ala carte, eller bare som hovedret. Stilen er primær fransk og råvarerne gerne lokale.

Vin kan du få afstemt til retterne i form af vinmenu med en mulighed for at opgradere til endnu bedre vine – og det vil du gerne, da No. 61’s vinlager ofte gemmer på nogle gode sager.

FOTO: Restaurant no. 61


Hvor:
Restaurant no. 61

Adresse: Kongensgade 61, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: http://restaurant.no61.dk/

Druen og Bønnen

Tæt på Flakhaven, som jo snart får en opgradering, finder vi Druen og Bønnen. Dette hyggelige sted serverer med deres uformelle stil gode gedigne retter med et fransk touch.

FOTO: Druen og Bønnen.

På deres aftenmenu vælger man typisk mellem 3-4 retter, og vælger man 4 retter, kommer man ikke til at gå sulten derfra.

Til deres menu kan man også tilvælge vinmenu. Vinene er ikke de mest eksklusive, men de smager godt og plejer at være godt afstemt i forhold til retterne.

Har du særlige præferencer, så spørg personalet, så skal de nok hjælpe.

Velsmagende og mørt stykke lam.

Udover deres skiftende retter, har Druen og Bønnen også et vegansk alternativ, som jeg kun har hørt godt om.

Når vejret er til det, så er deres udendørs areal ud mod gågaden også et hyggeligt sted at sidde og nyde en snack eller et glas vin – eller begge dele.

Hvor: Druen og Bønnen

Adresse: Vestergade 15, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: http://druenogboennen.dk/

Kok & Vin

Kok & Vin er endnu et fransk sted i Odense. Det er et hyggeligt sted, som altid ser ud til at være fyldt med gæster, når man går fordi de store vinduer.

Maden er som sagt kraftig fransk inspireret og i den rustikke ende. Betjeningen er ofte venlig og afslappet.

Foto: Kok & Vin

Konceptet er en tavlemenu på 3 retter, som skifter efter sæson.

Der er også en ala carte menu med både store og små bistroretter, franske oste mm. Fælles for det hele er masser af smag til en fornuftig pris.

Vinkortet er fornuftigt varieret og priserne er også medgørlige. Spørg gerne personalet til råds, så kommer de med anbefalinger.

Er man til fransk mad på den lidt mere landlige måde og i gode portioner, så er Kok & Vin et rigtig fint sted. Smagene er gode og atmosfæren er ligeså.

Du kan læse MigogOdense’s anmeldelse af Kok & Vin fra 2017 her.

Hvor: Kok & Vin

Adresse: St. Gråbrødrestræde 19, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: http://www.kokogvin.dk/

Olivia Brasserie

Oliva ligger hyggeligt gemt i vintapperstrædet, som i øvrigt gemmer på nogle dejlige steder. Stilen er, som vi også har set de andre steder, fransk, men med et mere café agtigt præg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Brasserie (@oliviabrasserie) on

Udover brunch og frokost er der også aftenservering på Olivia. Til aftenservering vælger du typisk mellem 2-4 retter, og du sammensætter sådan set selv din menu ud fra deres aktuelle retter.

Retterne du finder på deres menukort er ofte helt klassiske retter som Bøf bearnaise, Moules frites og Crème brûlée.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Brasserie (@oliviabrasserie) on

Stemningen er afslappet og ekstra hyggelig, når vejret er godt, for her har de nemlig rigtig fine udendørsarealer, hvor man kan sidde i solen.

Som nævnt er Olivia mere café end de øvrige, hvilket også betyder at du sagtens kan tage en kop kaffe og et stykke kage her.

De har også en børnemenu, og så er der også en burger på menukortet, hvis man ikke er udøvende frankofil.

Hvor: Olivia Brasserie

Adresse: Vintapperstræde 37, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: https://olivia-brasserie.dk/

Restaurant Bacchus

Det er ikke kun no. 61, som har vundet hæder i årernes løb.

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

FOTO: Restaurant Bacchus

Sjovt nok skal vi igen en tur i det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er nok det dyreste sted i denne guide, men nok også det mest luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er jeg altså solgt.

Hvor: Restaurant Bacchus

Adresse: Vestergade 96B, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: https://restaurantbacchus.dk/

Store biografdag på søndag i Odense: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Kollision film
PR-foto Kollision film

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Odense Banegård Center for en flad 50’er.

Du skal nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

PR-foto Nordisk Film Biografer

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffe til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Odense: Odense Banegård Center)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.

 

Fyldt med smukke ting til hjemmet: Ny charmerende butik er åbnet i Odene

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker, når mindre specialbutikker slår dørene op i Odense.

Sådan en af slagsen så dagen lys i fredags, da butikken Atelier K  åbnede på adressen Nedergade 10.

Bag den gamle sorte facadedør med sprossede vinduer præsenteres kunderne for et sortiment af nøje udvalgte varer.

Et atelier er kunstens værksted og frirum, og åbningen af Atelier K er netop rundet af en drøm om at skabe et sted med plads til ting, hvor smukt håndværk kombineres med hverdagens behov.

Fællesnævneren er æstetik, kærlighed til detaljen og ikke mindst godt håndværk. Om det er et hårspænde, en lampe, en kalender eller porcelæn, så går disse værdier igen.

Forlod jobbet som lægesekretær

Bag navnet og butikken Atelier K står Kathrine Anna Fjordside, der helt fra barnsben har søgt og fundet fine ting og sager.

Dengang foregik det ved udklip fra magasiner, der blev samlet og sat sammen i ringbind og bøger.

Siden kom de sociale medier på banen, og det er faktisk der, at Atelier K starter.

På Instagram som en profil, der samler både smuk kunst, inspirerende indretning, poesi og dragene stemninger.

Profilen startede uden noget som helst kommercielt sigte. Kathrine kunne bare ikke lade være.

Drømmen om selv at skabe et stykke af det univers i den virkelige verden voksede, og i sommeren 2019 blev beslutningen om at forlade jobbet som lægesekretær taget.

Drømmen skulle følges, og da muligheden bød sig i det charmerende lokale på Nedergade 10 var det tiden at tage springet.

“Jeg har arbejdet som lægesekretær i 10 år på OUH, men følte nu, at det var tiden at forfølge min drøm om at åbne en butik.

Livet bringer altid udfordringer, og det har det også gjort for mig, men præcis det kan få en til at stoppe op og mærke efter i maven, om ikke der skal ske noget nyt,” siger hun til MigOgOdense og fortsætter;

“Jeg har altid haft et øje for æstetik og en drøm om at skabe og have mit eget sted. Tilfældigt opdagede jeg, at lokalet i Nedergade blev ledigt og kunne mærke, at nu skulle drømmen realiseres.”

Smukt design og godt håndværk

Det er typisk ikke de største og mest kendte brands, der har fundet vej til hylderne i Atelier K, og det er helt i butikkens ånd.

Udvælgelsen af varer er båret af indehaverens personlige smag og æstetiske sans for detaljer og stemninger.

“Butikken Atelier K er realiseringen af at skabe et sted, der samler nogle af mine yndlingsting.

Jeg har en stor passion for smukt design kombineret med godt håndværk, hvilket ses i butikkens sortiment.

Mange af varerne er lavet i hånden eller efter gamle traditioner på små familievirksomheder. Der er tale om slow fashion under ordentlige forhold,” forklarer indehaveren af den charmerende butik.

“Jeg er overbevist om, at god kvalitet, lækre materialer og bæredygtighed er vejen frem, og at det forhåbentlig tager mere og mere over i vore brug-og-smid-væk samfund,” slutter Kathrine Fjordside.

Atelier K
Nedergade 10
5000 Odense C
Man kan se butikkens Instagram-profil her

Den ikoniske Whopper uden kød: Burger King lancerer helt ny særlig burger

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke kun veganere og vegetarer, der undsiger sig kødet og sætter tænderne i kødfri alternativer. Danskerne vælger plantebaseret kost som aldrig før, og nu er turen også kommet til én af de mest ikoniske burgere i verden.

Den har været ventet længe, men nu lancerer Burger King endelig deres kødfri Rebel Whopper i Danmark.

Det skriver Burger King tirsdag i en pressemeddelelse.

Den indeholder alt det, man kender fra den klassiske Whopper – frisk tomater, salat, mayonnaise, ketchup, sprøde pickles og løg serveret med en flammegrillet, men plantebaseret, bøf. Bøffen ligner, smager og har tekstur som kød, men er baseret på planter.

Kan fås allerede fra i dag

Rebel Whopper er på menuen i alle 56 danske Burger King-restauranter heriblandt den i Odense fra den 12. november.

“Vi er sikre på, at Rebel Whopper er burgeren, mange danskere har ventet på, og at den falder i god smag hos vores gæster. Den giver det ultimative plantebaserede alternativ, kombineret med den ikoniske Whoppers smag og indhold.

Vi glæder os til at lade Rebel Whopper tale for sig selv og se, om danskerne rent faktisk kan smage forskel,” fortæller Daniel Schröder, nordisk marketingchef for Burger King.

Burger King har allerede stor succes med de kødfri burgere i USA, hvor den er kendt under navnet Impossible Burger, og Sverige, hvor Rebel Whopper har været på menuen siden juni i år.

Rebel Whopper giver alle mulighed for at tage det kødfri valg, men stadig nyde smagen af den klassiske og velkendte Whopper.

Vegetarisk slagter står bag bøffen

Burger King samarbejder med The Vegetarian Butcher, der står bag den vigtigste del af burgeren – plantebøffen. Sammen har de to virksomheder udviklet et produkt af særlig høj kvalitet, der meget vel kan udvikle og sætte skub i fastfood-branchen.

”Det har været fantastisk at arbejde sammen med Burger King om den nye burger Rebel Whopper, og jeg glæder mig meget til, at alle Burger King-gæster smager og nyder den”, udtaler Jaap Korteweg, stifter af The Vegetarian Butcher – en vegetarisk ”slagter, der laver grønne alternativer til kød.

Rebel Whopper lanceres i hele Europa den 12. november. Med en premiere i over 25 lande og over 2.500 restauranter, bliver Rebel-lanceringen én af de største i Burger Kings historie.

Burger King bliver tilmed den største restaurantkæde, der tilbyder en plantebøf på tværs af Europa.