Odense har mange gode: Her er byens bedste bistroer

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen
FOTO: Restaurant no. 61
FOTO: Restaurant no. 61

Betegnelsen bistro stammer fra fransk og betyder i bund og grund en lille eller mindre restaurant/spisested.

Et sted hvor man kan få god mad til en fornuftig pris. Retterne er gerne lidt landkøkkenagtige og menukortene er som regel også relativ simple. Ofte vil køkkenstilen være fransk.

Restaurant no. 61

No. 61 var et af de første steder til at skabe liv i den dengang døde ende af Kongensgade.

Siden da er der dog sket meget i den ende, men No. 61 ligger der stadig – og det er nok ikke uden grund.

Alle gange, jeg har besøgt stedet, leverer de varen, og jeg har også mange gange anbefalet det til andre – med stor succes.

På No. 61 føler du virkelig, du får et solidt måltid til en fornuftig pris. Betjeningen er altid venlig, og smagene på retterne er godt afstemt.

FOTO: Restaurant no. 61

Siden åbningen er det da også blevet til en flot kogebog og en kåring i den danske spiseguide som årets bedste bistro/brasserie i 2014.

Konceptet med 2-3 retters menu har heller ikke ændret sig gennem årene.

Der er typisk 2 forskellige forretter, hovedretter og desserter at vælge imellem.

Desuden kan du også tage en bøf som ala carte, eller bare som hovedret. Stilen er primær fransk og råvarerne gerne lokale.

Vin kan du få afstemt til retterne i form af vinmenu med en mulighed for at opgradere til endnu bedre vine – og det vil du gerne, da No. 61’s vinlager ofte gemmer på nogle gode sager.

FOTO: Restaurant no. 61


Hvor:
Restaurant no. 61

Adresse: Kongensgade 61, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: http://restaurant.no61.dk/

Druen og Bønnen

Tæt på Flakhaven, som jo snart får en opgradering, finder vi Druen og Bønnen. Dette hyggelige sted serverer med deres uformelle stil gode gedigne retter med et fransk touch.

FOTO: Druen og Bønnen.

På deres aftenmenu vælger man typisk mellem 3-4 retter, og vælger man 4 retter, kommer man ikke til at gå sulten derfra.

Til deres menu kan man også tilvælge vinmenu. Vinene er ikke de mest eksklusive, men de smager godt og plejer at være godt afstemt i forhold til retterne.

Har du særlige præferencer, så spørg personalet, så skal de nok hjælpe.

Velsmagende og mørt stykke lam.

Udover deres skiftende retter, har Druen og Bønnen også et vegansk alternativ, som jeg kun har hørt godt om.

Når vejret er til det, så er deres udendørs areal ud mod gågaden også et hyggeligt sted at sidde og nyde en snack eller et glas vin – eller begge dele.

Hvor: Druen og Bønnen

Adresse: Vestergade 15, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: http://druenogboennen.dk/

Kok & Vin

Kok & Vin er endnu et fransk sted i Odense. Det er et hyggeligt sted, som altid ser ud til at være fyldt med gæster, når man går fordi de store vinduer.

Maden er som sagt kraftig fransk inspireret og i den rustikke ende. Betjeningen er ofte venlig og afslappet.

Foto: Kok & Vin

Konceptet er en tavlemenu på 3 retter, som skifter efter sæson.

Der er også en ala carte menu med både store og små bistroretter, franske oste mm. Fælles for det hele er masser af smag til en fornuftig pris.

Vinkortet er fornuftigt varieret og priserne er også medgørlige. Spørg gerne personalet til råds, så kommer de med anbefalinger.

Er man til fransk mad på den lidt mere landlige måde og i gode portioner, så er Kok & Vin et rigtig fint sted. Smagene er gode og atmosfæren er ligeså.

Du kan læse MigogOdense’s anmeldelse af Kok & Vin fra 2017 her.

Hvor: Kok & Vin

Adresse: St. Gråbrødrestræde 19, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: http://www.kokogvin.dk/

Olivia Brasserie

Oliva ligger hyggeligt gemt i vintapperstrædet, som i øvrigt gemmer på nogle dejlige steder. Stilen er, som vi også har set de andre steder, fransk, men med et mere café agtigt præg.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Brasserie (@oliviabrasserie) on

Udover brunch og frokost er der også aftenservering på Olivia. Til aftenservering vælger du typisk mellem 2-4 retter, og du sammensætter sådan set selv din menu ud fra deres aktuelle retter.

Retterne du finder på deres menukort er ofte helt klassiske retter som Bøf bearnaise, Moules frites og Crème brûlée.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Brasserie (@oliviabrasserie) on

Stemningen er afslappet og ekstra hyggelig, når vejret er godt, for her har de nemlig rigtig fine udendørsarealer, hvor man kan sidde i solen.

Som nævnt er Olivia mere café end de øvrige, hvilket også betyder at du sagtens kan tage en kop kaffe og et stykke kage her.

De har også en børnemenu, og så er der også en burger på menukortet, hvis man ikke er udøvende frankofil.

Hvor: Olivia Brasserie

Adresse: Vintapperstræde 37, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: https://olivia-brasserie.dk/

Restaurant Bacchus

Det er ikke kun no. 61, som har vundet hæder i årernes løb.

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

FOTO: Restaurant Bacchus

Sjovt nok skal vi igen en tur i det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er nok det dyreste sted i denne guide, men nok også det mest luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er jeg altså solgt.

Hvor: Restaurant Bacchus

Adresse: Vestergade 96B, 5000 Odense C

Menu, kontakt m.m.: https://restaurantbacchus.dk/

Heldragt fra Bilka går viralt: Nu kan du få enhjørning-dragten i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Bilka
Foto: Bilka

Du har måske allerede set den på sociale medier.

Enhjørning-dragten fra Bilka har i hvert fald taget internettet med storm. Og med god grund. Det er sandsynligvis den bedste hadegave, man kan give venner/veninder eller familie.

I Salling Group er man helt overvældet over interessen, og da Bilka i Ishøj på Sjælland lagde dragten på Facebook, så nåede den over 21.000 kommentarer og 204 delinger.

Foto: Bilka

Trækker stor opmærksomhed i Bilka i Skalborg

Nu kan man også få den helt særlige heldragt med matchende sutsko i Bilka i Odense. En voksen-dragt står til 249 kr. og skal man have den til børn, er den lidt billigere.

I Bilka i Odense trækker dragten også stor opmærksomhed, og mange køber den for at drille hinanden.

Det er også et fantastisk påfund, hvis man nu vil slappe af om søndagen her i efteråret, hvor blæsten rusker uden for, og man gerne vil have en heldragt, der kan skabe smil i hjemmet.

Så er du vild med enhjørninger, så er det bare afsted til Bilka.

Politiet varsler: Stor kontrol i denne uge omfatter også Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra i dag mandag den 16. september frem til søndag den 22. september.

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

I sidste uge blev det igangsat, at kigger man på et håndholdt medie som chauffør af et køretøj koster det både et klip i kortet samt en samlet bøde på 2000 kr.

Kontrollerne indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Fyns Politi oplyser, at især i store byer som Odense har man ekstra kontrol i forbindelse med denne uges ekstra kontrol.

Hvad laver folk bag rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at cirka 6 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer (især lastbiler) er et problem.

Få sekunders uopmærksomhed kan få konsekvenser

Mens cirka 6 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig cirka 15 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

“Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt”, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

“Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.”

Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken, lyder det fra Vejdirektoratet.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.