Burger Battle i byen: Gastromand kårer Odenses bedste burger

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense.

Gastromand har flere gange kåret de bedste burgere i landet.

I 2014 blev Københavns bedste burger jagtet. I 2016 leverede Burger Anarchy, fra Odense, årets bedste festivalburger.

I 2017 serverede Jagger Københavns bedste burger, og her i 2019 har vi stadig styr på de bedste burgere i Århus.

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

Men frygt ej, vi skal nok hjælpe dig – vi har nemlig været på den store testtur (endda flere gange) rundt omkring i Odense, så du selv slipper for det.

 

 

Molotov

Tilbage i 2017 havde jeg mit første besøg på Molotov, som er en burger- og cocktailbar.

Molotov laver nogle ganske habile burgere, og som samtidig er superenkle. Ik’ så meget fims, bare en burger, som den skal være.

Bollen er blød og god størrelse, når der skal spises med fingrene. Bøffen er også stegt rigtig fint og har masser af smag.

Fritterne har også en god krydring, men for mig vil det være burgeren, jeg går efter her.

Molotov gør sig også i cocktails, og deres priser kontra det, der leveres, er særdeles fornuftige. Bestemt et godt sted, uanset om du er sulten eller tørstig – og man er vel ofte begge dele? 😉

Molotov – Burgers & Cocktails.

Web: http://molotovbar.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/molotovodense/

Adresse: Gråbrødre Plads 4, 5000 Odense C

Burger Shack

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Burger og fritter fra Burger Shack.

 

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Web: https://burgershack.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/odensehavn/ + https://www.facebook.com/theburgershackodense/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

Burger Anarchy

Burger Anarchy kan findes to steder i Odense.

Det ene sted er Storms Pakhus, hvor de har en streetfood stand, og det andet sted er deres restaurant.

Der er forskel på, hvilke burgere, der serveres hvor, og der bliver også skiftet lidt ud i sortimentet en gang imellem.

Fælles for begge steder er dog, at de er ret gode til at tilberede en bøf.

Burger Anarchy er også kendt for at have lidt anderledes ingredienser i nogle af deres burgere, og det kan være dejligt med en mulighed for at prøve lidt forskelligt alt afhængig af, hvilket humør man er i.

Billedet indeholder sandsynligvis: mad
Foto: Burger Anarchy

 

Tager du et besøg på Burger Anarchy, kan du forvente blød bolle, pink bøf og god smag i alt, hvad der ellers hældes i.

En anden ting vi tidligere har omtalt er deres cheddar cheese fries med bacon. Det lyder både usandsynligt lækkert og usundt – og man fristes til at medbringe egen hjertestarter – bare for en sikkerheds skyld.

Alt i alt så går man ofte ikke forgæves hos Burger Anarchy, hvis man skal have stillet sin værste burgersult.

Web: https://burgeranarchy.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/burgeranarchyodense/ + https://www.facebook.com/Burger-Anarchy-Streetfood-800977900088642/

Adresse: Gravene 2A, 5000 Odense C + (Storms Pakhus) Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Wham Bam Burger

Stedet er relativt nyt i byen, og ligger i den billige ende af prisskalaen.

Stedet ligger tæt på gågaden og også tæt på flere andre burgerrestauranter, så konkurrencen er stor.  Så kunne man fristes til at tro at kvaliteten var lav, men til prisen hænger det egentlig fornuftigt sammen.

Bollen er ganske ok, men bøffen var desværre gennemstegt og kunne godt trænge til lidt mere grill- og røgmag.

Den barbecuedressing, som var i min burger, kunne også godt trænge til lidt røgsmag. Alt i alt en burger, hvor vi rammer et middelniveau.

Fritterne er af den tynde slags, og minder meget om dem man får ved McDonalds. Dip til fritter er ret lille, så køb en ekstra – ellers er der for lidt.

Selvom der er plads til forbedring hos Wham Bam Burger, så skal man lige huske, at de er billige, så der er god value for money her.

F.eks. kan man i skrivende stund få en bacon cheese double menu for 79 kr. – det er sgu en ret skarp pris.

Web: https://whambamburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/whambamburger/

Adresse: Vestergade 21, 5000 Odense C

Halifax

I Franck A’s gamle lokaler ligger Halifax Burgers og er en af de nyeste spillere på burgerscenen i Odense.

Her bliver burgerne serveret på tallerkener, så det føles meget mindre burgerbar-agtigt, og mere som en restaurant.

Stedet er stort og har plads til over 100 burgerhungrende gæster ad gangen og tilbyder desuden mulighed for take-away.

Der er ikke nogen byg-selv-burger, men du har stadig mulighed for at pimpe din burger lidt, og vælge forskellige ting til og fra.

Burgerne er store og bør kunne tilfredsstille de fleste. Da jeg afprøvede stedet, var det hele dog ikke helt i skabet.

Min bøf var gennemstegt, hvilket jeg synes er ærgerligt. Desuden kunne der godt være lidt mere salt og peber til stede. Min briochebolle var fluffy, men knap så greasy – men det er jo en smagssag, om man er til det ene eller andet.

Deres cheddarost smager rigtig godt i burgeren, så den er der gode point for. Desuden kan de også finde ud af at stege et stykke bacon sprødt, hvilket lidt er et must, når man skal have burgere.

Fritterne er tykke, og det kan jeg godt lide og så er der mulighed for at vælge forskellig fritter og masser af forskellig dip, og det skader skam heller ikke.

En ting der adskiller Halifax fra de andre burgersteder er deres mange forskellige muligheder for vegansk/vegetar tilvalg – det er der virkelig gode muligheder for.

Halifax tager ikke førertrøjen lige nu på burgerfronten, men laver bestemt nogle fornuftige burgere, og så er servicen smilende og imødekommende.

Web: https://www.halifax.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/halifaxodense/

Adresse: Jernbanegade 4, 5000 Odense C

Chicago Burger

Chicago Burger ligger to steder i Odense.

Du finder dem på havnen og i Korup. Deres udvalg af burgere er rimelig stort, og de har både små og store burgere, hvor den største er med 6×200 gr. kød til den nette sum af 299 kr..

Chicago burger slår på, at de har smagen af ægte amerikanske burgere og har da også milkshakes og ægte diner-stemning i indretningen.

Alle deres burgere hedder også noget amerikansk.

Der er god value for money hos Chicago Burger – især hvis man er rigtig RIGTIG sulten.

 

Selve burgeren leverer god smag, selvom bollen skuffer lidt – og bøffen er desværre gennemstegt.

Fritterne er acceptable, men ikke noget specielt, og det samme gælder deres dip.

Deres milkshakes er til gengæld ret gode – de kan anbefales.

Overall leverer Chicago Burger et solidt måltid, der smagsmæssigt er fint og især i forhold til deres priser, som ikke burde skræmme folk væk. Her er god value for money.

Web: https://www.chicagoburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Chicago-Burger-Odense-1577332712479326/ + https://www.facebook.com/Chicago-Burger-Odense-City-132112797519211/

Adresse: Åbakkevej 69, 5210 Odense NV (Korup) + Buchwaldsgade 11, 5000 Odense C (Havnen)

The Burger

The Burger ligger i hjertet af Odense med en super placering i gågaden (Vestergade).

Det er ikke et specielt stort sted. På testdagen vælger jeg en cheeseburger menu.

Selve burgeren er nok testens dårligste og minder mest af alt om en burger, du vil få på en motorvejscafeteria.

Der er så meget ketchup i min burger, at det totalt dominerer smagen.

Desuden er der slet ikke noget surt til at stå imod den søde ketchup. Bøffen er gennemstegt men stadig lidt juicy med en svag grillsmag – heldigvis.

Grøntsagerne virker friske, så det er superærgerligt, at jeg ikke kan smage dem.

The Burger’s cheeseburger kommer ikke helt i mål.

 

Fritterne er intetsigende, dog er dippen her gratis i modsætning til mange af de konkurrende steder.

Sodavand er ikke med i prisen, når man bestiller en menu og en lille sodavand koster 29 kr..

The Burger lever ikke rigtig op til deres navn, og når man betaler over 100 kr. for burger, pommes frites og drikkevarer, så duer det ikke, at man går derfra med en lidt tam oplevelse. Her er plads til forbedring.

Web: https://theburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/theburgerdk/

Adresse: Vestergade 55, 5000 Odense C

Bull Burger

Første gang jeg besøgte Bull Burger var i stedets “unge dage”, dengang hvor de lå i Albanigade, og ingen nogensinde havde nævnt ordene letbane.

Siden da har Bull hevet teltpløkkerne op og kan nu findes to andre steder i byen.

Man går ikke ned på bacon, når man bestiller en dobbelt bacon …

Jeg husker egentlig oprindeligt Bull for tre ting: At de var i stand til at stege en bøf, at bollen altid var totalt mast, og at der altid var et eller andet som gik galt i ordren.

Tingene har dog ændret sig lidt. Bollen virkede blød og ikke mast, og vores ordre passede med det bestilte, så det er jo fremskridt. Desværre var min bøf gennemstegt og helt tør.

Dressing og ost hjælper lidt på det tørre kød, men smagen bliver stadig lidt fersk. Baconen var der masser af og det smagte godt saltet.

Desværre er der ikke noget syltet til at stå imod det salte bacon, og den samlede oplevelse lander bare på lidt under middel – jeg savner simpelthen noget grillsmag og en juicy bøf.

Fritterne var lidt blandede – nogle var sprøde og nogle var lidt slatne. Det samme gjaldt krydringen, som også var lidt forskellig. Dipstørrelsen er ikke godkendt – der er ganske enkelt alt for lidt.

Web: http://bullburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/bullodense/

Adresse: Mageløs 7, 5000 Odense C + Middelfartvej 7E, 5000 Odense C

Joey’s Burger

Ikke ret langt ude af Hjallelsevej finder vi Joey’s Burger.

Om du skal have en burger med 200 gram bøf eller en svimlende 1 kilos bøf, så kan de klare det.

Menukortet bugner af spændende burgere, og på papiret virker det som et godt koncept.

Jeg ender på en Route 66 burger. Deres bolle ligger i den gode ende, men som vi har set ved flere af de andre steder, så er bøffen tæt på gennemstegt.

Nu er dette så også take-away, så udbringningstid kan have en indflydelse på bøffen, som i øvrigt har en god smag.

Der er en skarp smag af peber og barbecue i burgeren, og det fungerer virkelig godt.

Udover Route 66 burgeren, så afprøves også en bacon/cheese-burger, som ved siden af den anden virker ret anonym i smagen, cheddarosten virker nærmest ikke til stede.

Fritterne er ret slatne og gør ikke det store væsen af sig, men igen, så er det jo take-away, og det må man bare huske på. Men det havde nu været rart, hvis de være sprøde.

Web: https://joeysburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Joeys-Burger-1489222624707814/

Adresse: Hjallelsevej 20, 5000 Odense C

Café Mauritz

Cafe Mauritz er som navnet antyder en cafe og har dermed også andet på menukortet end burgere.

Dog kalder de sig for en burgercafé, så derfor er det ret naturligt, at de hører med i guiden her.

Burgerkortet består af flere forskellige slags burgere, hvor man så har mulighed for at vælge bollen til.

Som menu kan man også tilvælge forskellige sides og drikkevarer.

Desuden har de i skrivende stund også et 2 for 1 koncept om mandagen, som du med fordel kan checke ud.

Odense burgeren fra Café Mauritz.

 

Under vores besøg afprøves en Odense burger, som er en bacon/cheese burger inkl. løgringe.

På papiret en god idé og viser sig også som et fornuftigt valg. Jeg vælger, at burgeren skal være med en briochebolle, som er sød, blød indeni og sprød uden på.

Det virker dog til, at den er varmet på en brødrister, for grillmærker er der ingen af, og dermed heller ikke nogen grillsmag til at stå imod sødmen fra bollen.

Bøffen er stegt lidt mere end medium, men (heldigvis) ikke gennemstegt, så bøffen er stadig saftig, som den slags nu en gang skal være.

Hele burgeren fungerer ret fint, når man smager alle ingredienserne på en gang – så alt i alt et ok resultat. Fritterne er tykke, fluffy indeni og godt krydret.

Desværre er den tilhørende dip i den mindre ende størrelsesmæssigt.

Foruden nogle rimelig fornuftige burgere, så slår jeg gerne et slag for betjeningen (på Skibhusvej).

‘Selvom der kommer mange efter take-away, og telefonerne tit ringer, så virker personalet stadig supersøde og venlige overfor gæsterne i caféen.

Fantastisk at opleve det overskud på en ikke-irriterende måde.

Web: https://cafemauritz.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/mauritzodense/ + https://www.facebook.com/mauritzdalumvej/

Adresse: Skibhusvej 96, 5000 Odense C + Dalumvej 3, 5250 Odense SV (Findes også i Middelfart og Svendborg, se deres hjemmeside)

Hvem har den bedste burger?

Den generelle standard på de steder, vi har testet, er ganske god. De fleste steder kommer med et hæderligt resultat, men som udgangspunkt skal man kunne stege en hakkebøf medium, og der må gerne være noget grillsmag i burgeren.

Det er svært lige at pege på den allerbedste burger i byen, men skal jeg komme med mit bud, så skal slaget slås mellem Burger Anarchy, Burger Shack og Molotov, og jeg hælder nok mest til Burger Shack. Alle tre steder, mener jeg, er af højere standard end de øvrige steder i byen.

Og nej, vi har ikke testet samtlige restauranter, som har en burger på menukortet, men mere målrettet gået efter de steder, som bryster sig af at være en dedikeret burgerrestaurant/-joint/-bar osv.

Hvorfor vælge Burger Anarchy?

Kvalitet, smag, ofte særlige med godt sammensatte smage, variation.

Hvorfor vælge Molotov?

Kvalitet, smag, enkelthed, muligheden for gode cocktails til en fornuftig pris (musikken plejer at være god, der gemmer sig en ginbar i kælderen (Petroleum)).

Hvorfor vælge Burger Shack?

Smag, smag og smag og så er prisen i forhold til kvaliteten nok den bedste i byen.

 

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.