Burger Battle i byen: Gastromand kårer Odenses bedste burger

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Gastromand er en af Danmarks største madblogs og er medejere af MigogOdense.

Gastromand har flere gange kåret de bedste burgere i landet.

I 2014 blev Københavns bedste burger jagtet. I 2016 leverede Burger Anarchy, fra Odense, årets bedste festivalburger.

I 2017 serverede Jagger Københavns bedste burger, og her i 2019 har vi stadig styr på de bedste burgere i Århus.

Der er efterhånden så mange burgersteder i Odense, at det kan være svært at finde rundt i, hvad der lige passer ind i ens personlige smag.

Men frygt ej, vi skal nok hjælpe dig – vi har nemlig været på den store testtur (endda flere gange) rundt omkring i Odense, så du selv slipper for det.

 

 

Molotov

Tilbage i 2017 havde jeg mit første besøg på Molotov, som er en burger- og cocktailbar.

Molotov laver nogle ganske habile burgere, og som samtidig er superenkle. Ik’ så meget fims, bare en burger, som den skal være.

Bollen er blød og god størrelse, når der skal spises med fingrene. Bøffen er også stegt rigtig fint og har masser af smag.

Fritterne har også en god krydring, men for mig vil det være burgeren, jeg går efter her.

Molotov gør sig også i cocktails, og deres priser kontra det, der leveres, er særdeles fornuftige. Bestemt et godt sted, uanset om du er sulten eller tørstig – og man er vel ofte begge dele? 😉

Molotov – Burgers & Cocktails.

Web: http://molotovbar.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/molotovodense/

Adresse: Gråbrødre Plads 4, 5000 Odense C

Burger Shack

Når du træder ind i en af de to restauranter, får du lidt træhyttestemning.

Stolene er slidte, og det samme look går igen på borde og andre ting, men bare rolig – det er meningen.

Menukortet er overskueligt, for der er egentlig ikke synderlig meget at vælge imellem.

Du kan få en burger med oksekød, kylling eller vegetarmulighed. Fritter kan købes til og også som menu med en valgfri drikkevare.

Burger og fritter fra Burger Shack.

 

Selve bollen er blød og greasy. Bøffen er lyserød og har en god smag og duft af grill.

Grøntsagerne virker friske og sprøde, og det samme opleves når man vælger bacon til – og det gør man jo! Det skulle også være pickles i burgeren, og det kunne da også ses, men smagen var der ikke.

Vælger du deres fritter, så går du heller ikke helt galt i byen. Sprøde og godt krydret, samt drysset med parmesan – fin detalje.

Dip kan tilkøbes, og de har hver især også en god smag.

Web: https://burgershack.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/odensehavn/ + https://www.facebook.com/theburgershackodense/

Adresse: Englandsgade 2, 5000 Odense C + Vintapperstræde 6, 5000 Odense C

Burger Anarchy

Burger Anarchy kan findes to steder i Odense.

Det ene sted er Storms Pakhus, hvor de har en streetfood stand, og det andet sted er deres restaurant.

Der er forskel på, hvilke burgere, der serveres hvor, og der bliver også skiftet lidt ud i sortimentet en gang imellem.

Fælles for begge steder er dog, at de er ret gode til at tilberede en bøf.

Burger Anarchy er også kendt for at have lidt anderledes ingredienser i nogle af deres burgere, og det kan være dejligt med en mulighed for at prøve lidt forskelligt alt afhængig af, hvilket humør man er i.

Billedet indeholder sandsynligvis: mad
Foto: Burger Anarchy

 

Tager du et besøg på Burger Anarchy, kan du forvente blød bolle, pink bøf og god smag i alt, hvad der ellers hældes i.

En anden ting vi tidligere har omtalt er deres cheddar cheese fries med bacon. Det lyder både usandsynligt lækkert og usundt – og man fristes til at medbringe egen hjertestarter – bare for en sikkerheds skyld.

Alt i alt så går man ofte ikke forgæves hos Burger Anarchy, hvis man skal have stillet sin værste burgersult.

Web: https://burgeranarchy.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/burgeranarchyodense/ + https://www.facebook.com/Burger-Anarchy-Streetfood-800977900088642/

Adresse: Gravene 2A, 5000 Odense C + (Storms Pakhus) Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Wham Bam Burger

Stedet er relativt nyt i byen, og ligger i den billige ende af prisskalaen.

Stedet ligger tæt på gågaden og også tæt på flere andre burgerrestauranter, så konkurrencen er stor.  Så kunne man fristes til at tro at kvaliteten var lav, men til prisen hænger det egentlig fornuftigt sammen.

Bollen er ganske ok, men bøffen var desværre gennemstegt og kunne godt trænge til lidt mere grill- og røgmag.

Den barbecuedressing, som var i min burger, kunne også godt trænge til lidt røgsmag. Alt i alt en burger, hvor vi rammer et middelniveau.

Fritterne er af den tynde slags, og minder meget om dem man får ved McDonalds. Dip til fritter er ret lille, så køb en ekstra – ellers er der for lidt.

Selvom der er plads til forbedring hos Wham Bam Burger, så skal man lige huske, at de er billige, så der er god value for money her.

F.eks. kan man i skrivende stund få en bacon cheese double menu for 79 kr. – det er sgu en ret skarp pris.

Web: https://whambamburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/whambamburger/

Adresse: Vestergade 21, 5000 Odense C

Halifax

I Franck A’s gamle lokaler ligger Halifax Burgers og er en af de nyeste spillere på burgerscenen i Odense.

Her bliver burgerne serveret på tallerkener, så det føles meget mindre burgerbar-agtigt, og mere som en restaurant.

Stedet er stort og har plads til over 100 burgerhungrende gæster ad gangen og tilbyder desuden mulighed for take-away.

Der er ikke nogen byg-selv-burger, men du har stadig mulighed for at pimpe din burger lidt, og vælge forskellige ting til og fra.

Burgerne er store og bør kunne tilfredsstille de fleste. Da jeg afprøvede stedet, var det hele dog ikke helt i skabet.

Min bøf var gennemstegt, hvilket jeg synes er ærgerligt. Desuden kunne der godt være lidt mere salt og peber til stede. Min briochebolle var fluffy, men knap så greasy – men det er jo en smagssag, om man er til det ene eller andet.

Deres cheddarost smager rigtig godt i burgeren, så den er der gode point for. Desuden kan de også finde ud af at stege et stykke bacon sprødt, hvilket lidt er et must, når man skal have burgere.

Fritterne er tykke, og det kan jeg godt lide og så er der mulighed for at vælge forskellig fritter og masser af forskellig dip, og det skader skam heller ikke.

En ting der adskiller Halifax fra de andre burgersteder er deres mange forskellige muligheder for vegansk/vegetar tilvalg – det er der virkelig gode muligheder for.

Halifax tager ikke førertrøjen lige nu på burgerfronten, men laver bestemt nogle fornuftige burgere, og så er servicen smilende og imødekommende.

Web: https://www.halifax.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/halifaxodense/

Adresse: Jernbanegade 4, 5000 Odense C

Chicago Burger

Chicago Burger ligger to steder i Odense.

Du finder dem på havnen og i Korup. Deres udvalg af burgere er rimelig stort, og de har både små og store burgere, hvor den største er med 6×200 gr. kød til den nette sum af 299 kr..

Chicago burger slår på, at de har smagen af ægte amerikanske burgere og har da også milkshakes og ægte diner-stemning i indretningen.

Alle deres burgere hedder også noget amerikansk.

Der er god value for money hos Chicago Burger – især hvis man er rigtig RIGTIG sulten.

 

Selve burgeren leverer god smag, selvom bollen skuffer lidt – og bøffen er desværre gennemstegt.

Fritterne er acceptable, men ikke noget specielt, og det samme gælder deres dip.

Deres milkshakes er til gengæld ret gode – de kan anbefales.

Overall leverer Chicago Burger et solidt måltid, der smagsmæssigt er fint og især i forhold til deres priser, som ikke burde skræmme folk væk. Her er god value for money.

Web: https://www.chicagoburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Chicago-Burger-Odense-1577332712479326/ + https://www.facebook.com/Chicago-Burger-Odense-City-132112797519211/

Adresse: Åbakkevej 69, 5210 Odense NV (Korup) + Buchwaldsgade 11, 5000 Odense C (Havnen)

The Burger

The Burger ligger i hjertet af Odense med en super placering i gågaden (Vestergade).

Det er ikke et specielt stort sted. På testdagen vælger jeg en cheeseburger menu.

Selve burgeren er nok testens dårligste og minder mest af alt om en burger, du vil få på en motorvejscafeteria.

Der er så meget ketchup i min burger, at det totalt dominerer smagen.

Desuden er der slet ikke noget surt til at stå imod den søde ketchup. Bøffen er gennemstegt men stadig lidt juicy med en svag grillsmag – heldigvis.

Grøntsagerne virker friske, så det er superærgerligt, at jeg ikke kan smage dem.

The Burger’s cheeseburger kommer ikke helt i mål.

 

Fritterne er intetsigende, dog er dippen her gratis i modsætning til mange af de konkurrende steder.

Sodavand er ikke med i prisen, når man bestiller en menu og en lille sodavand koster 29 kr..

The Burger lever ikke rigtig op til deres navn, og når man betaler over 100 kr. for burger, pommes frites og drikkevarer, så duer det ikke, at man går derfra med en lidt tam oplevelse. Her er plads til forbedring.

Web: https://theburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/theburgerdk/

Adresse: Vestergade 55, 5000 Odense C

Bull Burger

Første gang jeg besøgte Bull Burger var i stedets “unge dage”, dengang hvor de lå i Albanigade, og ingen nogensinde havde nævnt ordene letbane.

Siden da har Bull hevet teltpløkkerne op og kan nu findes to andre steder i byen.

Man går ikke ned på bacon, når man bestiller en dobbelt bacon …

Jeg husker egentlig oprindeligt Bull for tre ting: At de var i stand til at stege en bøf, at bollen altid var totalt mast, og at der altid var et eller andet som gik galt i ordren.

Tingene har dog ændret sig lidt. Bollen virkede blød og ikke mast, og vores ordre passede med det bestilte, så det er jo fremskridt. Desværre var min bøf gennemstegt og helt tør.

Dressing og ost hjælper lidt på det tørre kød, men smagen bliver stadig lidt fersk. Baconen var der masser af og det smagte godt saltet.

Desværre er der ikke noget syltet til at stå imod det salte bacon, og den samlede oplevelse lander bare på lidt under middel – jeg savner simpelthen noget grillsmag og en juicy bøf.

Fritterne var lidt blandede – nogle var sprøde og nogle var lidt slatne. Det samme gjaldt krydringen, som også var lidt forskellig. Dipstørrelsen er ikke godkendt – der er ganske enkelt alt for lidt.

Web: http://bullburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/bullodense/

Adresse: Mageløs 7, 5000 Odense C + Middelfartvej 7E, 5000 Odense C

Joey’s Burger

Ikke ret langt ude af Hjallelsevej finder vi Joey’s Burger.

Om du skal have en burger med 200 gram bøf eller en svimlende 1 kilos bøf, så kan de klare det.

Menukortet bugner af spændende burgere, og på papiret virker det som et godt koncept.

Jeg ender på en Route 66 burger. Deres bolle ligger i den gode ende, men som vi har set ved flere af de andre steder, så er bøffen tæt på gennemstegt.

Nu er dette så også take-away, så udbringningstid kan have en indflydelse på bøffen, som i øvrigt har en god smag.

Der er en skarp smag af peber og barbecue i burgeren, og det fungerer virkelig godt.

Udover Route 66 burgeren, så afprøves også en bacon/cheese-burger, som ved siden af den anden virker ret anonym i smagen, cheddarosten virker nærmest ikke til stede.

Fritterne er ret slatne og gør ikke det store væsen af sig, men igen, så er det jo take-away, og det må man bare huske på. Men det havde nu været rart, hvis de være sprøde.

Web: https://joeysburger.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/Joeys-Burger-1489222624707814/

Adresse: Hjallelsevej 20, 5000 Odense C

Café Mauritz

Cafe Mauritz er som navnet antyder en cafe og har dermed også andet på menukortet end burgere.

Dog kalder de sig for en burgercafé, så derfor er det ret naturligt, at de hører med i guiden her.

Burgerkortet består af flere forskellige slags burgere, hvor man så har mulighed for at vælge bollen til.

Som menu kan man også tilvælge forskellige sides og drikkevarer.

Desuden har de i skrivende stund også et 2 for 1 koncept om mandagen, som du med fordel kan checke ud.

Odense burgeren fra Café Mauritz.

 

Under vores besøg afprøves en Odense burger, som er en bacon/cheese burger inkl. løgringe.

På papiret en god idé og viser sig også som et fornuftigt valg. Jeg vælger, at burgeren skal være med en briochebolle, som er sød, blød indeni og sprød uden på.

Det virker dog til, at den er varmet på en brødrister, for grillmærker er der ingen af, og dermed heller ikke nogen grillsmag til at stå imod sødmen fra bollen.

Bøffen er stegt lidt mere end medium, men (heldigvis) ikke gennemstegt, så bøffen er stadig saftig, som den slags nu en gang skal være.

Hele burgeren fungerer ret fint, når man smager alle ingredienserne på en gang – så alt i alt et ok resultat. Fritterne er tykke, fluffy indeni og godt krydret.

Desværre er den tilhørende dip i den mindre ende størrelsesmæssigt.

Foruden nogle rimelig fornuftige burgere, så slår jeg gerne et slag for betjeningen (på Skibhusvej).

‘Selvom der kommer mange efter take-away, og telefonerne tit ringer, så virker personalet stadig supersøde og venlige overfor gæsterne i caféen.

Fantastisk at opleve det overskud på en ikke-irriterende måde.

Web: https://cafemauritz.dk/

Facebook: https://www.facebook.com/mauritzodense/ + https://www.facebook.com/mauritzdalumvej/

Adresse: Skibhusvej 96, 5000 Odense C + Dalumvej 3, 5250 Odense SV (Findes også i Middelfart og Svendborg, se deres hjemmeside)

Hvem har den bedste burger?

Den generelle standard på de steder, vi har testet, er ganske god. De fleste steder kommer med et hæderligt resultat, men som udgangspunkt skal man kunne stege en hakkebøf medium, og der må gerne være noget grillsmag i burgeren.

Det er svært lige at pege på den allerbedste burger i byen, men skal jeg komme med mit bud, så skal slaget slås mellem Burger Anarchy, Burger Shack og Molotov, og jeg hælder nok mest til Burger Shack. Alle tre steder, mener jeg, er af højere standard end de øvrige steder i byen.

Og nej, vi har ikke testet samtlige restauranter, som har en burger på menukortet, men mere målrettet gået efter de steder, som bryster sig af at være en dedikeret burgerrestaurant/-joint/-bar osv.

Hvorfor vælge Burger Anarchy?

Kvalitet, smag, ofte særlige med godt sammensatte smage, variation.

Hvorfor vælge Molotov?

Kvalitet, smag, enkelthed, muligheden for gode cocktails til en fornuftig pris (musikken plejer at være god, der gemmer sig en ginbar i kælderen (Petroleum)).

Hvorfor vælge Burger Shack?

Smag, smag og smag og så er prisen i forhold til kvaliteten nok den bedste i byen.

 

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.

Gentager stor succes: Joey Moe holder igen intimkoncert i Odense-kirke

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Normalt kender vi ham fra de store scener og festivaler i hele landet.

Men til januar drager Joey Moe ud på en turné, hvor han både skruer ned for tempoet og antallet af bandmedlemmer.

Men det bliver ikke en hvilken som helst turné.

Han har nemlig valgt at optræde i diverse kirker rundt omkring i landet med en akustisk koncert.

Tidligere i år besøgte Joey Moe Ansgars Kirke her i Odense med stor succes, hvor kirken var proppet til bristepunktet og hvor den den musikalske oplevelse fik lov at være i fokus i guddommelige omgivelser.

I januar er det igen Ansgars Kirke, der får stjernebesøg.

Ser en anden side af sangeren

Søndag d. 19. januar 2020 klokken 20.00 kommer Joey Moe forbi.

Når han genfortolker sine store popsange til de akustiske koncerter, er det en ny side af den populære sanger, der åbenbares.

Publikum kan opleve, hvordan sangene og hans stærke vokal folder sig ud og åbner op for nye stemninger og fortolkninger.

Joey Moe er kendt for store hits som “Smukkest på en søndag”, “Million” og “Yo Yo”.

Billetterne koster 295 kr.

Du kan købe billetter her.