Kåring: Her er Odenses bedste burger

Skrevet af: Michael Qureshi

Du kan læse MigogOdenses store burger-guide anno 2019 lige herunder;

 

Her er den oprindelige artikel

Torsdag aften afviklede Ugeavisen Odense deres Best of Odense award-show i ODEON.

Her var der fokus på de butikker, eventsteder og spisesteder som skiller sig ud og gør noget ekstraordinært i Odense.

Blandt andet var en af toppriserne, hvem der har Odenses bedste burger. Det var Burger Anarchy, som løb med hæderen i et stærkt felt.

Snart åbner Burger Shack også i Odense, så man må formode, at de giver Burger Anarchy kamp til stregen næste år.

Burger: Burger Anarchy
(Øvrige nominerede: Molotov, Jagger, Chicago Burger, Bull)

Det er tredje år i træk, at Ugeavisen Odense afholder Best of Odense, og der blev afgivet 120.000 stemmer på de 19 forskellige kategorier.

Her kan du se alle de øvrige vindere fra torsdag aften

Kilde: Ugeavisen Odense

Take away: Umashi
(Øvrige nominerede: Rosticceria, Mé – Mothers Street Food, Jagger, Soup Stone)

Café: Café Skt. Gertruds
(Øvrige nominerede: Café Biografen, Nelle’s Coffe & Wine, Café Nouvelle, Café Vivaldi)

Specialbutik: H. J. Hansen
(Øvrige nominerede: Cadenheads Whisky, HCA Souvenirs, Kjærs Bøger, Naturkost)


Shopping til ham: Magasin
(Øvrige nominerede: Dr. Adams, Terminal A, Onkel P, Weekday)


Shopping til hende: H&M
(Øvrige nominerede: Tryde Andrés, Mood, Dr. Adams, MalleMi)


Shopping til hjemmet: Søstrene Grene
(Øvrige nominerede: Bahne, Georg Jensen Damask, Schiang Living, Magasin)


Kultur: Tinderbox
(Øvrige nominerede: Storms Pakhus, Brandts, Odense Internationale Film Festival, Odense Sommerrevy)

Kulturscene: Posten
(Øvrige nominerede: Sofar Sounds, Momentum, Den Fynske Opera, Odeon)

Børneoplevelse: Odense ZOO
(Øvrige nominerede: Sommer i Farvergården, Sanseudstillingen på Brandts, Jernbanemuseet, Magiske Dage)

Service: Rema1000 på Sandhusvej
(Øvrige nominerede: Restaurant ARO, Oriental Barbecue House, Odeon Social, Lalou Vinbar)

Restaurant: Kok & Vin
(Øvrige nominerede: The Balcony, Gastroteket, Den Gamle Kro, Druen & Bønnen)


Brunch: Eydes Gastro Pub
(Øvrige nominerede: Froggy’s Café, Café Skt. Gertruds, Under Lindetræet, Café Chinos)

Motion og fitness: OBBC
(Øvrige nominerede: Løfteriet, Claussloth.dk, Hollÿs Pilates, MorsKrop.dk)

Retro og genbrug: Loppemarkedet på havnen
(Øvrige nominerede: Damgaard-Lauritsen, BørneTorvet, Veras Vintage, Genbrugshallerne på Rødegårdsvej)

Velvære og personlig pleje: Envy Hair
(The Container Barber, Jennails, Salon Pernille Bjørn, Black Forest Tattoo)

Gå-i-byen-sted: Carlsens Kvarter
(Øvrige nominerede: Sir Club, Boogies, Heidi’s Bier Bar, Posten)


Årets spire: Arkaden Food Market
(Øvrige nominerede: Restaurant ARO, Koffiboys, Momentum Musik, BørneTorvet)

Pindleprisen: De frivillige ved HCA Festivals

Smag løs i hyggelige omgivelser: Kom til stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fredag d. 6. og lørdag d. 7. september 2019 kan vi endnu engang se frem til, at det hyggelige Vintapperstræde i Odense forvandles til et slaraffenland for portvinselskere.

Portvinsfestival.dk har siden 2017 arrangeret festivalen, og i 2018 udvidede man endda med en portvinsfestival på Frederiksø på havnen i Svendborg, og her i 2019 kommer man også til Spinderihallerne i Vejle.

Her i Odense er festivalen mere populær end nogensinde før, og billetterne til lørdag er allerede revet væk, mens du stadig kan finde billetter til fredag.

Sådan foregår det

På festivalen møder du lokale fynske vinhandlere, hvorfra du kan smage en masse lækker portvin i hyggelige omgivelser.

Billetten til festivalen koster 299 kr., og med i den pris får du et smageglas, og et stempelkort til minimum 10 glas portvin (ét på hver stand).

Derudover kan du tilkøbe ekstra og mere eksklusive smagninger for poletter, som eksempelvis ældre Vintage, Colheita og Tawny.

Festivalen foregår fra klokken 15.00 – 20.00.

Du kan møde følgende vinhandlere

H.J. Hansen Vin Odense
Holte Vinlager
Selmer Vin
Vinlandet
Portugisisk Vinkælder
Det Portugisiske Hus
Løvbjerg Tarup center Odense
Skjold Burne vinhandel / Bjerre-vin
Meny Hjallese
Nørregade Vin

Hvad er portvin?

Hvis du endnu ikke er helt bekendt med den fantastiske drik, har portvinsfestival.dk lavet følgende beskrivelse:

Portvin stammer fra Douro-dalen i det nordlige Portugal. Dalen strækker sig fra øst for byen Porto og hele vejen mod grænsen til Spanien. Det er kun vine fra denne region der må bære navnet Portvin.

Douro er verdens ældste markerede vinregion, og er også en del af Unescos verdens kulturarv. Regionen blev demarkeret i 1756 for at sikre kvaliteten af den vin, som blev produceret i regionen.

Gennem Douros smukke landskab løber Dourofloden omgivet af de stejle terrasser med vinstokke, og i byen Vila Nova de Gaia (naboby til Porto) ved flodens udmunding, ligger de berømte portvinshuse side om side, med lagrene fulde af dejlig portvin.

Ved fremstilling af portvin starter man, som om det var en rødvin og lader drueskallen gære sammen med mosten. Allerede efter 24-36 timer når vinmosten har opnået ca 6% tilsættes druesprit på 77% så den endelige portvin lander på ca. 20%.

Man kan opdele portvin i to hovedtyper: Ruby, som er de røde typisk flaskelagrede, og Tawny som er de brune fadlagrede. Derudover findes der hvid og rosé. I hver hovedkategori findes forskellige varianter og kvalitetsniveauer.

I ruby kategorien er de mest kendte varianter Ruby, Ruby Reserve, Crusted, Late Bottled Vintage (LBV), samt Vintage som anses som det ypperste, og altid er fra et bestemt høstår. I tawny kategorien er det Tawny, Tawny Reserve, Tawny med alder (10 års, 20 års, 30 års og over 40 års), samt Colheita, der ligesom Vintage er fra et enkelt høstår.

Hvad: Portvinsfestival.dk
Hvor: Vintapperstræde i Odense
Hvornår: Fredag d. 6. september og lørdag d. 7. september (UDSOLGT)

Du finder mere info her.

Genial sejltur: Nyd kager og søde vine på Odense Å

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi er (heldigvis) mange, der slet ikke kan få nok af søde sager.

Derfor er det jo ret heldigt, at vi her i byen ofte kan lade os friste af syndige og fristende arrangementer.

Vi har fundet ét, som du bare ikke må gå glip af, hvis du har en sød tand.

Med titlen “Kage og søde vine” afholder Odense Aafart i samarbejde med H.J. Hansen og Konditoriet Kagedåsen nemlig en smagning af kage og søde vine, mens du sejler på den smukke Odense Å.

En oplevelse for alle sanser

Turen starter med afgang i Munke Mose, hvor man sejler op ad Odense Å, mens du smager på fire forskellige smukke anretninger af kager og tilhørende søde vine.

“Hver kage og vin er en oplevelse i sig selv, og du får mulighed for at gå på opdagelse i kage og vinens verden, mens du nyder Odense skønne natur,” skriver Odense Aafart om oplevelsen.

Turen varer cirka 2 timer og koster 299 kr pr. person.

Odense Aafart anbefaler, at du køber billet i god tid, hvis du vil sikre dig plads ombord på båden.

Mødestedet er ved Odense Aafarts billetsalg, og du skal møde op 15 minutter før afgang.

“Denne sejltur er for dig, der har en sød tand og gerne vil finde inspiration til små lækre desserter med tilhørende vine, så du kan imponere dine gæster,” skriver de videre.

Hvad: Kage og søde vine på Odense Å
Hvor: Odense Å (Mødested: Odense Aafarts billetsalg)
Hvornår: Lørdag d. 31. august kl. 14.00 (Mødetid 15 min. før)

Du finder mere info her.

Øl, gris og fællessang: Lørups Vinstue inviterer til stor grisefest

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I 1960’erne og 1970’erne var Simon Spies kongen af charterferier i Danmark.

Han blev især kendt for at arrangere de såkaldte grisefester, hvor han fragtede tørstige og sultne turister til Mallorca, hvor danskerne kunne samles i sydens sol til gilde med helstegt pattegris og masser af alkohol.

Rejsekatalogerne nu om dage bugner ikke ligefrem med tilbud om grisefester, men drømmer du dig tilbage til en svunden tid, har du snart chancen her i Odense.

Under sloganet “Spis, rejs og hyg dig tyk!”, kan du nemlig drømme dig væk til sydlige himmelstrøg, hvor maden smager lidt bedre, øllen føles lidt koldere, og stemningen er på sit højeste.

Det sker fredag den 30. august, hvor Lørups Vinstue inviterer til grisefest.

Øl, gris og fællessang

Det bliver i bedste Mallorcastil med øl, gris, fællessang og latin liveband, at Lørups Vinstue inviterer indenfor og programmet for dagen ser således ud:

16:00 – 17:00 Velkomst og sjove konkurrencer med  Mikkel Ollerup Tomsen og krofatter Kevin Sean Burke på slap line

17:00 – 18:00 Fællessang med Dupont & Dupont

18:00 – 19:30 Spisning med lækker gris og salatbuffet

19:30 – 21:30 Sabor Latino Duo spiller op til dans

Kl 22 rykkes festen indenfor og fortsætter, så længe bevillingen tillader.

Prisen for grisefesten er 200 kr., som også inkluderer en fadøl/sodavand/glas vin til maden.

Billetter kan købes frem til på mandag d. 26. august, eller indtil der er udsolgt.

Hvad: Grisefest
Hvor: Lørups Vinstue
Hvornår: Fredag d. 30 august kl. 16.00

Du finder mere info her.