White Guide: Her er Odenses bedste restauranter

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Balcony
Foto: Balcony

Mandag var hele landets gastronomiske fødekædes opmærksomhed rettet mod White Guide lanceringen af Guiden for 2019.

White Guide er bedre kendt som Nordens svar på Michelin, og de uddelte deres årlige priser i forbindelse med lanceringen af Guiden for 2019.

Her blev blandt andet Noma kåret til Årets Restaurant.

Netop den spritnye guide har vi så kigget lidt nærmere på.

White Guide har i årets løb besøgt et hav af restauranter i hele Norden, og man kan nu i 2019 guiden se, hvem der er deres bud på den bedste restaurant i landet og ikke mindst i de forskellige regioner.

Vores øjne spottede straks, hvem White Guide har vurderet Odenses bedste restauranter.

Balcony tager stormskridt mod toppen

Her må man konstatere, at The Balcony virkelig har taget stormskridt mod toppen af dansk gastronomi. De er vurderet som Mesterklasse som eneste Odense-restaurant.

På landsplan er Balcony placeret som nummer 44 blandt andet foran Aalborgs bedst placerede restaurant, som hedder Tabu.

Balcony i Vestergade leverer gourmetmad på topniveau og samtidig i særdeles elegante rammer.

Efter The Balcony har White Guide udnævnt fem Odense-restauranter, som de udnævner til Meget God Klasse.

Her er der tale om følgende;

Pasfall
Sortebro Kro
Vår
Aro
Goma

Vår

Det er især imponerende, at se de nye restauranter i Odense som Vår, Aro og naturligvis Balcony storme ind i White Guide på deres høje og innovative niveau.

Noma topper ikke overraskende hele White Guide-listen, og blev også mandag kåret til Årets Restaurant af White Guide.

Når man tager Fyn som helhed, så er det Falsled Kro, som gør hele øen stolte.

Restauranten i Millinge ligger nummer 15 i hele landet i White Guide rangeringen.

Her er Fyns bedste restauranter udenom Odense

Global Mesterklasse
Falsled Kro

Meget god klasse
Lieffroy, Nyborg
Hesselet, Nyborg
Rudolf Mathis, Kerteminde
Fænøsund, Middelfart

Her er Årets Priser ved White Guide

Årets Restaurant: Noma (Kbh)

Årets Innovatør: Noma (Kbh)

Årets Feel Good oplevelse: Vesterøl (Læsø)

Årets Smag for Skillingen: Textur (Aalborg)

Årets nye Restaurant: Frank (Kbh)

Årets Vinoplevelse: Kong Hans Kælder (Kbh) 

Årets Vinkort: Kong Hans Kælder (Kbh)

Årets Kør Hjem Drikkevare menu: Geranium (Kbh)

Årets Øloplevelse: Selma (Kbh)

Årets Bæredygtige: Relæ (Kbh)

Årets Unge Kokketalent: Anika Madsen – Roxie (Kbh)

Årets Serviceoplevelse: Peter Fagerland (Slotskøkkenet/Dragsholm Slot)

Årets Dessertoplevelse: Slotskøkkenet/Dragsholm Slot

Årets Fiske- og skaldyroplevelse: Koks (Thorshavn, Færøerne)