Odense har talt: Her er de 5 bedste pizzasteder på JUST EAT

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Der findes et hav af pizzeriaer i byen, og rigtig mange af dem finder du på Just-Eat.

Så er du i pizzahumør, er det relativt nemt at få sulten stillet i Odense.

Vi har været en tur på Just-Eat og smagt på top 5 pizzasteder, udvalgt ud fra brugernes egne anmeldelser. Så må vi se, om vi er enige i bedømmelserne.

Inden vi går igang, skal det lige pointeres, at bedømmelser på Just-Eat hele tiden ændrer sig pga. anmeldelser fra kunderne. Så top 5 kan have ændret sig fra da vi bestilte mad til udgivelsen.

Monte Carlo Pizzaria

Et af de steder, som scorer højt på ranglisten på Just-Eat, er Monte Carlo Pizzaria. 75 % af alle anmeldelser giver topkarakter på 6 stjerner, så noget må stedet kunne. Og med kommentarer som:

“Det hele smagte godt”

“Altid fantastisk”

og

“Vi får altid en varm pizza og godt tilberedt – derfor bestiller vi ved Monte Carlo”

er der lagt op til noget særligt.

En stor del af deres menukort består af pizzaer, men der er også mulighed for diverse grillretter m.m. – men nu er det jo en pizzatest, så vi holder os til det.

Selve bestillingen og leveringen gik ganske smertefrit, og pizzabudet kom til tiden. I ordren havde vi noteret, at vi ønskede pizzaen slicet, og dette var også gjort.

Vi bestilte to forskellige slags pizzaer. Den ene var var en Effes pizza, som primært består af pepperoni.

Den var ret standard – så hverken fantastisk, men på heller ingen måde dårlig.

Der er point for, at man rent faktisk kan få grøn peberfrugt, for det kan nemlig være en udfordring hos nogle pizzeriaer.

Den anden pizza var en Lora pizza, som udover pepperoni også havde bl.a. kylling, cocktailpølser og feta.

Denne var klart favoritten, og en jeg sagtens kan tænke mig at bestille igen.

Kyllingen var godt krydret og med god smag i. Fetaen er med til at give noget salt, hvilket der ofte kan mangle i de fleste pizzabunde.

Selve bundene smagte ikke af det store – netop derfor var Lora pizzaen et hit.

Monte Carlo Pizzaria virker som et fint sted for en fredagspizza til hele familien inden Disneysjov, eller som en god mulighed for at kurere tømmermænd på en søndag.

I skrivende stund ligger Monte Carlo Pizzaria på 5,5 ud af 6 stjerner, men det kan ikke kun være på pizzaerne alene, at de scorer så højt.

Monte Carlo Pizza Just Eat

Monte Carlo Pizza Just Eat
Favoritten fra Monte Carlo.

Stenovnen

Næste testmål var Stenovnen, som faktisk ligger to steder i byen.

Der ligger et pizzeria i Næsby, Ågade 1, og så er der også et relativt nyåbnet pizzeria i centrum, Nørregade 22.

Vi endte med at bestille fra den i centrum, som i skrivende stund har 6 stjerner fra hele 64 % af alle anmeldelser.

Kigger vi på nogle af topkommentarerne, så finder vi bemærkninger som:

“Super god mad !”

“Virkelig gode pizzaer, som blev leveret lynhurtigt.”

og

“Bedste pizza i Odense”

Så igen bliver forventningerne skruet op.

Deres menukort består af pizzaer af forskellig slags, burgere, pasta og salater. Igen et alsidigt udvalg, så hvis man ikke lige føler for pizza, så er der alternativer.

Som stedets navn antyder, så bages pizzaerne i stenovn, og det har aldrig gjort noget dårligt for en pizza. Bemærk i øvrigt også, at deres burgerboller også bages i deres stenovn.

Leveringen var meget hurtig, og buddet var smilende og glad.

Faktisk skete leveringen næsten en halv time før, vi skulle have haft pizzaerne. Igen havde vi noteret, at vi ønskede pizzaerne slicet, og det var både læst og gjort.

Vores valg faldt på to vidt forskellige pizzaer. Den ene var en kartoffelpizza, som går under det sexede navn “nr. 11”.

Udover kartoffel, så er der gedeost, honning, rosmarin og trøffelolie på pizzaen. I de rigtige mængder kunne de smage fungere rigtig godt, men her var det desværre ikke afstemt.

Pizzaen var alt for sød, og selv den kraftige smag fra gedeosten kunne ikke balancere smagen af honning, og smagen fra trøffelolien var helt forsvundet.

Det bliver næppe en genbestilling, medmindre fordelingen af fyld bliver anderledes.

Den anden pizza var “nr. 2”.

Denne er med parmaskinke, rucola og parmesan. Der var godt med fyld på denne, og stykkerne kunne derfor godt være lidt svære at balancere. Tomatsaucen virkede som tomatpure, men heldigvis kunne parmesanen gøre noget ved den søde tomatsauce.

Rucolaen var desværre blevet lidt smattet under transporten, så bladene var ikke helt så sprøde at sætte tænderne i. Når alt kommer til alt, så havde pizzaen en ok smag, men der er plads til forbedring.

I virkeligheden er det bundene, som gjorde en forskel her. Bagningen fra stenovn gør dem sprøde, og de smagte af noget. Der var desuden også brugt rigeligt med durummel, så det er der også point for.

Topkarakter ender vi dog ikke på, eftersom kartoffelpizzaen ikke hittede, men jeg kan godt tænke mig at prøve nogle af deres andre pizzaer på grund af bundene.

Stenovnen Just Eat

Stenovnen Just Eat
Favoritten fra Stenovnen.

Bella Roma

Bella Roma er for mit vedkommende lidt en gammel kending, og et sted der er blevet afprøvet en gang eller to tidligere. Også her er over 60 % af alle anmeldelser på de maksimale 6 stjerner.

Kigger vi nærmere på de mange kommetarer, så er topkommentarerne også meget rosende. Her er der udtalelser som:

“Byens bedste”

“Byens klart bedste pizza på JustEat. Lækker sprød bund, tilpas mængde fyld og levering indenfor fornuftig tid!”

og

“Vildt hurtige og deres mad er i top. Fik pizza, lasagne og pizza sandwich. De var der efter cirka 20min., Fantastisk!”

Jeg skal da også være ærlig og sige, at jeg har haft flere ordrer, som har kureret utallige tømmermænd og reddet flere filmaftener.

Det er dog efterhånden en del år siden, at jeg sidst har afgivet en ordre til Bella Roma, så det var jo selvfølgelig spændende at se, om tingene havde ændret sig.

Bella Romas menukort er som rigtig mange andre steder fyldt med forskellige slags pizzaer og grillmad.

Leveringen skete lige på minuttet, så det var rigtigt fint. Igen havde vi bedt vi om at få slicet pizzaerne, for at se om kommentarer bliver læst, og det skete også her.

Endda bad vi specifikt om, at børnepizzaen skulle slices i 16 stykker (modsat 8 for de andre pizzaer) – helt klart point for at gøre, som vi bad om.

Ordren lød på 3 forskellige pizzaer. Den ene i børnestørrelse med pepperoni og pølser og de to andre i normal størrelse. Den ene en salatpizza og den anden en med primært pepperoni.

Vinderen af de to var salatpizzaen. Kombinationen af kebab og kylling med sprød salat og dressing smagte virkelig af noget. Og ja, salaten var sprød og ikke smattet, hvilket sådan set gør en stor forskel på oplevelsen.

Bella Roma leverede egentlig det, jeg husker dem for: Gode gedigne pizzaer med tilpas tynde bunde, som også smager af noget. Der var god og afstemt mængde fyld.

Både størrelsesmæssigt og på smagen vinder de mig. Det var bestemt godkendt herfra.

Bella Roma Just Eat

Bella Roma Just Eat
Favoritten blev salatpizzaen med kebab og kylling – og salat selvfølgelig.

Kayas Pizzaria

Hvis Bella Roma er noget, jeg husker fra mine “unge dage”, så må Kayas være den fra mine “ekstra unge dage”.

Dengang Kayas Pizzaria oprindeligt åbnede, var da jeg var barn og dengang hvor pizzaerne i øvrigt kostede 40 kr.

Der er sket noget med priserne siden da, men ikke så meget med Kayas. Menukort ser meget ud som dengang, vi samlede flasker i buske og kopierede VHS-bånd fra Video4 eller Texacotanken.

Anmeldelserne i især 2019 bærer præg af rigtig mange topkarakterer på 6 stjerner, og i skrivende stund ligger Kayas Pizzaria på en samlet score på knap 5,5 ud af 6 stjerner.

Som nævnt så har menukortet ikke gennemgået en revolution i flere årtier, og pizzaer og grillmad er det, de gør sig i.

Igen skete levering til tiden, som vi også har oplevet de øvrige steder, og vores lille testbesked omkring slicing af pizzaerne blev heller ikke forbigået.

Vi endte med 3 forskellige pizzaer. En børnevenlig pizza med skinke, pepperoni, pølser og ananas. En med pepperoni, ekstra ost, dressing og hvidløg og sidst men ikke mindst en pizza med tilnavnet Kokkens fantasi.

Kokkens fantasi plejer at være alt godt fra bøtterne, hvor fyldet bliver væltet ovenpå en pizzabund. På papiret ikke nogen dårlig idé, men pizzaen var ikke helt, som jeg husker den.

Oksekødet smagte meget fersk og på trods af alt det fyld, som var på, så manglede pizzaen smag. Den var okay, men den slår ikke pepperonien med dressing og hvidløg – den smagte nemlig af noget, og derfor ender den som vinderen fra Kayas.

Vi var ikke ude i en kulinarisk åbenbaring, men en fin oplevelse uden de vilde overraskelser. Bevares, mine smagsløg har nok også ændret, sig siden jeg var barn.

Kayas Pizza Just Eat

Kayas Pizza Just Eat
Favoritten fra Kayas. Her var der helt klart mest smag.

Stenovn – O’ Sole Mio

Sidste prøveklud i denne test er O’ Sole Mio. Som det antydes, så bages pizzaerne i stenovn.

På bedømmelserne bliver der også rundhåndet givet 6 stjerner af mange kunder. Med en samlet bedømmelse på knap 5,5 ud af 6 stjerner, så lægges der også op til noget særligt.

Med kommentarer som:

“Bedste sted, god mad og rigtig god betjening”

“Helt ærligt – jeg skriver aldrig anmeldelser, men denne gang gør jeg en undtagelse; rygende varme pizza, sprød bund, god pris, leveret på 20 minutter og med et bud der ønskede os god weekend. Så kan man altså ikke bede om mere!”

og

“Bedste pizzer i Odense! og gode flinke gutter der levere og laver maden!”

Menukortet er proppet med alverdens junk-food, og er man ikke til pizza, så er der nærmest samtlige grillretter, du kan komme i tanke om til at bestille.

Som vi har oplevet ved flere af de andre steder, så skete levering også herfra før tid, og igen var vores lille besked omkring slicing af pizzaerne blevet hørt.

Vores ordre lød på 3 pizzaer. En Scooby Doo (børnepizza) med pepperoni, skinke og majs.

De to andre pizzaer var henholdsvis mozzerellapizza 7 og 15. Mozzerellapizza nr. 7 er med marineret kylling, peberfrugt, bacon og parmesan. Kyllingen var desværre lidt tør, men den smagte stadig af en masse – heldigvis.

I det hele taget så var det desværre en lidt tør oplevelse. Ifølge deres menukort, så skulle der også være olivenolie på pizzaen, men den spottede jeg ikke.

Den anden mozzerellapizza var nr. 15, som er med parmaskinke, rucola, parmesan og artiskok. Lidt mere parmesan kunne den godt have klaret, men ellers vil jeg sige, at det er den bedste pizza med parmaskinke af dem, vi prøvede i denne test.

Bundene på alle tre udgaver var tynde og havde en fornuftig smag. Mængden af fyld var også rimelig afstemt.

Der er muligheder for forbedringer, men parmapizzaen var rigtig fin, så det kan nemt blive til en genbestilling af den.

Stenovn - O' Sole Mio Just eat

Stenovn - O' Sole Mio

Stenovn - O' Sole Mio

Har vi fundet Odenses bedste pizzeria?

Det er svært at sige, om vi har fundet Odenses bedste pizzeria blandt de fem, vi har afprøvet – mon dog. Der er trods alt en del steder at vælge imellem i Odense.

Som i så mange tests så er der fuldtræffere, og nogen som rammer ved siden af. Ingen af stederne leverede noget decideret dårligt, og det er vel også derfor, de ligger som nogle af de bedst anmeldte.

Skal jeg alligevel udråbe en vinder af de 5 vi testede, så falder sejren til Bella Roma for at levere den bedste allround smagsoplevelse.

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her