Odense har talt: Her er de 5 bedste pizzasteder på JUST EAT

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Der findes et hav af pizzeriaer i byen, og rigtig mange af dem finder du på Just-Eat.

Så er du i pizzahumør, er det relativt nemt at få sulten stillet i Odense.

Vi har været en tur på Just-Eat og smagt på top 5 pizzasteder, udvalgt ud fra brugernes egne anmeldelser. Så må vi se, om vi er enige i bedømmelserne.

Inden vi går igang, skal det lige pointeres, at bedømmelser på Just-Eat hele tiden ændrer sig pga. anmeldelser fra kunderne. Så top 5 kan have ændret sig fra da vi bestilte mad til udgivelsen.

Monte Carlo Pizzaria

Et af de steder, som scorer højt på ranglisten på Just-Eat, er Monte Carlo Pizzaria. 75 % af alle anmeldelser giver topkarakter på 6 stjerner, så noget må stedet kunne. Og med kommentarer som:

“Det hele smagte godt”

“Altid fantastisk”

og

“Vi får altid en varm pizza og godt tilberedt – derfor bestiller vi ved Monte Carlo”

er der lagt op til noget særligt.

En stor del af deres menukort består af pizzaer, men der er også mulighed for diverse grillretter m.m. – men nu er det jo en pizzatest, så vi holder os til det.

Selve bestillingen og leveringen gik ganske smertefrit, og pizzabudet kom til tiden. I ordren havde vi noteret, at vi ønskede pizzaen slicet, og dette var også gjort.

Vi bestilte to forskellige slags pizzaer. Den ene var var en Effes pizza, som primært består af pepperoni.

Den var ret standard – så hverken fantastisk, men på heller ingen måde dårlig.

Der er point for, at man rent faktisk kan få grøn peberfrugt, for det kan nemlig være en udfordring hos nogle pizzeriaer.

Den anden pizza var en Lora pizza, som udover pepperoni også havde bl.a. kylling, cocktailpølser og feta.

Denne var klart favoritten, og en jeg sagtens kan tænke mig at bestille igen.

Kyllingen var godt krydret og med god smag i. Fetaen er med til at give noget salt, hvilket der ofte kan mangle i de fleste pizzabunde.

Selve bundene smagte ikke af det store – netop derfor var Lora pizzaen et hit.

Monte Carlo Pizzaria virker som et fint sted for en fredagspizza til hele familien inden Disneysjov, eller som en god mulighed for at kurere tømmermænd på en søndag.

I skrivende stund ligger Monte Carlo Pizzaria på 5,5 ud af 6 stjerner, men det kan ikke kun være på pizzaerne alene, at de scorer så højt.

Monte Carlo Pizza Just Eat

Monte Carlo Pizza Just Eat
Favoritten fra Monte Carlo.

Stenovnen

Næste testmål var Stenovnen, som faktisk ligger to steder i byen.

Der ligger et pizzeria i Næsby, Ågade 1, og så er der også et relativt nyåbnet pizzeria i centrum, Nørregade 22.

Vi endte med at bestille fra den i centrum, som i skrivende stund har 6 stjerner fra hele 64 % af alle anmeldelser.

Kigger vi på nogle af topkommentarerne, så finder vi bemærkninger som:

“Super god mad !”

“Virkelig gode pizzaer, som blev leveret lynhurtigt.”

og

“Bedste pizza i Odense”

Så igen bliver forventningerne skruet op.

Deres menukort består af pizzaer af forskellig slags, burgere, pasta og salater. Igen et alsidigt udvalg, så hvis man ikke lige føler for pizza, så er der alternativer.

Som stedets navn antyder, så bages pizzaerne i stenovn, og det har aldrig gjort noget dårligt for en pizza. Bemærk i øvrigt også, at deres burgerboller også bages i deres stenovn.

Leveringen var meget hurtig, og buddet var smilende og glad.

Faktisk skete leveringen næsten en halv time før, vi skulle have haft pizzaerne. Igen havde vi noteret, at vi ønskede pizzaerne slicet, og det var både læst og gjort.

Vores valg faldt på to vidt forskellige pizzaer. Den ene var en kartoffelpizza, som går under det sexede navn “nr. 11”.

Udover kartoffel, så er der gedeost, honning, rosmarin og trøffelolie på pizzaen. I de rigtige mængder kunne de smage fungere rigtig godt, men her var det desværre ikke afstemt.

Pizzaen var alt for sød, og selv den kraftige smag fra gedeosten kunne ikke balancere smagen af honning, og smagen fra trøffelolien var helt forsvundet.

Det bliver næppe en genbestilling, medmindre fordelingen af fyld bliver anderledes.

Den anden pizza var “nr. 2”.

Denne er med parmaskinke, rucola og parmesan. Der var godt med fyld på denne, og stykkerne kunne derfor godt være lidt svære at balancere. Tomatsaucen virkede som tomatpure, men heldigvis kunne parmesanen gøre noget ved den søde tomatsauce.

Rucolaen var desværre blevet lidt smattet under transporten, så bladene var ikke helt så sprøde at sætte tænderne i. Når alt kommer til alt, så havde pizzaen en ok smag, men der er plads til forbedring.

I virkeligheden er det bundene, som gjorde en forskel her. Bagningen fra stenovn gør dem sprøde, og de smagte af noget. Der var desuden også brugt rigeligt med durummel, så det er der også point for.

Topkarakter ender vi dog ikke på, eftersom kartoffelpizzaen ikke hittede, men jeg kan godt tænke mig at prøve nogle af deres andre pizzaer på grund af bundene.

Stenovnen Just Eat

Stenovnen Just Eat
Favoritten fra Stenovnen.

Bella Roma

Bella Roma er for mit vedkommende lidt en gammel kending, og et sted der er blevet afprøvet en gang eller to tidligere. Også her er over 60 % af alle anmeldelser på de maksimale 6 stjerner.

Kigger vi nærmere på de mange kommetarer, så er topkommentarerne også meget rosende. Her er der udtalelser som:

“Byens bedste”

“Byens klart bedste pizza på JustEat. Lækker sprød bund, tilpas mængde fyld og levering indenfor fornuftig tid!”

og

“Vildt hurtige og deres mad er i top. Fik pizza, lasagne og pizza sandwich. De var der efter cirka 20min., Fantastisk!”

Jeg skal da også være ærlig og sige, at jeg har haft flere ordrer, som har kureret utallige tømmermænd og reddet flere filmaftener.

Det er dog efterhånden en del år siden, at jeg sidst har afgivet en ordre til Bella Roma, så det var jo selvfølgelig spændende at se, om tingene havde ændret sig.

Bella Romas menukort er som rigtig mange andre steder fyldt med forskellige slags pizzaer og grillmad.

Leveringen skete lige på minuttet, så det var rigtigt fint. Igen havde vi bedt vi om at få slicet pizzaerne, for at se om kommentarer bliver læst, og det skete også her.

Endda bad vi specifikt om, at børnepizzaen skulle slices i 16 stykker (modsat 8 for de andre pizzaer) – helt klart point for at gøre, som vi bad om.

Ordren lød på 3 forskellige pizzaer. Den ene i børnestørrelse med pepperoni og pølser og de to andre i normal størrelse. Den ene en salatpizza og den anden en med primært pepperoni.

Vinderen af de to var salatpizzaen. Kombinationen af kebab og kylling med sprød salat og dressing smagte virkelig af noget. Og ja, salaten var sprød og ikke smattet, hvilket sådan set gør en stor forskel på oplevelsen.

Bella Roma leverede egentlig det, jeg husker dem for: Gode gedigne pizzaer med tilpas tynde bunde, som også smager af noget. Der var god og afstemt mængde fyld.

Både størrelsesmæssigt og på smagen vinder de mig. Det var bestemt godkendt herfra.

Bella Roma Just Eat

Bella Roma Just Eat
Favoritten blev salatpizzaen med kebab og kylling – og salat selvfølgelig.

Kayas Pizzaria

Hvis Bella Roma er noget, jeg husker fra mine “unge dage”, så må Kayas være den fra mine “ekstra unge dage”.

Dengang Kayas Pizzaria oprindeligt åbnede, var da jeg var barn og dengang hvor pizzaerne i øvrigt kostede 40 kr.

Der er sket noget med priserne siden da, men ikke så meget med Kayas. Menukort ser meget ud som dengang, vi samlede flasker i buske og kopierede VHS-bånd fra Video4 eller Texacotanken.

Anmeldelserne i især 2019 bærer præg af rigtig mange topkarakterer på 6 stjerner, og i skrivende stund ligger Kayas Pizzaria på en samlet score på knap 5,5 ud af 6 stjerner.

Som nævnt så har menukortet ikke gennemgået en revolution i flere årtier, og pizzaer og grillmad er det, de gør sig i.

Igen skete levering til tiden, som vi også har oplevet de øvrige steder, og vores lille testbesked omkring slicing af pizzaerne blev heller ikke forbigået.

Vi endte med 3 forskellige pizzaer. En børnevenlig pizza med skinke, pepperoni, pølser og ananas. En med pepperoni, ekstra ost, dressing og hvidløg og sidst men ikke mindst en pizza med tilnavnet Kokkens fantasi.

Kokkens fantasi plejer at være alt godt fra bøtterne, hvor fyldet bliver væltet ovenpå en pizzabund. På papiret ikke nogen dårlig idé, men pizzaen var ikke helt, som jeg husker den.

Oksekødet smagte meget fersk og på trods af alt det fyld, som var på, så manglede pizzaen smag. Den var okay, men den slår ikke pepperonien med dressing og hvidløg – den smagte nemlig af noget, og derfor ender den som vinderen fra Kayas.

Vi var ikke ude i en kulinarisk åbenbaring, men en fin oplevelse uden de vilde overraskelser. Bevares, mine smagsløg har nok også ændret, sig siden jeg var barn.

Kayas Pizza Just Eat

Kayas Pizza Just Eat
Favoritten fra Kayas. Her var der helt klart mest smag.

Stenovn – O’ Sole Mio

Sidste prøveklud i denne test er O’ Sole Mio. Som det antydes, så bages pizzaerne i stenovn.

På bedømmelserne bliver der også rundhåndet givet 6 stjerner af mange kunder. Med en samlet bedømmelse på knap 5,5 ud af 6 stjerner, så lægges der også op til noget særligt.

Med kommentarer som:

“Bedste sted, god mad og rigtig god betjening”

“Helt ærligt – jeg skriver aldrig anmeldelser, men denne gang gør jeg en undtagelse; rygende varme pizza, sprød bund, god pris, leveret på 20 minutter og med et bud der ønskede os god weekend. Så kan man altså ikke bede om mere!”

og

“Bedste pizzer i Odense! og gode flinke gutter der levere og laver maden!”

Menukortet er proppet med alverdens junk-food, og er man ikke til pizza, så er der nærmest samtlige grillretter, du kan komme i tanke om til at bestille.

Som vi har oplevet ved flere af de andre steder, så skete levering også herfra før tid, og igen var vores lille besked omkring slicing af pizzaerne blevet hørt.

Vores ordre lød på 3 pizzaer. En Scooby Doo (børnepizza) med pepperoni, skinke og majs.

De to andre pizzaer var henholdsvis mozzerellapizza 7 og 15. Mozzerellapizza nr. 7 er med marineret kylling, peberfrugt, bacon og parmesan. Kyllingen var desværre lidt tør, men den smagte stadig af en masse – heldigvis.

I det hele taget så var det desværre en lidt tør oplevelse. Ifølge deres menukort, så skulle der også være olivenolie på pizzaen, men den spottede jeg ikke.

Den anden mozzerellapizza var nr. 15, som er med parmaskinke, rucola, parmesan og artiskok. Lidt mere parmesan kunne den godt have klaret, men ellers vil jeg sige, at det er den bedste pizza med parmaskinke af dem, vi prøvede i denne test.

Bundene på alle tre udgaver var tynde og havde en fornuftig smag. Mængden af fyld var også rimelig afstemt.

Der er muligheder for forbedringer, men parmapizzaen var rigtig fin, så det kan nemt blive til en genbestilling af den.

Stenovn - O' Sole Mio Just eat

Stenovn - O' Sole Mio

Stenovn - O' Sole Mio

Har vi fundet Odenses bedste pizzeria?

Det er svært at sige, om vi har fundet Odenses bedste pizzeria blandt de fem, vi har afprøvet – mon dog. Der er trods alt en del steder at vælge imellem i Odense.

Som i så mange tests så er der fuldtræffere, og nogen som rammer ved siden af. Ingen af stederne leverede noget decideret dårligt, og det er vel også derfor, de ligger som nogle af de bedst anmeldte.

Skal jeg alligevel udråbe en vinder af de 5 vi testede, så falder sejren til Bella Roma for at levere den bedste allround smagsoplevelse.

Klar til gæsterne: Populær café-kæde åbner fredag i hjertet af Odense

Skrevet af: Daniel Poulsen

Når klokken slår 10.00 i morgen fredag d. 15. november slår tvillingebrødrene Morten og Jakob Poulsen dørene op til deres sjette café i Odense centrum og den første udenfor Sjælland.

Lokalerne i Kongensgade 40 er hurtigt blevet renoveret og gjort klar til gode madoplevelser, efter at thai-restauranten Thaiger lukkede.

Inden åbningen har brødrene ad flere omgange været på besøg hos små og større producenter på Fyn for at finde særligt udvalgte råvarer til den familiedrevne café-kæde.

Vil lave lidt anderledes café-mad

Morten Poulsen, der er en af brødrene og medejer af kæden, fortæller, at menukortet fokuserer på få skarpe retter, der også består af nogle vegetariske og veganske valg.

“Vi holder fast i de samme værdier som på Sjælland, så vi har lavet et nyt menukort til Odense.

Grundlæggende går det igen, at vi forsøger at lave noget mad, som er en lille smule anderledes, men stadig café-mad.

Vi vil gerne have, at der er noget for alle. Vi har valgt de retter, som vi kan stå inde for og dem, som vi er gode til, så vi altid har friske råvarer i køkkenet,” forklarer han.

Inviteret til sneak peek

MigOgOdense er torsdag inviteret til sneak peek og en prøvesmagning, og det står det hurtigt klar, at ejerne bagved caféen har prøvet en åbning mere end en gang.

Menukortet kommer hurtigt, og gæsterne har god tid til at komme med deres bestilling, da den foregår i baren.

En af de ting, som brødrene satser særligt på, er en lækker brunchbuffet i weekenden, hvor de lokale råvarer igen bliver en høj prioritet, og der bliver retter for enhver smag, så den samlede oplevelse bliver så god som mulig, når gæster aflægger den nye café et besøg.

En løbende tilpasning til café

I tidernes morgen havde familien en produktionsvirksomhed, der håndterede kartofler, men nye muligheder gjorde, at forældrene endte med at sælge den.

Morten Poulsen, der oprindelig er uddannet bankrådgiver, gik sammen med sin fødevareuddannede bror, Jakob Poulsen, om firmaet Landmad, der rykkede gårdbutikker ind til byerne.

Her havde de muligheden for at holde fast i værdierne omkring landbrug og fødevarer og samle dem et sted.

På sigt gik det dog ikke, og Morten Poulsen fortæller her om, hvordan processen er forløbet, så Café Korn i dag har 6 caféer i alt.

“Vi er blevet restauratører ved en lille fejl, kan man sige, fordi det ikke faldt os naturligt for nogen af os qua, ingen af os er kokke eller tjenere.

Vi ser det som en kæmpe fordel, at vi ikke griber forretningen af ved at stå ude i køkkenet og lave mad.

I stedet kan vi kigge på, hvordan vi selvfølgelig får besøg af nogle gæster, men specielt at motivere vores medarbejdere og skabe en virksomhed, der er god at arbejde i,” forklarer Morten.

Lokale producenter leverer råvarer

Et par af de producenter, som familien har udvalgt til at levere lokale råvarer til caféen, er Nybro Most, der laver æblemost til de tørstige gæster.

På madfronten leverer Høkildegård Landhandel pålæg, mens De Fynske Gårde producerer desuden en lokal brunchpølse, der primært skal bruges til den store brunchbuffet, som Café Korn vil køre med hver lørdag og søndag.

Et besøg i den nye café betyder også desuden, at gæster har mulighed for at købe udvalgte produkter med hjem som Kirsten Brøndsted, der er mor til de to brødre, indkøber og gør klar til salg i de enkelte caféer.

Familien bag caféen fører på denne måde lokalt salg videre fra Landmad, men det bliver oplevelsen med et godt måltid mad, der vil blive satset på.

Alle burgerne kommer med grove pommes frites ad libitum, der er serveret med hjemmelavet chilimayo.

I dagens anledning bliver der både smagt på to burgere med oksekød og variation af mayo samt en burger med langtidsstegt revet kylling, der giver et ekstra touch til den.

Kødet fra Öxneholm har rigtig god smag og giver sammen med den hjemmerørte mayo en god sammensætning i de to burgere med oksekød.

Odense var det naturlige valg

Fra den ene dag til den anden opstod der en god mulighed et stenkast fra den mest centrale gågade i Odense og med tvillingebrødrenes sans for købmandskab, skulle den udnyttes.

Til MigOgOdense fortæller Jacob Poulsen, at medarbejderne er en værdifuld aktie, når der skal tages beslutninger om eventuelle nye åbninger.

”Vi har aldrig ikke sat et tal, vi har ikke noget mål om at nå et bestemt antal caféer. Vi gør det så længe, at vi synes, det er sjovt, men vigtigst af alt så længe, at vores medarbejdere synes, at det er sjovt, så gør vi det.”

Café Korn fortæller desuden, at åbningen af et nyt sted i Odense ikke skal ses som opbygningen af et fornemt korthus, der efter kort tid sælges videre til et større firma.

Det handler mere om at bygge en sund forretning op og have glade medarbejdere og tage tingene fra dag til dag.

Til smagningen bliver der desuden bestilt en ribeye på 300 gram serveret med både garniture, salat, pommes og bearnaise.

Kødets kraftfulde smag giver et solidt bidrag til et rigtig godt måltid mad.

Til dessert bliver der smagt på hjemmebagt brownie serveret med vaniljeis og flødeskum.

Afslutningsvist sætter den lune rabarbertærte et solidt prik over i’et, da kagecremen tilføjer noget ekstra.

 

Ribeye med tilbehør
Dessert

Vi tør godt at love, at odenseanerne skal glæde sig til at prøve Café Korn.

Hvad: Åbning af Café Korn den 15. november

Hvor: Kongensgade 40, 5000 Odense C

Hvornår: Alle dage fra 10-22

Find menukort og mere information lige her

Facebook: https://www.facebook.com/cafekornodense/

Stor musicalsucces vender tilbage: Oplev Midt om natten i en fornyet version

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu får publikum over hele Danmark igen mulighed for at opleve hitmusicalen Midt om natten – denne gang i en fornyet udgave, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling fra filmen.

Og nu med endnu mere plads til Kim Larsens gyldne evergreens.

Sidste år spillede musicalen for fulde huse og blev set af mere end 150.000 begejstrede publikummer i hele landet.

Mange måtte gå forgæves efter billetter til forestillingen, som nu er tilbage efter utallige opfordringer.

Frihedsdrømme, kærlighed og oprør

Flere vil kunne nikke genkendende til, at Kim Larsens sange er en vigtig del af soundtracket til vores liv – både som børn, unge og voksne. Volver Volver, Susan Himmelblå, Haveje og Papirsklip – sangene fra Midt om natten kan noget helt særligt og samler generationer til en helt fantastisk oplevelse i den nye version af musicalen.

Forestillingen er en hyldest til det stykke historie, som Midt om natten også er.

Filmen er blandt de mest sete biograffilm nogensinde og albummet, der udkom et år før filmen, er stadig et af de mest sælgende danske album nogensinde.

Det – og meget mere – gør Midt om natten til en episk fortælling, hvor du bliver transporteret tilbage til København i 1980’erne – en tid, hvor frihedsdrømme, kærlighed og spirende oprør blomstrer.

Udover de mange kendte hits indeholder den nye version af musicalen sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med – store hits fra både Kim Larsens og Gasolins imponerende bagkatalog.

Et must see i 2020

Midt om natten tager på Danmarksturné næste år, og fra den 19.-28. marts 2020 gæster forestillingen Odeon i hjertet af Odense.

Uanset om du tager af sted for at genopleve en skøn klassiker, eller du ser forestillingen for første gang – så er Midt om natten er oplevelse, der skal ses, høres og skråles med på.

Står du og mangler den perfekte julegave? Så er billetter til denne must see musical et rigtig godt bud, der helt sikkert ikke skal byttes.

 Hvad: Hitmusical Midt om natten

Hvor: Odeon, 5000 Odense C

Hvornår: Fra den 19.-28. marts 2020

Køb billetter hos ticketmaster her 

100 mio. kr. til kæmpe projekt: Odense skal være verdens bedste robotby

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Odense skal være verdens bedste robotby – også i børnehøjde.

Så klar er visionen bag en ny strategi, som Odense Byråd nu præsenterer.

Strategien skal løbe de næste 10 år og vil med op mod 100 mio. kroner i ryggen danne og uddanne Odenses børn og unge til den digitale verden, de allerede står midt i, og som kun tager fart de kommende år.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse torsdag.

Ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel skal strategien ruste børnene med sunde digitale vaner og lære dem at styre teknologien fremfor at lade sig styre af den.

“Vores børn og unge kaster sig ind i den digitale verden med hovedet først og gør det ofte meget mere nysgerrigt og dygtigt end vi voksne.

Den tilgang kan føre dem langt, men som voksne og som politikere skal vi guide dem.

Samtidig skal vi inspirere dem til at vælge teknologiens vej, når de bliver ældre, så især Odenses robotvirksomheder kan rekruttere direkte fra byens eget dna. Første skridt mod det er at skabe verdens bedste robotby i børnehøjde,” siger han.

Bydækkende bevægelse

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley-Larsen mener, at det er vigtigt, at den nye strategi nu sætter en retning for den bevægelse, der allerede er godt i gang i byens dagtilbud og skoler.

“Mange steder i vores dagpleje, børnehuse og skoler er børnene i fuld gang med at lege, eksperimentere og introduceres til teknologiens forunderlige verden.

Ildsjæle blandt vores medarbejderne er gået forrest, men med strategien bliver bevægelsen bydækkende.

Dermed får alle Odenses børn adgang til en arena, der ikke alene uddanner og bidrager til fødekæden til verdens bedste robotby, men i høj grad også udvikler personlige og sociale egenskaber, der gør børn af i dag til morgendagens gode kolleger, naboer og forældre, ” siger hun.

Nu går arbejdet i gang

Odense Byråd afsætter 50 mio. kroner til strategien “Verdens bedste robotby – strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde”.

De penge kommer fra salget af naturgasselskabet Nature Energy, som Odense Kommune solgte i december 2017 sammen med de syv øvrige fynske ejerkommuner.

Herudover er ambitionen at rejse yderligere 50 mio. kroner gennem strategiske partnerskaber med virksomheder, fonde og uddannelsessteder.

Strategien står på tre ben

 

  • Alle voksne omkring børnene skal rustes til at hjælpe børnene i deres digitale dannelse.
  • Byen skal have et børn- og ungemiljø med fokus på robotter og teknologi-fantasi i et internationalt snit.
  • Strategiske partnerskaber skal binde tætte bånd mellem fx daginstitutioner, folkeskoler, erhvervsliv og frivillige.