Odense har talt: Her er de 5 bedste pizzasteder på JUST EAT

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Der findes et hav af pizzeriaer i byen, og rigtig mange af dem finder du på Just-Eat.

Så er du i pizzahumør, er det relativt nemt at få sulten stillet i Odense.

Vi har været en tur på Just-Eat og smagt på top 5 pizzasteder, udvalgt ud fra brugernes egne anmeldelser. Så må vi se, om vi er enige i bedømmelserne.

Inden vi går igang, skal det lige pointeres, at bedømmelser på Just-Eat hele tiden ændrer sig pga. anmeldelser fra kunderne. Så top 5 kan have ændret sig fra da vi bestilte mad til udgivelsen.

Monte Carlo Pizzaria

Et af de steder, som scorer højt på ranglisten på Just-Eat, er Monte Carlo Pizzaria. 75 % af alle anmeldelser giver topkarakter på 6 stjerner, så noget må stedet kunne. Og med kommentarer som:

“Det hele smagte godt”

“Altid fantastisk”

og

“Vi får altid en varm pizza og godt tilberedt – derfor bestiller vi ved Monte Carlo”

er der lagt op til noget særligt.

En stor del af deres menukort består af pizzaer, men der er også mulighed for diverse grillretter m.m. – men nu er det jo en pizzatest, så vi holder os til det.

Selve bestillingen og leveringen gik ganske smertefrit, og pizzabudet kom til tiden. I ordren havde vi noteret, at vi ønskede pizzaen slicet, og dette var også gjort.

Vi bestilte to forskellige slags pizzaer. Den ene var var en Effes pizza, som primært består af pepperoni.

Den var ret standard – så hverken fantastisk, men på heller ingen måde dårlig.

Der er point for, at man rent faktisk kan få grøn peberfrugt, for det kan nemlig være en udfordring hos nogle pizzeriaer.

Den anden pizza var en Lora pizza, som udover pepperoni også havde bl.a. kylling, cocktailpølser og feta.

Denne var klart favoritten, og en jeg sagtens kan tænke mig at bestille igen.

Kyllingen var godt krydret og med god smag i. Fetaen er med til at give noget salt, hvilket der ofte kan mangle i de fleste pizzabunde.

Selve bundene smagte ikke af det store – netop derfor var Lora pizzaen et hit.

Monte Carlo Pizzaria virker som et fint sted for en fredagspizza til hele familien inden Disneysjov, eller som en god mulighed for at kurere tømmermænd på en søndag.

I skrivende stund ligger Monte Carlo Pizzaria på 5,5 ud af 6 stjerner, men det kan ikke kun være på pizzaerne alene, at de scorer så højt.

Monte Carlo Pizza Just Eat

Monte Carlo Pizza Just Eat
Favoritten fra Monte Carlo.

Stenovnen

Næste testmål var Stenovnen, som faktisk ligger to steder i byen.

Der ligger et pizzeria i Næsby, Ågade 1, og så er der også et relativt nyåbnet pizzeria i centrum, Nørregade 22.

Vi endte med at bestille fra den i centrum, som i skrivende stund har 6 stjerner fra hele 64 % af alle anmeldelser.

Kigger vi på nogle af topkommentarerne, så finder vi bemærkninger som:

“Super god mad !”

“Virkelig gode pizzaer, som blev leveret lynhurtigt.”

og

“Bedste pizza i Odense”

Så igen bliver forventningerne skruet op.

Deres menukort består af pizzaer af forskellig slags, burgere, pasta og salater. Igen et alsidigt udvalg, så hvis man ikke lige føler for pizza, så er der alternativer.

Som stedets navn antyder, så bages pizzaerne i stenovn, og det har aldrig gjort noget dårligt for en pizza. Bemærk i øvrigt også, at deres burgerboller også bages i deres stenovn.

Leveringen var meget hurtig, og buddet var smilende og glad.

Faktisk skete leveringen næsten en halv time før, vi skulle have haft pizzaerne. Igen havde vi noteret, at vi ønskede pizzaerne slicet, og det var både læst og gjort.

Vores valg faldt på to vidt forskellige pizzaer. Den ene var en kartoffelpizza, som går under det sexede navn “nr. 11”.

Udover kartoffel, så er der gedeost, honning, rosmarin og trøffelolie på pizzaen. I de rigtige mængder kunne de smage fungere rigtig godt, men her var det desværre ikke afstemt.

Pizzaen var alt for sød, og selv den kraftige smag fra gedeosten kunne ikke balancere smagen af honning, og smagen fra trøffelolien var helt forsvundet.

Det bliver næppe en genbestilling, medmindre fordelingen af fyld bliver anderledes.

Den anden pizza var “nr. 2”.

Denne er med parmaskinke, rucola og parmesan. Der var godt med fyld på denne, og stykkerne kunne derfor godt være lidt svære at balancere. Tomatsaucen virkede som tomatpure, men heldigvis kunne parmesanen gøre noget ved den søde tomatsauce.

Rucolaen var desværre blevet lidt smattet under transporten, så bladene var ikke helt så sprøde at sætte tænderne i. Når alt kommer til alt, så havde pizzaen en ok smag, men der er plads til forbedring.

I virkeligheden er det bundene, som gjorde en forskel her. Bagningen fra stenovn gør dem sprøde, og de smagte af noget. Der var desuden også brugt rigeligt med durummel, så det er der også point for.

Topkarakter ender vi dog ikke på, eftersom kartoffelpizzaen ikke hittede, men jeg kan godt tænke mig at prøve nogle af deres andre pizzaer på grund af bundene.

Stenovnen Just Eat

Stenovnen Just Eat
Favoritten fra Stenovnen.

Bella Roma

Bella Roma er for mit vedkommende lidt en gammel kending, og et sted der er blevet afprøvet en gang eller to tidligere. Også her er over 60 % af alle anmeldelser på de maksimale 6 stjerner.

Kigger vi nærmere på de mange kommetarer, så er topkommentarerne også meget rosende. Her er der udtalelser som:

“Byens bedste”

“Byens klart bedste pizza på JustEat. Lækker sprød bund, tilpas mængde fyld og levering indenfor fornuftig tid!”

og

“Vildt hurtige og deres mad er i top. Fik pizza, lasagne og pizza sandwich. De var der efter cirka 20min., Fantastisk!”

Jeg skal da også være ærlig og sige, at jeg har haft flere ordrer, som har kureret utallige tømmermænd og reddet flere filmaftener.

Det er dog efterhånden en del år siden, at jeg sidst har afgivet en ordre til Bella Roma, så det var jo selvfølgelig spændende at se, om tingene havde ændret sig.

Bella Romas menukort er som rigtig mange andre steder fyldt med forskellige slags pizzaer og grillmad.

Leveringen skete lige på minuttet, så det var rigtigt fint. Igen havde vi bedt vi om at få slicet pizzaerne, for at se om kommentarer bliver læst, og det skete også her.

Endda bad vi specifikt om, at børnepizzaen skulle slices i 16 stykker (modsat 8 for de andre pizzaer) – helt klart point for at gøre, som vi bad om.

Ordren lød på 3 forskellige pizzaer. Den ene i børnestørrelse med pepperoni og pølser og de to andre i normal størrelse. Den ene en salatpizza og den anden en med primært pepperoni.

Vinderen af de to var salatpizzaen. Kombinationen af kebab og kylling med sprød salat og dressing smagte virkelig af noget. Og ja, salaten var sprød og ikke smattet, hvilket sådan set gør en stor forskel på oplevelsen.

Bella Roma leverede egentlig det, jeg husker dem for: Gode gedigne pizzaer med tilpas tynde bunde, som også smager af noget. Der var god og afstemt mængde fyld.

Både størrelsesmæssigt og på smagen vinder de mig. Det var bestemt godkendt herfra.

Bella Roma Just Eat

Bella Roma Just Eat
Favoritten blev salatpizzaen med kebab og kylling – og salat selvfølgelig.

Kayas Pizzaria

Hvis Bella Roma er noget, jeg husker fra mine “unge dage”, så må Kayas være den fra mine “ekstra unge dage”.

Dengang Kayas Pizzaria oprindeligt åbnede, var da jeg var barn og dengang hvor pizzaerne i øvrigt kostede 40 kr.

Der er sket noget med priserne siden da, men ikke så meget med Kayas. Menukort ser meget ud som dengang, vi samlede flasker i buske og kopierede VHS-bånd fra Video4 eller Texacotanken.

Anmeldelserne i især 2019 bærer præg af rigtig mange topkarakterer på 6 stjerner, og i skrivende stund ligger Kayas Pizzaria på en samlet score på knap 5,5 ud af 6 stjerner.

Som nævnt så har menukortet ikke gennemgået en revolution i flere årtier, og pizzaer og grillmad er det, de gør sig i.

Igen skete levering til tiden, som vi også har oplevet de øvrige steder, og vores lille testbesked omkring slicing af pizzaerne blev heller ikke forbigået.

Vi endte med 3 forskellige pizzaer. En børnevenlig pizza med skinke, pepperoni, pølser og ananas. En med pepperoni, ekstra ost, dressing og hvidløg og sidst men ikke mindst en pizza med tilnavnet Kokkens fantasi.

Kokkens fantasi plejer at være alt godt fra bøtterne, hvor fyldet bliver væltet ovenpå en pizzabund. På papiret ikke nogen dårlig idé, men pizzaen var ikke helt, som jeg husker den.

Oksekødet smagte meget fersk og på trods af alt det fyld, som var på, så manglede pizzaen smag. Den var okay, men den slår ikke pepperonien med dressing og hvidløg – den smagte nemlig af noget, og derfor ender den som vinderen fra Kayas.

Vi var ikke ude i en kulinarisk åbenbaring, men en fin oplevelse uden de vilde overraskelser. Bevares, mine smagsløg har nok også ændret, sig siden jeg var barn.

Kayas Pizza Just Eat

Kayas Pizza Just Eat
Favoritten fra Kayas. Her var der helt klart mest smag.

Stenovn – O’ Sole Mio

Sidste prøveklud i denne test er O’ Sole Mio. Som det antydes, så bages pizzaerne i stenovn.

På bedømmelserne bliver der også rundhåndet givet 6 stjerner af mange kunder. Med en samlet bedømmelse på knap 5,5 ud af 6 stjerner, så lægges der også op til noget særligt.

Med kommentarer som:

“Bedste sted, god mad og rigtig god betjening”

“Helt ærligt – jeg skriver aldrig anmeldelser, men denne gang gør jeg en undtagelse; rygende varme pizza, sprød bund, god pris, leveret på 20 minutter og med et bud der ønskede os god weekend. Så kan man altså ikke bede om mere!”

og

“Bedste pizzer i Odense! og gode flinke gutter der levere og laver maden!”

Menukortet er proppet med alverdens junk-food, og er man ikke til pizza, så er der nærmest samtlige grillretter, du kan komme i tanke om til at bestille.

Som vi har oplevet ved flere af de andre steder, så skete levering også herfra før tid, og igen var vores lille besked omkring slicing af pizzaerne blevet hørt.

Vores ordre lød på 3 pizzaer. En Scooby Doo (børnepizza) med pepperoni, skinke og majs.

De to andre pizzaer var henholdsvis mozzerellapizza 7 og 15. Mozzerellapizza nr. 7 er med marineret kylling, peberfrugt, bacon og parmesan. Kyllingen var desværre lidt tør, men den smagte stadig af en masse – heldigvis.

I det hele taget så var det desværre en lidt tør oplevelse. Ifølge deres menukort, så skulle der også være olivenolie på pizzaen, men den spottede jeg ikke.

Den anden mozzerellapizza var nr. 15, som er med parmaskinke, rucola, parmesan og artiskok. Lidt mere parmesan kunne den godt have klaret, men ellers vil jeg sige, at det er den bedste pizza med parmaskinke af dem, vi prøvede i denne test.

Bundene på alle tre udgaver var tynde og havde en fornuftig smag. Mængden af fyld var også rimelig afstemt.

Der er muligheder for forbedringer, men parmapizzaen var rigtig fin, så det kan nemt blive til en genbestilling af den.

Stenovn - O' Sole Mio Just eat

Stenovn - O' Sole Mio

Stenovn - O' Sole Mio

Har vi fundet Odenses bedste pizzeria?

Det er svært at sige, om vi har fundet Odenses bedste pizzeria blandt de fem, vi har afprøvet – mon dog. Der er trods alt en del steder at vælge imellem i Odense.

Som i så mange tests så er der fuldtræffere, og nogen som rammer ved siden af. Ingen af stederne leverede noget decideret dårligt, og det er vel også derfor, de ligger som nogle af de bedst anmeldte.

Skal jeg alligevel udråbe en vinder af de 5 vi testede, så falder sejren til Bella Roma for at levere den bedste allround smagsoplevelse.

Savner du bland-selv?: Slikbutik leverer til lykkeposer direkte til døren

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Okay. Vi ved det godt. Det bliver aldrig det samme.

Men er du en del af den folkefærd, der lever og ånder for din ugentlige bland-selv-pose, så må det her være det nærmeste, vi kommer lykken; inden for en overskuelig fremtid.

Efter at landets supermarkeder og slikbutikker meldte ud, at de (grundet risikoen for spredningen af covid-19-spredningen) lukkede helt ned for bland-selv-afdelingen, var der ramaskrig i hele Danmark.

Tiltaget var selvfølgelig forståeligt – men også en anelse sørgeligt.

Nu har vi en god nyhed. For at mindske bland-selv-spild, der jo naturligt vil komme, når stederne ikke længere tilbyder konceptet, har flere nu valgt at tænke i alternativer.

Én af dem er Candy House i Rosengårdscenteret.

Få bland-selv til hoveddøren

For at imødekomme odenseanernes cravings, har man nemlig valgt at bringe poser fra slikbutikken lige til hoveddøren – for den nette sum af 15 kr.

Medarbejderne i Candy House forblander poserne á 1 kg. for 60 kr.

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at de ikke har i nærheden af lige så god smag som dig – men vi må jo alle ofre os lidt i krisen.

Hvis vi skal se positivt på det, så kan du måske få udvidet din horisont, når du tvinges til at smage de stykker, som du ikke normalt ville have blandet?

Og prisen er jo også ret skarp.

Du kan læse, herunder hvordan du får fingrene i en levering – direkte fra himmerige.

Tilbuddet gælder torsdag og fredag (14-20) og lørdag og søndag (14-18).

Den yngste var 50 år: Myndighederne sætter alder på corona-dødsfald

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har hele tiden kendt til de risikogrupper, der gennem corona-krisen har været ekstra udsatte.

Folk med kroniske sygdomme og ældre er dem, der ifølge statistikkerne bliver hårdest ramt – men det er først for et par dage siden, at Statens Serum Institut har valgt at offentliggøre alderen på de personer, der er døde i forbindelse med corona-epidemien.

Dødstallet i Danmark var ved sidste opgørelse 65 personer.

Hvilken region, dødsfaldene fordeler sig i, ved vi ikke. Vi ved dog, at status i Nordjylland er 27 indlagte med 10 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Gennemsnitsalderen er 80 år

Hvad vi dog kan se, i SSI’s nye rapport, er at der er en klar sammenhæng mellem alder og dødsfaldene.

Det er dog vigtigt at fastslå, at corona-virussen ikke kan fastslås som dødsårsag, da mange af de personer, der er døde, har haft alvorlige sygdomme udover virusset.

Ifølge statistikken har 57 % af de døde haft kendte, kroniske sygdomme.

Statistikken laves ud fra, at man skal være død, senest 60 dage efter, at man er blevet smittet med covid-19.

Den yngste, der er død som følge af corona-virus, var 50 år, mens den ældste var 94 år.

Gennemsnitsalderen er 80 år.

Fordelingen mellem mænd og kvinder lå på hhv. 80 % og 20 %.

Intet overraskende

Ifølge SSI er der ikke noget overraskende ved tallene, der minder meget om dem, vi også ser i andre lande.

”Det ser ud til, at alders- og kønsfordelingen blandt de indlagte covid-19 patienter svarer til, hvad der er set i andre lande. Særligt ældre og personer med kroniske sygdomme er i risiko for et alvorligt forløb”, siger overlæge og afdelingschef Tyra Grove Krause fra SSI.

Sammenhængen mellem alder og covid-19 gør sig også gældende for risikoen for at blive indlagt.

73 % af de personer, der er 70 år eller ældre, og som har fået påvist COVID-19, blevet indlagt.

For personer under 70 år er tallet blot 18%.

Du kan selv dykke ned i tallene lige her

Mette Frederiksen om corona-nedlukning: Der går ikke flere måneder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Odense Teater
Foto: Odense Teater

Det hele startede d. 11. marts, da vores statsminister Mette Frederiksen, fortalte danskerne, at landet skulle lukkes ned i 14 dage.

Først blev skoler og kulturinstitutioner lukket, og senere kom turen til restauranter, caféer, fitnesscentre, frisører, shoppingcentre – og mange flere.

Den 13. marts fortalte hun, at de danske grænser også ville blive lukket midlertidigt – og d. 23. marts blev det besluttet, at nedlukningen nu skulle fortsætte til efter påsken.

Det har fået spekulationerne (og desperationen) frem i mange, der nu har stillet sig selv – og hinanden – spørgsmålet om, hvornår vi i virkeligheden åbner igen?

Nogle har frygtet, at det ikke kommer til at ske før efter sommerferien, mens andre har bibeholdt optimismen.

Mette Frederiksen til tasterne

I går gik Mette Frederik til tasterne på sine SoMe-kanaler for at forsøge at give et svar på, hvornår vi kan vende tilbage til vores normale hverdag.

“Jeg ser, at flere og flere spekulerer i, at der går flere måneder før, vi kan begynde at åbne Danmark igen.

Det, hverken håber eller tror jeg, bliver tilfældet,” skriver hun blandt andet.

“Vi ønsker ikke at holde Danmark lukket én dag mere end nødvendigt.

Hvordan det går. Det afgør vi sammen lige nu. Hvis vi bliver ved med at holde afstand. Vaske hænder. Undgår for megen aktivitet. Så vil vi stille og roligt kunne se det i tallene: Antallet af indlæggelser vil stige mindre stejlt end ellers. Kurven vil forhåbentlig flade ud.

I dét scenarie, som jeg tror, er det mest sandsynlige – så kan vi hurtigere begynde så småt at åbne Danmark igen.”

Virksomheder frygter for livet

Nedlukningerne har især haft konsekvenser for landets mange virksomheder, der har svært ved at tjene penge i nedlukningsperioden.

Til dem siger Mette Frederiksen:

“Jeg forstår godt usikkerheden blandt virksomhederne og lønmodtagerne. Behovet for at vide, hvor længe det varer. Min besked er: Hold ud lidt endnu.

Om bare nogle få dage har eksperterne data nok til at gøre en første status på tallenes udvikling her i Danmark. Lige nu ser det ud til, at vores fælles indsats virkelig nytter. Men vi skal være mere sikre.

I andre lande har vi set tilbageslag på tidspunkter, hvor det ellers lige så ud til at gå bedre.”

Derudover opfordrer statsministeren til, at man gør brug af Folketinget hjælpepakker og lader være med at fyre medarbejderne.

“Send dem hjem i stedet. Staten dækker en stor del af lønnen.” skriver hun.

33.000 mennesker har meldt sig arbejdsløse

Statsminister Mette Frederiksen slår fast, at vi har handlet helt korrekt i forhold til corona-situationen. Dermed ikke sagt, at hun ikke tænker meget på dem, der bliver ramt af tiltagene.

“Vi har netop – også når det gælder økonomien – handlet hurtigt og resolut. Og i tæt samarbejde med arbejdsmarkedets parter. For at mindske konsekvenserne.

Knap 33.000 mennesker har meldt sig arbejdsløse, siden corona-krisen tog fart. Personer og familier, der pludselig mangler en lønseddel. Det er ikke nemt.

Arbejdsløsheden har igen vist sit grimme ansigt i vores samfund. Og det bliver en hovedopgave at få gang i beskæftigelsen igen. Det kommer vi til at drøfte med Folketingets partier.

For det er afgørende – ikke bare for den enkelte, der får et arbejde – men for os alle og vores fælles økonomi og muligheder,” skriver hun på Facebook og Instagram.

“Meget afhænger selvfølgelig også af, hvad der sker i udlandet. Vores muligheder for eksport. Men det ændrer ikke på, at vi skal gøre alt, hvad vi kan herhjemme,” skriver hun og slutter af med:

“Derfor: Hold fast i at stå sammen ved at holde afstand. Så vi hurtigst muligt kan begrænse smittespredningen. Og dermed begynde at åbne Danmark igen.”