Odense har talt: Her er de 5 bedste pizzasteder på JUST EAT

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Der findes et hav af pizzeriaer i byen, og rigtig mange af dem finder du på Just-Eat.

Så er du i pizzahumør, er det relativt nemt at få sulten stillet i Odense.

Vi har været en tur på Just-Eat og smagt på top 5 pizzasteder, udvalgt ud fra brugernes egne anmeldelser. Så må vi se, om vi er enige i bedømmelserne.

Inden vi går igang, skal det lige pointeres, at bedømmelser på Just-Eat hele tiden ændrer sig pga. anmeldelser fra kunderne. Så top 5 kan have ændret sig fra da vi bestilte mad til udgivelsen.

Monte Carlo Pizzaria

Et af de steder, som scorer højt på ranglisten på Just-Eat, er Monte Carlo Pizzaria. 75 % af alle anmeldelser giver topkarakter på 6 stjerner, så noget må stedet kunne. Og med kommentarer som:

“Det hele smagte godt”

“Altid fantastisk”

og

“Vi får altid en varm pizza og godt tilberedt – derfor bestiller vi ved Monte Carlo”

er der lagt op til noget særligt.

En stor del af deres menukort består af pizzaer, men der er også mulighed for diverse grillretter m.m. – men nu er det jo en pizzatest, så vi holder os til det.

Selve bestillingen og leveringen gik ganske smertefrit, og pizzabudet kom til tiden. I ordren havde vi noteret, at vi ønskede pizzaen slicet, og dette var også gjort.

Vi bestilte to forskellige slags pizzaer. Den ene var var en Effes pizza, som primært består af pepperoni.

Den var ret standard – så hverken fantastisk, men på heller ingen måde dårlig.

Der er point for, at man rent faktisk kan få grøn peberfrugt, for det kan nemlig være en udfordring hos nogle pizzeriaer.

Den anden pizza var en Lora pizza, som udover pepperoni også havde bl.a. kylling, cocktailpølser og feta.

Denne var klart favoritten, og en jeg sagtens kan tænke mig at bestille igen.

Kyllingen var godt krydret og med god smag i. Fetaen er med til at give noget salt, hvilket der ofte kan mangle i de fleste pizzabunde.

Selve bundene smagte ikke af det store – netop derfor var Lora pizzaen et hit.

Monte Carlo Pizzaria virker som et fint sted for en fredagspizza til hele familien inden Disneysjov, eller som en god mulighed for at kurere tømmermænd på en søndag.

I skrivende stund ligger Monte Carlo Pizzaria på 5,5 ud af 6 stjerner, men det kan ikke kun være på pizzaerne alene, at de scorer så højt.

Monte Carlo Pizza Just Eat

Monte Carlo Pizza Just Eat
Favoritten fra Monte Carlo.

Stenovnen

Næste testmål var Stenovnen, som faktisk ligger to steder i byen.

Der ligger et pizzeria i Næsby, Ågade 1, og så er der også et relativt nyåbnet pizzeria i centrum, Nørregade 22.

Vi endte med at bestille fra den i centrum, som i skrivende stund har 6 stjerner fra hele 64 % af alle anmeldelser.

Kigger vi på nogle af topkommentarerne, så finder vi bemærkninger som:

“Super god mad !”

“Virkelig gode pizzaer, som blev leveret lynhurtigt.”

og

“Bedste pizza i Odense”

Så igen bliver forventningerne skruet op.

Deres menukort består af pizzaer af forskellig slags, burgere, pasta og salater. Igen et alsidigt udvalg, så hvis man ikke lige føler for pizza, så er der alternativer.

Som stedets navn antyder, så bages pizzaerne i stenovn, og det har aldrig gjort noget dårligt for en pizza. Bemærk i øvrigt også, at deres burgerboller også bages i deres stenovn.

Leveringen var meget hurtig, og buddet var smilende og glad.

Faktisk skete leveringen næsten en halv time før, vi skulle have haft pizzaerne. Igen havde vi noteret, at vi ønskede pizzaerne slicet, og det var både læst og gjort.

Vores valg faldt på to vidt forskellige pizzaer. Den ene var en kartoffelpizza, som går under det sexede navn “nr. 11”.

Udover kartoffel, så er der gedeost, honning, rosmarin og trøffelolie på pizzaen. I de rigtige mængder kunne de smage fungere rigtig godt, men her var det desværre ikke afstemt.

Pizzaen var alt for sød, og selv den kraftige smag fra gedeosten kunne ikke balancere smagen af honning, og smagen fra trøffelolien var helt forsvundet.

Det bliver næppe en genbestilling, medmindre fordelingen af fyld bliver anderledes.

Den anden pizza var “nr. 2”.

Denne er med parmaskinke, rucola og parmesan. Der var godt med fyld på denne, og stykkerne kunne derfor godt være lidt svære at balancere. Tomatsaucen virkede som tomatpure, men heldigvis kunne parmesanen gøre noget ved den søde tomatsauce.

Rucolaen var desværre blevet lidt smattet under transporten, så bladene var ikke helt så sprøde at sætte tænderne i. Når alt kommer til alt, så havde pizzaen en ok smag, men der er plads til forbedring.

I virkeligheden er det bundene, som gjorde en forskel her. Bagningen fra stenovn gør dem sprøde, og de smagte af noget. Der var desuden også brugt rigeligt med durummel, så det er der også point for.

Topkarakter ender vi dog ikke på, eftersom kartoffelpizzaen ikke hittede, men jeg kan godt tænke mig at prøve nogle af deres andre pizzaer på grund af bundene.

Stenovnen Just Eat

Stenovnen Just Eat
Favoritten fra Stenovnen.

Bella Roma

Bella Roma er for mit vedkommende lidt en gammel kending, og et sted der er blevet afprøvet en gang eller to tidligere. Også her er over 60 % af alle anmeldelser på de maksimale 6 stjerner.

Kigger vi nærmere på de mange kommetarer, så er topkommentarerne også meget rosende. Her er der udtalelser som:

“Byens bedste”

“Byens klart bedste pizza på JustEat. Lækker sprød bund, tilpas mængde fyld og levering indenfor fornuftig tid!”

og

“Vildt hurtige og deres mad er i top. Fik pizza, lasagne og pizza sandwich. De var der efter cirka 20min., Fantastisk!”

Jeg skal da også være ærlig og sige, at jeg har haft flere ordrer, som har kureret utallige tømmermænd og reddet flere filmaftener.

Det er dog efterhånden en del år siden, at jeg sidst har afgivet en ordre til Bella Roma, så det var jo selvfølgelig spændende at se, om tingene havde ændret sig.

Bella Romas menukort er som rigtig mange andre steder fyldt med forskellige slags pizzaer og grillmad.

Leveringen skete lige på minuttet, så det var rigtigt fint. Igen havde vi bedt vi om at få slicet pizzaerne, for at se om kommentarer bliver læst, og det skete også her.

Endda bad vi specifikt om, at børnepizzaen skulle slices i 16 stykker (modsat 8 for de andre pizzaer) – helt klart point for at gøre, som vi bad om.

Ordren lød på 3 forskellige pizzaer. Den ene i børnestørrelse med pepperoni og pølser og de to andre i normal størrelse. Den ene en salatpizza og den anden en med primært pepperoni.

Vinderen af de to var salatpizzaen. Kombinationen af kebab og kylling med sprød salat og dressing smagte virkelig af noget. Og ja, salaten var sprød og ikke smattet, hvilket sådan set gør en stor forskel på oplevelsen.

Bella Roma leverede egentlig det, jeg husker dem for: Gode gedigne pizzaer med tilpas tynde bunde, som også smager af noget. Der var god og afstemt mængde fyld.

Både størrelsesmæssigt og på smagen vinder de mig. Det var bestemt godkendt herfra.

Bella Roma Just Eat

Bella Roma Just Eat
Favoritten blev salatpizzaen med kebab og kylling – og salat selvfølgelig.

Kayas Pizzaria

Hvis Bella Roma er noget, jeg husker fra mine “unge dage”, så må Kayas være den fra mine “ekstra unge dage”.

Dengang Kayas Pizzaria oprindeligt åbnede, var da jeg var barn og dengang hvor pizzaerne i øvrigt kostede 40 kr.

Der er sket noget med priserne siden da, men ikke så meget med Kayas. Menukort ser meget ud som dengang, vi samlede flasker i buske og kopierede VHS-bånd fra Video4 eller Texacotanken.

Anmeldelserne i især 2019 bærer præg af rigtig mange topkarakterer på 6 stjerner, og i skrivende stund ligger Kayas Pizzaria på en samlet score på knap 5,5 ud af 6 stjerner.

Som nævnt så har menukortet ikke gennemgået en revolution i flere årtier, og pizzaer og grillmad er det, de gør sig i.

Igen skete levering til tiden, som vi også har oplevet de øvrige steder, og vores lille testbesked omkring slicing af pizzaerne blev heller ikke forbigået.

Vi endte med 3 forskellige pizzaer. En børnevenlig pizza med skinke, pepperoni, pølser og ananas. En med pepperoni, ekstra ost, dressing og hvidløg og sidst men ikke mindst en pizza med tilnavnet Kokkens fantasi.

Kokkens fantasi plejer at være alt godt fra bøtterne, hvor fyldet bliver væltet ovenpå en pizzabund. På papiret ikke nogen dårlig idé, men pizzaen var ikke helt, som jeg husker den.

Oksekødet smagte meget fersk og på trods af alt det fyld, som var på, så manglede pizzaen smag. Den var okay, men den slår ikke pepperonien med dressing og hvidløg – den smagte nemlig af noget, og derfor ender den som vinderen fra Kayas.

Vi var ikke ude i en kulinarisk åbenbaring, men en fin oplevelse uden de vilde overraskelser. Bevares, mine smagsløg har nok også ændret, sig siden jeg var barn.

Kayas Pizza Just Eat

Kayas Pizza Just Eat
Favoritten fra Kayas. Her var der helt klart mest smag.

Stenovn – O’ Sole Mio

Sidste prøveklud i denne test er O’ Sole Mio. Som det antydes, så bages pizzaerne i stenovn.

På bedømmelserne bliver der også rundhåndet givet 6 stjerner af mange kunder. Med en samlet bedømmelse på knap 5,5 ud af 6 stjerner, så lægges der også op til noget særligt.

Med kommentarer som:

“Bedste sted, god mad og rigtig god betjening”

“Helt ærligt – jeg skriver aldrig anmeldelser, men denne gang gør jeg en undtagelse; rygende varme pizza, sprød bund, god pris, leveret på 20 minutter og med et bud der ønskede os god weekend. Så kan man altså ikke bede om mere!”

og

“Bedste pizzer i Odense! og gode flinke gutter der levere og laver maden!”

Menukortet er proppet med alverdens junk-food, og er man ikke til pizza, så er der nærmest samtlige grillretter, du kan komme i tanke om til at bestille.

Som vi har oplevet ved flere af de andre steder, så skete levering også herfra før tid, og igen var vores lille besked omkring slicing af pizzaerne blevet hørt.

Vores ordre lød på 3 pizzaer. En Scooby Doo (børnepizza) med pepperoni, skinke og majs.

De to andre pizzaer var henholdsvis mozzerellapizza 7 og 15. Mozzerellapizza nr. 7 er med marineret kylling, peberfrugt, bacon og parmesan. Kyllingen var desværre lidt tør, men den smagte stadig af en masse – heldigvis.

I det hele taget så var det desværre en lidt tør oplevelse. Ifølge deres menukort, så skulle der også være olivenolie på pizzaen, men den spottede jeg ikke.

Den anden mozzerellapizza var nr. 15, som er med parmaskinke, rucola, parmesan og artiskok. Lidt mere parmesan kunne den godt have klaret, men ellers vil jeg sige, at det er den bedste pizza med parmaskinke af dem, vi prøvede i denne test.

Bundene på alle tre udgaver var tynde og havde en fornuftig smag. Mængden af fyld var også rimelig afstemt.

Der er muligheder for forbedringer, men parmapizzaen var rigtig fin, så det kan nemt blive til en genbestilling af den.

Stenovn - O' Sole Mio Just eat

Stenovn - O' Sole Mio

Stenovn - O' Sole Mio

Har vi fundet Odenses bedste pizzeria?

Det er svært at sige, om vi har fundet Odenses bedste pizzeria blandt de fem, vi har afprøvet – mon dog. Der er trods alt en del steder at vælge imellem i Odense.

Som i så mange tests så er der fuldtræffere, og nogen som rammer ved siden af. Ingen af stederne leverede noget decideret dårligt, og det er vel også derfor, de ligger som nogle af de bedst anmeldte.

Skal jeg alligevel udråbe en vinder af de 5 vi testede, så falder sejren til Bella Roma for at levere den bedste allround smagsoplevelse.

Fra TopGunn til Tessa: Generator har det fulde line-up klar

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er småt med større arrangementer og events i Odense i disse Corona-tider.

Men et af årets helt store events holder fast, og for mange studerende i Odense – både nye og gamle – er startskuddet på studiestarts-festivalen Generator.

Forleden blev de første navne til dette års fest 3., 4. og 5. september meldt ud – Malte Ebert, Lydmor, Høker og mags – til Benjamin Hav, Emil Kruse, Pind, Nonsens, Lokedeph og BERLIN ZOO.

Nu er man så klar med det fulde lineup, og her til sidst har man præsenteret to sværvægtere i dansk musik lige nu. For både TopGunn og Tessa som topper diverse hitlister kommer til Generator.

TopGunn kommer d. 3. september og Tessa slutter af som kronen på værket 5. september.

Der er desuden annonceret en 90’erne fest og en 00’erne fest.

Og vil du med til denne sommers store fest – der er jo ikke så mange på grund af corona-faren – så er det en god idé allerede nu at sikre sig billet.

Billetsalget finder du lige her.

PR-foto

Coronatilpasset fest – men ligeså fed, som den plejer

Årets slogan er “We Celebrate music – Generate your own experience”, og arrangørerne bag Generator har gjort en dyd ud af at tilpasse årets festivaloplevelse, så den overholder alle gældende retningslinjer i forhold til smittespredning af coronavirussen og samtidig stadig er den fede fest, den plejer at være.

Generator sælger i år ikke partoutbilletter grundet corona-restriktioner, men derimod billetter til hvert venue, så du har mulighed for at sammensætte din egen unikke festivaloplevelse.

På de forskellige venues er der plads til 500 siddende gæster.

Der vil være 2 kvm. pr. gæst, der enten kan sidde på de allerede arrangerede tæpper, sponsoreret af Stimorol, eller ved borde/bænkesæt, hvorpå Albani har tape-inddelt zoner til gæsterne.

Hvert venue præsenterer et sammensat program af flere kunstnere, og har en samlet varighed på tre timer. Hvert venues line-up starter sharp henholdsvis kl. 15 og kl. 20, og dørene åbner en halv time før.

Kommer bordservering

Tiden imellem koncerterne bliver brugt til at rengøre festivalområderne efter gældende corona-restriktioner, så pladsen er klar til det næste hold festivalgæster. I år vil der være bordservering, så gæsterne kan blive siddende i de grupper de ankom sammen med.

Generator opfordrer alle deres gæster til at ankomme samlet og i god tid i de grupper de gerne vil sidde sammen med, og så sørger festivalens medarbejdere for at anvise pladser, så I kan sidde i samlet flok og feste.

Generator arrangeres af We Celebrate Odense, som er et samarbejde mellem Studenterhus Odense, Musikhuset Posten, Ungdomshuset og Slagteriet. Festivalen er arrangeret med støtte fra Odense Kommune og Albani.

Hvad: Generator
Hvor: Forskellige steder i Odense C
Hvornår: 3-5 september 2020
Du kan se datoer, tidspunkter – artister og booke billet lige her

Pas på selv den mindste glød: Odense ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Michael Qureshi

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Odense-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Odense-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

  • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
  • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
  • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
  • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
  • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
  • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
  • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Lækre specialøl og cocktails på dåse: Ny bottleshop åbner i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag d. 14. august slår Odenses nye bottleshop Holy Fridge dørene op i historiske lokaler i hjertet af Odense og byder på klassisk service, moderne øl og eksperimenterende spiritus.

Nu får Odenses ølentusiaster endnu et sted at slukke tørsten i den nye ølbutik Holy Fridge.

Bag butikken står erfarne kræfter fra cocktailbaren Bar Rar og nye ansigter fra byens restaurationsliv.

Butikken er en såkaldt bottle shop, der vil sælge specialøl – eller craftbeers – på flaske, som man ellers kan kan finde andre steder i Odense.

I køleskabene i den kun 16 kvm store butik vil man kunne finde et udvalg af øl fra mikrobryggerier som blandt andet To Øl, People Like Us, Omnipollo, Ebeltoft Gårdbryggeri og Mikkeller.

Dansk rom og spiritus

På hylderne vil der også være rom fra danske Phantom Spirits og spiritus fra destilleriet Empirical Spirits, som drives af den tidligere Noma-kok Lars Williams.

“For os har det været vigtigt at sammensætte et udvalg af øl, som odenseanerne normalt ikke stifter bekendtskab med. Vi kommer løbende til at skifte ud i sortimentet.

Det er sådan med mikrobryggerier, at når tanken er tom, så kommer der som oftest ikke mere af den samme øl. Det handler om at holde sig til,” fortæller Nicolaj Pasfall som står for den daglige drift i Holy Fridge.

Fejrer åbningsweekend med gratis lækkerier

Den nye ølbutik fejrer åbningsweekenden med mere end 100 forskellige specialøl, alkoholfrie øl, sodavand og mixere samt cocktails på dåse.

Desuden vil der være smagsprøver fra People Like Us til de hurtige.

Selvom kræfterne bag Holy Fridge har drevet bar i mere end et årti, så er det ikke nyt territorium, som holdet bag bevæger sig ud i.

“Da coronakrisen ramte, så vi, at rigtige mange af vores faste gæster gerne vil have noget ordentligt i glasset derhjemme – og den tendens ser ud til at fortsætte, så den service vil vi gerne blive ved med at tilbyde,” fortæller Claus Martin Nørgård som står bag cocktailbaren Bar Rar og nu også Holy Fridge.

Har tidligere huset tobakshandlere og guldsmede

De historiske lokaler på Vestergade 3 er opført i 1895 og har tidligere huset både tobakshandlere og guldsmede.

Af respekt for bygningen har Holy Fridge derfor også malet dele af lokalet i den originale irgrønne farve og pudset de oprindelige messinglister op, der indrammer facadens vinduesparti.

Og netop traditionerne bliver vægtet højt hos Holy Fridge

“Vi er stolte af, at kunne få lov til at skrive os ind i den tradition af steder i byen, som har slået et slag for at udvide danskerens øl-horisont.

Odense er en by med en stolt øltradition, og vi glæder os til at kunne bidrage med spændende nyheder fra ind og udland til denne.

Øllet er noget som samler folk på kryds og tværs,” siger Nicolaj Pasfall.

Hvad: Holy Fridge åbner
Hvornår: Fredag d. 14. august kl. 11.30
Hvor: Vestergade 3, 5000 Odense C
Se mere på deres Facebook-side her