Odense har mange gode steder: Her får du lækre tapas- og deleretter i byen

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi er vilde med deleretter i Odense, og hvad enten du et til små retter eller store fade med masser af mad, så er der gode muligheder for at få blive stillet tilfreds på byens mange spisesteder.

Her på MigogOdense guider vi dig gerne til de bedste steder i byen.

Anarkist

Kort efter åbningen af Anarkist var vi forbi for at tage temperaturen på stedet.

Her får du alletiders øl for enhver smag, samt forskellige slags deleretter som er fyldt med smag.

Grillet kål med brunet smør. Det holder altid.

 

Retterne på menukortet skifter en gang i mellem, og det gør øllet i hanerne også. Vil du læse om hele vores oplevelse, så kan det gøres her.

Sted: Beer & Food Lab, Anarkist

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: https://theodorschiotzbrewing.co/

Bar’Tapas

Du har måske set eller hørt om running sushi, hvor retterne transporteres rundt på et rullebånd i restauranten, men har du prøvet “running tapas”?

Med et besøg på Bar’Tapas får du muligheden. Jeg besøgte stedet for en del tid siden, og selvom der er blevet skiftet rundt i retterne, så er konceptet stadig sjovt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bartapasodense on

Selve konceptet er spis alt hvad du kan for 249 kr.. De små retter der ruller rundt på båndet er med inspiration fra alle mulige slags køkkenstile.

Der er alt fra fisk og skaldyr, tartelet til spanske kødboller. Så her er der rig mulighed for at få en masse forskellige smagsindtryk.

Vinkortet er hovedsageligt fyldt med spanske vine, og flere i den rimelige ende. Desuden er der mulighed for flere spanske kvalitets øl.

Vi er ikke på Michelin niveau her, men til gengæld kan du for en billig penge sammensætte din egen 8, 10, 20 retters tasting menu.

Sted: Bar’Tapas

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: http://bartapas.dk/

 

Gastroteket

Gastroteket minder mig mest af alt om en forvokset vinbar. Med sine dekorative og karakteristiske “flaskelamper” i de store vinduer ud til gaden får man i hvert fald indtrykket af at der eksisterer en forkærlighed til vin.

Gastroteket tilbyder både brunch, frokost og aftenservering. Den aktuelle menu og retter fremgår altid på deres hjemmeside.

Om aftenen er konceptet en fast menu, kaldet “Socialisten” eller en lidt mere ala carte udgave, hvor du selv vælger hvad du ønsker – denne kaldes “Liberalisten”.

Det er alle relativt små retter, så hvis du vælger “Liberalisten”, vil jeg gå efter 5 retter.

Retterne skifter lidt efter sæson, men der er altid rig mulighed for at prøve noget forskelligt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Sted: Gastroteket

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: http://gastroteket.dk/

Lalou

Der er to vinbarer i skrivende stund i Odense, som efter min mening har rigtig gode snacks og deleretter på menukortet. Den ene er Lalou Vinbar.

Jeg har skrevet om Lalou før og her gav jeg også udtryk for min glæde for stedet. Deres service og ikke mindst vin er i top, og hvis man tilmed er lækkersulten, så kan de også klare det.

Retterne skifter lidt en gang imellem, men typisk kan du altid få gode oste og charcuteri, samt masser af godt brød.

Snyd ikke dig selv for deres kyllinge-rillette, som altid plejer at være et hit.

Sted: Lalou Vinbar

Køkkenstil: Europæisk (hovedsagelig fransk)

Kontakt m.m.: http://lalouvinbar.dk/

Læs også: Guide: Her er 5 gode vinbarer i Odense

S’vineriet Vinapotek

Vin og små retter passer bare godt sammen, og når det så samtidig bliver præsenteret med ægte passion for begge dele, så går tingene op i en højere enhed.

På S’vineriet står de dog ikke og tilbereder maden til dig – den kommer nemlig fra Restaurant Bacchus.

Er du tosset med vin, så vil dette sted stille og roligt vokse på dig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S’vineriet Vinapotek (@svinerietvinapotek) on

Sted: S’vineriet Vinopotek

Køkkenstil: Fransk, italiensk

Kontakt m.m.: http://www.svinerietvinapotek.dk/

Arkaden Food Market

Midt i Odense centrum findes Arkaden Food Market. Er man på weekendshopping kan Arkaden være et glimrende sted lige at få stillet sulten. Det er i sandhed et ægte madmarked, hvor du kan få mange forskellige typer mad.

Desuden kan du også nemt for stillet tørsten i deres 12 meter lange bar i stueetagen, eller på 1. salen i vinbaren.

Tilbage i 2018 lagde vi vejen forbi Arkaden og gik meget mætte derfra, og siden da er stedet da også blevet besøgt flere gange.

“Tyrkisk platte” fra Ottos.

 

Sted: Arkaden Food Market

Køkkenstil: Hele verden

Kontakt m.m.: https://arkadenfoodmarket.dk/

Storms Pakhus

Det er efterhånden blevet til en del besøg på Storms Pakhus.

Det skyldes ofte at der er rig mulighed for at få sulten stillet i alverdens køkkener – og så bor jeg tæt på.

Der er pt. rigtig god mulighed for at kommer bredt rundt i det asiatiske køkken, men det er dog også muligt at få mange andre spændende retter.

Om sommeren er der desuden rigtig fine udendørsarealer, så man nyde de lange sommeraftener med lidt lækkert mad, et glas vin, en kold øl eller en sodavand.

Arkivfoto: Storms Pakhus

 

Sted: Storms Pakhus

Køkkenstil: Hele verden

Kontakt m.m.: https://stormspakhus.dk/

 

Burgerkæde kommer til byen: The Burger Concept åbner snart i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Brødrene bag The Burger  Concept
Brødrene bag The Burger Concept

Silkeborg, Holstebro, Viborg, Egå og snart Odense.

Den fremadstormende burgerkæde The Burger Concept slår snart dørene op til deres femte og største restaurant.

Den kommer til at ligge i Odense, og der er store forventninger til indtoget i Danmarks tredjestørste by.

“Vi glæder os nemlig enormt meget til at forsyne vores fynske venner med de saftigste burgere med alt det bedste tilbehør såsom sprøde fries, der knaser tilpas meget mellem tænderne, og smager endnu bedre med en lækker dip efter eget valg.

Få en iskold milkshake, der altid lige kan klemmes ned sammen med en toplækker burger fra vores spændende menukort,” lyder det fra indehaverne og brødrene Simon og Morten Franck Jacobsen i en pressemeddelelse.

På deres Facebook søger de også pt personale blandt andet en restaurantchef.

PR-foto

Åbner i Rosengårdcentret

Når Odenses nyeste burgerrestaurant åbner bliver det i Rosengårdcentret, der i forvejen satser meget på deres Food Avenue.

“Når vi åbner vores nye burger-restaurant i Rosengårdcentret, som i øvrigt bliver vores hidtil største, bliver det med udgangspunkt i nye tiltag, der skal skabe en hyggelig atmosfære, så vores kære kunder kan nyde deres måltid i hyggelige, nærmest hjemlige, omgivelser.

Det er nemlig sådan, vi bedst kan lide det her hos The Burger Concept, og hygge er vel et begreb, der kan forstås, hvad enten man er fra Jylland, Fyn eller Sjælland?,” lyder det fra brødrene, der har stor succes med konceptet i de fire øvrige byer.

Åbner med et brag

Da restauranten åbnede i Holstebro var det med gratis burgere, så mon ikke de finder på noget lignende i Odense?

“Når vi slår dørene op for vores nyeste The Burger Concept restaurant i Odense i udgangen af 2019, bliver det med et brag, der kan sammenlignes med, hvad der sker på himlen, når klokken slår 24 på nytårsaften.

Vi kører nemlig med vilde og knaldgode åbningstilbud, så alle madglade burger elskere kan få en smagsprøve på, hvad der venter dem, når de i fremtiden aflægger Rosengårdcentret et visit og slentrer ned ad Food Avenue, som er et nyt tiltag i det store indkøbscenter.”

Burgerbrødrene satser på solide burgere til fornuftige priser, og det har givet pote i de jyske byer. De fleste af deres burgermenuer ligger på 79 kr.

Du kan læse mere om The Burger Concept her

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.