Odense har mange gode steder: Her får du lækre tapas- og deleretter i byen

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi er vilde med deleretter i Odense, og hvad enten du et til små retter eller store fade med masser af mad, så er der gode muligheder for at få blive stillet tilfreds på byens mange spisesteder.

Her på MigogOdense guider vi dig gerne til de bedste steder i byen.

Anarkist

Kort efter åbningen af Anarkist var vi forbi for at tage temperaturen på stedet.

Her får du alletiders øl for enhver smag, samt forskellige slags deleretter som er fyldt med smag.

Grillet kål med brunet smør. Det holder altid.

 

Retterne på menukortet skifter en gang i mellem, og det gør øllet i hanerne også. Vil du læse om hele vores oplevelse, så kan det gøres her.

Sted: Beer & Food Lab, Anarkist

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: https://theodorschiotzbrewing.co/

Bar’Tapas

Du har måske set eller hørt om running sushi, hvor retterne transporteres rundt på et rullebånd i restauranten, men har du prøvet “running tapas”?

Med et besøg på Bar’Tapas får du muligheden. Jeg besøgte stedet for en del tid siden, og selvom der er blevet skiftet rundt i retterne, så er konceptet stadig sjovt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bartapasodense on

Selve konceptet er spis alt hvad du kan for 249 kr.. De små retter der ruller rundt på båndet er med inspiration fra alle mulige slags køkkenstile.

Der er alt fra fisk og skaldyr, tartelet til spanske kødboller. Så her er der rig mulighed for at få en masse forskellige smagsindtryk.

Vinkortet er hovedsageligt fyldt med spanske vine, og flere i den rimelige ende. Desuden er der mulighed for flere spanske kvalitets øl.

Vi er ikke på Michelin niveau her, men til gengæld kan du for en billig penge sammensætte din egen 8, 10, 20 retters tasting menu.

Sted: Bar’Tapas

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: http://bartapas.dk/

 

Gastroteket

Gastroteket minder mig mest af alt om en forvokset vinbar. Med sine dekorative og karakteristiske “flaskelamper” i de store vinduer ud til gaden får man i hvert fald indtrykket af at der eksisterer en forkærlighed til vin.

Gastroteket tilbyder både brunch, frokost og aftenservering. Den aktuelle menu og retter fremgår altid på deres hjemmeside.

Om aftenen er konceptet en fast menu, kaldet “Socialisten” eller en lidt mere ala carte udgave, hvor du selv vælger hvad du ønsker – denne kaldes “Liberalisten”.

Det er alle relativt små retter, så hvis du vælger “Liberalisten”, vil jeg gå efter 5 retter.

Retterne skifter lidt efter sæson, men der er altid rig mulighed for at prøve noget forskelligt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Sted: Gastroteket

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: http://gastroteket.dk/

Lalou

Der er to vinbarer i skrivende stund i Odense, som efter min mening har rigtig gode snacks og deleretter på menukortet. Den ene er Lalou Vinbar.

Jeg har skrevet om Lalou før og her gav jeg også udtryk for min glæde for stedet. Deres service og ikke mindst vin er i top, og hvis man tilmed er lækkersulten, så kan de også klare det.

Retterne skifter lidt en gang imellem, men typisk kan du altid få gode oste og charcuteri, samt masser af godt brød.

Snyd ikke dig selv for deres kyllinge-rillette, som altid plejer at være et hit.

Sted: Lalou Vinbar

Køkkenstil: Europæisk (hovedsagelig fransk)

Kontakt m.m.: http://lalouvinbar.dk/

Læs også: Guide: Her er 5 gode vinbarer i Odense

S’vineriet Vinapotek

Vin og små retter passer bare godt sammen, og når det så samtidig bliver præsenteret med ægte passion for begge dele, så går tingene op i en højere enhed.

På S’vineriet står de dog ikke og tilbereder maden til dig – den kommer nemlig fra Restaurant Bacchus.

Er du tosset med vin, så vil dette sted stille og roligt vokse på dig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S’vineriet Vinapotek (@svinerietvinapotek) on

Sted: S’vineriet Vinopotek

Køkkenstil: Fransk, italiensk

Kontakt m.m.: http://www.svinerietvinapotek.dk/

Arkaden Food Market

Midt i Odense centrum findes Arkaden Food Market. Er man på weekendshopping kan Arkaden være et glimrende sted lige at få stillet sulten. Det er i sandhed et ægte madmarked, hvor du kan få mange forskellige typer mad.

Desuden kan du også nemt for stillet tørsten i deres 12 meter lange bar i stueetagen, eller på 1. salen i vinbaren.

Tilbage i 2018 lagde vi vejen forbi Arkaden og gik meget mætte derfra, og siden da er stedet da også blevet besøgt flere gange.

“Tyrkisk platte” fra Ottos.

 

Sted: Arkaden Food Market

Køkkenstil: Hele verden

Kontakt m.m.: https://arkadenfoodmarket.dk/

Storms Pakhus

Det er efterhånden blevet til en del besøg på Storms Pakhus.

Det skyldes ofte at der er rig mulighed for at få sulten stillet i alverdens køkkener – og så bor jeg tæt på.

Der er pt. rigtig god mulighed for at kommer bredt rundt i det asiatiske køkken, men det er dog også muligt at få mange andre spændende retter.

Om sommeren er der desuden rigtig fine udendørsarealer, så man nyde de lange sommeraftener med lidt lækkert mad, et glas vin, en kold øl eller en sodavand.

Arkivfoto: Storms Pakhus

 

Sted: Storms Pakhus

Køkkenstil: Hele verden

Kontakt m.m.: https://stormspakhus.dk/

 

Premiere på Løvernes Konge: Her er vores dom

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I år er det 25 år siden, at én af Disneys mest legendariske film kom til verden.

Nærmere bestemt i Afrika på Kongeklippen, hvor historien om en majestætisk løvefamilie udspiller sig.

Vi taler selvfølgelig om Løvernes Konge, der fik dansk premiere d. 18 november 1994.

Dengang solgte filmen mere end 1 mio. biografbilletter.

Gennem de seneste par år har Walt Disney Pictures valgt at gå all-in på at genskabe de ikoniske film, der stadig den dag i dag har fans i alle aldre og størrelser.

Dette er blandt andet sket med Skønheden og Udyret, Aladdin og Junglebogen.

I dag blev det så premieretid for – vel nok den mest berømte af dem alle – Løvernes Konge.

Der er slet ingen tvivl om, at netop denne film har stået højt på ønskelisten over de nye film. En Disney-film, der vel bare bliver bedre og bedre for hver eneste gang, du ser den.

Derfor var det også med stor forventning, at vi i dag lagde os tilrette i biografsæderne.

Den perfekte start

Noget, som en inkarneret Disney-fan sjældent finder sig i, er hvis der rodes alt for meget ved den originale historie.

Derfor starter filmen selvfølgelig også med: Naaaaaaaaahhhhhh tewhenyaaaaaa babadeee tiwawaaa!

Man er heller ikke mange sekunder inde i filmen, før man imponeres over de nærmest overrealistiske savannedyr, der nærmer sig Kongeklippen.

Faktisk er det nærmest som at se en naturdokumentar – og næsten umuligt at kende de animerede dyr fra den ægte vare … indtil de begynder at tale.

En del man lige skulle vænne sig til.

Men den computerskabte realisme er til gengæld et element, som tegnefilmen fra 1994 på ingen måde kan måle sig med.

Well done, Disney.

Sådan er 2019-udgaven

Berettermodellen følger trofast med i filmens udvikling og med det var vi jo også forberedte på, at århundredets familieforræderi nærmede sig med hastige … klove.

Den hjerteskærende scene efter gnuflugten, hvor Simba finder sin far død, er vel nærmest på (sørgelig) linje med Titanic-scenen med Jack og Rose, der tager afsked.

Scenen i den nye Løvernes Konge fulgte næsten 1:1 med originalen … men på grund af det ufatteligt realistiske set-up var oplevelsen altså også en anden.

I en tegnefilm kan man gøre, hvad man vil. Fantastien kan plante store følelser, vindende personlighed og rumme urealistisk dyre-mimik; det kan en naturrealistisk animation ikke.

Animatorerne havde alligevel forbarmet sig og givet Simba våde øjne – og det satte sig da også i vores.

Små overraskelser undervejs

Løvernes Konge er tilladt for børn over 11 år, og det satte da også vores tanker i gang om, hvorvidt denne udgave skulle være mere uhyggelig end den originale.

Er det igen realismen, der spiller én et puds?

Svaret til det må være, at: Nej, den er ikke mere uhyggelig. Men ja, realismen har noget at sige.

Men: Har man før set tegnefilmen, så skulle der altså ikke være noget at frygte i forhold til at se animationsfilmen. Den er fuldstændig forudsigelig.

Lykkeligvis var den dog også krydret med nye og moderne elementer, sådan at der stadig var små overraskelser undervejs.

Filmen var generelt noget mere “voksen”, så diskussionerne om familieforhold og de gode budskaber brændte ekstra igennem.

De barnlige udtryk var næsten elimineret, hvilket nok både siger noget om tiden, og at børn i dag er vant til et noget mere udtryksfuldt sprog, end man var for 25 år siden.

Humoren og selvironien var også skruet op til et nyt niveau.

Som eksempel, da Simba, Timon og Pumba afsluttede den nye udgave af Hakuna Matata, hvor Timon måtte bede Simba om at stoppe med at synge:

“You’ve grown 200 pounds since we started!”

En flot tribute til originalen

Alt i alt har den nye Løvernes Konge altså fat i noget rigtig godt, der både rummer den originale historie og udviklen inden for filmteknikken.

Men netop derfor har snakken da også gået på, om den verdensberømte animationsfilm mon kunne formå at bevare sin autencitet og originalitet – og ikke bare være et led i et pengemaskineri?

Oprindeligt blev Løvernes Konge jo produceret af Disneys “B-hold” af animatorer. A-holdet var nemlig travlt beskæftiget med at producere Pocahontas, som var den helt store satsning.

I vores øjne er der ingen tvivl om hvilken udgave, der er den rigtige. Animationsfilmen kan vel bedst beskrives som et hardcore tributeband, der ved præcis hvad de laver – og hvad, de skal leve op til.

Dermed ikke sagt, at den ikke er en fuldstændig fantastisk reminder om den uerstattelige historie, der uden tvivl er en biografbillet værdig.

Vi ser i hvert fald gerne denne udgave igen. Og igen.

Fik du ikke billet?: Bliv frivillig til Ed Sheeran-koncert

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Var du én af forventningsfulde, som det ikke lykkedes at få fat i billetter til nogle af Ed Sheerans Odense-koncerter, så er der nu blevet tændt endnu et håb.

Burger Anarchy i Odense, der til koncerterne har en madbod i Titusindårsskoven, søger nemlig frivillige, der er villige til at bruge deres lørdag på at servere burgere og nyde live-tonerne fra den britiske verdensstjerne i baggrunden.

Arbejdet består i sin enkelthed i at lange lækre burgere over disken i otte timer, alt imens du kan nyde tilstedeværelsen fra Ed Sheeran og selvfølgelig synge om kap med de øvrige frivillige i burgerboden.

Burger- og Ed Sheeran-aften

Arbejdet er som sagt ulønnet, men du vil til gengæld modtage et gavekort på 500 kr. til det populære Burger Anarchy i Odense som tak.

Du vil altså ikke modtage en decideret koncertbillet for arbejdet, men får altså chancen for at være med til koncerten fra en god placering i madområdet på koncertpladsen.

Foto: Burger Anarchy

Derudover er det vel også bare en oplagt mulighed for at få en hyggelig, musikalsk og spændende aften i selskab med andre dedikerede burger- og Ed Sheeran-fans.

Burger Anarchy mangler i skrivende stund 10 frivillige til koncerten d. 27. juli.

“Vi glæder os rigtig meget. Vi har allerede fuldt hold søndag, og håber på, at vi får samlet de sidste til lørdag snarest, så vi kan lægge vagtplan og holde velkomstmøde for alle,” fortæller restaurantchef, Nikki Molnár.

For at tilmelde dig, skal du præsentere dig selv i en mail til nikki@burgeranarchy.dk.

Varmepust fra syd: Over 30 grader i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De seneste par dage har budt på et okay sommervejr, men dog uden at ramme de helt høje temperaturer.

Men det vender for alvor i næste uge. Det skriver DMI i dag i en pressemeddelelse. 

Langtidsmeteorolog Steen Hermansen har kigget langt frem i prognoserne. Mest af alt ser han ikke de store udsving fra almindeligt dansk sommervejr. Og dog. Næste uge, ser nemlig ud til at skille sig ud, idet gedigen varmluft fra syd trækker op over landet. Derved er der mulighed for at det kan blive varmt – altså rigtig varmt.

Ifølge vagtchef Mette Wagner viser den seneste prognose, at det bliver varmt fra tirsdag og nogle dage frem.

”Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25° C, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn. Gårsdagens prognose, tirsdag den 16. juli, var dog noget mere nærig med varmen både geografisk og tidsligt, så vi må vente og følge prognoserne frem mod næste uge, og holde øje med hvordan de udvikler sig.”

Tager man et kig på langtidsudsigterne for Odense på DMI.dk, lover den altså også 30 grader på onsdag, op til 31 grader torsdag og 30 grader fredag.

Jo længere frem i tiden man forsøger at sige noget om vejret, des mere usikkert bliver det. Derfor skal næste uges varme også tages med et gran salt.

Langtidsmeteorolog ved DMI, Steen Hermansen uddyber:

”Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25° C mange steder – lokalt 30° C. Så både sommerdøgn og stranddage er altså indenfor rækkevidde igen. Men hvornår varmen indtræder, hvor længe det holder ved, og hvor stor en del af landet, der får sommervarmen på besøg, er mere usikkert.”