Odense har mange gode steder: Her får du lækre tapas- og deleretter i byen

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi er vilde med deleretter i Odense, og hvad enten du et til små retter eller store fade med masser af mad, så er der gode muligheder for at få blive stillet tilfreds på byens mange spisesteder.

Her på MigogOdense guider vi dig gerne til de bedste steder i byen.

Anarkist

Kort efter åbningen af Anarkist var vi forbi for at tage temperaturen på stedet.

Her får du alletiders øl for enhver smag, samt forskellige slags deleretter som er fyldt med smag.

Grillet kål med brunet smør. Det holder altid.

 

Retterne på menukortet skifter en gang i mellem, og det gør øllet i hanerne også. Vil du læse om hele vores oplevelse, så kan det gøres her.

Sted: Beer & Food Lab, Anarkist

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: https://theodorschiotzbrewing.co/

Bar’Tapas

Du har måske set eller hørt om running sushi, hvor retterne transporteres rundt på et rullebånd i restauranten, men har du prøvet “running tapas”?

Med et besøg på Bar’Tapas får du muligheden. Jeg besøgte stedet for en del tid siden, og selvom der er blevet skiftet rundt i retterne, så er konceptet stadig sjovt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bartapasodense on

Selve konceptet er spis alt hvad du kan for 249 kr.. De små retter der ruller rundt på båndet er med inspiration fra alle mulige slags køkkenstile.

Der er alt fra fisk og skaldyr, tartelet til spanske kødboller. Så her er der rig mulighed for at få en masse forskellige smagsindtryk.

Vinkortet er hovedsageligt fyldt med spanske vine, og flere i den rimelige ende. Desuden er der mulighed for flere spanske kvalitets øl.

Vi er ikke på Michelin niveau her, men til gengæld kan du for en billig penge sammensætte din egen 8, 10, 20 retters tasting menu.

Sted: Bar’Tapas

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: http://bartapas.dk/

 

Gastroteket

Gastroteket minder mig mest af alt om en forvokset vinbar. Med sine dekorative og karakteristiske “flaskelamper” i de store vinduer ud til gaden får man i hvert fald indtrykket af at der eksisterer en forkærlighed til vin.

Gastroteket tilbyder både brunch, frokost og aftenservering. Den aktuelle menu og retter fremgår altid på deres hjemmeside.

Om aftenen er konceptet en fast menu, kaldet “Socialisten” eller en lidt mere ala carte udgave, hvor du selv vælger hvad du ønsker – denne kaldes “Liberalisten”.

Det er alle relativt små retter, så hvis du vælger “Liberalisten”, vil jeg gå efter 5 retter.

Retterne skifter lidt efter sæson, men der er altid rig mulighed for at prøve noget forskelligt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gastromand.dk (@gastromanddk) on

Sted: Gastroteket

Køkkenstil: Europæisk

Kontakt m.m.: http://gastroteket.dk/

Lalou

Der er to vinbarer i skrivende stund i Odense, som efter min mening har rigtig gode snacks og deleretter på menukortet. Den ene er Lalou Vinbar.

Jeg har skrevet om Lalou før og her gav jeg også udtryk for min glæde for stedet. Deres service og ikke mindst vin er i top, og hvis man tilmed er lækkersulten, så kan de også klare det.

Retterne skifter lidt en gang imellem, men typisk kan du altid få gode oste og charcuteri, samt masser af godt brød.

Snyd ikke dig selv for deres kyllinge-rillette, som altid plejer at være et hit.

Sted: Lalou Vinbar

Køkkenstil: Europæisk (hovedsagelig fransk)

Kontakt m.m.: http://lalouvinbar.dk/

Læs også: Guide: Her er 5 gode vinbarer i Odense

S’vineriet Vinapotek

Vin og små retter passer bare godt sammen, og når det så samtidig bliver præsenteret med ægte passion for begge dele, så går tingene op i en højere enhed.

På S’vineriet står de dog ikke og tilbereder maden til dig – den kommer nemlig fra Restaurant Bacchus.

Er du tosset med vin, så vil dette sted stille og roligt vokse på dig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by S’vineriet Vinapotek (@svinerietvinapotek) on

Sted: S’vineriet Vinopotek

Køkkenstil: Fransk, italiensk

Kontakt m.m.: http://www.svinerietvinapotek.dk/

Arkaden Food Market

Midt i Odense centrum findes Arkaden Food Market. Er man på weekendshopping kan Arkaden være et glimrende sted lige at få stillet sulten. Det er i sandhed et ægte madmarked, hvor du kan få mange forskellige typer mad.

Desuden kan du også nemt for stillet tørsten i deres 12 meter lange bar i stueetagen, eller på 1. salen i vinbaren.

Tilbage i 2018 lagde vi vejen forbi Arkaden og gik meget mætte derfra, og siden da er stedet da også blevet besøgt flere gange.

“Tyrkisk platte” fra Ottos.

 

Sted: Arkaden Food Market

Køkkenstil: Hele verden

Kontakt m.m.: https://arkadenfoodmarket.dk/

Storms Pakhus

Det er efterhånden blevet til en del besøg på Storms Pakhus.

Det skyldes ofte at der er rig mulighed for at få sulten stillet i alverdens køkkener – og så bor jeg tæt på.

Der er pt. rigtig god mulighed for at kommer bredt rundt i det asiatiske køkken, men det er dog også muligt at få mange andre spændende retter.

Om sommeren er der desuden rigtig fine udendørsarealer, så man nyde de lange sommeraftener med lidt lækkert mad, et glas vin, en kold øl eller en sodavand.

Arkivfoto: Storms Pakhus

 

Sted: Storms Pakhus

Køkkenstil: Hele verden

Kontakt m.m.: https://stormspakhus.dk/

 

Tip en vinyl-elsker: Kæmpe plademarked kommer snart til Odense igen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Verden er blevet digital.

Men der er bare nogle ting, som aldrig helt dør ud. Vinylelskere findes stadig i alle afskygninger.

Lørdag d. 5. oktober danner Posten traditionen tro rammen om den nu 67. udgave af Odenses Internationale Plademesse, som har eksisteret siden 1984, og er dermed Danmarks ældste.

40 standholdere fra Danmark og Tyskland står klar med cirka 35.000 plader på 100 meter med stande

Du finder musik til enhver smag; rock, funk, metal, soul, pop, klassisk, dansk, jazz, country

Med det brede udbud markerer messen sig som en af de absolut største og bedste i landet.

Prismæssigt er der også noget for alle.

Der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner. Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Sjældne samlerobjekter

Tommy and The Rockets vil også møde op med egne vinyludgivelser, som interesserede kan få signeret.

Desuden vil der være spændende merchandise med Tommy and The Rockets.

Alle stande er fyldt til randen med et utroligt stort udbud, naturligvis af vinyl i alle formater, men også CD’er og DVD’er med alle genrer fra 50’erne og frem til i dag.

Der er masser af sjældne samlerobjekter og almindelige tilgængelige vinyler til salg. Man kan også finde promotion- og fanklubudgivelser, der aldrig før har været til salg i en pladebutik.

Der er endvidere et stort udvalg af merchandise for enhver smag, bl.a. bøger, T-shirts m.m.

Derfor imødeses Odenses Internationale Plademesse altid med stor forventning af musikelskere.

Hvad: Odenses Internationale Plademesse
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober fra kl. 10-15.00
Hvor meget: 20 kr. i entré
Hvordan: Tjek linket her

To uger til verdens største tarteletfestival: Vind billetter til tartelet-himlen

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto af en kæmpe tartelet
Arkivfoto af en kæmpe tartelet

Om små to uger går det løs.

Lørdag d. 5. oktober omdannes DOK5000 til et sandt tartelet-himmerige.

Odense Tartelet Festival er verdens største tarteletfestival, hvor der efter planen skal serveres over 13.000 tarteletter.

Det hele foregår lørdag den 5. oktober i år i DOK5000, og programmet byder allerede op til en hylende morsom og ikke mindst mættende dag.

Der er allerede rift om billetterne og i år kan man reservere bordplads, så man er sikker på, man ved, hvor man sidder.

Flere underholdende navne spiller

Johnny Reimar er klar med tyrolerhatten og Stig Rossen og Vennerne er blandt den perlerække af musikalske indslag, der kendertegner en rigtig tarteletfestival i Odense.

Der er live musik i 8 timer, 13000 tarteletter og mindst ligeså mange genstande til halsen.

Så det kommer til at passe perfekt ind i den atmosfære arrangørerne bag Odense Tartelet Festival ønsker at skabe. Tarteletter ad libitum og god underholdning på scenen.

Startede med et orkester

Hvordan startede det hele?

’’Det startede med, at vi kom til at hyre et orkester, hvor det så viste sig, at de var medlem af Dansk Tartelet Selskab. De spurgte, om ikke vi ligeså godt kunne servere tarteletter til koncerten.

Det kunne vi da godt prøve. Siden har det bare vokset sig større, og nu er vi på tiende år med over 1300 gæster.

Det er blevet en hel tradition.’’

Hvad: Odense Tartelet Festival 2019
Hvor: DOK5000
Hvornår: Lørdag d. 5. oktober

Du kan købe billet til den store fest her

KONKURRENCE

Vi udlodder 2 x 2 billetter til Odense Tartelet Festival

Sådan vinder du;
Like opslaget lagt på MigogOdense’s Facebook 19. september kl. 19.55
Skriv hvem du vil have med i tartelet-himlen

Vi trækker en vinder 26. september

Nyt tiltag fra den voksende kæde: Kød-kongerne Flammen introducerer take away

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto Flammen
PR-foto Flammen

Restaurant Flammen har virkelig fået tændt gnisten under odenseanernes trang til kød med deres ad libitum grillbuffet.

I morgen torsdag den 19. september åbner Flammen op for deres takeaway-koncept i deres restaurant på Kongensgade i Odense.

“Flammen Take Away gør det muligt for vores gæster i Odense at nyde Flammen-oplevelsen hjemme hos sig selv,” siger General Manager, Morten Bendix Kristensen i en pressemeddelelse.

Hos Restaurant Flammen er der som altid noget for enhver smag, og med Flammen Take Away bliver det nemt at bestille menuer, som vil indeholde både hele stege, forskelligt tilbehør og friske salater.

PR-foto Flammen

Levering til døren er også mulig

Det hele vil blive pakket og stå klar til afhentning i restauranten, og levering til døren bliver også en mulighed.

“Vi har store planer for vores Flammen TakeAway. Derfor har vi sammensat lækre menuer, som altid indeholder et bredt udvalg af kød fra grillen, forskellige tilberedte kartofler, sovs, friskt brød og salater – altid af friske råvarer af høj kvalitet.

Det vil det også være en muligt at gøre menuen komplet ved at bestille kolde drikkevarer med i købet”, fortæller CEO, Piet Klein.

Flammen TakeAway er senest indført i byerne Herning, Viborg, Næstved, Esbjerg, København, Roskilde og Aarhus med stor succes.

Derfor er konceptet ligeledes klar til at indtage Odense, hvor der vil være åbningstilbud på takeaway menuer helt frem til den 3. oktober.