Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sulten under HCA Festivals?: Her får du en skøn frokost

Af Christina Frederiksen

HCA Festivals er godt i gang i Odense.

Og som så mange andre er MigogOdense selvfølgelig også rundt i byen for at kigge på nogle af de mange fede kulturtilbud, som festivalen byder på.

Men man kan godt blive sulten af alt det gøgl og gadeteater, og da vi kommer forbi Druen&Bønnen på Flakhaven, må vi kapitulere.

På den sorte tavle ud mod gågaden lokker caféen nemlig med en “Sæsontallerken” til 245 kroner.

Vi beslutter os for at teste.

Druen & Bønnen er én af byens ældre caféer, og placeringen lige ud til Flakhaven fås virkelig ikke bedre. Slet ikke på en solskinsdag som denne.

Vi finder en plads uden for, hvor markisen tager den skarpeste sol.

Betjeningen er både hurtig og venlig, og mens vi venter på maden, får vi ved nabobordet besøg af to store pandaer. I tøjdyrs-udgaven, forstås!

“Det er jo HCA Festival,” siger tjeneren og nikker til os. Under sådan en festival må det nemlig godt være lidt ekstra hyggeligt.

Men pandaerne er faktisk et påfund fra under corona-nedlukningerne.

Her kunne man betragte de to store tøjdyr i den nedlukkede café under pandAmien.

Men nu er der heldigvis ingen tegn på nedlukning. Der er masser af liv på både Flakhaven og i caféen, og kort efter ankommer vores frokost.

Perfekt størrelse frokost

Fire retter og en dessert består sådan en “Sæsontallerken” af:

Et stykke lange, der er en torskefisk, et farseret kyllingebryst, en tartelet med høns i asparges, to faste komælksoste med stikkelsbærkompot og æblekage med flødeskum til dessert.

Første bid bliver taget af fisken, og vi er meget tilfredse. Den nærmest smelter i munden.

Det samme kan siges om kyllingen – mør og velsmagende og med en tilhørende Karl Johan-mayo, der lige giver det ekstra pift.

På tallerkenen er også et par tynde skiver ristet baguette med salt på. En tilføjelse, der lige gør, at både fisk og kylling får tilsat lidt crunch.

Tarteletten er den helt traditionelle udgave uden så mange dikkedarer – og det kan vi godt lide.

Det samme kan siges om ostene. På ingen måder stærke og de fleste ganer vil helt sikkert kunne være med her. Stikkelsbærkompotten tilføjer en passende syre.

Æblekagen er mild i smagen og smager præcis, som sådan én skal. I bunden ligger et lag sukkerrasp og giver en fin modstand til den søde kage.

Vi kigger på hinanden og konstaterer, at vi er lige tilpas mætte.

“Og det er lidt sjovt, for lige da tallerkenen kom ind, tænkte jeg, at der ikke var særlig meget mad. Men nu må jeg sige, at der var rigeligt,” konstaterer min medspiser.

Og vi bliver enige om, at vi sagtens kan anbefale denne skønne sæsontallerken til andre festivalgæster, der måtte komme forbi Flakhaven og have brug for en frokost at styrke sig på!

Især til alle dem, der gerne vil spise noget andet, end de traditionelle caféretter man får mange andre steder.

Druen & Bønnen, Vestergade 15, Odense C.

Se mere på hjemmesiden her.

Del artikel

Andre læser også