Her kan du spille alt: Odense Spilfestival indtager snart byen

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Odense Spilfestival
Foto: Odense Spilfestival

Elsker du en god spilleaften med familie og venner?

Så er der gode nyheder! Snart indtager Odenses helt egen spilfestival nemlig atter byen, og festivalen byder på både brætspil, workshops, turneringer, virtual reality, musik, robotter, cosplay, live rollespil, pen and paper, marked og events.

Plads til både hyggespil og turneringer

Odense Spilfestival foregår i dagene fra torsdag 3. maj til lørdag 5. maj i området på og omkring Amfipladsen i hjertet af Odense.

Så du kan nyde en kold øl eller sodavand i solen, imens du spiller alt fra HINT, Scrabble, Alias og Trivial Pursuit til A Game of Thrones, Stratego, Skak eller Matador. Du vælger helt selv, hvilke spil du vil spille.

Hvis du er til mere hardcore spil frem for hyggespil, kan du også deltage i en af de officielle turneringer i f.eks. Exploiding Kittens, Roborally, King og Tokyo og Ludo.

Det er gratis at deltage i festivalen og at låne spil i dagene. Der er dog brugerbetaling på visse aktiviteter som f.eks. koncerter og nogle turneringer. I disse turneringer kan du til gengæld vinde flotte præmier.

Fredag og lørdag aften vil der være koncerter, men artisterne er endnu ikke offentliggjort.

Foto: Odense Spilfestival.

Historien bag Odense Spilfestival

Odense Spilfestival 2018 arrangeres af SpilMotor og sponsoreres af en lang række sponsorer og samarbejdspartnere som f.eks. Odense Kommune, Brandts Klædefabrik og Odense Bibliotek.

SpilMotor er en gruppe, der arrangerer en række brætspilevents. Foruden spilfestivalen afholdt de i november 2017 Danmarksmesterskab i Twilight Imperium 3rd Edition, som havde deltagere fra alle dele af landet.

Startskuddet for Odense Spilfestival var et succesfuldt second-hand brætspilmarked, som blev afholdt i november 2016 og ansporede til at starte spilfestivalen. Den første spilfestival blev afholdt i maj 2017 og varede en dag. Det var en ny succes, og gruppen besluttede derfor at hæve ambitionsniveauet for 2018.

Du kan læse mere om Odense Spilfestival på deres hjemmeside her.

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.