MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

“Nyt hjem” på 50.000 m2: Her skal fremtidens læger og kiropraktorer bo

Af Christina Frederiksen
SSu SUND faktultet nyt byggeri
SSu SUND faktultet nyt byggeri

Fremtidens læger, kiropraktorer og farmaceuter i Odense kan begynde det nye studieår i helt nye rammer med avancerede laboratorier og forskningsfaciliteter.

Fredag den 1. september blev Nyt SUND officielt overdraget til Syddansk Universitet (SDU) på et møde mellem repræsentanter fra SDU, Vejdirektoratet og Bygningsstyrelsen.

Vejdirektoratet har været bygherre på byggeriet siden 2018, hvor direktoratet overtog byggeriet fra Bygningsstyrelsen. Første spadestik blev taget i 2019, og nu fire år senere står det klart til at rykke ind i.

Institutter og afdelinger på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet har hidtil haft til huse i Winsløwparken i Odense.

Nyt SUND er bundet direkte sammen med Odense Universitetshospital (OUH), når det står færdigt. Formålet er at styrke samarbejdet mellem universitet og hospital og bidrage til banebrydende forskning inden for det sundhedsvidenskabelige område. 

Nyt SUND har derfor været et byggeprojekt af høj kompleksitet, og der er stillet helt særlige krav til byggeriet, som blandt andet består af retsmedicinsk institut, ligsynsrum, laboratorier, dissektionssale, avancerede dyrestalde til forsøgsmus og en række andre specialiserede lokaler.

“Vi er glade for at være kommet i mål med byggeriet til tiden og indenfor den afsatte økonomiske ramme.

Hele syv entreprenører har medvirket til, at studerende og ansatte har kunnet indtage de lyse rammer, der skal flette uddannelserne sammen med det kommende supersygehus.

Det har været et super spændende byggeprojekt, og der er stadig nogle mindre tilpasninger til den del af bygningen, der skal huse laboratorierne. Men det er vi i fuld gang med at få koordineret, så det også snart kan tages i brug,” siger projektchef Per Seidelin, Vejdirektoratet.

Officiel indvielse

I løbet af efteråret gennemføres en større indflytning i de nye lokaler. SDU forventer at markere åbningen af bygningen med en officiel indvielse i foråret 2024.

Vejdirektoratet har indtil udgangen af 2024 ansvaret for afhjælpning og fejl og mangler, inden Bygningsstyrelsen som ejer og udlejer overtager det samlede ansvar.

“Vejdirektoratets overdragelse af Nyt SUND til SDU markerer en skelsættende milepæl i en proces, som startede for mere end et årti siden.

Fakta:

  • Nyt SUND rummer på tre etager laboratorier, undervisningslokaler, kontorer og auditorier foruden dyrestalde og faciliteter til anatomi og retsmedicin.
  • Den nye fakultetsbygning smelter sammen med Syddansk Universitets eksisterende bygninger i nord og forbinder universitetets fem fakulteter med det nye universitetshospital, Nyt OUH, i syd.
  • Strækningen fra universitetets hovedindgang til hovedindgangen på Nyt OUH er 1,3 km.
  • Nyt SUND er et af fire projekter, som Vejdirektoratet i 2018 fik overdraget ansvaret for at gennemføre. Det Sundhedsvidenskabelige fakultet i Aalborg blev overdraget til Aalborg Universitet i den 28. oktober 2022, og Niels Bohr Bygningen til København Universitet den 1. juli 2023. Sidste store projekt er Statens Naturhistorisk Museum i København, som forventes at kunne overdrages til København Universitet i foråret 2024.

SDU kan nu endelig samle alle ansatte og studerende på én matrikel i Odense og samtidig tage det første vigtige skridt i en fysisk sammenkobling mellem SDU og Nyt OUH (Odense Universitetshospital).

SDU takker Vejdirektoratet for et godt samarbejde siden 2018, og vi glæder os til at tage den nye bygning i brug,” siger universitetsdirektør Thomas Buchvald Vind, SDU.

Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet rummer 5.000 studerende fordelt på 26 uddannelser. Forskningsmæssigt byder fakultetet på flere verdensførende forskningsmiljøer, og der er ansatte svarende til 1.420 årsværk inklusive ph.d.’ere fordelt på otte institutter.

Del artikel

Andre læser også