ANNONCE
Hey - der ligger en kæmpe blå elefant i Kongens Have!
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hey – der ligger en kæmpe blå elefant i Kongens Have!

Af Morten Hopballe

Har du set den?

Den store blå elefant, der ligger op af et træ i Kongens Have?

Hvis du har lagt mærke til den, er du langt fra den eneste.

“Ja, den er der mange, der har lagt mærke til – og kommenteret,” siger Bruno MacDonald.

Det er ham, der har lavet den. Han er uddannet kunstmaler, har malet masser af teaterkulisser og har i mange år lavet sandskulpturer rundt i hele verden. Og så har han i mange år lavet oppustede dyr i mindre størrelser.

“Jeg har i mange år lavet oppustede dyr – flodheste, elefanter, drager, katte, frøer og meget andet – men noget mindre end den, der nu ligger i Kongens Have,” siger Bruno MacDonald og tilføjer:

“Idéen startede med en skæv tanke engang, jeg var i cirkus. Jeg forestillede mig, at man som afslutningsnummer skulle puste alle cirkusdyrene op, og så skete der det, at den ene elefant fløj væk; det er den, der nu er landet i Kongens Have.”

Skal ligge der i tre måneder

Bruno MacDonald er blevet bevilget 25.000 kr. i tilskud fra Odense Kommunes kulturpuljen til kunstprojektet, der hedder “Oppustet Elefant”. Resultatet er den oppustede elefant i glasfiber, der måler cirka tre meter i diameter og skal ligge i Kongens Have i tre måneder.

Håbet fra kunstneren er, at kunstværket skal få folk til at smile.

“Det er startet med en fjollet tanke, så den må også gerne få folk til at grine lidt, og forhåbentlig kan den være med til at finde den barnlige begejstring frem i folk, der ser den. Jeg er stor fan af børns umiddelbare begejstring, og det kan vi helt sikkert godt bruge noget mere af,” siger Bruno MacDonald, der glæder sig over den opmærksomhed, som elefanten allerede har fået.

Bringer lidt godt humør ind i hverdagen

“Folk elsker den, og det er bestemt dejligt, hvis jeg kan være med til at bringe lidt smil eller godt humør ind i hverdagen.”

Derfor håber Bruno MacDonald også, at der kommer flere lignende kunstværker i bybilledet.

“Jeg kunne bestemt godt tænke mig at lave mere af den slags i fremtiden, men lige nu er der ingen konkrete projekter i gang,” siger kunstneren, der har en klar opfordring til folk.

“Gå forbi og se den oppustede elefant. Den skal opleves, og så håber jeg da, at den vækker den barnlige begejstring.”

Del artikel