Hitter i Odense: Matzens madværksted skaber lækker mad i fede rammer

Skrevet af: Kasper Junge Wester

At vi her i Odense er blevet svært glade for mad, behøver man kun tage et kig på de mange nye restauranter for at konstatere.

Muligheder for at forbedre sine egne kulinariske evner, har der til gengæld været lidt længere imellem.

Det gør Brian Matzen, der står bag Matzens Madværksted på Rugårdsvej, imidlertid sit for at rette op på. Her får du nemlig kyndig vejledning ud i kunsten at lave god mad med få remedier – men masser af godt selskab.

At Brian Matzen har valgt at kalde sin kokkeskole for et madværksted er heller ikke tilfældigt:

”Lige nøjagtig ordet værksted er en vigtig del af det her koncept, fordi det, vi gerne vil med stedet, netop er at skabe nogle rammer for det gode måltid. Det gode måltid for mig er mennesker, der er samlet.”

Alternativ til restaurantoplevelsen

Brian Matzen vil gerne give sine gæster en anderledes oplevelse, end de får ved at besøge en af Odenses efterhånden mange restauranter. Især er han optaget af at hjælpe sine gæster til at blive bedre i deres egne køkkener.

 

”Jeg vil gerne have, at alle på Fyn – alle i Danmark – bliver bedre til at lave mad. Og derfor har vi egentlig forsøgt at lave en pendant til Meyers Madhus, Timm Vladimirs Køkken, og hvad der ellers er af store steder rundt omkring.”

Brian Matzen er glad for den gastronomiske opblomstring i Odense, men mener samtidig, at Odense har manglet et sted, hvor man selv kan lære at udfolde sig.

”Vi har ikke været vant til at have et sted, hvor vi kunne gå ud og få den del af oplevelsen. Der går vi på restaurant, sætter os ned og spiser og går hjem og har haft en fantastisk oplevelse,” fortæller han.

”I stedet for at få en a la carte-aften, så vil vi rigtig gerne have, at man kan komme på madværksted og lære at stå på egne ben. Få nogle fif, få nogle tricks og så lære det ordentligt.”

Simple værktøjer til fantastisk mad

På madværkstedet laver man selv al sin mad – naturligvis under kyndig vejledning og rådgivning, hvor det er nødvendigt.

”Man får to blus, en gryde og en pande, et skærebræt, gode knive, salt og peber. Alt hvad der skal være. Kartoflerne er skrællede, løgene er pillede – jeg behøver ikke at lære folk at skrælle kartofler,” forklarer Brian Matzen og tilføjer:

”Så står man her ved sin egen station. Der kan være 24 rundt om bordet. Jeg står inde blandt gæsterne og laver mad til mig selv, og det gør alle de andre også.”

”Der ligger en fisk, der ligger en østers, der ligger forskellige ting foran en, og så skal man i gang. Der er måske mange, der har spist en østers på en restaurant – de har bare aldrig fået lov til at åbne en selv. Der er også mange, der har spist fisk på en restaurant – de har bare aldrig prøvet at ordne den.”

Og det er ikke kun klassisk madlavning, man kan lære. Vil man være bedre til at grille, afholdes der i samarbejde med Weber Grill Academy også kurser i dette.

Plads til store og små uanset niveau

Brian Matzen, der blev selvstændig helt tilbage i 2000 med åbningen af madhuset Alfred og Kamilla, sætter en ære i at ramme bredt med sine kurser:

”Jeg har ikke nogle krav til, om man er vildt dygtig, eller om man ikke er, om man er ung eller gammel,” siger Brian Matzen og tilføjer, at han også har indgået samarbejde med andre, der kunne tænkes at have gavn af en tur i madværkstedet:

”Blandt andet arbejder jeg – og vil rigtig gerne arbejde mere – sammen med ADHD-foreningen om at få nogle børn og deres forældre ind og lære at lave mad.”

Har du fået blod på tanden, kan du læse mere om Matzens Madværksted her eller booke et madkursus gennem Paarup Aftenskole ved at klikke her.

 

Store biografdag på søndag i Odense: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Kollision film
PR-foto Kollision film

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Odense Banegård Center for en flad 50’er.

Du skal nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

PR-foto Nordisk Film Biografer

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffe til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Odense: Odense Banegård Center)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.

 

Fyldt med smukke ting til hjemmet: Ny charmerende butik er åbnet i Odene

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker, når mindre specialbutikker slår dørene op i Odense.

Sådan en af slagsen så dagen lys i fredags, da butikken Atelier K  åbnede på adressen Nedergade 10.

Bag den gamle sorte facadedør med sprossede vinduer præsenteres kunderne for et sortiment af nøje udvalgte varer.

Et atelier er kunstens værksted og frirum, og åbningen af Atelier K er netop rundet af en drøm om at skabe et sted med plads til ting, hvor smukt håndværk kombineres med hverdagens behov.

Fællesnævneren er æstetik, kærlighed til detaljen og ikke mindst godt håndværk. Om det er et hårspænde, en lampe, en kalender eller porcelæn, så går disse værdier igen.

Forlod jobbet som lægesekretær

Bag navnet og butikken Atelier K står Kathrine Anna Fjordside, der helt fra barnsben har søgt og fundet fine ting og sager.

Dengang foregik det ved udklip fra magasiner, der blev samlet og sat sammen i ringbind og bøger.

Siden kom de sociale medier på banen, og det er faktisk der, at Atelier K starter.

På Instagram som en profil, der samler både smuk kunst, inspirerende indretning, poesi og dragene stemninger.

Profilen startede uden noget som helst kommercielt sigte. Kathrine kunne bare ikke lade være.

Drømmen om selv at skabe et stykke af det univers i den virkelige verden voksede, og i sommeren 2019 blev beslutningen om at forlade jobbet som lægesekretær taget.

Drømmen skulle følges, og da muligheden bød sig i det charmerende lokale på Nedergade 10 var det tiden at tage springet.

“Jeg har arbejdet som lægesekretær i 10 år på OUH, men følte nu, at det var tiden at forfølge min drøm om at åbne en butik.

Livet bringer altid udfordringer, og det har det også gjort for mig, men præcis det kan få en til at stoppe op og mærke efter i maven, om ikke der skal ske noget nyt,” siger hun til MigOgOdense og fortsætter;

“Jeg har altid haft et øje for æstetik og en drøm om at skabe og have mit eget sted. Tilfældigt opdagede jeg, at lokalet i Nedergade blev ledigt og kunne mærke, at nu skulle drømmen realiseres.”

Smukt design og godt håndværk

Det er typisk ikke de største og mest kendte brands, der har fundet vej til hylderne i Atelier K, og det er helt i butikkens ånd.

Udvælgelsen af varer er båret af indehaverens personlige smag og æstetiske sans for detaljer og stemninger.

“Butikken Atelier K er realiseringen af at skabe et sted, der samler nogle af mine yndlingsting.

Jeg har en stor passion for smukt design kombineret med godt håndværk, hvilket ses i butikkens sortiment.

Mange af varerne er lavet i hånden eller efter gamle traditioner på små familievirksomheder. Der er tale om slow fashion under ordentlige forhold,” forklarer indehaveren af den charmerende butik.

“Jeg er overbevist om, at god kvalitet, lækre materialer og bæredygtighed er vejen frem, og at det forhåbentlig tager mere og mere over i vore brug-og-smid-væk samfund,” slutter Kathrine Fjordside.

Atelier K
Nedergade 10
5000 Odense C
Man kan se butikkens Instagram-profil her

Den ikoniske Whopper uden kød: Burger King lancerer helt ny særlig burger

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke kun veganere og vegetarer, der undsiger sig kødet og sætter tænderne i kødfri alternativer. Danskerne vælger plantebaseret kost som aldrig før, og nu er turen også kommet til én af de mest ikoniske burgere i verden.

Den har været ventet længe, men nu lancerer Burger King endelig deres kødfri Rebel Whopper i Danmark.

Det skriver Burger King tirsdag i en pressemeddelelse.

Den indeholder alt det, man kender fra den klassiske Whopper – frisk tomater, salat, mayonnaise, ketchup, sprøde pickles og løg serveret med en flammegrillet, men plantebaseret, bøf. Bøffen ligner, smager og har tekstur som kød, men er baseret på planter.

Kan fås allerede fra i dag

Rebel Whopper er på menuen i alle 56 danske Burger King-restauranter heriblandt den i Odense fra den 12. november.

“Vi er sikre på, at Rebel Whopper er burgeren, mange danskere har ventet på, og at den falder i god smag hos vores gæster. Den giver det ultimative plantebaserede alternativ, kombineret med den ikoniske Whoppers smag og indhold.

Vi glæder os til at lade Rebel Whopper tale for sig selv og se, om danskerne rent faktisk kan smage forskel,” fortæller Daniel Schröder, nordisk marketingchef for Burger King.

Burger King har allerede stor succes med de kødfri burgere i USA, hvor den er kendt under navnet Impossible Burger, og Sverige, hvor Rebel Whopper har været på menuen siden juni i år.

Rebel Whopper giver alle mulighed for at tage det kødfri valg, men stadig nyde smagen af den klassiske og velkendte Whopper.

Vegetarisk slagter står bag bøffen

Burger King samarbejder med The Vegetarian Butcher, der står bag den vigtigste del af burgeren – plantebøffen. Sammen har de to virksomheder udviklet et produkt af særlig høj kvalitet, der meget vel kan udvikle og sætte skub i fastfood-branchen.

”Det har været fantastisk at arbejde sammen med Burger King om den nye burger Rebel Whopper, og jeg glæder mig meget til, at alle Burger King-gæster smager og nyder den”, udtaler Jaap Korteweg, stifter af The Vegetarian Butcher – en vegetarisk ”slagter, der laver grønne alternativer til kød.

Rebel Whopper lanceres i hele Europa den 12. november. Med en premiere i over 25 lande og over 2.500 restauranter, bliver Rebel-lanceringen én af de største i Burger Kings historie.

Burger King bliver tilmed den største restaurantkæde, der tilbyder en plantebøf på tværs af Europa.