Hitter i Odense: Matzens madværksted skaber lækker mad i fede rammer

Skrevet af: Kasper Junge Wester

At vi her i Odense er blevet svært glade for mad, behøver man kun tage et kig på de mange nye restauranter for at konstatere.

Muligheder for at forbedre sine egne kulinariske evner, har der til gengæld været lidt længere imellem.

Det gør Brian Matzen, der står bag Matzens Madværksted på Rugårdsvej, imidlertid sit for at rette op på. Her får du nemlig kyndig vejledning ud i kunsten at lave god mad med få remedier – men masser af godt selskab.

At Brian Matzen har valgt at kalde sin kokkeskole for et madværksted er heller ikke tilfældigt:

”Lige nøjagtig ordet værksted er en vigtig del af det her koncept, fordi det, vi gerne vil med stedet, netop er at skabe nogle rammer for det gode måltid. Det gode måltid for mig er mennesker, der er samlet.”

Alternativ til restaurantoplevelsen

Brian Matzen vil gerne give sine gæster en anderledes oplevelse, end de får ved at besøge en af Odenses efterhånden mange restauranter. Især er han optaget af at hjælpe sine gæster til at blive bedre i deres egne køkkener.

 

”Jeg vil gerne have, at alle på Fyn – alle i Danmark – bliver bedre til at lave mad. Og derfor har vi egentlig forsøgt at lave en pendant til Meyers Madhus, Timm Vladimirs Køkken, og hvad der ellers er af store steder rundt omkring.”

Brian Matzen er glad for den gastronomiske opblomstring i Odense, men mener samtidig, at Odense har manglet et sted, hvor man selv kan lære at udfolde sig.

”Vi har ikke været vant til at have et sted, hvor vi kunne gå ud og få den del af oplevelsen. Der går vi på restaurant, sætter os ned og spiser og går hjem og har haft en fantastisk oplevelse,” fortæller han.

”I stedet for at få en a la carte-aften, så vil vi rigtig gerne have, at man kan komme på madværksted og lære at stå på egne ben. Få nogle fif, få nogle tricks og så lære det ordentligt.”

Simple værktøjer til fantastisk mad

På madværkstedet laver man selv al sin mad – naturligvis under kyndig vejledning og rådgivning, hvor det er nødvendigt.

”Man får to blus, en gryde og en pande, et skærebræt, gode knive, salt og peber. Alt hvad der skal være. Kartoflerne er skrællede, løgene er pillede – jeg behøver ikke at lære folk at skrælle kartofler,” forklarer Brian Matzen og tilføjer:

”Så står man her ved sin egen station. Der kan være 24 rundt om bordet. Jeg står inde blandt gæsterne og laver mad til mig selv, og det gør alle de andre også.”

”Der ligger en fisk, der ligger en østers, der ligger forskellige ting foran en, og så skal man i gang. Der er måske mange, der har spist en østers på en restaurant – de har bare aldrig fået lov til at åbne en selv. Der er også mange, der har spist fisk på en restaurant – de har bare aldrig prøvet at ordne den.”

Og det er ikke kun klassisk madlavning, man kan lære. Vil man være bedre til at grille, afholdes der i samarbejde med Weber Grill Academy også kurser i dette.

Plads til store og små uanset niveau

Brian Matzen, der blev selvstændig helt tilbage i 2000 med åbningen af madhuset Alfred og Kamilla, sætter en ære i at ramme bredt med sine kurser:

”Jeg har ikke nogle krav til, om man er vildt dygtig, eller om man ikke er, om man er ung eller gammel,” siger Brian Matzen og tilføjer, at han også har indgået samarbejde med andre, der kunne tænkes at have gavn af en tur i madværkstedet:

”Blandt andet arbejder jeg – og vil rigtig gerne arbejde mere – sammen med ADHD-foreningen om at få nogle børn og deres forældre ind og lære at lave mad.”

Har du fået blod på tanden, kan du læse mere om Matzens Madværksted her eller booke et madkursus gennem Paarup Aftenskole ved at klikke her.

 

Gode tilbud på burgere og cocktails: Burger Anarchy fylder 6 år

Skrevet af: Michael Qureshi

I morgen fredag d. 7. august er en stor dag for Odense-burgerkæden Burger Anarchy.

Kæden fylder 6 år, og det skal fejres i stor stil. Sådan lyder det fra teamet, og det bliver i deres Flagship restaurant i Gravene 2A i morgen allerede fra klokken 12.00.

Her serveres der kage, som naturligvis er brunsviger. Så man er mere end velkommen til at kigge forbi til et stykke gratis kage.

Masser af sliders med et godt tilbud

Men her slutter fødselsdagsfesten slet ikke. Hele dagen laver de masser af sliders, som er mindre udgaver af deres populære burgere. Man kan få 3 slider for 100 kr. eller 5 for 150 kr. – og det er rigeligt til at blive mæt af.

Klokken 16.00 skænkes der så gratis bobler til de 100 første gæster, der dukker op. Fra klokken 17-24 er der DJ, god stemning og masser af sliders.

Derudover kan man få pitchers: Øl eller Cocktails (1,5L) for kun 95 kr.

Burger Anarchy holder også til med en bod i Storms Pakhus ligesom de har åbnet en streetfood-bod i Esbjerg.

Hvad: Burger Anarchy holder fødselsdagsfest
Hvor: Gravene 2A, 5000 Odense C
Hvornår: Fredag d. 7. august fra kl. 12.00-24.00

Sushi-kæde åbner i Odense: Spar 50% i hele weekenden

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto sushi
Arkivfoto sushi

Der er gode nyheder til alle sushi-elskere i Odense.

På lørdag d. 8. august åbner sushi-kæden YenSushi i Kongensgade 71, og det gør de med et brag af et åbningstilbud.

Både lørdag og søndag er der 50% på forskellige menuer, så man får rig lejlighed til at spare på deres sushi-kvalitet.

Det er udelukkende et Take Away, og Odense-butikken bliver deres tredje. I forvejen ligger de i Hårby og i Svendborg.

Tredje butik bliver i Odense

Nu udvider de altså på Fyn og rykker midt ind i centrum.

“Sushi findes i forskellige former og typer. Vi vælger at lave de mest efterspurgte og mest populære slags,” lyder det fra YenSushi.

Omkring åbningen i den kommende weekend skriver de;

“Vi åbner vores tredje butik i kæden her i Odense. Det fejrer vi ved at give 50% rabat på udvalgte menuer både den 8. og den 9. august.

Kommer man tidligt på dagen vil der være smagsprøver.”

Hvad: YenSushi åbner
Hvor: Kongensgade 71, 5000 Odense C
Hvornår: Lørdag d. 8. august kl. 12.00

Netop meldt ud: Regeringen dropper at hæve forsamlingsforbuddet

Skrevet af: Redaktionen

Forsamlingsforbuddet hæves ikke til 200 personer på lørdag, som det var ellers planlagt fra regeringens side.

Men med de nuværende stigende smittetal er den beslutning nu ændret, og det forbliver dermed på 100 personer.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

“Epidemien tager til globalt og flere steder i Europa, og den seneste tid har vi set en stigning i antallet af danskere, der er smittet med coronavirus.

Derfor mener regeringen ikke, at det på nuværende tidspunkt er rigtigt at hæve forsamlingsforbuddet fra 100 til 200. Vi har netop inddelt åbningen i faser, for at vi forud for hver faseovergang kan tage bestik af situationen,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i pressemeddelelsen.

Får betydning for større arrangementer

Ifølge Horesta, der er brancheorganisation for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, kommer den fortsatte begrænsning for forsamlinger på mere end 100 personer primært til at få betydning for arrangementer med udendørs stående forsamlinger som for eksempel koncerter.

Der er også stor tvivl om, hvorvidt natklubber, diskoteker samt alle uddannelser får lov til at genåbne i Fase som politikerne snart skal tage stilling til.

Opdateres