MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vi har testet: Højt niveau hos Bondestuen

Af Redaktionen

For nylig blev der uddelt Michelinstjerner.

Odense og Fyn fik sin første, da restauranten Aro på Østerbro blev tildelt en stjerne.

Hvorfor er det relevant information i en anmeldelse af Restaurant Bondestuen på Sdr. Boulevard, tænker du måske.

Ja, det er relevant, fordi det er værd at huske, at ikke alle spisesteder behøver at være gourmet for at levere madoplevelser af høj klasse.

På Restaurant Bondestuen er der rødternede duge og et stativ med snapseglas på bordene.

Det er her, man går hen, hvis man vil have de danske frokostklassikere.

Hvem elsker for eksempel ikke et stjerneskud? På MigogOdense gør vi i hvert fald.

Vi er også vilde med æggekage og højtbelagt smørrebrød. Og derfor var vi simpelthen nødt til at slå vejen forbi den populære restaurant lige over for Odense ZOO.

Robert og Brian, der har årelang erfaring, herunder i det klassiske, danske køkken, driver køkkenet på Bondestuen.

Restauranten drives af kromutter, Mathilde Boldsen, der har arbejdet i restaurationsbranchen i mange år, også på flere gode fynske restauranter.

Og nå ja, så er hun kandidat i internationale studier, der blandt andet har sendt hende på et længere ophold til Vietnam og Kina, hvor hun dog fandt ud af, at hun bare virkelig elsker Fyn.

Så hun vendte hjem igen. Og nu står hun altså for driften af Restaurant Bondestuen.

Og man fornemmer da også hurtigt hendes og resten af personalet på Bondestuens kærlighed til de traditionelle, danske frokostretter.

Bæredygtig rogn

Stjerneskuddet, der er den absolutte bestseller på restauranten, er en overdådigt udseende udgave af slagsen:

Friske håndpillede rejer stablet i et mindre bjerg oven på den sprøde, panerede rødspætte, der ligger oven på et smørstegt stykke franskbrød får tænderne til at løbe i vand.

Men lækkerheden slutter ikke her. Den er faktisk kun lige startet.

For oven på bjerget af rejer toppes der af med en dampet rødspættefilet, ferskrøget laks og Bondestuens egen røde dressing samt en dusk dild og en plantebaseret, bæredygtig udgave af de små orange fiskerogn.

“Når man har taget rognen ud på en rigtig laks, smider man resten af laksen ud uden at bruge de resterende dele af fisken. Den måde at bruge råvarerne og dyrene på, bryder jeg mig ikke om.

Og derfor har vi valgt at bruge denne her bæredygtige udgave af fiskerogn i stedet for,” fortæller Mathilde Boldsen.

Vi skal i gennem flere retter, men vi overgiver os fuldstændig til stjerneskuddet.

Vi spiser rub og stub på tallerkenen, og min medspiser og jeg bliver hurtigt enige om, at der vitterligt er noget om snakken, når folk skamroser Bondestuens stjerneskud.

Man kan virkelig smage, at Bondestuen har løftet niveauet. Og det er tydeligt, at Mathilde Boldsen øgede fokus på kvalitetsråvarer gør Bondestuen ære.

Kartoffelmaden overrasker positivt

Når det kommer til højtbelagt smørrebrød, har gæsterne også deres klare favoritter på menukortet.

Kartoffelmad.

Det er sommer, og alle vil have kartoffelmadder, æggemadder og sildemadder.

Og det forstår vi godt.

Kartoffelmadden overrasker i dén grad positivt. Kartoflerne er perfekt tilberedte, faste og dejligt kolde oven på et groft stykke rugbrød og salat.

Kartoflerne ligger på rad og række og i rigelige mængder og toppes af med mayonnaise, radiser, purløg og ristede løg.

“Hvis jeg var ude at spise privat, ville jeg nok ikke have valgt en kartoffelmad. Men jeg er dælme glad for, at vi valgte den her. For den er godt nok god,” siger min kollega, inden vi kaster os over sildemaden, der på menukortet bare hedder “Den Gode Sild.”

Den Gode Sild.

Det et utroligt passende navn. For det er dét, den er. God. En sildemad, der gør lige det, den skal:

Marineret hvid sild oven på rugbrød og serveret med æg, karrysalat, kapers og rødløg. Ikke så mange dikkedarer. Bare godt!

Hertil får undertegnede i øvrigt serveret snaps.

Jeg vælger en porsesnaps, der smager dejligt af lakrids.

Bondestuen imponerer også med sit velassorterede snapsekort!

Næste stykke smørrebrød er klassikeren med æg og rejer.

Og vi må erkende, min medspiser og jeg, at vi bare er vilde med rejer.

Æg og rejer.

Og der er grund til at være vild med Bondestuens håndpillede rejer. De smager skønt og ser flotte ud med den kraftige lyserøde farve oven på skiverne af æg.

Man spiser også med øjnene – og det er Bondestuen helt klart bevidst om. Samtlige af retterne indtil nu har virkelig taget sig indbydende ud.

Et bjerg af flæskesvær

Hvilket dagens sidste ret også må siges at gøre.

Foran os bliver stillet en stegepande med æggekage med et bjerg af flæskesvær så stort, at selv rejerne fra de tidligere serveringer tager sig bette ud.

SOMMERJAZZ HOS RESTAURANT BONDESTUEN:

Hver lørdag i juli og august har Bondestuen sommerjazz fra 13.30-15.30.

Programmet kan ses på Bondestuens Facebookside.

Der er stor tilslutning til programmet, så vil du være sikker på en plads, så book gerne bord til Sommerjazz.

Eller bedre endnu… Book bord til en klassisk, dansk frokost, mens der er Sommerjazz!

Efter lige at have prøvesmagt en enkelt svær graver vi ned i bunden af panden med spatlen, hvor vi skærer to trekantede stykker æggekage ud.

“Uh, den er god,” bliver vi enige om.

Lækker og luftig som en æggekage skal være det.

Æggekage.

Og sværerne udmærker sig selvfølgelig ved deres sprødhed, som der intet er at udsætte på. Og den lysebrune farve bekræfter blot det, vi kan smage, at denne æggekage er præcis, som den skal være.

Vi må dog erkende, at middagens indtag af stjerneskud og højtbelagt smørrebrød har lagt en dæmper på appetitten. Vi kan ikke spise mere.

Heldigvis er Bondestuen klar med en løsning:

“Vil I ikke have resten af æggekagen med hjem? Det er da næsten synd, hvis den skal gå til spilde,” siger tjeneren.

Det må vi give hende ret i, og undertegnede kan derfor også bekræfte, at æggekagen er lige så god dagen efter.

Flæskesværene får en tur i ovnen, og så smager de fuldstændig forrygende.

Er du til det folkelige og klassiske danske køkken? Så kan vi virkelig anbefale dig at tage et smut forbi Restaurant Bondestuen.

Det vil du ikke fortryde!

Bondestuen får 5 store og folkelige stjerner herfra!

Book bord på Restaurant Bondestuen her.

Del artikel

Andre læser også