Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hold liv i din have hen over vinteren

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Når de kolde måneder nærmer sig kan det være svært at finde motivationen til havearbejde. Både da det er en til tider ubehagelig aktivitet i det kolde vejr, men også fordi haven ofte ser trist og forladt ud efter at have stået flot og grøn hele sommeren. I denne artikel finder du en kort guide til, hvordan du kan holde gang i have og bed hen over vinteren og give haven en makeover.

Vær tålmodig

Selvom det kan se sort ud for dine planter og din have om vinteren er det vigtigt at væbne sig med tålmodighed. Mange planter går nemlig i dvale i vintermånederne, hvilket betyder at de ikke får nye skud eller vokser sig større i en periode, og mange sorter visner eller tåber også sine blade i den tid. Det betyder dog ikke at alt håb er ude. Planternes rodsystemer arbejder stadig hårdt under jorden, og derfor skal du endelig ikke prøve at grave dem op eller flytte dem rundt. De skal nok komme igen!

Genovervej dine materialer

Prøv også at eksperimenter med andre materialer end græs, muld og jord. Et alternativ til disse kan for eksempel være granitskærver, der udover at give et flot og skarpt udtryk også kan beskytte dine bed mod frost, samt bedre forhindre ukrudt i at vokse frem på stier og bede. Græs og muld kan i regnfulde eller kolde perioder gøre mere skade end gavn for dine planter, da det kan holde på vand og fugt, hvilket i værste fald kan risikere at drukne dine planter og blomster. Granitskærver er også let at holde hvis du behandler det ordentligt, sørger for at lægge en fiberdug under laget at skærver når du lægger det ud i haven, bed og på stier. Du kan finde et stort udvalg af granitskærver på Havehandel både i forskellige farver og mål. 

Giv haven en makeover

Vinteren kan også være tiden til en makeover. Granitskærver kan, udover at redde haven fra frost og ukrudt, også give et spændende nyt look og være et friskt pust til haven. Det kan også bruges i indkørslen eller på stier rundt om huset, og kan på den måde være med til at skabe et flot, rent og enkelt look. Det findes også i et væld af farver, så uanset om du er til sort, grå, hvid eller rød-brun granit, kan du uden tvivl finde en farve der matcher din indkørsel eller dit bed perfekt. Røde eller hvide granitskærver bruges også ofte til mere dekorative formål i krukker eller på stier, samt mindre områder omkring huset. Uanset hvad, kan materialet både være dekorativt, stilfuldt, og hjælpe dig med at holde liv i haven hen over vinteren, da det er et alternativ til en trist, frossen græsplæne.

Del artikel

Andre læser også