MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få pulsen op: Opnå styrke og udholdenhed hos Arca

Af admin

Squats, sjipning, sving med kettlebells og hop på kasser.

Hos Arca, Danmarks største udbyder af holdtræning, har de en anderledes tilgang til træningen.

Du finder f.eks. ingen spejle og maskinerne er erstattet med naturlige øvelser. Og så får du både personlig og funktionel træning på hold.

Vi besøgte en af de tre ’boxe’ i Odense for at prøve et af deres hold.

”En box er meget mere end et træningscenter, og her er vi fælles om at udfordre kroppen, lege, løbe og svede.

Vi startede Arca, da vi drømte om bedre og sjovere træning end hvad du kan finde i de gængse fitnesscentre.

Vi ville bevæge os, uden at blive begrænset af æstetik, maskiner og monotone workouts. Derfor er dét, vi laver hos Arca ikke noget, du finder andre steder,” siger Nina Guldmann, Marketing & Sales Manager hos Arca.

“Simple but tough”

Hos Arca behøver du ikke have det rigtige tøj, noget særligt udstyr eller spise på en bestemt måde. Din baggrund, alder og profession spiller heller ingen rolle.

Og så kan alle øvelser og workouts skaleres, så de passer til dig.

Vi tog Arca på ordet, og lod en totalt nybegynder inden for funktionel træning afprøve et af stedets Endurance-hold, hvor mottoet er  “simple but tough” – og det levede det meget godt op til, kan vi hilse at sige!

Holdet har mindre fokus på styrkedelen af den funktionelle træning, og programmet består typisk af mindre tekniske øvelser med mange gentagelser.

Denne tirsdag formiddag stod den først på opvarmning med en lille løbetur og efterfølgende 30-40 sekunder med fire øvelser: burpees + hop på en kasse, lunges med vægte, snatch med vægte samt mountain climbers. Repeat.

For en som er dårlig til at huske øvelserne (vores testperson), er dette koncept rigtig smart! Her er der nemlig næsten garanti for, at de fire øvelser sidder lige i skabet efter at have gentaget dem i 40 minutter.

Og vi skal da lige love for, at intensiteten var til at mærke.

Instruktøren gik rundt under øvelserne og motiverede og hjalp, hvis man lavede en øvelse ukorrekt – og det styrkede klart motivationen.

Det var fedt at opleve, hvordan niveauet på holdet spændte bredt, og at man selv kunne skalere intensiteten i øvelserne.

Det var hårdt – som en omgang funktionel træning jo helst skal være. Men det var til gengæld let at gå til, og der var en behagelig og afslappet stemning som gjorde, at det ikke var intimiderende at være nybegynder på holdet.

Ønsker du også at opnå bedre resultater inden for både styrke, udholdenhed og fedtforbrænding ved hjælp af squats, svingen med kettlebells og hoppen på kasser, så er Arca et godt sted at starte, hvis du spørger os!

Hvad: Arca
Hvor: Banken Stålstræde 6, 5000 Odense, Kompagniet Rugårdsvej 40, 5000 Odense og Løfteriet Havnegade 19, 5000 Odense.

Del artikel

Andre læser også