Åbner på fredag: HOS er Odenses nye smørrebrøds-restaurant

Skrevet af: Kamilla Kilias
Michelle og Jakob står bag Odenses nye frokost-restaurant HOS
Michelle og Jakob står bag Odenses nye frokost-restaurant HOS

Fermenteret hvidløgscreme, syltede ramsløg og hjemmetørret oksehjerte, der så også lige bliver revet på et japansk rivejern. Umami til tatar.

En tatar der generelt serveres lidt anderledes, end hvad du måske er vant til.

Det bliver blot en af de mange smørrebrødsvarianter, som man inden længe kan få serveret på den nyudsprungne restaurant HOS i Odense, der åbner i næste uge.

MigogOdense skrev som de første om det nye spisested i Odense. 

Dengang havde de lige overtaget mmoks-lokalerne. Men nu er de klar til åbning i den kommende uge.

Med beliggenhed i en af de mest centrale gader, Kongensgade, så er de klar til byde odenseanerne indenfor til et nyt koncept, der særligt kræser om frokosten:

”For fem-seks år siden havde vi aldrig troet, at det var en frokostrestaurant, vi skulle ende med.

Men markedet i Odense er fyldt med gode aftenrestauranter på forskellige niveau, og selvom der også er gode frokoststeder, så er der ingen, der serverer smørrebrød, som vi kommer til at gøre det,” fortæller kokken Jakob Spolum, da MigogOdense kigger forbi.

Sammen med kæresten Michelle Bøgelund Hemme er Jakob indehaver af den nye restaurant.

 

Klassisk smørrebrød med et twist

De kalder det nutidigt smørrebrød, men det betyder ikke, at klassikerne er blevet sorteret fra.

”Vi laver selvfølgelig også marineret og stegt sild og rødspætte – det hører sig til. Her kommer vi mere til at arbejde med det visuelle, så vi har de kendte smage men med nyt udtryk,” tilføjer han.

”Vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken, den er opfundet – men vi kan bygger videre på den,” supplerer Michelle Bøgelund Hemme.

De understreger begge, at det ikke bliver almindelig pålægssmørrebrød, som man kan forvente sig hos dem:

”Vi tænker på det som enkelte retter, og så med hjemmebagt rugbrød dertil,” siger Jakob Spolum.

Et rugbrød som de har brugt en uge på at kreere den perfekte opskrift til.

Vin og godt værtskab

De håber, at deres bidrag til Odenses bybillede bliver frokost og ikke mindst deres ekspertise med at matche vinen med retterne.

For behøver vin virkelig kun at være noget, man drikker om aftenen?

”Man kan sagtens få et glas vin til frokosten. Ja hvordan kan man egentlig undlade at drikke vin til smørrebrød?” Siger Michelle Bøgelund Hemme smilende og tilføjer:

”Man kan virkelig lege med vinkortet her. Der er så bredt et udvalg, og så er det til virkelig gode priser,” siger hun og bladrer gennem deres 30 sider tykke vinmenukort, mens det nyopførte vinskab står i baggrunden.

Men er man mere til en stor fadøl, så har de også taget højde for det med deres nyinstallerede fadølsanlæg.

De har generelt lagt både tanker og energi i, at alle skal føle sig velkommen:

”Vi håber at kunne tilbyde et unikt værtskab. Det er en selvfølge, at spiseoplevelsen skal være i top.

Vi har været vant til at lave og servere god mad de steder, vi har været før, og det tager vi med os her,” fortæller Jakob Spolum.

Oplevelsen har de også tænkt ind i valg af lokaler.

Det var fra start vigtigt for parret, at restauranten skulle have et åbent køkken, således at værtskabet bliver noget af det, restauranten bærer stort præg af.

På den måde kan selv kokkene i køkkenet byde gæsterne velkommen, når de træder ind ad døren.

Dansk kulturarv

Michelle Bøgelund Hemme og Jakob Spolum har hver deres kompetencer, en i køkkenet og en på serveringen, og de glæder sig til at dele deres evner og kærlighed til smørrebrød med gæsterne:

”Vi har altid selv spist det, når vi har været ude. Vi sætter stor pris på smørrebrød, og så er det jo dansk kulturarv. Det er nutidigt! Vi glæder os til at vise, hvad smørrebrød også kan være,” siger Jakob Spolum.

Restaurant HOS kommer til at have åben tirsdag til lørdag fra 11.30 til 15.30, og så holder de også åbent fredag og lørdag aften fra 17.30 til 21.30. I aftentimerne vil der yderligere være en udvidet aftenmenu.

Åbningsugen

Det varer ikke længe, før de kan få lov at byde de første gæster velkommen. De sidste ting er nemlig ved at falde på plads i restauranten, og fra den kommende uge sker den store åbning endelig.

Mandag d. 28. januar holder de prøvemiddag for 10-12 frokostgæster og 10-12 aftengæster, der alle er venner og bekendte, de kender fra branchen. Her skal de for første gang prøvekøre service, og personalet skal lære hinanden at kende.

Onsdag d. 30. januar holder de åbningsreception fra 13-17, hvor der vil være åben for alle, der måtte have lyst. Her vil der blandt andet blive serveret smagsprøve af deres tatar.

Har man lyst til at kigge forbi, kan man melde sin ankomst via begivenheden her.

Fredag d. 1. februar bliver dagen, hvor det hele går løs. De åbner for allerførste gang dørene op kl. 11.30 og starter modtagelsen af frokostgæster.

Herefter kører de aftenmenuen, hvor allerede tyve personer har lavet reservationer.

Hvad: Restaurant HOS
Hvor: Kongensgade 65
Hvornår: Åbner fredag 1. februar
Se mere på deres Facebook-side

Heldragt fra Bilka går viralt: Nu kan du få enhjørning-dragten i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Bilka
Foto: Bilka

Du har måske allerede set den på sociale medier.

Enhjørning-dragten fra Bilka har i hvert fald taget internettet med storm. Og med god grund. Det er sandsynligvis den bedste hadegave, man kan give venner/veninder eller familie.

I Salling Group er man helt overvældet over interessen, og da Bilka i Ishøj på Sjælland lagde dragten på Facebook, så nåede den over 21.000 kommentarer og 204 delinger.

Foto: Bilka

Trækker stor opmærksomhed i Bilka i Skalborg

Nu kan man også få den helt særlige heldragt med matchende sutsko i Bilka i Odense. En voksen-dragt står til 249 kr. og skal man have den til børn, er den lidt billigere.

I Bilka i Odense trækker dragten også stor opmærksomhed, og mange køber den for at drille hinanden.

Det er også et fantastisk påfund, hvis man nu vil slappe af om søndagen her i efteråret, hvor blæsten rusker uden for, og man gerne vil have en heldragt, der kan skabe smil i hjemmet.

Så er du vild med enhjørninger, så er det bare afsted til Bilka.

Politiet varsler: Stor kontrol i denne uge omfatter også Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Der er uopmærksomhed involveret i hver tredje dødsulykke i trafikken.

For at få flere til at holde fokus på trafikken, sætter landets 12 politikredse ind med en uopmærksomhedskontrol fra i dag mandag den 16. september frem til søndag den 22. september.

Indsatsen støtter Rådet for Sikker Trafiks kampagne ”Kør bil, når du kører bil” og Færdselssikkerhedskommissionens nationale handlingsplan, hvor uopmærksomhed indgår som ét af ti indsatsområder for at begrænse antallet af uheld i trafikken.

I sidste uge blev det igangsat, at kigger man på et håndholdt medie som chauffør af et køretøj koster det både et klip i kortet samt en samlet bøde på 2000 kr.

Kontrollerne indgår i rækken af de fælleseuropæiske færdselskontroller, der arrangeres af det europæiske færdselspolitisamarbejde TISPOL.

Fyns Politi oplyser, at især i store byer som Odense har man ekstra kontrol i forbindelse med denne uges ekstra kontrol.

Hvad laver folk bag rattet?

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter har gennemført en undersøgelse i hele landet i foråret 2017, hvor man på by-, lande- og motorveje har observeret, hvad 26.000 trafikanterne foretager sig bag rattet.

Undersøgelsen slår fast, at cirka 6 % af alle førere af personbiler og varevogne under deres kørsel udfører en handling, der kan distrahere dem og tage deres fokus fra trafikken.

Det vil sige, at de enten taler i håndholdt mobiltelefon, indstiller deres GPS, spiser eller drikker, mens bilen er i fart.

Undersøgelsen konkluderer også, at det særligt blandt de tunge køretøjer (især lastbiler) er et problem.

Få sekunders uopmærksomhed kan få konsekvenser

Mens cirka 6 % af førerne af personbiler og varevogne foretager sig distraherende handlinger, når de kører på vejene, så er det tilsvarende tal for de tunge køretøjer (især lastbiler) mere end dobbelt så stort, nemlig cirka 15 %, viser observationerne fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

“Selv få sekunders uopmærksomhed kan betyde, at man overser en anden trafikant eller kommer til at trække over i modsatte vognbane, og rammer en modkørende frontalt”, udtaler politiassistent Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

“Uopmærksomhed er risikabelt for alle trafikanter, og derfor er det vigtigt at alle, som bevæger sig rundt i trafikken også holder fokus på trafikken og ikke foretager sig noget, der kan aflede opmærksomheden.”

Hvis du kører 80 km/t. på en landevej og kigger på din mobil eller GPS i blot fire sekunder, så har du kørt 89 meter uden at have øjnene på trafikken.

Der er uopmærksomhed involveret i omkring hver tredje dødsulykke i trafikken, lyder det fra Vejdirektoratet.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.