Åbner på fredag: HOS er Odenses nye smørrebrøds-restaurant

Skrevet af: Kamilla Kilias
Michelle og Jakob står bag Odenses nye frokost-restaurant HOS
Michelle og Jakob står bag Odenses nye frokost-restaurant HOS

Fermenteret hvidløgscreme, syltede ramsløg og hjemmetørret oksehjerte, der så også lige bliver revet på et japansk rivejern. Umami til tatar.

En tatar der generelt serveres lidt anderledes, end hvad du måske er vant til.

Det bliver blot en af de mange smørrebrødsvarianter, som man inden længe kan få serveret på den nyudsprungne restaurant HOS i Odense, der åbner i næste uge.

MigogOdense skrev som de første om det nye spisested i Odense. 

Dengang havde de lige overtaget mmoks-lokalerne. Men nu er de klar til åbning i den kommende uge.

Med beliggenhed i en af de mest centrale gader, Kongensgade, så er de klar til byde odenseanerne indenfor til et nyt koncept, der særligt kræser om frokosten:

”For fem-seks år siden havde vi aldrig troet, at det var en frokostrestaurant, vi skulle ende med.

Men markedet i Odense er fyldt med gode aftenrestauranter på forskellige niveau, og selvom der også er gode frokoststeder, så er der ingen, der serverer smørrebrød, som vi kommer til at gøre det,” fortæller kokken Jakob Spolum, da MigogOdense kigger forbi.

Sammen med kæresten Michelle Bøgelund Hemme er Jakob indehaver af den nye restaurant.

 

Klassisk smørrebrød med et twist

De kalder det nutidigt smørrebrød, men det betyder ikke, at klassikerne er blevet sorteret fra.

”Vi laver selvfølgelig også marineret og stegt sild og rødspætte – det hører sig til. Her kommer vi mere til at arbejde med det visuelle, så vi har de kendte smage men med nyt udtryk,” tilføjer han.

”Vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken, den er opfundet – men vi kan bygger videre på den,” supplerer Michelle Bøgelund Hemme.

De understreger begge, at det ikke bliver almindelig pålægssmørrebrød, som man kan forvente sig hos dem:

”Vi tænker på det som enkelte retter, og så med hjemmebagt rugbrød dertil,” siger Jakob Spolum.

Et rugbrød som de har brugt en uge på at kreere den perfekte opskrift til.

Vin og godt værtskab

De håber, at deres bidrag til Odenses bybillede bliver frokost og ikke mindst deres ekspertise med at matche vinen med retterne.

For behøver vin virkelig kun at være noget, man drikker om aftenen?

”Man kan sagtens få et glas vin til frokosten. Ja hvordan kan man egentlig undlade at drikke vin til smørrebrød?” Siger Michelle Bøgelund Hemme smilende og tilføjer:

”Man kan virkelig lege med vinkortet her. Der er så bredt et udvalg, og så er det til virkelig gode priser,” siger hun og bladrer gennem deres 30 sider tykke vinmenukort, mens det nyopførte vinskab står i baggrunden.

Men er man mere til en stor fadøl, så har de også taget højde for det med deres nyinstallerede fadølsanlæg.

De har generelt lagt både tanker og energi i, at alle skal føle sig velkommen:

”Vi håber at kunne tilbyde et unikt værtskab. Det er en selvfølge, at spiseoplevelsen skal være i top.

Vi har været vant til at lave og servere god mad de steder, vi har været før, og det tager vi med os her,” fortæller Jakob Spolum.

Oplevelsen har de også tænkt ind i valg af lokaler.

Det var fra start vigtigt for parret, at restauranten skulle have et åbent køkken, således at værtskabet bliver noget af det, restauranten bærer stort præg af.

På den måde kan selv kokkene i køkkenet byde gæsterne velkommen, når de træder ind ad døren.

Dansk kulturarv

Michelle Bøgelund Hemme og Jakob Spolum har hver deres kompetencer, en i køkkenet og en på serveringen, og de glæder sig til at dele deres evner og kærlighed til smørrebrød med gæsterne:

”Vi har altid selv spist det, når vi har været ude. Vi sætter stor pris på smørrebrød, og så er det jo dansk kulturarv. Det er nutidigt! Vi glæder os til at vise, hvad smørrebrød også kan være,” siger Jakob Spolum.

Restaurant HOS kommer til at have åben tirsdag til lørdag fra 11.30 til 15.30, og så holder de også åbent fredag og lørdag aften fra 17.30 til 21.30. I aftentimerne vil der yderligere være en udvidet aftenmenu.

Åbningsugen

Det varer ikke længe, før de kan få lov at byde de første gæster velkommen. De sidste ting er nemlig ved at falde på plads i restauranten, og fra den kommende uge sker den store åbning endelig.

Mandag d. 28. januar holder de prøvemiddag for 10-12 frokostgæster og 10-12 aftengæster, der alle er venner og bekendte, de kender fra branchen. Her skal de for første gang prøvekøre service, og personalet skal lære hinanden at kende.

Onsdag d. 30. januar holder de åbningsreception fra 13-17, hvor der vil være åben for alle, der måtte have lyst. Her vil der blandt andet blive serveret smagsprøve af deres tatar.

Har man lyst til at kigge forbi, kan man melde sin ankomst via begivenheden her.

Fredag d. 1. februar bliver dagen, hvor det hele går løs. De åbner for allerførste gang dørene op kl. 11.30 og starter modtagelsen af frokostgæster.

Herefter kører de aftenmenuen, hvor allerede tyve personer har lavet reservationer.

Hvad: Restaurant HOS
Hvor: Kongensgade 65
Hvornår: Åbner fredag 1. februar
Se mere på deres Facebook-side

Kendt fra succesprogram: Mikkel Beha gæster snart Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Mikkel Beha blev først kendt i den brede befolkning som vært på TV 2’s Go’ Aften Danmark program.

Siden erobrede han og familien for alvor danskernes hjerter med tv-programmerne “Kurs mod fjerne kyster”. Nu kan du snart opleve Mikkel Beha fortælle spændende historier lige her i Odense.

Det sker mandag d. 6. maj i ODEON, og hovedparten af billetterne er revet væk. Men der er stadig billetter tilbage.

På aftenen fortæller Mikkel også om familiens seneste projekt, hvor sejlskibet Havana er skiftet ud med motorskibet Wallenberg.

Denne gang går rejsen mod Norge, Færøerne, Island og Grønland – og det hele bliver til en ny tv-serie, der bliver vist på TV2.

Fortæller den ærlige historie

Når Mikkel går på scenen er det ikke bare med postkortskønne billeder og glade sømandsanekdoter, men også med en personlig og nærværende fortælling om uretfærdighed, gæstfrihed, nysgerrighed og egen tvivl om at være dygtig nok til at slå til som far, kaptajn og fortæller.

I foredraget Mikkel og Den store Verden, fortæller Mikkel om familiens rejser og de mange valg og prioriteringer, der ligger forud for hver eneste af dem.

Siden Mikkel har kunne tage sine allerførste skridt er mange af dem blevet taget i jordens fjerneste egne, og køjesækken er blevet fyldt med erfaringer, betragtninger og historier fra en klode, vi alle skal passe bedre på.

Det er bl.a. disse samlede oplevelser Mikkel vil dele med os på denne aften.

Mikkel Behas far er den berømte eventyrer Troels Kløvedal, der gik bort sidste år.

Mod strømmen – nye eventyr på ny båd i det kolde nord

Den røde tråd på aftenen – og i hans eget liv – er FRIHED.

Friheden kommer ikke af sig selv, den skal der kæmpes for, og Mikkel fortæller om, hvordan han og familien har gjort op med autoriteter, på papiret taget mange ufornuftige beslutninger og er gået imod strømmen, for netop at holde fast i friheden.

“Friheden har ingen omkostninger, men er for mig en ren og klog investering i det gode liv,” siger
Mikkel Beha

I foredraget løfter Mikkel som sagt også sløret for familiens nye planer, og fortæller om drømmen om at sejle i den hvide nordlige verden i familiens nye skib Wallenberg.

Hvad: Mikkel Beha foredrag
Hvor: ODEON
Hvornår: Mandag d. 6. maj kl. 19
Billet-info

Så skal der stemmes: Fynsk ishus i finalen om Danmarks bedste ishus

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm
Arkivfoto: Forsvarende mestre Guf & Kugler laver den her is på 34 cm

Det er i den grad is-vejr i disse påskedage med tocifrede plusgrader.

Derfor er det også passende at kigge nærmere på, hvem der er Danmarks bedste ishus.

I 2018 landede Guf & Kugler med deres is-hus i Nibe i Nordjylland titlen som Danmarks bedste.

Over 57.000 stemte på opdagdanmark, som efter en gyserafslutning sendte titlen til det nordjyske.

Nu er turen kommet til at finde Danmarks Bedste Ishus 2019. Konkurrencen har kørt i lidt over en måned.

Et enkelt fynsk ishus blandt de 10 bedste

Den første del af afstemningen gik på at finde de regionale vindere, som så røg videre i et finale-felt.

Nu er man så nået til et finale-felt, hvor et enkelt fynsk ishus har sneget sig med i finalen.

Ikke overraskende er der her tale om Vaffelhuset i Kerteminde. Lige nu er der dog langt op til førstepladsen, hvor Isvaflen i Ribe ligger suverænt 1’er i afstemningen.

Der skal bruges stemmer

Knap så godt går det for vores fynske venner, som skraber bunden i finalen. Så der er brug for alle de stemmer, der kan trækkes.

“Efter nogle virkelig spændende regionale afstemninger har vi fundet årets 10 finalister.

Fra 12. april kl. 8.00 til 23. april kl. 12.00 kan du afgive én stemme på det ishus, du mener skal være Danmarks Bedste Ishus 2019,” skriver Opdagdanmark i en pressemeddelelse.

Sandsynligvis for at undgå snyd med online-afstemning er det i denne omgang udelukkende sms’er der tæller som stemmer.

Du kan hjælpe Guf & Kugler med at vinde titlen som Danmarks bedste ishus 2019 ved at stemme lige her

Fed kombi: Trendy dansk skomærke gæster Odense på kunstgalleri

Skrevet af: Michael Qureshi

Sig navnet Roccamore, og de fleste kvinder vil lovprise det danske high-end skomærke.

Kvinder elsker stiletter, men det er ikke altid en drøm at gå rundt i dem en hel dag. Der kan man godt få ømme fødder.

Men Roccamore har formået at kombinere lækkert design med komfort. Skoene produceres i Italien med en speciel “opskrift” lavet her i Danmark.

Hemmeligheden bag Roccamores sko er SÅLEN, som er designet i stødabsorberende latex, som former din fod anatomisk korrekt og støtter den på bedst mulige måde.

Hver enkelt sko er håndlavet fra yderst til inderst og er designet til dine fødder.

Tager på forårs-tour

Roccamore har en fysisk butik i København. Men nu tager de på en forårs-tour rundt omkring i de store danske byer. Endnu mere utraditionelt har de valgt at alliere sig med Galleri Sandberg.

På den anden side kan man sagtens argumentere for, at stilletter er kunst.

Roccamore kommer endda hele to dage i træk i Odense som eneste by på den foreløbigt planlagte tour. Her kommer de med stort set hele deres kollektion af stiletter i mange forskellige farver og størrelser.

Finder du den perfekte sko, men er din størrelse revet væk, så lover Roccamore, at de nok skal være behjælpelig med at skaffe den online.

Vi har tidligere skrevet om Galleri Sandberg, der åbnede i Odense i 2017 og siden er blevet et af Odenses mest attraktive gallerier. Du kan læse mere om Galleri Sandberg her.

Hvad: Roccamore on Tour
Hvor: Galleri Sandberg, Ny Vestergade 2 C
Hvornår: Fredag d. 3. maj og lørdag d. 4. maj
Man skal booke en gratis billet for at deltage i arrangementet – her kan man også booke sig ind på forskellige tidspunkter

Tjek det ud på billet-linket her