Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner på fredag: HOS er Odenses nye smørrebrøds-restaurant

Af Kamilla Kilias
Michelle og Jakob står bag Odenses populære Restaurant HOS
Michelle og Jakob står bag Odenses populære Restaurant HOS

Fermenteret hvidløgscreme, syltede ramsløg og hjemmetørret oksehjerte, der så også lige bliver revet på et japansk rivejern. Umami til tatar.

En tatar der generelt serveres lidt anderledes, end hvad du måske er vant til.

Det bliver blot en af de mange smørrebrødsvarianter, som man inden længe kan få serveret på den nyudsprungne restaurant HOS i Odense, der åbner i næste uge.

MigogOdense skrev som de første om det nye spisested i Odense. 

Dengang havde de lige overtaget mmoks-lokalerne. Men nu er de klar til åbning i den kommende uge.

Med beliggenhed i en af de mest centrale gader, Kongensgade, så er de klar til byde odenseanerne indenfor til et nyt koncept, der særligt kræser om frokosten:

”For fem-seks år siden havde vi aldrig troet, at det var en frokostrestaurant, vi skulle ende med.

Men markedet i Odense er fyldt med gode aftenrestauranter på forskellige niveau, og selvom der også er gode frokoststeder, så er der ingen, der serverer smørrebrød, som vi kommer til at gøre det,” fortæller kokken Jakob Spolum, da MigogOdense kigger forbi.

Sammen med kæresten Michelle Bøgelund Hemme er Jakob indehaver af den nye restaurant.

 

Klassisk smørrebrød med et twist

De kalder det nutidigt smørrebrød, men det betyder ikke, at klassikerne er blevet sorteret fra.

”Vi laver selvfølgelig også marineret og stegt sild og rødspætte – det hører sig til. Her kommer vi mere til at arbejde med det visuelle, så vi har de kendte smage men med nyt udtryk,” tilføjer han.

”Vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken, den er opfundet – men vi kan bygger videre på den,” supplerer Michelle Bøgelund Hemme.

De understreger begge, at det ikke bliver almindelig pålægssmørrebrød, som man kan forvente sig hos dem:

”Vi tænker på det som enkelte retter, og så med hjemmebagt rugbrød dertil,” siger Jakob Spolum.

Et rugbrød som de har brugt en uge på at kreere den perfekte opskrift til.

Vin og godt værtskab

De håber, at deres bidrag til Odenses bybillede bliver frokost og ikke mindst deres ekspertise med at matche vinen med retterne.

For behøver vin virkelig kun at være noget, man drikker om aftenen?

”Man kan sagtens få et glas vin til frokosten. Ja hvordan kan man egentlig undlade at drikke vin til smørrebrød?” Siger Michelle Bøgelund Hemme smilende og tilføjer:

”Man kan virkelig lege med vinkortet her. Der er så bredt et udvalg, og så er det til virkelig gode priser,” siger hun og bladrer gennem deres 30 sider tykke vinmenukort, mens det nyopførte vinskab står i baggrunden.

Men er man mere til en stor fadøl, så har de også taget højde for det med deres nyinstallerede fadølsanlæg.

De har generelt lagt både tanker og energi i, at alle skal føle sig velkommen:

”Vi håber at kunne tilbyde et unikt værtskab. Det er en selvfølge, at spiseoplevelsen skal være i top.

Vi har været vant til at lave og servere god mad de steder, vi har været før, og det tager vi med os her,” fortæller Jakob Spolum.

Oplevelsen har de også tænkt ind i valg af lokaler.

Det var fra start vigtigt for parret, at restauranten skulle have et åbent køkken, således at værtskabet bliver noget af det, restauranten bærer stort præg af.

På den måde kan selv kokkene i køkkenet byde gæsterne velkommen, når de træder ind ad døren.

Dansk kulturarv

Michelle Bøgelund Hemme og Jakob Spolum har hver deres kompetencer, en i køkkenet og en på serveringen, og de glæder sig til at dele deres evner og kærlighed til smørrebrød med gæsterne:

”Vi har altid selv spist det, når vi har været ude. Vi sætter stor pris på smørrebrød, og så er det jo dansk kulturarv. Det er nutidigt! Vi glæder os til at vise, hvad smørrebrød også kan være,” siger Jakob Spolum.

Restaurant HOS kommer til at have åben tirsdag til lørdag fra 11.30 til 15.30, og så holder de også åbent fredag og lørdag aften fra 17.30 til 21.30. I aftentimerne vil der yderligere være en udvidet aftenmenu.

Åbningsugen

Det varer ikke længe, før de kan få lov at byde de første gæster velkommen. De sidste ting er nemlig ved at falde på plads i restauranten, og fra den kommende uge sker den store åbning endelig.

Mandag d. 28. januar holder de prøvemiddag for 10-12 frokostgæster og 10-12 aftengæster, der alle er venner og bekendte, de kender fra branchen. Her skal de for første gang prøvekøre service, og personalet skal lære hinanden at kende.

Onsdag d. 30. januar holder de åbningsreception fra 13-17, hvor der vil være åben for alle, der måtte have lyst. Her vil der blandt andet blive serveret smagsprøve af deres tatar.

Har man lyst til at kigge forbi, kan man melde sin ankomst via begivenheden her.

Fredag d. 1. februar bliver dagen, hvor det hele går løs. De åbner for allerførste gang dørene op kl. 11.30 og starter modtagelsen af frokostgæster.

Herefter kører de aftenmenuen, hvor allerede tyve personer har lavet reservationer.

Hvad: Restaurant HOS
Hvor: Kongensgade 65
Hvornår: Åbner fredag 1. februar
Se mere på deres Facebook-side

Del artikel

Andre læser også