Åbner på fredag: HOS er Odenses nye smørrebrøds-restaurant

Skrevet af: Kamilla Kilias
Michelle og Jakob står bag Odenses nye frokost-restaurant HOS
Michelle og Jakob står bag Odenses nye frokost-restaurant HOS

Fermenteret hvidløgscreme, syltede ramsløg og hjemmetørret oksehjerte, der så også lige bliver revet på et japansk rivejern. Umami til tatar.

En tatar der generelt serveres lidt anderledes, end hvad du måske er vant til.

Det bliver blot en af de mange smørrebrødsvarianter, som man inden længe kan få serveret på den nyudsprungne restaurant HOS i Odense, der åbner i næste uge.

MigogOdense skrev som de første om det nye spisested i Odense. 

Dengang havde de lige overtaget mmoks-lokalerne. Men nu er de klar til åbning i den kommende uge.

Med beliggenhed i en af de mest centrale gader, Kongensgade, så er de klar til byde odenseanerne indenfor til et nyt koncept, der særligt kræser om frokosten:

”For fem-seks år siden havde vi aldrig troet, at det var en frokostrestaurant, vi skulle ende med.

Men markedet i Odense er fyldt med gode aftenrestauranter på forskellige niveau, og selvom der også er gode frokoststeder, så er der ingen, der serverer smørrebrød, som vi kommer til at gøre det,” fortæller kokken Jakob Spolum, da MigogOdense kigger forbi.

Sammen med kæresten Michelle Bøgelund Hemme er Jakob indehaver af den nye restaurant.

 

Klassisk smørrebrød med et twist

De kalder det nutidigt smørrebrød, men det betyder ikke, at klassikerne er blevet sorteret fra.

”Vi laver selvfølgelig også marineret og stegt sild og rødspætte – det hører sig til. Her kommer vi mere til at arbejde med det visuelle, så vi har de kendte smage men med nyt udtryk,” tilføjer han.

”Vi behøver ikke opfinde den dybe tallerken, den er opfundet – men vi kan bygger videre på den,” supplerer Michelle Bøgelund Hemme.

De understreger begge, at det ikke bliver almindelig pålægssmørrebrød, som man kan forvente sig hos dem:

”Vi tænker på det som enkelte retter, og så med hjemmebagt rugbrød dertil,” siger Jakob Spolum.

Et rugbrød som de har brugt en uge på at kreere den perfekte opskrift til.

Vin og godt værtskab

De håber, at deres bidrag til Odenses bybillede bliver frokost og ikke mindst deres ekspertise med at matche vinen med retterne.

For behøver vin virkelig kun at være noget, man drikker om aftenen?

”Man kan sagtens få et glas vin til frokosten. Ja hvordan kan man egentlig undlade at drikke vin til smørrebrød?” Siger Michelle Bøgelund Hemme smilende og tilføjer:

”Man kan virkelig lege med vinkortet her. Der er så bredt et udvalg, og så er det til virkelig gode priser,” siger hun og bladrer gennem deres 30 sider tykke vinmenukort, mens det nyopførte vinskab står i baggrunden.

Men er man mere til en stor fadøl, så har de også taget højde for det med deres nyinstallerede fadølsanlæg.

De har generelt lagt både tanker og energi i, at alle skal føle sig velkommen:

”Vi håber at kunne tilbyde et unikt værtskab. Det er en selvfølge, at spiseoplevelsen skal være i top.

Vi har været vant til at lave og servere god mad de steder, vi har været før, og det tager vi med os her,” fortæller Jakob Spolum.

Oplevelsen har de også tænkt ind i valg af lokaler.

Det var fra start vigtigt for parret, at restauranten skulle have et åbent køkken, således at værtskabet bliver noget af det, restauranten bærer stort præg af.

På den måde kan selv kokkene i køkkenet byde gæsterne velkommen, når de træder ind ad døren.

Dansk kulturarv

Michelle Bøgelund Hemme og Jakob Spolum har hver deres kompetencer, en i køkkenet og en på serveringen, og de glæder sig til at dele deres evner og kærlighed til smørrebrød med gæsterne:

”Vi har altid selv spist det, når vi har været ude. Vi sætter stor pris på smørrebrød, og så er det jo dansk kulturarv. Det er nutidigt! Vi glæder os til at vise, hvad smørrebrød også kan være,” siger Jakob Spolum.

Restaurant HOS kommer til at have åben tirsdag til lørdag fra 11.30 til 15.30, og så holder de også åbent fredag og lørdag aften fra 17.30 til 21.30. I aftentimerne vil der yderligere være en udvidet aftenmenu.

Åbningsugen

Det varer ikke længe, før de kan få lov at byde de første gæster velkommen. De sidste ting er nemlig ved at falde på plads i restauranten, og fra den kommende uge sker den store åbning endelig.

Mandag d. 28. januar holder de prøvemiddag for 10-12 frokostgæster og 10-12 aftengæster, der alle er venner og bekendte, de kender fra branchen. Her skal de for første gang prøvekøre service, og personalet skal lære hinanden at kende.

Onsdag d. 30. januar holder de åbningsreception fra 13-17, hvor der vil være åben for alle, der måtte have lyst. Her vil der blandt andet blive serveret smagsprøve af deres tatar.

Har man lyst til at kigge forbi, kan man melde sin ankomst via begivenheden her.

Fredag d. 1. februar bliver dagen, hvor det hele går løs. De åbner for allerførste gang dørene op kl. 11.30 og starter modtagelsen af frokostgæster.

Herefter kører de aftenmenuen, hvor allerede tyve personer har lavet reservationer.

Hvad: Restaurant HOS
Hvor: Kongensgade 65
Hvornår: Åbner fredag 1. februar
Se mere på deres Facebook-side

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.

Gode øl og grin: Kom til Comedy Night på Anarkist for 150 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er tre stærke navne, som det kombinerede bryggeri og restaurant Anarkist Beer & Food Lab præsenterer til deres Comedy Night i starten af marts.

Her har de blandt andet formået at få fingrene i Tobias Dybvad, der er blandt landets hotteste komikere.

Anarkist Comedy Night – består af tre dygtige stand-up komikere, der med hver deres stil vil skabe en fantastisk aften med god stemning og utallige grin.

Start med en god middag og gode øl

Lørdag d. 9. marts har de især hentet tre stærke comedy-navne, som nok skal fuldende en rigtig god aften.

Billetterne koster 150 kr., og det bør være pengene værd for, hvad der helt sikkert bliver en hylende morsom aften.

Man kan starte aftenen med en god middag og øl på Anarkist Beer & Food Lab for at slutte af med Comedy Night.

De kommer til Comedy Night på Anarkist

Tobias Dybvad

Tobias indtager altid selskabet med en sprudlende, charmerende, glad energi og en komisk timing i særklasse.

Uanset emnevalg går han altid uden om de værste klichéer, og strammer sig an for at levere et show på et joketeknisk højt niveau.

Han er ikke bange for at tage nogle chancer og sætte sig selv på spil – det er altid meget tilladt at grine både med og af ham.

Tobias har 16 år på bagen, men er i dag mest kendt for TV2 Zulus største succes til dato, tv-programmet Dybvaaaaad som kører på niende sæson.

Derudover har han tre succesfulde one man shows i ryggen – senest “Fasser Partner” som turnerede rundt i landet i 2018 og endte på noget nær 100 shows.

Mikkel Rask

Mikkel Rask er én af de skarpeste komikere i branchen.

Mikkel slog sit navn fast, da han vandt titlen som Danmarksmester i stand-up, og han har optrådt med stor succes til Comedy Aid og Zulu Comedy Galla, hvor han også har været nomineret til Talentprisen.

I 2018 lavede han sit anmelderroste første onemanshow, Hvad Fatter Gør, som blev vist på TV2 Zulu og kan ses på TV2 Play og fbi.tv.

Kasper Porsdal

I 2013 så du måske Kasper Porsdal for første gang, da han blev udvalgt som en af De Nye Håb ved Zulu Comedy Galla og høstede mange roser for sin optræden.

Siden er det blevet til et par enkelte tv-optrædener, men ellers har Kasper mest udfoldet sit talent på de små og store scener rundt om i landet, hvor han hele tiden forsøger at dygtiggøre sig.

I 2014 blev han nomineret til årets upcoming komiker af Euroman, og samme år lancerede han i samarbejde med Red Barnet sit anti-mobning show, som han sammen med freestylerapperen Klaskefar, har turneret rundt med på landets folke- og efterskoler.

Man kan købe billetter via dette link

Nu sker der noget: Første kig til den nye forplads ved Banegården

Skrevet af: Redaktionen

Det har været let at skælde ud på Letbanen de seneste mange måneder.

Konstant graves der veje op og spærres af i forbindelse med anlægsarbejdet af Letbanen.

Men der er faktisk også positive ting at tage fat på i forbindelse med Letbanens indtog af Odense.

Eksempelvis bliver stationspladserne rigtig smukke, og nu kan man få første kig til, hvordan det kommer til at se ud foran Odense Banegård Center.

Hvis du har været forbi banegården i den sidste måneds tid, har du formentlig bemærket et stort, hvidt telt, der er rejst foran Odense Banegård Center og Borgernes Hus.

Måske har du undret dig over, hvad det præcis er, der foregår.

Teltet giver ly for vintervejret for de brolæggere, der er i fuld gang med at skabe den nye busbane på banegårdens nye forplads i forbindelse med Letbanen.

Busbanen bliver nemlig anlagt på en måde, hvor fugt og frost helst skal holdes ude.

Del af telt er fjernet

Regn og frost er ikke optimale betingelser, når klinkerne skal fuges – for det kan medføre, at fugerne sprænger, når vandet udvider sig i frostvejr.

Teltet er med til at sikre, at arbejdet kan fortsætte tørt og frostfrit frem til foråret.

Nu er den del af teltet fjernet, der er tættet på banegårdsbygningens hovedindgang – og forbipasserende kan opleve en flig af det færdige resultat.

Sådan skulle resultatet gerne blive

Fodgængerfelt allerede taget i brug

Arbejdet med at brolægge fodgængerfeltet og det første stykke vejbane er nemlig afsluttet.

Fodgængerfeltet er allerede taget i brug, så tog- og buspassagerer ikke længere er henvist til den midlertidige smalle passage.

Det nye fodgængerfelt er ligesom den nye busbane anlagt i grå granit. Med ’striber’ af lysegrå granit. De bidrager til at skabe det nye visuelle udtryk, som banegårdspladsen får.

Odense er en ’klinke-by’. Store dele af midtbyen er belagt med klinker i én eller anden form.

Det kommer også til at gælde for den nye banegårdsplads, som på dén måde kommer til at fungere som en slags ny port til Odense for folk, der kommer til byen med tog eller bus.

Grundstenen er den såkaldte OBC-klinke i gule og brune nuancer, som de fleste besøgende på banegården nok allerede har stiftet bekendtskab med. Det er nemlig den, der lagt umiddelbart foran banegårdsbygningens facade.

Den går igen i belægningen på forpladsen, men fordelingen mellem de forskellige farvetoner ændrer sig efter funktionen, så der – i samspil med tydelige kantstene – opstår tydelige kontraster mellem for eksempel cykelsti og fortov. Busbanen bliver lagt med grålige klinker.