MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Husker du OB-bomberen: I dag er han med til at skabe succes i Odense

Af Morten Hopballe

I fodboldkarrieren handlede det om at skabe god stemning blandt tilskuerne.

Det gjorde den tidligere OB- og Blackburn-angriber Per Pedersen nemmest ved at banke bolden i kassen. Arbejdslivet for den tidligere professionelle fodboldspiller handler stadig om at skabe god stemning – nu er det bare i den netværksvirksomhed, han driver, hvor en stor del foregår i Odense.

”Et godt netværk handler om god stemning. Derfor er det min fornemmeste opgave at skabe et trygt forum, hvor folk har lyst til at åbne sig for hinanden.

Som facilitator skal jeg skabe den rigtige stemning, så klarer netværkets medlemmer resten selv,” siger Per Pedersen, der i forskellige sammenhænge har arbejdet med netværk i rigtig mange år.

Ville give noget tilbage

Siden 2006 har han drevet netværksvirksomheden Relationsfabrikken.

”Det gik egentlig slag i slag. Det startede helt tilbage, da jeg arbejdede med sponsorer i AGF, hvor det handlede om at give noget tilbage til sponsorerne. Så var jeg omkring en anden netværksvirksomhed, hvor jeg savnede et større fokus på medlemmernes udbytte – så derfor arbejdede jeg på et koncept, som jeg i 2006 fik Danske Bank med på.

Det er faktisk det koncept, der senere blev til Relationsfabrikken,” siger Per Pedersen.

Skaber relationer mellem mennesker

Relationsfabrikken driver i dag netværksgrupper i hele landet – i alt er der 1.000 medlemmer i 43 grupper.

En del har stadig tilknytning til sport, men der findes også grupper, som er rene erhvervsnetværk – nogle af dem er bundet op på specifikke brancher, men i alle sammen drejer det om at skabe relationer mellem mennesker og dermed på længere sigt succes.

”Skåret helt ind til benet er vores formål, at medlemmerne bliver bedre til at drive deres forretning, og det er det, vi skal give dem redskaber til. Redskaberne er forskellige fra medlem til medlem, så vi beskæftiger os med alt fra salg til sparring og vender udfordringer, man kan møde,” siger Per Pedersen og tilføjer:

”Vores filosofi er, at det skal være sjovt, men at vi ikke er her for sjov. Man skal have et udbytte af at sidde i et netværk – ellers finder man et andet. Der er masser af muligheder, men vi tror på, at vejen til udbytte er den gode stemning og et trygt forum.”

Glæder sig over Odenses udvikling

I dag bor Per Pedersen i Horsens, men han er stadig tæt knyttet til Odense:

”Jeg er vokset op i Odense, og Odense vil altid være min by,” siger angriberen, der af tre omgange spillede i den stribede OB-trøje, hvor han scorede 44 mål i 104 kampe, inden han på grund af skader indstillede karrieren i 2000.

”Jeg er i Odense nogle gange hver eneste uge, og der findes stadig ikke noget bedre end at løbe eller cykle en tur langs åen. Og så er OB, som er og bliver min klub, der jo stadig, og dem ser jeg stadig omkring 20 gange hvert år,” siger Per Pedersen, der glæder sig over Odenses udvikling:

”Det er fedt at se den udvikling, der sker i de her år. Jeg er med på, at der følger lidt gener med, men det er stadig fantastisk spændende, og jeg glæder mig rigtig meget til at opleve det, når det er færdigt.”

Per Pedersen nåede at spille seks landskampe for Danmark og spillede i sin professionelle karriere for Lyngby, Blackburn, Borussia Mönchengladbach og Strasbourg, men mest for OB.