Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvad skal der gøres i forbindelse med dødsfald?

Af Redaktionen

Står du i den triste situation at en af dine kære er gået bort, har du brug for en bedemand, til at hjælpe med at det praktiske og sørge for de ting der skal tages hånd om, inden en begravelse kan gennemføres. Hvis du står i den situation, er Byens Begravelser klar til at hjælpe dig, døgnet rundt. For som de færreste, der ikke har været med til at planlægge en begravelse tidligere, er der faktisk en del der skal ordnes i den forbindelse. Oven i den sorg der følger med, kan det være svært at overskue det hele og derfor er bedemanden en stor hjælp.

Gør det lettest for jer selv

Man kan desværre ikke undgå dødsfald, så det er det bedste for alle involverede at gøre hele processen, så nem som muligt. Der er nok ikke mange der ville vide hvor de skulle ringe hen for at købe en kiste eller hvem de skal have fat i for at få udarbejdet en dødsattest. Alt det plus meget andet står en bedemand for. Det aflaster jer som pårørende og det gør at i kan koncentrere jer så meget som muligt om hinanden og støtte hinanden igennem den svære tid. Det ville være en unødvendig kilde til stress, hvis i valgte at stå for det hele selv.

Nogle af de andre ting der skal være styr på er bestilling af kirke, aftale med præsten, indrykning af dødsannonce, iklædning af afdøde, reservering af gravsted, bestilling af gravsten og det er ikke engang det hele. Med hjælp fra bedemanden, bliver det hele så nemt for jer, som det overhovedet kan blive.

Forbered dine pårørende

Mange har svært ved at snakke om døden, med deres nærmeste og har måske slet ikke lyst til at snakke om den generelt. Det kan være en stor hjælp for pårørende med et såkaldt “Til mine kære” dokument ved dødsfald dog. Det er et dokument, der fortæller dine kære, hvordan du gerne vil have din begravelse skal foregå. Det kan være alt fra blomster og kiste, til hvad der skal serveres efterfølgende. Det er noget du kan få udformet, i samarbejde med bedemanden, men også et dokument du kan få tilsendt, så du kan udforme det med dine nærmeste, hvis det er det du vil. Det er som sagt en stor hjælp, så dine pårørende ikke skal tage en masse beslutninger, efter din død. Det gør at du får det hele som du ønsker det og kan give det sidste farvel, på din måde.

Del artikel

Andre læser også