Hvem har Odenses bedste? Her er 6 bud på byens bedste burger

Skrevet af: Rigeligtsmør.dk

Du kan læse en opdateret 2019 version lige herunder;

 

Af Martin Villumsen, Rigeligtsmør.dk

En god snasket burger med sprøde fritter kan få de flestes tænder til at løbe i vand, men hvor skal man gå hen, når burgertrangen melder sig?

Mulighederne er efterhånden mange i Odense, så her får du 6 bud på, hvor man får Odenses bedste burgere.

Café Skt. Gertrud

Midt i Odense ligger Café Skt. Gertrud, der i daglig tale er bedre kendt som “Gertruds”. Menukortet byder på en blanding af klassiske caféretter og parisiske bistroretter, og de er især kendt for deres burger, der serveres med sprøde og salte fritter, en god mayo og Heinz ketchup i den ikoniske glasflaske.

Selve burgeren serveres i en sødmælksbolle, der er gylden og sprød udenpå og blød og saftig indeni – præcis som den skal være! Læg dertil en rosastegt bøf af fynsk hakket oksekød, bacon, cheddar, syltede agurker, løgkompot og lidt salat, og du har en klassisk burger præcis, som den skal være.

Café Skt. Gertrud
Jernbanegade 8
5000 Odense C

Skt Gertrud

Burger Anarchy

Hos Burger Anarchy er der skruet op for ambitionerne og her kræses der virkelig for detaljerne. Der bliver budt på gourmetburgers i bedste stil, og man kan få alt lige fra en klassisk burger med oksekød til burgers med southern fried kylling og paneret lyssej, for ikke at nævne deres Tom Hagen med steak, foie gras, karameliserede løg, marv og jordbær.

Derudover kan man også få flere af deres burgere med en vegetarbøf af kikærter, mandler, rødbede og kumquats. Mulighederne er mange, og kan du ikke vælge, så er der også mulighed for at snuppe tre burgere som sliders.

Burger Anarchy
Gravene 2
5000 Odense C

Denne blev kåret til Årets festivalburger fra Burger Anarchy

MASH Odense

Er du til en klassisk burger uden alt for mange dikkedarer, så er MASH et rigtig godt bud. Indretningen på MASH er moderne med lækre møbler i mørkt træ og rødt læder, og det første, der møder øjet, når man træder ind af døren, er cocktailbaren.

Bag baren er væggen dækket af flasker, der står sirligt linet op, og de kompetente bartendere leverer cocktails i verdensklasse, så hvorfor ikke skylle burgeren ned med en iskold cocktail?

Da vi har med et steak house at gøre, er der selvfølgelig et stort fokus på kvalitetskød, hvilket betyder, at bøffen i burgeren selvfølgelig er af oksekød af høj kvalitet. Det er burgere af den simple slags og udover det lækre kød, serveres burgeren med ost og bacon med en omgang gang chili fries til.

MASH Odense
Vestergade 11
5000 Odense C

Mash burger

Cafe Chino

Midt i Brands Passage ligger Café Chino, som er en af de mere studentervenlige caféer i byen, hvad priserne angår. Deres burger er bygget op omkring byg-selv konceptet, hvor man selv vælger, hvad man vil have i, så her er der mulighed for at få sin burger præcis som man vil have den. Alt er selvfølgelig hjemmelavet og fritterne, der serveres til burgeren, er af håndskårne økologiske kartofler fra den lokale grøntsagsavler, Syrengården.

Er vejret til det, så har Cafe Chino en skøn terrasse ud mod farvergården, hvor du både kan nyde din mad samt blive hængende til en øl. Her kan du nyde den gode stemning, som det hyggelige kvarter i hjertet af Odense byder på.

Cafe Chino
Brandts Passage 6-8
5000 Odense C

Café Chino

Café Kosmos

Burgere kan komme i mange varianter, og behøver bestemt ikke indeholde kød, for at være en lækker, snasket burger med alt det gode. Dette beviser de på Café Kosmos, så hvis du er på udkig efter et vegansk alternativ, så er denne café et rigtig godt bud. På caféen, der ligger i Lottrups Gård, serveres der veganske burgere af forskellige slags med bl.a. med bønnebøffer og paneret selleri. Menukortet byder på tre forskellige varianter foruden deres populære wraps. Bollen kan desuden fås som glutenfri.

På Kosmos går de op i bæredygtighed, økologi og råvarer i sæson. Med en hyggelig atmosfære, venlig betjening og lækker, vegansk mad, så er det i sandhed et sted, hvor alle kan føle sig velkomne.

Café Kosmos
Lottrups Gård 1
5000 Odense C

Bull

I modsætning til de andre steder, så er Bull en klassisk burgerbar indrettet i amerikansk retrostil, hvor der både er mulighed for at spise sin burger og fritter på stedet eller tage det med hjem i sofaen.

Målet med Bull har hele tiden været at servere store saftige burgere med danske råvarer af høj kvalitet, og f.eks. så er kødet fra den lokale producent Grambogård.

Burgerne er generelt af rimelig klassisk karakter og fås både med og uden ost og bacon. Derudover er der et hav af forskellige fritter og snacks, så hvad enten du er til klassiske fritter, chili fries, løgringe eller mozzarella sticks, så fås det hos Bull.

Bull
Albanigade 53
5000 Odense C

Foto: Bull Odense

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, var der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Odense dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget variere fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

 

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Odense, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

Pita-favorit udvider: Yazzy’s Pita åbner midt i centrum på onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du har været et smut forbi Storms Pakhus, så har du nok også duftet eller endda smagt pitabrød fra Yazzy’s Pita.

Et populært koncept som man nok ikke fornærmer mange ved at kalde for Odenses bedste pita’er.

Nu udvider pita-favoritten med de billige priser, og åbner på onsdag d. 27. maj et sted midt i Odense C.

De beholder samtidig deres bod i Storms Pakhus.

“Vi har været på Storms fra dag et, og det bliver vi ved med, men vi har altid haft lyst til at have en lokation, hvor vi kunne have frie tøjler.

Her virkede det kun rigtigt, at det skulle være i Odense, hvor det hele startede,” fortæller Yasser Rahim Naz.

Fik pitabrød hos bedstemor i Iran

Yasser er manden bag Yazzy’s Pita og er uddannet kok sammen sin makker Martin fra restaurant Kvægtorvet her i Odense.

De blev enige om at kaste sig ud i et pita-eventyr sammen, da de mente, at man godt kunne øge kvaliteten på pitabrøds-fronten i Odense og øvrige storbyer i Danmark.

“Jeg har altid elsket Pita, lige siden jeg var lille, når jeg fik dem hos min bedstemor i Iran.

Det var på en helt anden måde  end i Danmark. Her lavede man dem på åben ild, og man fik dem til morgenmad.

Som årene gik, synes jeg det var lidt trist at alt udviklede sig i Danmark, men pitabrødet var stadigvæk den samme. Den klassiske med tomat, agurk og købe dressinger. Jeg tænkte det kan gøres bedre,” forklarer Yasser.

Været fantastisk rejse

Han fortsætter;

“Så jeg gik og legede lidt med tanken om, hvor vildt det vil være, hvis jeg kunne genskabe den følelse, jeg havde hos min bedstemor, og kombinerede det med den erfaring og viden, jeg har fra den gastronomiske verden.

Det resulterede i, at jeg sagde, nu er det nu og tog udfordring op. Det har været en fantastisk rejse indtil videre.”

Målet er ret simpelt med det nye sted i centrum.

“Vi vil give vores gæster noget for deres penge både i kvalitet og smag. Men som samtidig også er et sundere alternativ til andet fastfood i Odense midtby,” forklarer Yasser.

De slår dørene op onsdag d. 27. maj kl 17:00 i Slotsgade 26 og i samarbejde med “vandretur for kritisk syge børn” , så donerer de dagens omsætning til kritisk syge børn.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her