Hvilken browser benytter Odenses befolkning sig af?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Odense er ingen undtagelse når det drejer sig om at benytte sig af internettet. Når man benytter sig af internettet, så bruger man en browser, men der er mange forskellige, så hvad for en skal man benytte sig af? Læs mere her, for at lære dine muligheder at kende.

Derfor bør du overveje Mozilla Firefox

Du har med stor sandsynlighed hørt om internetbrowseren Mozilla Firefox. Denne browser blev udgivet i 2002 og har lige siden været et stort hit iblandt befolkningen. Denne browser er den hurtigste på markedet, og det er blot en af de mange grunde til, at mange benytter sig af denne. Derudover er Firefox gode til at komme med opdateringer, som konstant sørger for at holde browseren opdateret med det nyeste, så den kan blive ved med at være så hurtig som overhovedet mulig. Dette har fastholdt mange internetbrugere, og denne browser bliver den dag i dag stadig hyppigt brugt, så den er helt sikkert værd at overveje. Du kan finde Mozillas Firefox til download her.

Derfor bør du overveje Google Chrome

En anden browser som du med sikkerhed også har hørt om før, er Google Chrome. Google Chrome er den mest populære browser der findes. Det kan allerede nu være, at du tænker at så skal du da benytte dig af den, men det er faktisk en smagssag. Designet hos Google Chrome er ganske simpelt og let at have med at gøre. Derudover er denne browser, ligesom Firefox, utrolig hurtig og sørge for, at du hurtigt kan hoppe fra hjemmeside til hjemmeside, hvis det er det du ønsker. Chrome kom dog lidt senere end Firefox, da den første gang blev lanceret i 2008, 6 år efter Firefox. Googles Chrome kan du downloade på dansk her.

En individuel vurdering

Det er ikke til at sige hvad for en browser du skal vælge. Det er nemlig meget individuelt. Det er ligesom at sammenligne mobiltelefoner med hinanden. Nogen vil foretrække Android og andre vil foretrække Apple. Det betyder ikke, at den anden er mindre god, det betyder blot at det er noget andet. Du skal som computerbruger gøre op med dig selv, hvad for en browser der passer bedst til dig og dine krav. Skulle du være meget i tvivl, så kan begge prøves af, og så kan du derfra sammenligne de gode og dårlige sider af begge browsere. Begge browsere formår at gøre det de skal, og spørgsmålet er så, hvilket design du bedst kan lide, hvilke ekstra ting der kan vinde dig over.

Snak med andre om deres valg

Som sagt er det en meget individuel sag, men det betyder ikke at du ikke kan snakke med andre der benytter sig af disse. Du kan høre fra venner og familie hvad de foretrækker og hvorfor, og det kan måske give dig et bedre fingerpeg om, hvilken browser du selv skal vælge. Det kan være svært at vælge, da det som sagt er to populære og meget velomtale browsere vi her taler om, så det kan nogen gange være til stor hjælp, at høre en andens mening.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00