Hvilken browser benytter Odenses befolkning sig af?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Odense er ingen undtagelse når det drejer sig om at benytte sig af internettet. Når man benytter sig af internettet, så bruger man en browser, men der er mange forskellige, så hvad for en skal man benytte sig af? Læs mere her, for at lære dine muligheder at kende.

Derfor bør du overveje Mozilla Firefox

Du har med stor sandsynlighed hørt om internetbrowseren Mozilla Firefox. Denne browser blev udgivet i 2002 og har lige siden været et stort hit iblandt befolkningen. Denne browser er den hurtigste på markedet, og det er blot en af de mange grunde til, at mange benytter sig af denne. Derudover er Firefox gode til at komme med opdateringer, som konstant sørger for at holde browseren opdateret med det nyeste, så den kan blive ved med at være så hurtig som overhovedet mulig. Dette har fastholdt mange internetbrugere, og denne browser bliver den dag i dag stadig hyppigt brugt, så den er helt sikkert værd at overveje. Du kan finde Mozillas Firefox til download her.

Derfor bør du overveje Google Chrome

En anden browser som du med sikkerhed også har hørt om før, er Google Chrome. Google Chrome er den mest populære browser der findes. Det kan allerede nu være, at du tænker at så skal du da benytte dig af den, men det er faktisk en smagssag. Designet hos Google Chrome er ganske simpelt og let at have med at gøre. Derudover er denne browser, ligesom Firefox, utrolig hurtig og sørge for, at du hurtigt kan hoppe fra hjemmeside til hjemmeside, hvis det er det du ønsker. Chrome kom dog lidt senere end Firefox, da den første gang blev lanceret i 2008, 6 år efter Firefox. Googles Chrome kan du downloade på dansk her.

En individuel vurdering

Det er ikke til at sige hvad for en browser du skal vælge. Det er nemlig meget individuelt. Det er ligesom at sammenligne mobiltelefoner med hinanden. Nogen vil foretrække Android og andre vil foretrække Apple. Det betyder ikke, at den anden er mindre god, det betyder blot at det er noget andet. Du skal som computerbruger gøre op med dig selv, hvad for en browser der passer bedst til dig og dine krav. Skulle du være meget i tvivl, så kan begge prøves af, og så kan du derfra sammenligne de gode og dårlige sider af begge browsere. Begge browsere formår at gøre det de skal, og spørgsmålet er så, hvilket design du bedst kan lide, hvilke ekstra ting der kan vinde dig over.

Snak med andre om deres valg

Som sagt er det en meget individuel sag, men det betyder ikke at du ikke kan snakke med andre der benytter sig af disse. Du kan høre fra venner og familie hvad de foretrækker og hvorfor, og det kan måske give dig et bedre fingerpeg om, hvilken browser du selv skal vælge. Det kan være svært at vælge, da det som sagt er to populære og meget velomtale browsere vi her taler om, så det kan nogen gange være til stor hjælp, at høre en andens mening.

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Snart kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Opdateret søndag 19. januar  kl. 21.00
Ved en fejl var der åbnet for tilmelding hos en samarbejdspartner til løbet – men Pistoria Bageriet meddeler, at tilmeldingen åbner snart

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her