MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvordan vælger jeg, hvad jeg vil investere i?

Af Annoncør

Investering er ikke helt lige til. Der kan være mange forskellige incitamenter bag en investering, men som udgangspunkt foretages en investering med henblik på at kunne tjene penge. Det kan dog også være at du gerne vil støtte en god sag, som eksempelvis en miljørigtig producent eller industri. Det kan også lade sig gøre at blande disse to.

For eksempel så den grønne industri, heriblandt grøn energi og konstruktion, stor vækst og store investeringer i 2021.

Investeringer i bæredygtighed og grøn energi

Det kan for mange virke helt indlysende at grønne investeringer er gode investeringer. For det er jo fremtiden. Men førnævnte vækst så dog en nedgang, efter at hele verden kom i en form for energikrise i 2022. Mange så sig nødsaget til at bruge mere olie, og det har været i olieselskabernes favør. Derfor faldt mange grønne selskabers aktiekurser igen.

En grøn investering er derfor ikke altid det sikre valg. Ligeledes skal selskabet også have en god bestyrelse, et godt produkt og en bæredygtig forretning, for at selve investeringen skal betale sig hjem og kunne give overskud.

Investering i lokalsamfundet

Vil man gøre en forskel med sin investering, kan man også vælge at placere sin investering i et selskab der er forbundet med der hvor man kommer fra. Udvidelsen af ”støt lokalt” ved at handle i din lokale brugs, er at investere i lokale virksomheder. Det kan for eksempel være selskaber der bygger nye skoler, eller måske arrangører af koncerter eller andet kultur.

Den gode investering

Mange mener dog at den gode investering, altså den der giver overskud, er lavet uden at blande følelser ind i investeringen. Du skal altså ikke tænke på at støtte en god sag når du investerer, men kun tænke på at investere i en virksomhed der kan lave overskud og blive mere værd.

Der findes naturlige mange forskellige måder at investere på. En af disse er optioner danmark, hvor du kan handle optioner på mange forskellige finansielle aktiver, heriblandt aktier, indeks, renter, futures og commodities som guld, olie og sølv. En option er lidt mere indviklet end den typiske investering. Her køber du dig til muligheden for at købe det underliggende finansielle aktiv, på et bestemt tidspunkt i fremtiden, til en bestemt pris.

Dette er i kontrast til en future, hvor du forpligter dig til at købe aktivet, lige meget om du kommer til at tabe penge på handlen. Det er naturligvis en fordel, selv at kunne vælge om man vil købe det aktiv man har lavet en optionskontrakt på, men dette medfører også en større præmie på handlen.

Del artikel

Andre læser også