MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvorfor skal du vide noget om ejendomsret?

Af Annoncør

Husejer har mange ting, de skal tage ansvaret for. Selvom der kan være mange glæder ved at eje sit eget hus, så er der altså også mange ting, man skal have styr på. Men hvorfor er det egentlig, at du lige skal vide noget om ejendomsret? For man ved vel det, man skal vide, om det hus man ejer. Så enkelt er det ikke altid. Så du skal faktisk vide lidt om det. I denne artikel kan du læse lidt mere om hvorfor.

Er til for din beskyttelse

Ejendomsret er faktisk til for at sikre dig imod både det offentlige og andre, som kunne finde på at krænke din ejendomsret. Det handler altså om at sikre, at det, du ejer, er dit og forbliver dit. Det betyder altså også, at det er relevant for alle.

I forbindelse med ekspropriering

I nogle tilfælde kan det offentlige vælge at bryde ejendomsretten. Det kan ske, hvis din grund står i vejen for større projekter, som er af interesse for flertallet. Derfor er det altså også forholdsvist sjældent.

Skulle det alligevel ske, er det vigtigt at vide, hvor du står. For i så fald vil sagen nemlig blive en sag om ekspropriering. Det betyder, at det offentlig skal sørge for at kompensere dig fuldt ud. Og for at sikre, at du får den rigtige behandling i sådanne sager, er det en god idé at få en landinspektør til at hjælpe dig.

I forbindelse med nabostrider

De fleste, der bliver konfronteret med deres ejendomsret, gør det i forbindelse med nabostrider. For her handler det om uenighed om, hvor naboskellet går. Også i denne forbindelse er det altså vigtigt at kende dine rettigheder.

Hvis du og din nabo skulle blive uenige om skellet, kan I have behov for at få foretaget en skelafsætning. Til denne opgave skal I have fat i en beskikket landinspektør.

Del artikel

Andre læser også