Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hylder fynske klimahelte: Fynbus søsætter helt særlig grøn kampagne

Af Michael Qureshi
Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Rigtig meget handler om klima og bæredygtighed i disse tider.

Det gør det også for trafikselskabet Fynbus, som giver fynboerne og langelænderne mulighed for at rejse klimavenligt, da det er godt for klimaet, når man rejser sammen i stedet for hver for sig.

Faktum er dog, at mange fynboer ikke forbinder bussen med klimavenlig transport.

Det ønsker FynBus at ændre på. Det skriver man i en pressemeddelelse.

Kunderne er klimahelte

Klimahelte findes i mange former og afskygninger. Det kan f.eks. være din nabo, der sorterer sit affald, cykler på arbejde eller på anden måde tænker over at leve mere klimavenligt.

Hos FynBus kalder de deres kunder for klimahelte, da kunderne er med til at mindske udledningen af CO2 og trængslen på vejene, når de sætter sig til rette i bussen i stedet for at tage bilen.

De mest klimavenlige transportformer er dog, når du går eller cykler. Dernæst kommer den kollektive trafik.

En bus, der i de langt fleste tilfælde kører på diesel, udleder som udgangspunkt mere CO2 end en benzin- eller dieselbil.

Men fordi bussen transporterer mange mennesker på en gang modsat en personbil, hvor der typisk højst er plads til fem personer, bliver bussen et langt mere klimavenligt transportmiddel end personbilen.

Og tager du bussen, er du samtidig med til at mindske trængslen på vejene.

Den viden ønsker FynBus at gøre fynboerne opmærksomme på.

Har lanceret en stor kampagne

I denne uge har FynBus lanceret en kampagne, der har til formål at gøre fynboerne opmærksomme på, at bussen er et klimavenligt transportmiddel.

Du vil i Odenses bybillede kunne opleve de grønne Fynbusser med beskeden om, at FynBus elsker klimahelte.

Trafikselskabet mener nemlig, at den kollektive trafik er en del af løsningen på, hvordan Danmark får mindsket udledningen af CO2.

Derfor kalder FynBus også sine kunder for klimahelte. Det gælder både de kunder, der dagligt pendler med bussen, og dem der kun bruger den kollektive trafik engang i mellem.

Hver gang du lader bilen stå i garagen og i stedet benytter den kollektive trafik, er du en klimahelt set med FynBus’ øjne.

Kampagnen understøtter trafikselskabets arbejde med en klimastrategi for perioden 2020-2025.

Vil udskifte egne busser med mere klimavenlige modeller

Her vil FynBus arbejde på at sikre, at den kollektive transport, herunder visiteret flexkørsel, påvirker både det lokale miljø og det globale klima mindst muligt ved at arbejde med ambitiøse miljømål og klimakrav i de fremtidige udbud af bus- og flexkontrakter.

FynBus kigger blandt andet på at forberede et evt. fælles fynsk udbud for busdriften i 2022 med henblik på at skifte busserne ud med langt mere klimavenlige busser, som f.eks. el- eller gasbusser.

For mange odenseanere og fynboer kan det være svært at få en tætpakket hverdag til at hænge sammen, hvis transportmulighederne ikke er i orden. Der skal køres til og fra arbejde, børnene skal hentes og køres til fritidsaktiviteter, og der skal handles ind.

Bilen bliver ofte valgt til pga. den fleksibilitet, som den tilbyder.

Du kan dog gøre en stor forskel for dit personlige CO2-aftryk ved at gå, cykle eller tage kollektiv trafik i stedet for bilen.

Det skal give mening

Det bedste er selvfølgelig at undvære bilen helt. Men selv hvis du kun tager bussen en gang imellem, så kan du gøre en forskel.

Derfor opfordrer FynBus fynboerne til at tage bussen, når det giver mening for den enkelte person. Det giver også mening for klimaet.

Det kan f.eks. være i weekenderne, når du skal i teateret, i biografen, på restaurantbesøg eller hvis vejret indbyder til en strandtur.

Selv få ture om året med bussen i stedet for bilen er med til at mindske Danmarks samlede CO2-udledning.

Vil du mindske din klimabelastning endnu mere, kan du f.eks. lave en kombinationsrejse, hvor du cykler den ene vej, og tager din cykel gratis med i bussen den anden vej.

 Hvis du ønsker at teste din viden, vinde lækre præmier og blive klogere på klimavenlig transport, så besøg www.fynbus.dk/klimahelte.

Del artikel

Andre læser også