Hylder fynske klimahelte: Fynbus søsætter helt særlig grøn kampagne

Skrevet af: Michael Qureshi
Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Rigtig meget handler om klima og bæredygtighed i disse tider.

Det gør det også for trafikselskabet Fynbus, som giver fynboerne og langelænderne mulighed for at rejse klimavenligt, da det er godt for klimaet, når man rejser sammen i stedet for hver for sig.

Faktum er dog, at mange fynboer ikke forbinder bussen med klimavenlig transport.

Det ønsker FynBus at ændre på. Det skriver man i en pressemeddelelse.

Kunderne er klimahelte

Klimahelte findes i mange former og afskygninger. Det kan f.eks. være din nabo, der sorterer sit affald, cykler på arbejde eller på anden måde tænker over at leve mere klimavenligt.

Hos FynBus kalder de deres kunder for klimahelte, da kunderne er med til at mindske udledningen af CO2 og trængslen på vejene, når de sætter sig til rette i bussen i stedet for at tage bilen.

De mest klimavenlige transportformer er dog, når du går eller cykler. Dernæst kommer den kollektive trafik.

En bus, der i de langt fleste tilfælde kører på diesel, udleder som udgangspunkt mere CO2 end en benzin- eller dieselbil.

Men fordi bussen transporterer mange mennesker på en gang modsat en personbil, hvor der typisk højst er plads til fem personer, bliver bussen et langt mere klimavenligt transportmiddel end personbilen.

Og tager du bussen, er du samtidig med til at mindske trængslen på vejene.

Den viden ønsker FynBus at gøre fynboerne opmærksomme på.

Har lanceret en stor kampagne

I denne uge har FynBus lanceret en kampagne, der har til formål at gøre fynboerne opmærksomme på, at bussen er et klimavenligt transportmiddel.

Du vil i Odenses bybillede kunne opleve de grønne Fynbusser med beskeden om, at FynBus elsker klimahelte.

Trafikselskabet mener nemlig, at den kollektive trafik er en del af løsningen på, hvordan Danmark får mindsket udledningen af CO2.

Derfor kalder FynBus også sine kunder for klimahelte. Det gælder både de kunder, der dagligt pendler med bussen, og dem der kun bruger den kollektive trafik engang i mellem.

Hver gang du lader bilen stå i garagen og i stedet benytter den kollektive trafik, er du en klimahelt set med FynBus’ øjne.

Kampagnen understøtter trafikselskabets arbejde med en klimastrategi for perioden 2020-2025.

Vil udskifte egne busser med mere klimavenlige modeller

Her vil FynBus arbejde på at sikre, at den kollektive transport, herunder visiteret flexkørsel, påvirker både det lokale miljø og det globale klima mindst muligt ved at arbejde med ambitiøse miljømål og klimakrav i de fremtidige udbud af bus- og flexkontrakter.

FynBus kigger blandt andet på at forberede et evt. fælles fynsk udbud for busdriften i 2022 med henblik på at skifte busserne ud med langt mere klimavenlige busser, som f.eks. el- eller gasbusser.

For mange odenseanere og fynboer kan det være svært at få en tætpakket hverdag til at hænge sammen, hvis transportmulighederne ikke er i orden. Der skal køres til og fra arbejde, børnene skal hentes og køres til fritidsaktiviteter, og der skal handles ind.

Bilen bliver ofte valgt til pga. den fleksibilitet, som den tilbyder.

Du kan dog gøre en stor forskel for dit personlige CO2-aftryk ved at gå, cykle eller tage kollektiv trafik i stedet for bilen.

Det skal give mening

Det bedste er selvfølgelig at undvære bilen helt. Men selv hvis du kun tager bussen en gang imellem, så kan du gøre en forskel.

Derfor opfordrer FynBus fynboerne til at tage bussen, når det giver mening for den enkelte person. Det giver også mening for klimaet.

Det kan f.eks. være i weekenderne, når du skal i teateret, i biografen, på restaurantbesøg eller hvis vejret indbyder til en strandtur.

Selv få ture om året med bussen i stedet for bilen er med til at mindske Danmarks samlede CO2-udledning.

Vil du mindske din klimabelastning endnu mere, kan du f.eks. lave en kombinationsrejse, hvor du cykler den ene vej, og tager din cykel gratis med i bussen den anden vej.

 Hvis du ønsker at teste din viden, vinde lækre præmier og blive klogere på klimavenlig transport, så besøg www.fynbus.dk/klimahelte.

Odenses store gadefest: Generator melder de første navne ud

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Maris Gailis
Foto: Maris Gailis

Mens stort set samtlige større events og arrangementer er aflyst eller skubbet til 2021, så kommer Odenses største gadefest Generator til at løbe af stablen i år.

Generator er typisk set som startskuddet på studiestart i Odense og plejer at blive afviklet flere steder i byen med store kunstnere.

I dag har Generator meldt de første navne til 2020 ud. Der er tale om hotte navne især blandt den yngre målgruppe som Malte Ebert (tidligere Gulddreng), Lydmor, Høker og mags.

Alt peger i retning på, at Generator skal afholdes på flere forskellige spillesteder og sandsynligvis med begrænset kapacitet i forhold til Corona-restriktioner.

Der er blandt andet tale om Studenterhuset Odense, Ungdomshuset Odense, Slageriet og Musikhuset Posten.

Datoerne er nu lagt fast

I sidste uge meldte man datoerne ud – og Generator afholdes 3-5 september 2020.

“Som alt andet på kloden, fik Generator et kort øjeblik sparket benene væk under sig!

Men intet står stille i en Generator, og der skal meget mere til at holde os nede.

Vi er her stadigvæk, mere klar end nogensinde, og efter flere måneders hårdt arbejde kan vi udmelde at Generator ikke er aflyst.”

Det er planen, at man løbende hen over den næste måned drypper de næste navne på plakaten.

Restaurant Flammen fyrer op for juli-tilbud: Buffet og fri softice til børnene for 49 kr.

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Mange må forgæves drømme sig til den lækre solferie med ’all you can eat’-buffet under sydens lune himmelstrøg.

Men selvom charterferien er gået op i røg, er det ikke ensbetydende med, at du og familien skal undvære den lækre mad.

Restaurant Flammen har nemlig fyret op for et brandgodt børnetilbud og inviterer indenfor til en overdådig grillbuffet for både de store og små madhjerter.

Buffet og fri softice for 49 kr.

I hele juli kan børn nyde Flammens grillbuffet og fri softice for intet mindre end 49 kr.

Tilbuddet gælder alle ugens dage og byder på mindst 15 slags kød, salatbar med 50 forskellige varianter og 10 slags varmt tilbehør.

Det gælder alle børn under 12 år og inkluderer desuden fri softice, der kan ledsages af flere lækre toppings.

Idéen er, at hele familien kan få en kulinarisk oplevelse til sydlandske priser:

”Vi forsøger at være garant for den bedste mad i de hyggeligste omgivelser. Derfor er vi glade for at kunne tilbyde hele familiens livretter ét sted med vores juli-tilbud”, siger Morten Bendix Kristensen, General Manager for Restaurant Flammen i Odense.

Hos Flammen er der et kæmpe udvalg og noget for enhver smag samt mulighed for helt nye smagsoplevelser:

”Vores dygtige kokke sørger for, at buffeten altid er fyldt med et stort udvalg af lækkerier. Alt lige fra oksespidsbryst, kalveculotte og kænguru til kyllingenuggets og fritter.

Det er en rigtig god måde for børn at udforske nye smage, også selvom de måske ikke kan lide det. Og hvem ved… måske endda finde sin nye livret”, fortæller Morten Bendix Kristensen.

Hyggeligt – og i trygge rammer

I en tid med stort fokus på hygiejne og afstand kan du trygt bestille bord og gå i krig med den kæmpe grillbuffet. Hos Flammen har man nemlig taget en lang række forholdsregler for at undgå eventuel smittefare:

”Vi vil selvfølgelig skabe de tryggeste rammer for både vores gæster og ansatte, og vi følger naturligvis alle myndighedernes retningslinjer. Derfor har vi blandt andet sat håndsprit ved alle borde, indgang, udgang og toiletter.

Afstanden mellem borde overholder også kravene, vi har afstandsmærkninger ved buffeten, og alt tatøj skiftes hver time. Selv vores menukort er faktisk en dækkeserviette, der udskiftes hver gang, der kommer nye gæster,” forklarer Morten Bendix Kristensen.

Er du fyr og flamme over at invitere hele familien ud og udnytte det gode tilbud, kan du læse mere og booke bord her.

Bukker under for Corona: Kæmpe event-sted begærer sig konkurs

Skrevet af: Redaktionen
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.
Tattoomessen skal foregå her - i Dok5000.

Vi er vant til, at der afholdes masser af fede events, markeder, fester og andre arrangementer på event-stedet DOK5000.

Men nu tyder alt på, at det er slut. Firmaet har begæret sig konkurs. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Det store pakhus på Odense Havn har ellers dannet rammen om adskillige arrangementer, der har skabt liv i Odense.

“Konkursen er en egenbegæring, indgivet af ledelsen, ud fra en erkendelse af, at kassen er tom,” siger kurator i konkursboet, advokat Peter Trinskjær til Fyens Stiftstidende.

Lagersalg i juni og Basarm On Tour i september

Senest var der stort lagersalg i juni måned med mange fede mærker i DOK5000. Der har også tidligere været afholdt events som Odense Tarteletfestival, Odense Portvinfestival og under Begivenheder hos DOK5000 står Basarm On Tour i september.

Det er dog usikkert, hvorvidt det kan gennemføres nu.

Til TV 2 Fyn siger kurator;

“Det er en ærgerlig konstatering af, at kunderne er blevet væk, og at man kan se, at de også er væk resten af året, fordi de aflyser ting langt ud i fremtiden som for eksempel julefrokoster,” siger Peter Trinskjær til TV 2 Fyn.

I det hele taget lider mange eventsteder under de stramme restriktioner med forsamlingsforbud på over 50 personer og kun siddende arrangementer med 500 mennesker.