MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I anledningen af J-dag: Politiet laver landsdækkende kontrol

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: RIgspolitiet
Foto: RIgspolitiet

De traditionsrige ”Snefaldsfester” på mange restauranter og værtshuse landet over i forbindelse med ”J-dagen” forventes at blive genoptaget i år. Politiet markerer derfor frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel.

Indsatsen afholdes i dagene fra fredag den 5. november til søndag den 7. november 2021.

Det skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Politiet vil være tilstede alle dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

Mange mennesker i gadebilledet

Politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, Christian Berthelsen opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal holde sig ædru og køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

”Vi må nok forvente, at se rigtig mange mennesker i gadebilledet henover weeken-den med start fredag, simpelthen pga. frigivelsen af julebryggen. I 2020 var alle festligheder aflyst, hvorfor mange nok vil tage revanche i år. Vi byder folk velkomne og håber at de får en fantastisk aften, men også tænker sig om og lader bilen stå og trække cyklen hjem”, siger Christian Berthelsen.

Ved den tilsvarende indsats i 2020 blev der landet over i løbet af 4 kontroldage sigtet 88 spirituspåvirkede førere, hvoraf 17 var involveret i færdselsulykker, mens 125 førere blev sigtet for at køre i narkotika eller medicinpåvirket tilstand, hvoraf 5 var involveret i færdselsulykker.

29 personer blev dræbt og 305 kom til skade i spiritusulykker i 2020. Hovedparten af de, der kom til skade i en spiritusulykke, var selv påvirkede.

“Set over de sidste 10 år er der sket et stort fald i antallet af dræbte og alvorligt til-skadekomne personer i trafikuheld, hvor der har været alkohol involveret, hvilket er enormt positivt” siger Christian Berthelsen.

”Men for at vi kan fortsætte en positiv udvikling kræver det ikke alene politiets tilstedeværelse – det kræver at hele sam-fundet – os alle sammen – tager ansvar og hjælper til for at forhindre spirituskørsel”, fortsætter han.

Gode råd for at forhindre spirituskørsel

  • Aftal hvem der kører hjem – og så holder chaufføren sig ædru
  • Brug offentlig transport – tag eksempelvis en taxa, bussen eller toget
  • Se om du kan tale vedkomne fra at køre – alternativt tag nøglerne til bilen
  • Tilbyd evt. overnatning
  • Ring til politiet, hvis du har en mistanke om, at der køres spirituskørsel

Del artikel

Andre læser også