ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I H.C. Andersens fodspor

Af Annoncør

Du har sikkert været rundt på den klassiske tur i H.C. Andersens Odense, hvor du kan se, hvor eventyrdigteren voksede op. Måske har du også været en tur forbi Eventyrlandet og opleve den sanselige verden, som er inspireret af H.C. Andersens liv.

Hvis du er vild med det magiske univers, der altid omgiver fortællingerne om og af H.C. Andersen kan du læse med her og få inspiration til andre oplevelser i Danmark, som er inspireret af vores kendte digter.

Aarhus og Den Gamle By

Hvis du vender snuden mod Jylland og tager på tur til Aarhus kan du opleve endnu mere af en magisk verden fra H.C. Andersens tid, hvor du kan blive en del af det levende museum, Den Gamle By i Aarhus.

Den historiske by, som ligger midt i Aarhus, tager dig på en tidsrejse. Du kan opleve, hvordan de danske gader og stræder har set ud siden H.C. Andersens tid, og der er spændende aktiviteter hele året rundt.

Hvis du besøger Den Gamle By i december måned, kan du også opleve, hvordan julen var på H.C. Andersens tid, når der bliver fejret jul i Den Gamle By. Smag på en æbleskive lavet på verdens største æbleskivejern, som kan lave 262 æbleskiver på én gang. Leg drillenisse på loftet i Aalborggaden og køb en souvenir med hjem fra en af de historiske butikker.

H.C. Andersens København

Hele 20 år tilbragte H.C. Andersen i hovedstaden, hvor han blandt andet boede lige på Nyhavn. Der er spor fra digterens tilstedeværelse i den fælles danske erindring mange steder i København.

På Rådhustorvet ud mod Boulevarden, der også er opkaldt efter ham, pryder den store statue af forfatteren, som folk fra hele verden får taget billeder med. Nede ved Langelinie bor den nok allermest populære figur, nemlig Den Lille Havfrue, som turister valfarter til år efter år. Nogle mere imponerede end andre over den lille statuette.

Tager du et smut i Tivolis magiske have, kan du også opleve fortællinger fra H.C. Andersen i forlystelsen ‘Den Flyvende Kuffert’.

Hjemme i Odense 

H.C. Andersen og hans eventyr har altid være utroligt elsket af danskerne og i udlandet.

I 2021 slog det nye H.C. Andersens Hus endelig dørene op til en verden af eventyr. Huset fortæller om digterens liv, værker og den kultur, som dannede rammerne herom.

Hvis du ikke har været afsted endnu, så skynd dig ind og fordyb dig i arven fra den mand, som nok har givet Danmarks største bidrag til den internationale kulturverden.

Del artikel

Andre læser også