I morgen åbner Odenses nye street food-marked: Mød en af mændene bag

Skrevet af: Morten Hopballe

Alt fra Dim Sum og Gourmet Hotdogs over andepølser, Fish and Chips og smørrebrød til steaksandwichs, thaimad og vietnamesiske retter. Skyllet ned med øl, vin, cocktails eller kaffe. Det er den menu, du fra i morgen får serveret i Storms Pakhus – Odenses nye street food-marked.

Det er Copenhagen Street Food, kendt for deres street food-marked på Papirøen, og odenseanske Bargroup, som blandt andet driver Lørups Vinstue, Klosterkroen, Viggos, Blomsten& Bien og Den Brølende And, der står bag Storms Pakhus – Odense Street Food, og direktør Bjørn Hentze glæder sig til åbningen i morgen kl. 10.00:

”Det er mange år siden, jeg første gang gik forbi Storms Pakhus og så nogle muligheder, men det var først, da Copenhagen Street Food henvendte sig, at vi sprang med på idéen. Så gik det til gengæld også hurtigt,” siger Bjørn Hentze og tilføjer:

”Vi håber, at Storms Pakhus bliver et samlingssted for alle odenseaner – forretningsmanden, parret med barnevognen og gutterne, der skal ud. Hernede er der højt til loftet, uformelt og plads til alle, og vores ambition er at skabe liv alle ugens dage. Vi vil gerne give folk en god grund til at komme ud af stuerne.”

Seks barer, 13 madboder og Nelle’s

Når det nye street food-marked åbner fredag 1. september kl. 10.00, sker det med 13 madboder, seks barer, hvor kan kan købe alt i drikkevarer, og så Nelle’s, der serverer kaffe og kage.

Her får du overblikket over de 13 madboder, der er klar til åbningen:

  • Mr. Phan House: Dim sum, bao og hønsefødder
  • HotDog Heaven: Gourmet hotdogs
  • Duckie Style: Confiteret and, andepølse og andefritter
  • Ohoy – Fish and Chips: Fish and chips
  • Masala Corner: Butter Chicken og samosas
  • Planken: Smørrebrød anno 2017
  • GOPA: Pandekager
  • Pedros grill & veggies: Parrilla og steaksandwich
  • Yazzy’s Pita: Pitabrød
  • Pizza Pazza: Pizza
  • Joy Street Food: Phad thai og forårsruller
  • Little Khon Kaen: Karry og stir fry
  • Le Trang: Bahn mi og nudelretter

I løbet af efteråret kommer der mange flere madboder til, men for Bjørn Hentze er det også et vigtigt element, at gæsterne kan følge udviklingen:

”Det er helt bevidst, at det hele ikke er klar til åbningen. Vi vil gerne have, at udviklingen sker som en proces, som vores gæster kan være en del af. De kan komme fra gang til gang og opleve nye madboder, men de kan også komme med input til, hvad der mangler. På den måde tror vi på, at vi både får det bedste street food-marked, men også, at folk kommer til at tage ejerskab for Storms Pakhus,” siger Bjørn Hentze.

Være med til at skabe et nyt byrum

For Bargroup er Odense Street Food endnu et ben i den forretning, der begyndte med overtagelsen af Viggos for seks år siden.

”Vi vil selvfølgelig gerne skabe en sund forretning, men vi gør det først og fremmest fordi, vi elsker at skabe. Bygge noget op, som vi kan være stolte af. Og så vil vi rigtig gerne skabe nogle tilbud for odenseanerne. Vi har lært ekstremt meget undervejs – og truffet forkerte beslutninger – men sådan er det, når man er drevet af følelser. Til gengæld ligger der enormt meget energi i følelserne,” siger Bjørn Hentze.

Han kommer oprindeligt fra Svendborg og har været rundt i hele landet, men det er i Odense, han har fundet sig bedst til rette. Han er stor tilhænger af Odenses udvikling i de seneste år, men håber også, at Storms Pakhus kan skubbe til en udvikling, han savner:

”Livet i Odense er enormt meget samlet om bymidten. I Aarhus og København er der mange flere bydele med masser af liv – det er der ikke i Odense. Derfor håber jeg, at Storms Pakhus kan være med til at skabe et nyt byrum hernede ved havnen, for det skridt mangler byen at tage,” siger Bjørn Hentze.

Åbningsfesten i Storms Pakhus begynder kl. 10.00 i morgen og fortsætter – som de selv skriver i deres invitation – til ”sidste mand lukker og slukker”. Du kan se programmet for åbningsfesten her.