I morgen åbner Odenses nye street food-marked: Mød en af mændene bag

Skrevet af: Morten Hopballe

Alt fra Dim Sum og Gourmet Hotdogs over andepølser, Fish and Chips og smørrebrød til steaksandwichs, thaimad og vietnamesiske retter. Skyllet ned med øl, vin, cocktails eller kaffe. Det er den menu, du fra i morgen får serveret i Storms Pakhus – Odenses nye street food-marked.

Det er Copenhagen Street Food, kendt for deres street food-marked på Papirøen, og odenseanske Bargroup, som blandt andet driver Lørups Vinstue, Klosterkroen, Viggos, Blomsten& Bien og Den Brølende And, der står bag Storms Pakhus – Odense Street Food, og direktør Bjørn Hentze glæder sig til åbningen i morgen kl. 10.00:

”Det er mange år siden, jeg første gang gik forbi Storms Pakhus og så nogle muligheder, men det var først, da Copenhagen Street Food henvendte sig, at vi sprang med på idéen. Så gik det til gengæld også hurtigt,” siger Bjørn Hentze og tilføjer:

”Vi håber, at Storms Pakhus bliver et samlingssted for alle odenseaner – forretningsmanden, parret med barnevognen og gutterne, der skal ud. Hernede er der højt til loftet, uformelt og plads til alle, og vores ambition er at skabe liv alle ugens dage. Vi vil gerne give folk en god grund til at komme ud af stuerne.”

Seks barer, 13 madboder og Nelle’s

Når det nye street food-marked åbner fredag 1. september kl. 10.00, sker det med 13 madboder, seks barer, hvor kan kan købe alt i drikkevarer, og så Nelle’s, der serverer kaffe og kage.

Her får du overblikket over de 13 madboder, der er klar til åbningen:

  • Mr. Phan House: Dim sum, bao og hønsefødder
  • HotDog Heaven: Gourmet hotdogs
  • Duckie Style: Confiteret and, andepølse og andefritter
  • Ohoy – Fish and Chips: Fish and chips
  • Masala Corner: Butter Chicken og samosas
  • Planken: Smørrebrød anno 2017
  • GOPA: Pandekager
  • Pedros grill & veggies: Parrilla og steaksandwich
  • Yazzy’s Pita: Pitabrød
  • Pizza Pazza: Pizza
  • Joy Street Food: Phad thai og forårsruller
  • Little Khon Kaen: Karry og stir fry
  • Le Trang: Bahn mi og nudelretter

I løbet af efteråret kommer der mange flere madboder til, men for Bjørn Hentze er det også et vigtigt element, at gæsterne kan følge udviklingen:

”Det er helt bevidst, at det hele ikke er klar til åbningen. Vi vil gerne have, at udviklingen sker som en proces, som vores gæster kan være en del af. De kan komme fra gang til gang og opleve nye madboder, men de kan også komme med input til, hvad der mangler. På den måde tror vi på, at vi både får det bedste street food-marked, men også, at folk kommer til at tage ejerskab for Storms Pakhus,” siger Bjørn Hentze.

Være med til at skabe et nyt byrum

For Bargroup er Odense Street Food endnu et ben i den forretning, der begyndte med overtagelsen af Viggos for seks år siden.

”Vi vil selvfølgelig gerne skabe en sund forretning, men vi gør det først og fremmest fordi, vi elsker at skabe. Bygge noget op, som vi kan være stolte af. Og så vil vi rigtig gerne skabe nogle tilbud for odenseanerne. Vi har lært ekstremt meget undervejs – og truffet forkerte beslutninger – men sådan er det, når man er drevet af følelser. Til gengæld ligger der enormt meget energi i følelserne,” siger Bjørn Hentze.

Han kommer oprindeligt fra Svendborg og har været rundt i hele landet, men det er i Odense, han har fundet sig bedst til rette. Han er stor tilhænger af Odenses udvikling i de seneste år, men håber også, at Storms Pakhus kan skubbe til en udvikling, han savner:

”Livet i Odense er enormt meget samlet om bymidten. I Aarhus og København er der mange flere bydele med masser af liv – det er der ikke i Odense. Derfor håber jeg, at Storms Pakhus kan være med til at skabe et nyt byrum hernede ved havnen, for det skridt mangler byen at tage,” siger Bjørn Hentze.

Åbningsfesten i Storms Pakhus begynder kl. 10.00 i morgen og fortsætter – som de selv skriver i deres invitation – til ”sidste mand lukker og slukker”. Du kan se programmet for åbningsfesten her.

Inspireret af risalamanden: Chokolademager fra Odense lancerer særlig julekollektion

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er højsæson for chokolade, og naturligvis har chokolademager Morten Aagaard fra Mortens Chokolade i Odense skabt en kollektion af chokolade særligt afstemt højtiden varme og hygge.

De fleste kan genkalde sig julens dufte og smage. De smage, som vi kender fra julebordet, juletræet og småkagerne, er inspirationen til jule-kollektionen hos Mortens Chokolade.

“Det sværest har været at vælge, for julen har så mange traditioner, og de fleste har noget at gøre med mad og forskellige smage.

Derfor har jeg haft lyst til at lade mig inspirere, af de smage vi kender fra julens traditioner, og så har jeg sat dem i ind i en ny sammenhæng, nemlig chokolade,” siger chokolademager, Morten Aagaard.

Find mandlen … i chokoladen

En af kollektionens chokolader er hentet direkte fra julebordet juleaften.

“Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har spist risalamande. Der er aldrig blevet snydt med mandlen, og derfor skulle kampen om mandlen selvfølgelig overføres til chokoladerne.

Der er de blevet på den måde, at jeg har lavet et stykke fyldt chokolade med hakkede mandler og hvid chokoladecreme med masser af vanilje.

I alle stykkerne har jeg lagt et tørret kirsebær – men i et af dem ligger der en hel mandel. På den måde kan man finde mandlen, selv når man spiser chokolade en hyggelig eftermiddag i december,” siger Morten Aagaard.

Også barndommens minder som de ikoniske bismarksstokke har fundet vej til chokoladebutikken.

“De røde og hvide bolchestokke er et af de tydeligste minder om julens slik, jeg har. Den er så genkendelig. Jeg kan egentlig ikke huske, at vi spiste dem, men jeg kan huske, at de var der.

Måske hang de bare på juletræet og pyntede,” siger han.

Julens krydderier

En ting er julens smage, en anden er dens dufte.

Julen er fyldt med krydderier og hver eneste småkage har sin duft.

Det er der også kommet en chokolade ud af.

“Jeg har altid været sådan en der bagte op til jul, og jeg vender altid tilbage til de samme opskrifter.

Især brunkager er jeg glad for. De har nemlig lidt af alle julens varme krydderier.

Så det var helt sikkert fra starten, at jeg skulle lave en chokolade med de krydderier. J

eg har lavet en særlig krydderblanding, som jeg putter i en chokoladeganache. På den måde får man alt det bedste fra chokoladen og fra krydderierne,” siger Morten Aagaard.

Chokoladekollektionen med julens smage udkommer den 22. november og sælges fra til jul hos Mortens Chokolade, Kongensgade 45, Odense.

I forbindelse med kollektionen holder Mortens Chokolade en prøvesmagningsaften, hvor nysgerrige kan smage chokoladerne og få historien om udviklingen og hvorfor smagene er blevet om de er.

Læs mere her.

Stjernespækket musikprogram: Her er sommerens koncerter i Landsbyen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De loyale fans bliver belønnet i et nyt koncept, der rammer Den Fynske Landsby til sommer.

Der er mere musik for pengene – og endnu flere oplevelser til de skønne sommeraftener.

Selvom det er koldt udenfor, så er lyden af sommer allerede landet på Fyn.

Landsbyen er et nyt koncept præsenteret af koncertarrangøren Live Culture, der fylder Den Fynske Landsby med danske darlings i de varme måneder.

For første gang nogensinde afslører Live Culture hele sommerens program på én gang og i et og samme koncept – og det er der en god grund til.

Det bliver nemlig muligt at få fingrene i særlige koncertpakker, hvor du kan opleve en række koncerter til en ekstraordinær pris.

“Med koncertpakkerne sammensætter du selv lyden af din sommer.

Vælg dine favoritter – eller forkæl dig selv med hele sæsonens ni koncerter.

Det er samtidig den perfekte musikalske gaveidé fyldt med oplevelser og kvalitetstid,” siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Store oplevelser i mindeværdige rammer
Landsbyen repræsenterer et bredt spænd af i alt 21 danske folkelige artister på en af de mest stemningsfulde scener, vi har herhjemme.

De smukke bøgetræer i Den Fynske Landsby står klar til at svaje i takt til de helt store klassikere.

Publikum kan blandt andet opleve Poul Krebs, der til næste år fejrer 25-års jubilæum med succespladen ”Små sensationer.

Det vil også være muligt at få en unik oplevelse med Danmarks Underholdningsorkester, der med ”Sounds Of Symphony” optræder med en række forskellige kunstnere som Burhan G og Pernille Rosendahl.

Landsbyen kalder på et publikum, der ikke går på kompromis med kvalitet og oplevelsesværdi. Det at hygge sig og have det rart, er første prioritet,” understreger Rune Erbs Ledet.

Køb billetter fra mandag den 18. november kl. 10.00 på liveculture.dk

Pakkerne indeholder:

  • Sølv-pakken: 3 koncerter / 850 kr.
  • Guld-pakken: 5 koncerter / 1.200 kr.
  • Platin-pakken: Hele sæsonen (9 koncerter) / 1.800 kr.
    Alle priser er inkl. gebyr.

Standardbillet: 1 koncert / 350 kr.

Gæster i Landsbyen kan glæde sig til:

19/6: Jacob Dinesen

20/6: Queen Machine

14/8: Malurt

15/8: The Savage Rose + Søren Huus

28/8: Poul Krebs

29/8: Burhan G, Noah, Dorthe Gerlach, Pernille Rosendahl & Danmarks Underholdningsorkester

3/9: Almost AC/DC + Bryan Adams Tribute + Dressed for Roxette

4/9: Lis Sørensen + Hush

5/9: Lars Lilholt + En lille pose støj

Hvad: ”Landsbyen”
Hvor: Den Fynske Landsby
Hvornår: Sommeren 2020

Verdens største julefestival åbner i næste uge: Kom med til åbningsfest på Glow

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto fra Glow i Vancouver
Pressefoto fra Glow i Vancouver

Torsdag d. 21. november i næste uge åbner verdens største indendørs julefestival deres allerførste event i Odense – faktisk det allerførste event i hele Europa.

Med mere end én million glødende pærer, velkomstmusik og besøg fra hele Danmarks chipskonge, Jørgen fra KiMs, bliver det et brag af en åbning, som alle er inviteret med til.

Glow Odense er en magisk lysoplevelse for hele familien med plads til hygge og nærvær.

Et indendørs vintereventyr på 6000 kvadratmeter krydret med mere end en million smukke lys og glødende pærer, interaktive lege, lokale kunstnere, julehygge og mulighed for masser af familietid – alt sammen med udgangspunkt i de kendte eventyr.

“Det kribler i maven, og vi glæder os helt vildt til at slå dørene op for det første europæiske Glow-event i næste uge.

Og vi håber, at en masse spændte gæster har lyst til at være med til åbne Glow og som de første træde ind i vores eventyrlige univers torsdag i næste uge,” siger Eva Pasgaard, der er direktør for Glow Odense.

PR-foto

Odense Pigegarde og kendt DJ spiller

Til den store åbning bliver gæsterne budt velkommen med manér, når Odense Pigegarde spiller op ved indgangen, og saxofonist Da Rune og DJ’en Jeppe Dex lader sprøde toner flyde fra Glows store scene.

Og så har gæsterne naturligvis mulighed for at tage billeder med den danmarkskendte chipskonge, Jørgen, med Glows eventyrlige vinterunivers som baggrund.

Et sprødt samarbejde

Det er ikke kun gæsterne, der kommer til Glow Odenses åbningsdag, som kan glæde sig til at smage chips fra KiMs.

Sammen med Glow Odense har de nemlig indgået et sprødt samarbejde, som varer hele festivalen ud.

KiMs er blandt andet sponsor for jule- og vinterfestivalens skattejagt og deler små chipsposer ud til alle børn, der finder de forsvundne gaver.

“Hos KiMs elsker vi julen, fordi den lægger op til masser af hygge med venner, familie og lækkerier i form af blandt andet franske kartofler, nødder og chokolade.

Glows hyggelige jule- og vinterfestival er et fantastisk initiativ, som med garanti vil skabe juleglæde og hyggelige stunder for både unge og ældre. Og det vil vi meget gerne støtte op om,” siger Louise Witting, der er trade marketing manager for KiMs.

Glow Odense finder sted fra torsdag 21. november 2019 til og med lørdag 4. januar 2020 og afholdes i opvarmede lokaler på Faaborgvej 248 B i Odense SV.

Entrepriserne bliver 149 kroner for voksne og 119 kroner for børn (3-12 år). Børn under 3 år er gratis.

Der er også mulighed for at købe et sæsonkort, der giver adgang i hele perioden.