I morgen åbner Odenses nye street food-marked: Mød en af mændene bag

Skrevet af: Morten Hopballe

Alt fra Dim Sum og Gourmet Hotdogs over andepølser, Fish and Chips og smørrebrød til steaksandwichs, thaimad og vietnamesiske retter. Skyllet ned med øl, vin, cocktails eller kaffe. Det er den menu, du fra i morgen får serveret i Storms Pakhus – Odenses nye street food-marked.

Det er Copenhagen Street Food, kendt for deres street food-marked på Papirøen, og odenseanske Bargroup, som blandt andet driver Lørups Vinstue, Klosterkroen, Viggos, Blomsten& Bien og Den Brølende And, der står bag Storms Pakhus – Odense Street Food, og direktør Bjørn Hentze glæder sig til åbningen i morgen kl. 10.00:

”Det er mange år siden, jeg første gang gik forbi Storms Pakhus og så nogle muligheder, men det var først, da Copenhagen Street Food henvendte sig, at vi sprang med på idéen. Så gik det til gengæld også hurtigt,” siger Bjørn Hentze og tilføjer:

”Vi håber, at Storms Pakhus bliver et samlingssted for alle odenseaner – forretningsmanden, parret med barnevognen og gutterne, der skal ud. Hernede er der højt til loftet, uformelt og plads til alle, og vores ambition er at skabe liv alle ugens dage. Vi vil gerne give folk en god grund til at komme ud af stuerne.”

Seks barer, 13 madboder og Nelle’s

Når det nye street food-marked åbner fredag 1. september kl. 10.00, sker det med 13 madboder, seks barer, hvor kan kan købe alt i drikkevarer, og så Nelle’s, der serverer kaffe og kage.

Her får du overblikket over de 13 madboder, der er klar til åbningen:

 • Mr. Phan House: Dim sum, bao og hønsefødder
 • HotDog Heaven: Gourmet hotdogs
 • Duckie Style: Confiteret and, andepølse og andefritter
 • Ohoy – Fish and Chips: Fish and chips
 • Masala Corner: Butter Chicken og samosas
 • Planken: Smørrebrød anno 2017
 • GOPA: Pandekager
 • Pedros grill & veggies: Parrilla og steaksandwich
 • Yazzy’s Pita: Pitabrød
 • Pizza Pazza: Pizza
 • Joy Street Food: Phad thai og forårsruller
 • Little Khon Kaen: Karry og stir fry
 • Le Trang: Bahn mi og nudelretter

I løbet af efteråret kommer der mange flere madboder til, men for Bjørn Hentze er det også et vigtigt element, at gæsterne kan følge udviklingen:

”Det er helt bevidst, at det hele ikke er klar til åbningen. Vi vil gerne have, at udviklingen sker som en proces, som vores gæster kan være en del af. De kan komme fra gang til gang og opleve nye madboder, men de kan også komme med input til, hvad der mangler. På den måde tror vi på, at vi både får det bedste street food-marked, men også, at folk kommer til at tage ejerskab for Storms Pakhus,” siger Bjørn Hentze.

Være med til at skabe et nyt byrum

For Bargroup er Odense Street Food endnu et ben i den forretning, der begyndte med overtagelsen af Viggos for seks år siden.

”Vi vil selvfølgelig gerne skabe en sund forretning, men vi gør det først og fremmest fordi, vi elsker at skabe. Bygge noget op, som vi kan være stolte af. Og så vil vi rigtig gerne skabe nogle tilbud for odenseanerne. Vi har lært ekstremt meget undervejs – og truffet forkerte beslutninger – men sådan er det, når man er drevet af følelser. Til gengæld ligger der enormt meget energi i følelserne,” siger Bjørn Hentze.

Han kommer oprindeligt fra Svendborg og har været rundt i hele landet, men det er i Odense, han har fundet sig bedst til rette. Han er stor tilhænger af Odenses udvikling i de seneste år, men håber også, at Storms Pakhus kan skubbe til en udvikling, han savner:

”Livet i Odense er enormt meget samlet om bymidten. I Aarhus og København er der mange flere bydele med masser af liv – det er der ikke i Odense. Derfor håber jeg, at Storms Pakhus kan være med til at skabe et nyt byrum hernede ved havnen, for det skridt mangler byen at tage,” siger Bjørn Hentze.

Åbningsfesten i Storms Pakhus begynder kl. 10.00 i morgen og fortsætter – som de selv skriver i deres invitation – til ”sidste mand lukker og slukker”. Du kan se programmet for åbningsfesten her.

Starter i morgen: Fortryllende feer fylder Odenses gader

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Sommerferien er skudt i gang, og det kræver et par tons underholdning, hvis de yngste skal holdes beskæftiget de næste par uger.

Heldigvis er der masser af fantastiske aktiviteter i Odense, der kan vække glæden i selv de mindste øjne.

Eksempelvis fra i morgen, når Magiske Dage Odense sammen med Odense Hovedbibliotek går sammen om en vaskeægte fe-workshop.

Workshoppen finder sted i Vintapperstræde, hvor fortryllende feer og sommermagi vil fylde gaderne.

Det hele starter kl 10, hvor I kan lægge vejen forbi strædet og møde de smukke, magiske væsner og deres venner – som ellers sjældent lader sig se af mennesker.

I feernes workshop kan I for eksempel lave en drømmefanger eller din helt egen fe-stav, så du kan tage magien med hjem til hele sommerferien.

Arrangementet er for børn og barnlige sjæle, hvis hjerter banker for fantasi og fe-trylleri.

Det koster 25 kr. at være med i det kreative værksted, som har åbent kl. 10.00-16.00 indtil d. 18. juli.

Læs mere her

Stærkt line-up: Kulturmaskinen inviterer til corona-venlig festival

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da coronaen kom, tegnede 2020 til at blive en sommer helt uden festivaler.

Sådan går det dog heldigvis ikke, og her i weekenden – fredag 17 juli og lørdag 18. juli – får du et lille plaster på det åbne festivalsår.

Kulturmaskinen byder nemlig velkommen til Parasol på Farvergården.

En helt ny todags – og corona-venlig – festival midt i byen. Den beskrives som en komplet gårdfest med kulørte lamper og klapstole, lækker musik, kunst og performance, læskende drinks, og høj solskin – what’s not to like?

Gårdfest med engagement

Når Parasol åbner hegnet på klem for et lille festivalhungrende publikum, sker det med et stærkt line-up af især lokale helte.

Blandt navnene findes Bisse, som senest har været aktuel som hofnar på Odense Teater, den lokale hitsmed Andreas Odbjerg, Jacobløberhjemmefra, Dopha, Angående Mig og mange andre.

Foruden lækre koncerter kan publikum også opleve radiobiograf, oplæsninger og andre overraskelser.

Flere ”kendte navne” fra Kulturmaskinen bidrager til Parasol, blandt andet præsenterer arrangørgruppen Røde Himmel et nyt band hver dag, Åben Scene Fyn åbner lørdagens program, og koncertarrangørgruppen DanceLikeAMoney stiller med frivillige begge dage.

”Det er skønt at se, hvordan Parasol har aktiveret hele Kulturmaskinen, på tværs af grupper,” fortæller faglig leder og koordinator for Program og PR, Niels Christian Geil, og uddyber:

”Baren, teknikken, eleverne og flere selvstændige brugergrupper arbejder sammen om at skabe noget nyt.
Det sprudler af energi!”

Corona-sikret

Parasol foregår på det store udendørsareal foran Kulturmaskinen, Farvergården.

Her indrettes området med alle nødvendige foranstaltninger for at imødekomme de udvidede sikkerhedskrav, som myndighederne har udstukket i forbindelse med corona-genåbningen af kulturen.

Der er stort fokus på køer og generel hygiejne, ligesom et hold af seatere anviser publikum, hvor man kan stille enten sin egen medbragte festivalstol eller den officielle Parasol merch festival stol, som kan bestilels sammen med køb af billet.

”Det er selvfølgelig vigtigt for os at gøre det her ordentligt, men vi har samtidig forsøgt at vende
benspændene til noget kreativt.

Jeg er sikker på, at stemningen og oplevelsen på dagen kommer til at
overdøve de mange nødvendige tiltag, så vi alle får nogle hyggelige dage!”, siger Niels Christian Geil.

Det er muligt at købe billet til fredag eller lørdag – eller en partoutbillet, så du får hele gårdfesten med.

Det sprøde Parasol-sommerprogram er:

Fredag 17. juli
15:00 – 16:00 // AKT1 & Teater Momentum: ”Til Eftertiden” (afspilning)
16:00 – 17:00 // Angående Mig
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Højkvist
18:00 – 19:00 // CH10
19:00 – 20:00 // Søn
20:00 – 21:00 // Bisse
21:00 – 22:00 // Andreas Odbjerg

Lørdag 18. juli
15:00 – 16:00 // Den Åbne Scene Fyn
16:00 – 17:00 // Dusin
17:00 – 18:00 // Røde Himmel præsenterer Infant Finches
18:00 – 19:00 // Ecstasy In Order
19:00 – 20:00 // Timur
20:00 – 21:00 // Jacobløberhjemmefra
21:00 – 22:00 // Dopha

Dagsbilletter koster 150 kr. + gebyr, mens en partoutbillet til begge dage fås fra 280 kr. + gebyr. Køber du en festivalstol med, koster det 50 kr. ekstra.

Læs mere, og køb billet her

Efterforskningen fortsætter: Fyns Politi efterlyser ukendt fører fra gaderæset

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lørdag aften endte et ulovligt gaderæs på Rugårdsvej fatalt, da den ene af de deltagende biler, en blå Volvo S60, stødte ind i en tilfældig modkørende Hyundai, som igen ramte en tredje bil.

Resultatet var syv tilskadekomne, hvoraf en alvorligt. Efterfølgende flygtede den anden deltager i gaderæset fra stedet.

Den bil er nu fundet, oplyser Fyns Politi, der samtidig efterlyser vidner til ulykken og optakten forud.

“Der er tale om en sort Volvo S60, som sent søndag aften blev fundet på Nyborgvej udfor nummer 283.

Den er nu indbragt til videre undersøgelse,” fortæller vicepolitiinspektør ved Fyns Poiliti, Sten Sørensen.

Fører efterlyses

Hvem føreren af den sorte Volvo 60S var lørdag aften under det, som videpolitiinspektøren kalder for vanvidskørsel, er dog stadig uklart.

“Det er med 100 % sikkerhed ikke ejeren af bilen, så vi ved endnu ikke helt, hvem der kørte bilen,” siger Sten Sørensen.

I den forbindelse efterlyser Fyns Politi derfor vidner til ulykken lørdag aften for at klarlægge hændelsesforløbet.

Så hvis du har set eller ved noget, der kan kaste lys over sagen, opfordrer Fyns Politi derfor til, at man kontakter politiet på 114.

Den 23-årige vanvidsbillist fra gaderæset blev efter ulykken indlagt på Odense Universitets Hospital, og mandag eftermiddag er hans tilstand ifølge Fyns Politi “stabil, men kritisk”.