I morgen går det løs: OB-anføreren tror på top 6

Skrevet af: Morten Hopballe

Superligaen har været i gang hele weekenden, men stadig mangler Odenses fodboldflagskib at komme i kamp. Det sker i morgen, når OB får besøg af FC Nordsjælland på EWII Park kl. 19.00. OB-anfører Kenneth Emil Petersen tror både på en god sæson og en god premiere for ’de stribede’, selv om han selv indleder sæsonen med at afsone en karantænedag.

”Jeg synes, vi har masser af grunde til optimisme, og der er slet ingen tvivl om, at vi går efter at slutte blandt de seks bedste, som skal spille om medaljer. Det mener jeg bestemt også, er realistisk,” siger Kenneth Emil Petersen og tilføjer:

”Vi har en god trup, som bestemt kan indfri vores ambitioner om top seks. Vi har holdt fast i en god stamme og har samtidig fået tilført lidt ekstra kalorier, og så har vi haft en god optakt til den nye sæson.”

En god start er vigtig

I den sæson, der sluttede 29. maj med et 0-2-nederlag til Randers FC i Europa Playoff-kampen, fik OB en middelmådig, men acceptabel sæsonstart med fire uafgjorte kampe. Derefter kom det, der skulle have været vendepunktet, da netop FC Nordsjælland, som kommer på besøg i morgen, blev sendt hjem fra Odense med et nederlag på 1-3.

Men derfra gik alt galt for OB, der fulgte sejren op med seks nederlag på stribe, og i resten af sæsonen fristede det fynske fodboldflagskib en tilværelse blandt de allernederste.

Til gengæld havde OB efter anfører Kenneth Emil Pedersens mening et rigtig godt forår, som skal bruges som afsæt til en god start.

”Det er super vigtigt, at vi kommer godt fra start. Vi har masser af optimisme efter et godt forår, og det skal vi bruge til at få en god sæsonstart, så vi kan tanke selvtillid og bygge videre på det fundament, vi lagde i foråret,” siger Kenneth Emil Petersen og sætter ord på OB’s styrker:

”Vi er et hold, der er bedst med bolden. Jeg synes, vi er dygtige til at sætte tingene sammen og åbne modstandernes forsvar på mange forskellige måder. Derfor er vores presspil også sindssygt vigtigt, fordi vi helst skal erobre bolden og styre kampene på den måde. Og det gælder bestemt også mod FC Nordsjælland, som selv er dygtige med bolden og kommer med enorm meget fart. Nøglen til en sejr over dem er netop vores presspil.”

Tre skiller sig ud

Den gode sæsonstart er ikke mindst vigtig, fordi der efter OB-anførerens vurdering bliver tæt kamp om de seks øverste pladser. Specielt fordi, de tre af pladserne efter al sandsynlighed allerede er besat.

”Jeg er ret sikker på, at FCK, Brøndby og FC Midtjylland bliver blandt de seks øverste, men ud over det er der en del hold, der kan slås med om top 6-pladserne. I det felt synes jeg bestemt, at vores trup er stærk nok til at blive et af de hold, der kommer i mesterskabsslutspillet, men derfor er det også vigtigt, at man ikke sætter en masse point til fra starten,” siger Kenneth Emil Petersen.

OB indleder den nye superligasæson mandag aften kl. 19.00, når FC Nordsjælland kommer til Odense og EWII Park.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019