I morgen går det løs: OB-anføreren tror på top 6

Skrevet af: Morten Hopballe

Superligaen har været i gang hele weekenden, men stadig mangler Odenses fodboldflagskib at komme i kamp. Det sker i morgen, når OB får besøg af FC Nordsjælland på EWII Park kl. 19.00. OB-anfører Kenneth Emil Petersen tror både på en god sæson og en god premiere for ’de stribede’, selv om han selv indleder sæsonen med at afsone en karantænedag.

”Jeg synes, vi har masser af grunde til optimisme, og der er slet ingen tvivl om, at vi går efter at slutte blandt de seks bedste, som skal spille om medaljer. Det mener jeg bestemt også, er realistisk,” siger Kenneth Emil Petersen og tilføjer:

”Vi har en god trup, som bestemt kan indfri vores ambitioner om top seks. Vi har holdt fast i en god stamme og har samtidig fået tilført lidt ekstra kalorier, og så har vi haft en god optakt til den nye sæson.”

En god start er vigtig

I den sæson, der sluttede 29. maj med et 0-2-nederlag til Randers FC i Europa Playoff-kampen, fik OB en middelmådig, men acceptabel sæsonstart med fire uafgjorte kampe. Derefter kom det, der skulle have været vendepunktet, da netop FC Nordsjælland, som kommer på besøg i morgen, blev sendt hjem fra Odense med et nederlag på 1-3.

Men derfra gik alt galt for OB, der fulgte sejren op med seks nederlag på stribe, og i resten af sæsonen fristede det fynske fodboldflagskib en tilværelse blandt de allernederste.

Til gengæld havde OB efter anfører Kenneth Emil Pedersens mening et rigtig godt forår, som skal bruges som afsæt til en god start.

”Det er super vigtigt, at vi kommer godt fra start. Vi har masser af optimisme efter et godt forår, og det skal vi bruge til at få en god sæsonstart, så vi kan tanke selvtillid og bygge videre på det fundament, vi lagde i foråret,” siger Kenneth Emil Petersen og sætter ord på OB’s styrker:

”Vi er et hold, der er bedst med bolden. Jeg synes, vi er dygtige til at sætte tingene sammen og åbne modstandernes forsvar på mange forskellige måder. Derfor er vores presspil også sindssygt vigtigt, fordi vi helst skal erobre bolden og styre kampene på den måde. Og det gælder bestemt også mod FC Nordsjælland, som selv er dygtige med bolden og kommer med enorm meget fart. Nøglen til en sejr over dem er netop vores presspil.”

Tre skiller sig ud

Den gode sæsonstart er ikke mindst vigtig, fordi der efter OB-anførerens vurdering bliver tæt kamp om de seks øverste pladser. Specielt fordi, de tre af pladserne efter al sandsynlighed allerede er besat.

”Jeg er ret sikker på, at FCK, Brøndby og FC Midtjylland bliver blandt de seks øverste, men ud over det er der en del hold, der kan slås med om top 6-pladserne. I det felt synes jeg bestemt, at vores trup er stærk nok til at blive et af de hold, der kommer i mesterskabsslutspillet, men derfor er det også vigtigt, at man ikke sætter en masse point til fra starten,” siger Kenneth Emil Petersen.

OB indleder den nye superligasæson mandag aften kl. 19.00, når FC Nordsjælland kommer til Odense og EWII Park.

Lækkert vin-event i denne uge: Smag på 10 Bourgogner for en 50’er i vinbutik

Skrevet af: Redaktionen

Vinbutikken Bichel Vine har gjort en dyd ud af at skabe særarrangementer, som skiller sig ud i Odense.

Bichel Vine med butikker i Århus og København udvidede i 2018 med en butik lige her i Odense i Nørregade. Siden har der ikke været stille fra deres side med en masse forskellige spændende arrangementer.

I december gav de et juletræ, hvis man købte vin i butikken, og i marts i år kunne man smage på 25 vine for 25 kr.

Nu er de her igen, hvor man i denne uge fra torsdag til lørdag kan få lov til at smage 10 vine fra Bourgogne for 50 kr.

Attraktiv pris for vinentusiaster

Ægte vinentusiaster vil hurtigt spotte, at det er en attraktiv pris for at komme ind og få smagt på forskellige gode vine og årgange.

“Hos Bichel elsker vi Bourgogne og vi vil gerne dele ud af vores begejstring!

Det er enkelt at gøre vores kunder til lige så store Bourgogne-fans som os selv – man skal bare smager det.

Vi ved godt, at Bourgogne ikke er billigt, men vi har fundet 10 vine fra Bourgogne, som for det første er til at betale og som for det andet giver fantastisk meget vin for pengene,” siger Lars Bo Henriksen, direktør for Bichel Vin, til MigogOdense.

De udvalgte vine er følgende;

Hvidvine
Chablis 2017, Louis Michel
Bourgogne Blanc 2015, Patrice Rion
Viré-Clessé 2016, Domaine de Roally
Bourgogne Blanc 2107, Domaine Paul Pernot

Rødvine
Bourgogne Rouge “Vierge Romaine” 2017, Domaine Machard de Gramont
Hautes-Côtes de Nuits “les Dames Huguettes” 2017, Patrice Rion
Chorey-les-Beaune “Vielles Vignes” 2017, Domaine Machard de Gramont
Chambolle-Musigny “Nazoires” 2017, Domaine Machard de Gramont
Gevrey-Chambertin “Vielles Vignes” 2015, Domaine Rossignol-Trapet
Savigny-les-Beaune “Talmettes” 2015, Domaine Simon Bize

 

Foto: Bichel Vine

 

Hvad: Vin-event i Bichel Vine
Hvor: Nørregade 29
Hvornår:
Torsdag d. 25. april
Fredag d. 26. april
Lørdag d. 27 april

Du kan købe din billet på 50 kr. her

Danske Bank Bygningen blev købt for kæmpe beløb: Nu skal de nye planer udføres

Skrevet af: Redaktionen

Sidste år blev en af Odenses mest markante bygninger solgt i en handel for svimlende 133 mio. kr.

Bygningen er nok mest kendt som Danske Bank bygningen på Flakhaven 1, og det var den odenseanske ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen, som stod bag købet.

Nu vil han skabe liv og glade dage på den centrale plads i Odense C.

Det fortæller han i et interview med Fyens.

“Vi skal have gang i Flakhaven, for det er i dag en død plads. Hvis du kommer til en by i Tyskland eller England, og går ind på den centrale plads i byen, så er der altid liv.

Det er der ikke på Flakhaven i dag, men det skal vi have lavet om.

Det kan både blive en god forretning og god ejendom for byen i forhold til, hvad den har været indtil nu. Som bank lukkede den jo om eftermiddagen og var lukket om lørdagen. Nu er der chance for, vi kan holde den åben syv dage om ugen og i nogle flere timer hver dag,” siger han til avisen.

Vil skabe bedre muligheder for caféer og butikker

Helt konkret er der planer om at forvandle bygningens facade, som den var i gamle dage. Det vil man gøre blandt andet for at skabe bedre muligheder for at få caféer og butikker ind i bygningen.

Arkitekten bag den meget renæssance-prægede paladsstil var odenseaneren C. Lendorf, der i et samarbejde med professor Herholdt ligeledes stod bag opførelsen af Odense Rådhus.

Planerne om ombygning handler om bygningens facade, hvor Karsten Bill Rasmussen vil installere nye døre og vinduer.

Vinduerne skal gå helt ned til soklen, og den nye ejer er inspireret af, hvordan bygningen så ud i gamle dage, før man i sin tid ændrede facaden.

Derudover vil han etablere tre nye indgangspartier, som skal ligge i bygningens to sider og i midten. Også her er Karsten Bill Rasmussen inspireret af bygningens tidligere udseende.

Danske Bank er flyttet

Danske Bank flyttede for nylig ”hjem” til Albani Torv 2 i nybyggede kontorer for at samle forskellige afdelinger under ét tag.

Ejendommen har siden november 2016 været på udenlandske hænder, hvor M7 Real Estate sammen med den amerikanske kapitalforvalter HIG Capital købte 67, hovedsagelig, filialejendomme af Danske Bank.

Men nu har Karsten Bill Rasmussen, der ejer et stort antal ejendomme i Odense, altså overtaget.

Ejendommen andrager i alt 5.586 kvm, hvoraf de 1.451 kvm er beliggende i kælderen, og indeholder alt fra velkomstområde, kontorer og kantine.

Rift om billetter: Verdens største løbefest på oppustelig bane kommer igen til Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto fra Gung Ho i England
Foto fra Gung Ho i England

Vi er vant til en del forskellige motionsløb her i Odense og omegn.

Men sidste år blev Odense introduceret til forhindringsløbet Gung-Ho. De kalder det selv for verdens største løbefest på oppustelig bane.

Det var en kæmpe succes sidste år i august, og derfor er det ikke overraskende, at vi igen her i 2019 kan se frem til at få besøg af konceptet igen.

Lørdag d 25. maj vender det retur til Tusindsårsskoven med 10 oppustede, kæmpestore forhindringer, fordelt på 5 km.

En vanvittig løbefest fyldt med sjove overraskelser, udfordringer og oplevelser. Der er plads til hele famillien. Konceptet er enkelt: Man skal have det sjovt!

Der er også rift om billetterne allerede. Hele 15 start-tidspunkter er allerede udsolgt. Dermed er der kun 12 starttidspunkter ledige.

Billetterne bliver også dyrere jo tættere, man kommer på løbsdagen.

Det handler om at udfordre hinanden

Løbet adskiller sig fra andre fun-runs på grund af de store forhindringer.

En vigtig detalje er også, at man ikke nødvendigvis behøver at have en perfekt kondition for at deltage. Ingen bliver målt i tid – det er fun run for alle. Man kommer til at hoppe, springe, kravle og løbe på de 5 km.

Det handler om at have en fest og udfordre sig selv på en sjov måde. Udfordre sine venner og grine af dem når de vælter rundt i de oppustelige giganter.

En seriøst sjov dag

Man kan blandt andet opleve verdens største luftmadras. Hold nu fast! 12 meter bred, 32 meter lang og 5 meter høj. I alt dækker den 378 kvartmeter og 1.890 kubikmeter.

Forhindringerne har navne som: The Wall, Born Slippy, Surfin’ og The Final Countdown – alle forhindringerne er navngivet efter nogle af pophistoriens mest populære sange.

Både voksne og børn kan være med til løbet. Arrangørerne anbefaler dog at børn, er minimum otte år gamle. Alle børn under 12 år skal løbe sammen med en voksen.

Det afholdes i København, Aalborg, Århus og Odense i år.

Hvad: Gung Ho – løbefest på oppustelig bane
Hvor: Tusindsårsskoven
Hvornår: Lørdag d. 25. maj
Billetter her