MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I morgen går det løs: OB-anføreren tror på top 6

Af Morten Hopballe

Superligaen har været i gang hele weekenden, men stadig mangler Odenses fodboldflagskib at komme i kamp. Det sker i morgen, når OB får besøg af FC Nordsjælland på EWII Park kl. 19.00. OB-anfører Kenneth Emil Petersen tror både på en god sæson og en god premiere for ’de stribede’, selv om han selv indleder sæsonen med at afsone en karantænedag.

”Jeg synes, vi har masser af grunde til optimisme, og der er slet ingen tvivl om, at vi går efter at slutte blandt de seks bedste, som skal spille om medaljer. Det mener jeg bestemt også, er realistisk,” siger Kenneth Emil Petersen og tilføjer:

”Vi har en god trup, som bestemt kan indfri vores ambitioner om top seks. Vi har holdt fast i en god stamme og har samtidig fået tilført lidt ekstra kalorier, og så har vi haft en god optakt til den nye sæson.”

En god start er vigtig

I den sæson, der sluttede 29. maj med et 0-2-nederlag til Randers FC i Europa Playoff-kampen, fik OB en middelmådig, men acceptabel sæsonstart med fire uafgjorte kampe. Derefter kom det, der skulle have været vendepunktet, da netop FC Nordsjælland, som kommer på besøg i morgen, blev sendt hjem fra Odense med et nederlag på 1-3.

Men derfra gik alt galt for OB, der fulgte sejren op med seks nederlag på stribe, og i resten af sæsonen fristede det fynske fodboldflagskib en tilværelse blandt de allernederste.

Til gengæld havde OB efter anfører Kenneth Emil Pedersens mening et rigtig godt forår, som skal bruges som afsæt til en god start.

”Det er super vigtigt, at vi kommer godt fra start. Vi har masser af optimisme efter et godt forår, og det skal vi bruge til at få en god sæsonstart, så vi kan tanke selvtillid og bygge videre på det fundament, vi lagde i foråret,” siger Kenneth Emil Petersen og sætter ord på OB’s styrker:

”Vi er et hold, der er bedst med bolden. Jeg synes, vi er dygtige til at sætte tingene sammen og åbne modstandernes forsvar på mange forskellige måder. Derfor er vores presspil også sindssygt vigtigt, fordi vi helst skal erobre bolden og styre kampene på den måde. Og det gælder bestemt også mod FC Nordsjælland, som selv er dygtige med bolden og kommer med enorm meget fart. Nøglen til en sejr over dem er netop vores presspil.”

Tre skiller sig ud

Den gode sæsonstart er ikke mindst vigtig, fordi der efter OB-anførerens vurdering bliver tæt kamp om de seks øverste pladser. Specielt fordi, de tre af pladserne efter al sandsynlighed allerede er besat.

”Jeg er ret sikker på, at FCK, Brøndby og FC Midtjylland bliver blandt de seks øverste, men ud over det er der en del hold, der kan slås med om top 6-pladserne. I det felt synes jeg bestemt, at vores trup er stærk nok til at blive et af de hold, der kommer i mesterskabsslutspillet, men derfor er det også vigtigt, at man ikke sætter en masse point til fra starten,” siger Kenneth Emil Petersen.

OB indleder den nye superligasæson mandag aften kl. 19.00, når FC Nordsjælland kommer til Odense og EWII Park.