I morgen går det løs: OB-anføreren tror på top 6

Skrevet af: Morten Hopballe

Superligaen har været i gang hele weekenden, men stadig mangler Odenses fodboldflagskib at komme i kamp. Det sker i morgen, når OB får besøg af FC Nordsjælland på EWII Park kl. 19.00. OB-anfører Kenneth Emil Petersen tror både på en god sæson og en god premiere for ’de stribede’, selv om han selv indleder sæsonen med at afsone en karantænedag.

”Jeg synes, vi har masser af grunde til optimisme, og der er slet ingen tvivl om, at vi går efter at slutte blandt de seks bedste, som skal spille om medaljer. Det mener jeg bestemt også, er realistisk,” siger Kenneth Emil Petersen og tilføjer:

”Vi har en god trup, som bestemt kan indfri vores ambitioner om top seks. Vi har holdt fast i en god stamme og har samtidig fået tilført lidt ekstra kalorier, og så har vi haft en god optakt til den nye sæson.”

En god start er vigtig

I den sæson, der sluttede 29. maj med et 0-2-nederlag til Randers FC i Europa Playoff-kampen, fik OB en middelmådig, men acceptabel sæsonstart med fire uafgjorte kampe. Derefter kom det, der skulle have været vendepunktet, da netop FC Nordsjælland, som kommer på besøg i morgen, blev sendt hjem fra Odense med et nederlag på 1-3.

Men derfra gik alt galt for OB, der fulgte sejren op med seks nederlag på stribe, og i resten af sæsonen fristede det fynske fodboldflagskib en tilværelse blandt de allernederste.

Til gengæld havde OB efter anfører Kenneth Emil Pedersens mening et rigtig godt forår, som skal bruges som afsæt til en god start.

”Det er super vigtigt, at vi kommer godt fra start. Vi har masser af optimisme efter et godt forår, og det skal vi bruge til at få en god sæsonstart, så vi kan tanke selvtillid og bygge videre på det fundament, vi lagde i foråret,” siger Kenneth Emil Petersen og sætter ord på OB’s styrker:

”Vi er et hold, der er bedst med bolden. Jeg synes, vi er dygtige til at sætte tingene sammen og åbne modstandernes forsvar på mange forskellige måder. Derfor er vores presspil også sindssygt vigtigt, fordi vi helst skal erobre bolden og styre kampene på den måde. Og det gælder bestemt også mod FC Nordsjælland, som selv er dygtige med bolden og kommer med enorm meget fart. Nøglen til en sejr over dem er netop vores presspil.”

Tre skiller sig ud

Den gode sæsonstart er ikke mindst vigtig, fordi der efter OB-anførerens vurdering bliver tæt kamp om de seks øverste pladser. Specielt fordi, de tre af pladserne efter al sandsynlighed allerede er besat.

”Jeg er ret sikker på, at FCK, Brøndby og FC Midtjylland bliver blandt de seks øverste, men ud over det er der en del hold, der kan slås med om top 6-pladserne. I det felt synes jeg bestemt, at vores trup er stærk nok til at blive et af de hold, der kommer i mesterskabsslutspillet, men derfor er det også vigtigt, at man ikke sætter en masse point til fra starten,” siger Kenneth Emil Petersen.

OB indleder den nye superligasæson mandag aften kl. 19.00, når FC Nordsjælland kommer til Odense og EWII Park.

Har brug for mere plads: Populær Odense-restaurant flytter i større lokaler

Skrevet af: Redaktionen
FOTO: Restaurant Bacchus
FOTO: Restaurant Bacchus

Tilbage i 2017 blev Restaurant Bacchus kåret som årets Brasserie i den danske spiseguide. Det er nok heller ikke uden grund, for folk er vilde med stedet.

Nu gør de så klar til at flytte i nye og større lokaler. Det skriver Fyens Stiftstidende. Bacchus rykker dog ikke særlig langt fra deres nuværende lokaler.

Faktisk flytter de blot 500 meter længere op af vejen til adressen Vestergade 5.

Corona-krisen har også blot gjort det endnu mere eftertragtet at få booket bord på Bacchus.

“Vi ser frem til at have mere plads bag kulisserne i vores nye køkken.

Plads til at eksperimentere og være kreative samt flere blus, så mine “drenge” og jeg kan arbejde i samme lokale.

I dag står vi på hver vores side af en væg, og det betyder, at vi går glip af den synergi, der opstår, når man står fysisk sammen,” siger indehaver Stephane Libourel til Fyens.

Vilde gourmet-aftener

Han fortæller også, at man med jævne mellemrum vil køre topgourmet aftener hvor kuvertprisen bliver helt op til 4000 kr. stykket med nogle af de allerbedste vine til.

Men som udgangspunkt bliver konceptet som det plejer bare med plads til lidt flere gæster og meget mere plads til personalet.

Bacchus har fokus på det franske køkken, og ofte med lidt ekstra luksus på råvarerne. Gode sager som trøffel, kaviar, foie gras og østers er ofte at finde i retterne.

Hver mandag er der en fast tre retters rustik menu, og om onsdagen kører de en suprisemenu. De øvrige dage er konceptet lidt mere ala carte, hvor man ud fra deres aktuelle menukort vælger de retter, man ønsker.

Filosofien i køkkenet handler hele tiden om smag, og den skuffer ikke her.

Restaurant Bacchus er blandt de dyrere spisesteder i Odense men også luksuriøse i forhold til råvarer og retter – og når man kan få omelet med trøffel til frokost, så er vi altså solgt.

Hvad: Restaurant Bacchus flytter
Hvor: Vestergade 5
5000 Odense C
Mere info her

Genopliver legendarisk Wienerschnitzel: Kendt Odense-restaurant åbner som Pop Up

Skrevet af: Redaktionen
Udsigt til tappehalen
Udsigt til tappehalen

I 2019 sluttede en æra i Odense.

Efter 47 år lukkede legendariske Restaurant midt i Odense, som siden 1972 havde været en institution i det odenseanske restaurationsmiljø.

Nu får Restaurant Målet nyt liv i en periode. Det er det populære mad- og ølsted Anarkist Beer & Food Lab som for alvor har fundet deres niche.

De tager populære koncepter og gør det til pop up restauranter i deres lokaler i en periode. Det tog for alvor fart, da kendis-kokken Umut Sakarya lavede sine berømte flæskestegssandwich dernede i december 2019.

Legendarisk Wienerschnitzel og kolde øl

Men nu genoplives Målet i en periode, og i særdeleshed den legendariske Wienerschnitzel, som man var så kendt for i mange år.

“Jeg er meget beæret over, at Anarkist Beer & Food Lab vil hylde det sted, der har været mit kæreste eje i 47 år, siger Målets tidligere ejer Bent Jørgensen.

Man har endda fundet plads til det store mål, som stod inde på restauranten.

“Anarkist x Målet – en hyldest til en odenseansk perle. Vi glæder os til at byde jer velkommen i hyggelige rammer, til Wienerschnitzel og kolde specialøl,” lyder det fra folkene bag Anarkist Beer & Food Lab.

Her lå Målet i 47 år

Åbnede som sportspub i 1972

Bent Jørgensen åbnede sammen med sin kone Anne Restaurant Målet som sportspub i maj 1972. I årtier kunne man se sport, drikke øl og ikke mindst spise schnitzler på Målet, og langt de fleste odenseanere kendte restauranten.

Konen Anne døde i 2006, og de seneste år var det Bent og datteren Winnie, der kørte restauranten i stueetagen.

Til sidst var det bare svært at få tingene til at hænge sammen rent arbejdsmæssigt, og derfor lukkede man.

Man kan komme ind til mad og øl på Anarkist x Målet Pop Up frem til august.

Tænker kreativt: I næste uge er der mini Rosé-festival på Odense Å

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Det er i disse Corona-tider ikke let at leve af events og andre arrangementer, hvor man skal samle mange mennesker.

Derfor må man nogle gange tænke lidt kreativt. Det forsøger man at gøre hos Odense Aafart, der normalt sejler ture på Åen med mange glade gæster.

Det må man ikke lige nu, så derfor udnytter man i stedet vandcyklerne, man råder over.

Odense Rosé Festival var atter i år udsolgt, men det arrangement må som bekendt også skubbes til 2021.

Så nu er Odense Aafart og Odense Rosé Festival gået sammen om at lave en mini Rosé Festival, som finder sted på lørdag d. 30. maj.

Flydende Rosé Festival

De kalder det for Rosé Cruise, og her er tanken, at man er flere personer i en vandcykel, mens man nyder 5 forskellige glas gode rosévine.

“Vi introducerer Danmarks første flydende mini-Roséfestival.

Stig ombord i en af Aafartens vandcykler med dine 3 bedste venner og begiv dig ud på et stemningsfuldt cruise i roséens tegn under trækronernes grønne løv,” skriver de i en pressemeddelelse.

Booker en vandcykel

Man booker sin egen vandcykel til 4 personer, og hver får udleveret et originalt Riedel Extreme Rosévinsglas med indgraveret ‘2020’ årstal. Glasset har en værdi af 129 kr.

Med et fyldt roséglas i hånden begiver man sig ud på turen, hvor man undervejs vil møde Odense Aafarts turbåde. Her vil man så få skænket kold forfriskende rosévin fra forskellige flasker.

Hvad: Rosé Cruise
Hvor: Odense Å
Hvornår: Lørdag d. 30. maj 2020
1 vandcykel koster 996 kr. fordelt på 4 personer (249 kr. per person)
Billetter her