Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I morgen genåbner de liberale erhverv: Det skal du være opmærksom på

Af Stine Kjølby Christensen

I morgen er dagen endelig kommet. Dagen, hvor en stor del af vores samfund får lov at genåbne.

Dette gælder bl.a. massører, tatovører, frisører og diverse skønhedsklinikker.

Vi er sikkert mange, der har glædet os til en tur under fagkyndige hænder – nu, hvor udgroningen aldrig har været større, musklerne aldrig har været mere ømme og øjenbrynene godt kunne trænge til en omgang med en hækkesaks.

Men hvad skal du være opmærksom på, når du (lettere desperat) forsøger at booke tider de forskellige steder?

Vi har samlet et overblik her:

Frisører:

Da genåbningsplanen blev meldt ud, var det især landets frisørers online system, der kom på prøve.

Nu skal vi til frisøren – og det kan kun gå for langsomt!

Når du endelig har fået booket en tid, så er der dog visse ting, du skal tage højde for, før du lægger vejen forbi din favoritfrisør.

 1. Først og vigtigst: For at kunne komme under frisørens hænder skal du fremvise et coronapas. I passet skal du kunne bevise, at du enten 1) er blevet testet negativ inden for 72 timer, 2) er færdigvaccineret eller 3) har været tidligere smittet. Har du ikke dette med, er det lovpligtigt for din frisør at afvise dig, da dette ellers kan give store bøder til jer begge.
 2. Du skal ikke komme i god tid – tværtimod skal du komme så tæt på din egen tid som muligt, så der ikke laves unødvendigt ophold hos din frisør. Der skal desuden være markeret, hvor mange, der må være i lokalet.
 3. Der skal være sæbe og sprit til rådighed ved din frisør – så husk at bruge det.
 4. Du skal bære mundbind eller visir – og det er ikke nok at bruge en anden beklædning som fx et halstørklæde. Det samme skal din frisør. Her er visir også godkendt. Mundbindet kan fjernes helt eller delvist under behandlinger eller modtagelse af serviceydelser, som forudsætter, at ansigtet ikke er dækket

Massører:

Er du (det modsatte?) af spændt op til lir, så er en tid hos massøren nok ved at være tiltrængt.

Her gælder nogenlunde de samme regler, som ved frisøren – dog er det naturligt mere fysisk kontakt hos en massør, og derfor skal være opmærksom på følgende:

 1. Først og vigtigst: For at kunne komme under massørens hænder skal du fremvise et coronapas. I passet skal du kunne bevise, at du enten 1) er blevet testet negativ inden for 72 timer, 2) er færdigvaccineret eller 3) har været tidligere smittet. Har du ikke dette med, er det lovpligtigt for din massør at afvise dig, da dette ellers kan give store bøder til jer begge.
 2. Du skal ikke komme i god tid – tværtimod skal du komme så tæt på din egen tid som muligt, så der ikke laves unødvendigt ophold hos din massør. Der skal desuden være markeret, hvor mange der må være i lokalet.
 3. Der skal være sæbe og sprit til rådighed ved din massør – så husk at bruge det.
 4. Du skal bære mundbind eller visir – og det er ikke nok at bruge en anden beklædning som fx et halstørklæde. Det samme skal din massør. Her er visir også godkendt. Mundbindet kan fjernes helt eller delvist under behandlinger eller modtagelse af serviceydelser, som forudsætter, at ansigtet ikke er dækket.
 5. Er tæt kontakt uundgåelig med din massør, kan vedkommende eksempelvis bede dig om at vende hovedet nedad i briksen.

Tatovører:

Det sidste år kunne godt fortjene til at blive markeret. Og hvilken bedre måde end at få skrevet med noget blæk på sin krop?

Landets tatovører må du også genåbne – og du kan omsider få det røvgevir, du altid har drømt om. #YOLO!

Hos tatovøren skal du være opmærksom på følgende:

 1. Først og vigtigst: For at kunne komme under tatovørens hænder, skal du fremvise et coronapas. I passet skal du kunne bevise, at du enten 1) er blevet testet negativ inden for 72 timer, 2) er færdigvaccineret eller 3) har været tidligere smittet. Har du ikke dette med, er det lovpligtigt for din tatovør at afvise dig, da dette ellers kan give store bøder til jer begge.
 2. Du skal ikke komme i god tid – tværtimod skal du komme så tæt på din egen tid som muligt, så der ikke laves unødvendigt ophold hos din tatovør. Der skal desuden være markeret, hvor mange, der må være i lokalet.
 3. Der skal være sæbe og sprit til rådighed ved din tatovør – så husk at bruge det.
 4. Du skal bære mundbind eller visir – og det er ikke nok at bruge en anden beklædning som fx et halstørklæde. Det samme skal din tatovør. Her er visir også godkendt. Mundbindet kan fjernes helt eller delvist under behandlinger eller modtagelse af serviceydelser, som forudsætter, at ansigtet ikke er dækket.
 5. Er tæt kontakt uundgåelig med din tatovør, kan vedkommende eksempelvis bede dig vende ansigtet bord eller at sidde forskudt.

Skønhedsklinik:

Utæmmelige øjenbryn, en træt og tør hud – eller måske et par nylakerede negle?

De fleste af os har vist accepteret, at vi i de sidste par måneder har måtte ligne hulemænd – men nu kan du endelig blive nusset lidt om igen hos din yndlingsklinik.

Her skal du  være opmærksom på følgende:

 1. Først og vigtigst: For at kunne komme under behandlerens hænder, skal du fremvise et coronapas. I passet skal du kunne bevise, at du enten 1) er blevet testet negativ inden for 72 timer, 2) er færdigvaccineret eller 3) har været tidligere smittet. Har du ikke dette med, er det lovpligtigt for din behandler at afvise dig, da dette ellers kan give store bøder til jer begge.
 2. Du skal ikke komme i god tid – tværtimod skal du komme så tæt på din egen tid som muligt, så der ikke laves unødvendigt ophold hos din behandler. Der skal desuden være markeret, hvor mange, der må være i lokalet.
 3. Der skal være sæbe og sprit til rådighed ved din behandler – så husk at bruge det.
 4. Du skal bære mundbind eller visir – og det er ikke nok at bruge en anden beklædning som fx et halstørklæde. Det samme skal din behandler. Her er visir også godkendt. Mundbindet kan fjernes helt eller delvist under behandlinger eller modtagelse af serviceydelser, som forudsætter, at ansigtet ikke er dækket.
 5. I situationer, hvor ansigt-til-ansigt kontakt indenfor 2 meter ikke kan undgås, kan der være opsat en fysisk barriere mellem dig og behandleren. Dette anbefales især, hvis kontakten er af længere end 15 minutters varighed. Hvor det ikke er muligt, fx ved kosmetisk behandling i ansigtet, kan personalet evt. anvende et ansigtsdækkende visir.

Solarier:

Ét af de eneste liberale erhverv, der er undtaget reglen om fremvisning af coronapas, er de ubemandede solarier.

Det vil altså sige, at du ikke skal kunne fremvise coronapas for at benytte et solarium. Dog skal følgende retningslinjer opfyldes:

 1. Er der kø til et solarie, skal du vente udenfor centeret, indtil det er ledigt. Dette skal ske for at undgå kødannelse.
 2. På alle gang- og fællesarealer, hvor du kan møde andre kunder, skal der benyttes mundbind. Husk at holde afstand.
 3. Corona eller ej – husk god hygiejne. Der opfordres til regelmæssig rengøring af personalet, men da solariet er ubemandet, er det især vigtigt, at du som kunde sørger for din del. Sprit, sprit, sprit!

Del artikel

Andre læser også