I morgen kåres ‘Bagedyst’-vinderen: Odense hepper på Kirsten

Skrevet af: Redaktionen

Hvis du ligesom én million andre danskere følger med i “Den store bagedyst”, har du selvfølgelig helt styr på, at den store finale er uhyggeligt nær.

Det er nemlig i morgen aften, at vi finder ud af, hvem der skal kåres som vinderen af “Den store bagedyst 2017”.

Blandt de tre finalister er odenseaneren Kirsten Thur, der har kæmpet sig hele vejen til finalen med sine fantastiske evner til at sammensmelte et væld af smage og farver til vellykkede konditoriske mesterværker.

Bliver stoppet af mange på gaden

Det har én million danskere fulgt onsdag efter onsdag, og Kirsten Thus har da også haft svært ved at gemme sig i mængden, efter hun er blevet et landskendt ansigt:

”Der er mange, som stopper mig på gaden og vil tage en selfie med mig, også nogle gange midt i arbejdstiden. Men det er bare dejligt med alle de positive kommentarer og opbakning. Det kan man da kun blive glad af,” siger Kirsten Thur, der i finalen skal kæmpe med Jesper Søvndal og Andrea Søllested.

De tre finalister i årets “Den store bagedyst” – fra venstre: Jesper Søvndal, Kirsten Thur og Andrea Søllested (fotos DR).

Kærlighed til bagning

Bagedysten har gjort dybt indtryk på den fynske finalist, og selvom optagelserne for længst er overstået og programmet er ved at være slut, så har den store kagerejse ikke sat et punktum for Kirsten Thurs kærlighed til bagningen:

”Det har været fantastisk at være en del af “Den store bagedyst”. Jeg har fået oplevelser for livet, og det har lært mig meget både personligt og håndværksmæssigt,” siger Kirsten Thur og tilføjer:

”Man får jo kun mere blod på tanden af at være med i sådan en vild konkurrence. Jeg har bagt meget siden optagelserne, men det er svært at gøre det lige så godt som den gang – måske fordi der ikke er lige så meget pres på.”

Hjem og se finalen med familien

Kirsten Thur er opvokset på Østfyn og flyttede fra Odense til København i løbet af årets ‘Bagedyst’-sæson. Her arbejder hun i Vaffelbageriet i Tivoli og har selvfølgelig fulgt med i “Den store bagedyst” hver onsdag – i morgen tager hun dog hjem til Fyn for at se finalen i selskab med sin familie:

”Det er meget specielt at genleve konkurrencen og følelserne kommer tæt på. Derfor bliver det rart at se finalen sammen med min familie,” siger Kirsten Thur og tilføjer:

”Og selvfølgelig skal jeg bage en kage til i morgen aften, for man kan jo ikke se “Den store bagedyst” uden kage.”

Finalen i “Den store bagedyst” kan ses på DR1 i morgen aften kl. 20.00.

Unikt foredrag i Odense: Drabscheferne fortæller om de største sager

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

I løbet af et år dukker mange spændende mennesker op i Odense for at holde foredrag.

Men det er sjældent, at man møder to så fascinerende foredragsholdere på samme scene.

Drabscheferne Kurt Kragh og Ove Dahl kommer nemlig til Odense næste år, hvor de fortæller om de mest spektakulære drab i nyere dansk historie.

Kurt Kragh og Ove Dahl er Danmarks mest erfarne og respekterede drabsefterforskere og har indgående kendskab til nogle af de mest gruopvækkende drabssager i Danmark.

På denne aften deler Kragh og Dahl detaljer om sagerne, som du ikke havde mulighed for at læse i aviserne. Der er dog noget tid endnu, men arrangørerne fra Tikko melder, at billetsalget allerede stryger afsted, så man skal nok være hurtigt ude.

Du skal sætte kryds i kalenderen ved den 6. maj 2020, hvor du kommer i over to timers selskab med de profilerede drabschefer. Du kan booke billetter her

De syv motiver – unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder

De to garvede drabsefterforskere fortæller om de syv motiver, der typisk ligger bag et drab – jalousi, begær, profit, magt, udstødelse, hævn eller fanatisme.

De kommer i foredraget ind på konkrete og store landskendte sager som Amagermanden, Stewardesse-drabet og Sonay-drabet, der i tidens løb trak store overskrifter, og giver et helt unikt indblik i politiets efterforskningsmetoder.

Foredraget gør dig også klogere på, hvorfor nogle mennesker vælger at begå den ultimative og frygtelige forbrydelse – at slå et andet menneske ihjel.

Du kan læse mere om det her.

Har mødt mange mordere

Kurt Kragh og Ove Dahl har været med til at opklare nogle af de mest opsigtsvækkende mord i Danmark og har siddet ansigt til ansigt med både mænd og kvinder, der har taget livet af andre mennesker

Kurt Kragh har været i politiet i 37 år, heraf 27 år som kriminalkommisær og souschef i Rejseholdet. Her var Kurt primært efterforskningsleder af en række af de tungeste drabssager både i Danmark og uden for landets grænser.

Ove Dahl har været ansat 40 år i politikorpset, heraf de sidste otte år som drabschef ved Københavns Politi, hvor han også har været souschef og røverichef.

Både Kurt Kragh og Ove Dahl er kendte ansigter på TV og er forfattere til flere bøger om efterforskningsarbejde og de konkrete sager, de gennem tiden har arbejdet på.

Hvad: Foredrag – Drabscheferne
Hvor: Odense Congress Center
Hvornår: Onsdag d. 6. maj 2020
Billetsalg her

Smagen af jul: McDonalds lancerer risalamande som Sundae-is

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto McDonalds
PR-foto McDonalds

Det er sjældent, at fastfood-giganten McDonalds lancerer et produkt kun tiltænkt det danske marked.

Men det er lige præcis, hvad der sker i denne uge, når McDonalds Danmark lancerer deres Sundae Deluxe Is à l’amande.

Altså en af deres klassiske Sundae-is, der smager af risalamande-is.

Julen begynder allerede på torsdag i de danske McDonald’s restauranter.

Her lancerer McDonald’s en variant i sundae-deluxe serien. Sundae Deluxe Is à l’amande. Den er på menuen frem til 20 januar.

Den består af klassisk sundae-is, mandelsplitter, kirsebærsauce og flødeskum.

Ingen jul uden risalamande

En tidligere sæsonvariant har været æble/kanel sidste efterår. McDonald’s har store forhåbninger til den. Varianten er helt igennem udtænkt og udviklet i Danmark.

Det skriver McDonalds i en pressemeddelelse.

“Der er selvfølgelig en del ikoniske produkter på vores menu, når vi er McDonald’s.

Derudover udvikler vi løbende danske produkter i tråd med danskernes præferencer og ønsker.

For mig er det ikke jul uden ris ala mande, og sådan er der mange danskere, der har det.

Man kan få traditionel ris ala mande mange steder.

Når vi lancerer en udgave, er det selvfølgelig med et McDonaldsk glimt i øjet.

Vi håber, at vi med vores kolde take på alle danskeres yndlingsjuledessert kan gøre vores til, at så mange som muligt kommer i julestemning,” siger Marie Halmø Hürdum, marketingdirektør, McDonald’s Danmark.

Hindbærsnitte-is og White Russian Is

Her i Odense er vi dog vant til, at der eksperimenteres med is. Paradis Is i Aalborg har tidligere også lavet en risalamande is, hindbærsnitte-is.

Det er en ny vej, McDonalds gerne vil tage, at de laver helt specifikke produkter rettet mod et lokalt marked som Danmark. Det fortalte McDonalds marketingsdirektør til Dansk Markedsføring forleden;

“Det er klart, at vi skal have ikoniske og populære produkter som Big Mac og McNuggets på menuen, men reelt har vi mulighed for også at produktudvikle og markedsføre i tråd med danskernes ønsker,” sagde hun.

Gentager stor succes: Joey Moe holder igen intimkoncert i Odense-kirke

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

Normalt kender vi ham fra de store scener og festivaler i hele landet.

Men til januar drager Joey Moe ud på en turné, hvor han både skruer ned for tempoet og antallet af bandmedlemmer.

Men det bliver ikke en hvilken som helst turné.

Han har nemlig valgt at optræde i diverse kirker rundt omkring i landet med en akustisk koncert.

Tidligere i år besøgte Joey Moe Ansgars Kirke her i Odense med stor succes, hvor kirken var proppet til bristepunktet og hvor den den musikalske oplevelse fik lov at være i fokus i guddommelige omgivelser.

I januar er det igen Ansgars Kirke, der får stjernebesøg.

Ser en anden side af sangeren

Søndag d. 19. januar 2020 klokken 20.00 kommer Joey Moe forbi.

Når han genfortolker sine store popsange til de akustiske koncerter, er det en ny side af den populære sanger, der åbenbares.

Publikum kan opleve, hvordan sangene og hans stærke vokal folder sig ud og åbner op for nye stemninger og fortolkninger.

Joey Moe er kendt for store hits som “Smukkest på en søndag”, “Million” og “Yo Yo”.

Billetterne koster 295 kr.

Du kan købe billetter her.