I morgen starter Tinderbox: Det skal du især glæde dig til

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Tinderbox.
Foto: Tinderbox.

Så er det Tinderbox-tid.

For fjerde år i træk afvikles en af landets største musik-festivaler i Odense.

Hovednavne i år bliver stjerner som Depeche Mode, Alanis Morissette, Wiz Khalifa, Jack White, Nik & Jay og Dizzy Mizz Lizzy, hvor over 45.000 gæster ventes at deltage.

Her på MigogOdense redaktionen glæder vi os naturligvis også til en række fede dage, og vi har taget pulsen på årets nyheder til Tinderbox. Her får du et udpluk af årets nyheder.

Vejret

Bevares, vejret er ikke ligefrem noget nyt. Men det er da en god nyhed, at vejret bliver sommerligt som i det meste af maj måned. Der loves op til 28-29 grader torsdag samt lige under 25 grader fredag og lørdag. Aftenerne bliver også lune, og i det hele taget lægges der op til perfekt festival-vejr.

Cabana-stilen på Magicbox

Hvert år ændrer den populære Magicbox-scene udseende. I år bliver det som en gigantisk natklub midt i festivalen.

De surrealistiske trapper er skiftet ud, og i år inviteres gæsterne i stedet ind i et eksotisk tempel, der inviterer til baspumpende messe. Samtidig bliver den populære Champagne Lounge i år udvidet med eksklusive cabanaer til de gæster, som ønsker en natklubsoplevelse i stil med klubberne på Ibiza og i Miami.

Champagne Loungen vender tilbage med en ophøjet platform til de gæster, der gerne vil nyde festen i godt selskab med en god flaske bobler og en udsigt til scenen og de dansende gæster.

Som noget nyt kan man opgradere sin VIP-oplevelse ved reservere en af 5 cabanaer, som er Magicbox’ svar på de store natklubbers ypperste luksus lounges.

Når du først har købt og booket en cabana, så har du den for hele dagen med adgang til et flot udvalg af spiritus til dig og dit hold på op til 15 feststemte typer som gerne vil give den ekstra meget gas.

Nattefest på MagicBox

Mere Magicbox. Fredag nat holder scenen ekstraordinært en time længere åbent, hvor natklubkongerne TooManyLeftHands giver den fuld gas.

Efter de sidste tre års fantastiske shows på Magicbox-scenen med den københavnske duo, har Tinderbox valgt at give drengene opgaven at lukke scenen fredag nat med et brag.

Dette passer perfekt ind i tidsplanen, da der netop fredag nat ikke er dj’s booket til at lukke hovedscenerne. Der loves derfor en gigantisk fest, hvor der bliver skruet lidt ekstra op for showet, ilden og fyrværkeriet.

Maden

Lad os bare konstatere, at der bliver et godt mix af etablerede og nye spændende steder både fra Fyn og andre steder i landet.

Naturligvis er Gastroteket repræsenteret til Tinderbox. Deres flæskestegssandwich er legendarisk blandt hovedparten af festivalgængerne, og når de også serverer dem på restauranten i Odense, så er der rift om dem.

Burgerstederne møder også talstærkt op. Lige fra hippe Burger Anarchy over Bull Burger til en anmelderrost Nørrebro-burger fra Snack & Blues.

Venchi er blevet et af Odenses helt hotte steder med deres fokus på vegansk mad, og de debuterer i år på Tinderbox med blandt andet deres veggie-burger.

Læs vores artikel om madboderne på Tinderbox her

Groovebox

Et helt nyt område ser dagens lys i år. Der bliver lidt Vi Elsker 90’erne stemning over det.

Det er en spritny oplevelse på vejen mellem Rød Scene og Magicbox. Navnet er Groovebox, der er et telt som danner rammen for et nyt barmiljø og et festligt dansegulv med plads til genkendelige toner fra 90’erne.

For at sikre at der kommer fart på festen har DJ SASH! (torsdag), Barcode Brothers (fredag) og 666 (lørdag) fået hver sin dag på festivalen. De skal sørge for at bringe Groovebox til kogepunktet og levere de største hits fra en tid fyldt med opløftende melodier og omkvæd, der er til at synge med på.

De tre navne man kan opleve på Groovebox har i de seneste par år mærket en voksende efterspørgsel for at komme ud og præsentere gamle kendinge som “Ecuador”, “Alarma” og “Flute” sammen med andre kendte hits fra 1990’erne.

Så med plads til 2.000 dansende Tinderbox-gæster under flakkende LED-skærme og et sprudlende lysshow på et ophøjet podie med dansegulv, vil Groovebox uden tvivl vække opsigt for årets gæster på festivalen.

Moonshine

Under trækronerne bag Rød Scene skabes nu et idyllisk pusterum med kulinariske eventyr, øl og farverige cocktails

Tinderbox-gæsterne har efterspurgt et sted at sidde med overdækning og rum til en festlig og hyggelig stemning. Sådan et sted er det nye tiltag Moonshine, der fra sin placering inde i skoven bag Rød Scene byder på måneskin spejlet i discokugler og farverige drinks.

Når du træder ned ad den nye sti vil du øjeblikkeligt blive ramt af en særlig stemning af dj’s som spiller disco og funk direkte fra vinyl, mens rustikke hytter åbner op for barer, der serverer hjemmeblandet Hard Lemonade, Hard Ice Tea og Aperol Spritz sammen med festivalens sædvanlige sortiment af øl, sodavand og cider.

Moonshine bliver som en hyggelig hule dækket af Tusindårskovens trækroner, der samtidig udsmykkes med et væld af glinsende spejlkugler og lyskæder over mørkerøde borde og bænke til enhver, der trænger til en kort pause eller en mulighed for at sidde lidt med vennerne og nyde en bid mad fra de fabelagtige street food-gengangere Snack & Blues og Hooked.

Tinderbox Comedy

Det sker på den store teltscene hver dag mellem 15-17. Her kan man opleve komikere som Geo, Simon Talbot, Torben Chris, Ane Høgsberg, Thomas Hartmann, Lasse Rimmer, Jonatan Spang og duoen Adam & Noah, og undervejs vil konferencieren Thomas Skov stå klar til at binde det hele sammen.

Musikken

Torsdag – Morten fyrer op under Tinderbox

På hovedscenerne er det torsdag Biffy Clyro, der har fået lov til at åbne ballet på en dag, hvor man desuden kan opleve navne som Bastille, Prophets of Rage, Iggy Pop og Depeche Mode, inden Morten går på scenen for at levere den vildeste nattefest.

Fredag – fællessang med Dizzy Mizz Lizzy

Der bliver helt sikkert også fest, når Scarlet Pleasure åbner festen på hovedscenerne om fredagen, inden blandt andre French Montana, Wiz Khalifa, Alanis Morissette og Kygo tager over. Der rundes af med fællessang leveret af Dizzy Mizz Lizzy, som i 2016 viste, at de ikke har nogen problemer med at samle Tinderbox-folket foran en af de store scener.

Lørdag – Tiësto slutter af med et brag

På festivalens sidste dag sættes det hele i gang af Mads Langer, der får følgeskab af navne som C.V. Jørgensen, Editors, Nik & Jay og Jack White. De skal nok formå at holde gryden i kog, inden den helt store forløsning leveres af Tiësto, der er sidste navn på scenen på Tinderbox 2018.

Magicbox

Sideløbende med musikken på de to hovedscener og teltscenen, hvor man udover Tinderbox Band Battle-vinderne også kan opleve navne som Yungblud, Off Bloom, The Breeders og Jamie Lawson, er der som altid fuldt program på Magicbox. Området vil endnu engang blive redesignet og sceneudsmykningen ændres, så alt er perfekt, når Kungs, Vini Vici og Steve Aoki med flere skal sikre festen på Magicbox om torsdagen.

Fredag har et særlig stærkt dansk program, når WhoMadeWho (DJ Team), Kato og Pegboard Nerds er på programmet sammen med internationale navne som Will Sparks og Laidback Luke, og så bliver der rundet stærkt af lørdag med Alan Walker, Snavs og R3hab.

Du kan finde hele den endelige spilleplan på Tinderbox.dk samt i den officielle Tinderbox 2018 app, hvor man kan begynde at sætte stjerner for at planlægge, hvilke koncerter man skal se for enhver pris.

 

Byens største ædedolke: Hvem kan slå rekord på sushi-restaurant i Odense?

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kings Running Sushi
Foto: Kings Running Sushi

Kender du det med, at man oppe i hovedet kan spise mere, end maven reelt kan overkomme?

Buffet og mad ad libitum klinger godt i ørerne, men oftest må man kapitulere, når man har været oppe et par gange.

Men på sushi-restauranten Kings Running Sushi & Buffet i Albanigade i Odense C er der gået sport i at slå rekorder.

Især grupper af fyre er ellevilde for at kalde sig for Odenses største ædedolke. På Kings Running Sushi kan man hapse forskellige sushi-ruller ad libitum, mens de kører rundt om disken.

Nye rekordindehavere

Hvor de fleste nok nyder at kunne vælge lidt af hvert, når det kommer rullende, så går andre lidt anderledes helt vildt op i at slå rekorder. Faktisk er det på daglig basis, at rekorden for flest tallerkener på to og en halv time bliver forsøgt slået.

Forleden kunne man så se på Kings Running Sushi, at 4 personers rekorden blev slået af fire unge gutter. De kom igennem hele 231 tallerkener i tidsrummet, og dermed er de indehavere af den nuværende rekord.

Blot 11 dage forinden havde fire andre gutter kørt igennem 204 tallerkener, men deres rekord blev altså kortvarig.

Man kan også kæmpe om 2- og 3 personers rekorden, hvis man ikke lige kan samle et hold på fire. Tre drenge klarede forleden sig igennem 160 tallerkener.

Det store spørgsmål er så blot, hvornår rekorden overtages igen af nye ædedolke?

Smag på 300 forskellige portvine: Ny stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Vi elsker vin, og vi elsker meget vin.

Således bliver mange hede drømme opfyldt, når Odense Portvinsfestival slår dørene op for første gang den 3. november.

20 stande med mere end 40 forskellige portvinsmærker og 200-300 forskellige portvine.

Det er, hvad der venter i Odeon.

Bag festivalen står de to odenseanske portvinsentusiaster Thomas K. Nielsen og Niels Strøjer, som begge har mange års erfaring med portvin.

Niels Strøjer blev således i juni i år optaget i portvinsbroderskabet Confraria do Vinho do Porto.

”Portvin er populært som aldrig før herhjemme – og det gælder blandt folk i alle aldre og begge køn.

Derfor synes vi, at Odense fortjener en stor messe med et bredt udbud af portvin, hvor man kan smage portvin i forskellige genrer og fra forskellige huse,” forklarer Niels Strøjer.

De to stiftere af Odense Portvinsmesse

Plads til flere portvinsfestivaler

At Odense allerede har en anden portvinsfestival, som finder sted i september i Vintapperstræde, vidner blot om portvinens popularitet.

De to arrangører er ikke i tvivl om, at der er plads til begge initiativer.

”Det er to meget forskellige koncepter, så vi er overbeviste om, at de to festivaler fint supplerer hinanden. Samtidig er vi ikke i tvivl om, at interessen er stor nok til os begge,” siger Niels Strøjer.

På Odense Portvinsfestival er konceptet, at man køber adgangsbillet til en smagning af to timers varighed – enten i tidsrummet kl. 13-15 eller kl. 16-18.

Herefter vil gæsterne frit kunne få smagsprøver fra de 20 forskellige stande, som alle har et stort udvalg af portvin.

Producenter fra Portugal kommer også til Odense

Gæsterne bestemmer altså selv, hvilke typer og hvilke portvinsmærker, de vil smage – alt efter, hvad hjertet begærer.

Enkelte meget eksklusive portvine vil desuden kunne tilkøbes. Bag en del af standene vil ikke kun står importører fra hele landet, men også producenter fra Portugal.

Arrangørerne har allerede fået tilsagn fra adskillige repræsentanter fra portvinshusene, som vil være til stede og selv skænke ud til gæsterne.

Det gælder f.eks. mærket Blackett.

”Jeg glæder mig at komme til Odense og møde de danske portvinsentusiaster.

Vi mærker en stor interesse for portvin i Danmark, og det vil jeg gerne kvittere for ved selv at være til stede, så jeg kan snakke med gæsterne,” udtaler Pedro Carneiro fra Blackett.

Billetter til Odense Portvinsfestival kan købes gennem Odeons billetsystem eller på www.odenseportvinsfestival.dk

Gode nyheder: S’vineriet genopstår i Klaregade

Skrevet af: Simone Vestergaard

I 2015 fik Odense S’vineriet Vinapotek.

Det blev lynhurtigt et populært sted, hvor man kunne nyde et glas vin og lidt lækker mad i hyggelige omgivelser.

Et ejerskifte resulterede imidlertid i, at navnet blev ændret til Svinedrengen – Hvin Bar. Men i juni drejede man nøglen om, fordi der ikke var nok kunder.

Men nu er der gode nyheder til dem, der holdt af det oprindelige koncept. S’vineriet genopstår, og det bliver med gamle bekendte.

Begge har selv arbejdet på S’vineriet

André Berkholdt og Pernille Bohn er de nye ejere, og de har begge arbejdet på S’vineriet. De er begge uddannede sommerliers, og de var ikke i tvivl om, at konceptet er for godt til, at det ikke kan gå i Odense.

”Vi håber på at åbne i oktober og gerne så tidligt på måneden som muligt. Vi er i gang med at gøre butikken klar og købe ind, men vi venter på en alkoholbevilling. Planen er, at vi åbner, så snart den er i hus,” fortæller André Berkholdt til MigogOdense.

Han fortæller, at han stoppede på stedet, da han ikke havde sig selv med i det som ansat.

“Jeg har tidligere været en del af S’vineriet, men jeg trak mig, fordi jeg ikke kunne stå inde for konceptet. Nu er det Pernille og jeg, der står i spidsen, og vi har sat vores præg på butikken. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang, og vi håber, at byen tager godt imod det,” forklarer André.

Vil tilbyde gæsterne noget andet

Han mener, at det er vigtigt med et sted, som skiller sig lidt ud fra, hvad man ellers finder i Odense.

”Vi kommer ikke til at lave de vilde ændringer på S’vineriet, men vi kommer til at have et bredere sortiment af unikke og sjove vine fra spændende leverandører.

Vi kommer til at tilbyde vores gæster produkter og oplevelser, de ikke også kan finde på den anden side af gaden,” siger han og supplerer;

”Det er Pernille og jeg, der kommer til at drive forretningen, og vi vil begge være at finde på gulvet, så folk kan stille spørgsmål og mærke vores nærvær og passion. Det er vigtigt for os, at gæsterne får den bedste oplevelse.”

Aftale med Restaurant Bacchus

André og Pernille har lavet en aftale med populære Restaurant Bacchus på, at de leverer forskellige serveringer, som gæsterne kan nyde sammen med vinen.

“Maden bliver også opgraderet. Det bliver simple men bedre retter. Der vil være lidt til enhver smag – både mættende og lette retter.”

Svineriet bliver både vinbar og vinbutik, så gæsterne har mulighed for at købe med hjem,” siger André.

I det store kælderlokale nedenunder er der plads til 70-80 gæster, og i vinbutikken er der også siddepladser.

Smider kvart milliard i projektet: Thorborg bygger i helt ny bydel i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Illustration: Humlebo Gruppen
Illustration: Humlebo Gruppen

Odenses rigeste L’Easy stifteren Niels Thorborg er med til at bygge en helt ny bydel i Odense.

Thorborgs andel kommer fra byggegiganten 3C Groups, og deres investering i projektet kommer til at koste i omegnen af 250 mio. kr.

Der skal efter planen bygges 110 2-plans rækkehuse. Det skriver TV2 Fyn.

Det er det gamle COOP lagerareal mellem Lollandsgade og Østerbro, som danner fundamentet under den nye spirende bydel.

Den har fået navnet Østerlunden, og det er Humlebo Gruppen, som har det overordnede strategiske ansvar på byggeprojektet.

Kommer til at huse 1000 mennesker

Lageret er revet ned, og stedet skal det huse cirka 1000 mennesker. Der skal skabes en masse liv i området.

Boligerne i Østerlunden fordeler sig på fire karreer med et haverum i hver. Boligerne placeres med de laveste ud mod Langelandsgade og Lollandsgade, mens boligerne med fem etager får udsigt ud over Østerbro.

I alt bliver der 416 boliger: 240 lejligheder ud mod Østerbro, 56 boliger i et andet byggefelt og 110 rækkehuse i to plan på området ud mod Lollandsgade.

Omkring boligerne bliver der rekreative fælles grønne områder og udearealer med plads til leg og sport.

Strategi om at bygge flere lejeboliger

Investeringen fra Thorborgs 3C Group falder godt i tråd med strategien om at bygge flere lejeboliger i Odense.

“Vi vil gerne tiltrække gode lejere, og så ønsker vi at beholde vores ejendomme i lang tid. Det er et spørgsmål om at gøre det attraktivt at flytte ind, og det er vi overbeviste om, bliver en god forretning for os,” siger Jørn Tolstrup Rohde, bestyrelsesformand i 3C Groups til TV2 Fyn.

L’easy-milliardærens koncern er også bygherre på 160 boliger i Cortex Park nær Syddansk Universitet, som er et projekt til cirka 200 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her

Flot triumf: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for andet år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2018.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

For andet år i træk løb Odense-stedet Restaurant Fynboen med trofæet og den gigantiske ære.

Arkivfoto fra Restaurant Fynboen

Dommerne roste deres kreativitet

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og Malte Bjerring for at forsvare sidste års titel, og det lykkedes til fulde.

Dommerne roste blandt andet en servering med glace med æble og honningsnaps.

Fælles for det store set-up i ODEON var, at de fynske råvarer og fødevareproducenter var i centrum.

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Der var hård konkurrence til Fynboen blandt andet i form af Jesper Danielsen fra Bryggeriet Flakhaven, og den nye kok i byen Jacob Burmølle fra Restaurant Vår, som løb med sidste års andenpladsen.

Andre dygtige kokke fra resten af landet

De tre fynboer fik selskab i konkurrencekøkkenerne af Tommy Friis fra Hotel og Restaurant Fru Larsen fra Langå ved Randers og Kasper Correll fra Restaurant Uformel i København.

Juryens fire medlemmer bestod af Klavs Styrbæk, gastronomisk ildsjæl og indehaver af Styrbæks, Ole G. Mouritsen, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, leder af Smag for Livet og præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi, folketingspolitiker og tidligere fødevareminister Dan Jørgensen samt Louise Beck Brønnum, gastrofysiker og leder af Alchemist T[a]este lab i København.

Restaurant Fynboen vandt en kontant præmie på 20.000 kr., et smukt trofæ fra Kærbygaard Plankeborde samt en outdoor marketing-kampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani Odense.