Ikonisk værtshus med stor nyhed: Gammel kending bliver ny medejer
Hvis man bliver øl-tørstig i H.C. Andersens by, er der især ét sted, der trækker odenseanere, turister og andet godtfolk til.
På hjørnet af Hunderupvej og Læssøegade ligger det ikoniske værtshus, Carlsens Kvarter, og her kan man både bælle en klassisk fadøl eller nyde en belgisk trappistøl. Særligt de gyldne dråber fra Belgien er Carlsens’ speciale.
Og det kommer heldigvis ikke til at ændre sig, selvom Carlsens Kvarter i weekenden kunne melde en stor nyhed ud.
Carlsens har nemlig har nemlig fået ny medejer.
Simon Stage har i otte år langet specialøl over disken og været daglig leder på stedet i en længere periode, og det er altså ham, der nu kan føje titlen som medejer til visitkortet.
“Vores gæster kommer ikke til at mærke nogen særlig forskel. Og jeg kommer langt hen ad vejen til at lave det samme, som jeg laver nu,” siger Simon Stage og beroliger de læsere, der kunne være bange for, at alt kommer til at ændre sig med en ny mand i ejerskabet.
“Dér, hvor Carlsens’ adskiller sig fra andre steder, er nok på vores gevaldigt høje serviceniveau.
Så hvis man på sigt kommer til at mærke en forskel, så er det ved, at vi måske bare kommer til at skrue endnu højere op dér,” siger Simon Stage.
Carlsens Kvarter har eksisteret i over 50 år, men for nylig overlod stedets grundlægger, Benny Weble, ølhanerne til Christian Hansen.
Det er ham, der nu er direktøren for det hele – men altså med Simon Stage som medejer.
Tag bare mad med selv
Simon Stage har som sagt været en del af Carlsens Kvarter siden 2017.
I den tid er der sket en del. Blandt andet oplevede Carlsens Kvarter at komme – måske ikke styrkede – men heller ikke svækkede, ud af corona-krisen.
For det var her, at værtshuset begyndte på også at sælge smørrebrød. Det foregår i dag i samarbejde med Allégårdens Slagter, og det er i dén grad noget, som gæsterne har taget til sig.
“Det var virkelig noget, der holdt hjulene i gang dengang.
Så det er vi selvfølgelig fortsat med,” siger Simon Stage og tilføjer, at man gerne må tage mad med selv, når man drikker øl på Carlsens.
“Der er især mange af vores ældre gæster, der har et par stykker smørrebrød med, når de kommer og får sig en øl. Det er man meget velkommen til. Vi har også et godt samarbejde med pizzeriaet ovre på den anden side af vejen,” siger Simon Stage.
Vil man have håndmadder (fredag og lørdag) fra Allégårdens Slagter, så skal de forudbestilles på messenger her.
Alt forbliver altså ved det gamle, selvom Carlsens Kvarter altså har præsenteret en ny medejer.
Og Simon Stage lover – ja, han garanterer det faktisk – at hans karakteristiske Bundesligahår også vil være at finde i nakken på ham fremover.
“Det kommer IKKE til at ændre sig,” understreger han.