MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

GF Fyns Ildsjælepris: Så er det nu, du kan indstille din kandidat

Af Christina Frederiksen
Christian Puggaard vandt for sin indsats med Bellinge Lasertag Klub. Foto: PR
Christian Puggaard vandt for sin indsats med Bellinge Lasertag Klub. Foto: PR

Fyn er fin og fyldt med frivillighed.

Men hvad enten det drejer sig om den lokale fodboldklub, et initiativ for ensomme eller en indsats for seniorer, så er frivilligheden afhængig af lokale ildsjæle.

Og nu kan du igen indstille en lokal ildsjæl, der går den ekstra mil for andre i dit nærområde.

GF Forsikring Fyn søger nemlig kandidater til årets Ildsjælepris, for hos GF vil man gerne fremhæve og præmiere alle dem, der har overskud til andre.

“Det er helt naturligt for os at præmiere, de mennesker, som gør noget ekstra, fordi ser et behov for det,” siger Claus Hanfgarn, forretningsfører hos GF Fyn.

For GF Forsikring er nemlig selv grundlagt af ildsjæle tilbage i 1965, så frivillighed er altså en del af forsikringselskabets dna.

Man kan indstille ildsjæle på hele Fyn. Uddelinger af priserne finder så sted i GF Fyns afdelinger i Middelfart, Nyborg, Svendborg, Faaborg og Odense.

Sidste år vandt blandt andre Christian Puggaard GF Fyns Ildsjælepris.

Det gjorde han for et initiativ i Bellinge i Odense, hvor han har fundet på at kombinere computerspil med naturoplevelser.

Han har simpelthen stiftet en såkaldt lasertag-klub, hvor han inviterer børn og forældre ud til lasertag-kampe i naturen.

Klubben har været så stor en succes, at GF Fyn i 2022 valgte at præmiere Christian Puggaard for hans indsats.

“Det er jo dejligt at få noget anerkendelse. Men mest af alt er det dejligt at lave noget med børnene, der er godt for dem, og hvor de kommer ud og danner nogle nye venskaber,” siger Christian Puggaard.

Om GF Fyns Ildsjælepris

  • GF Fyn uddeler priser til mellem 20 og 30 ildsjæle rundt om på Fyn
  • ALLE fynske ildsjæle kan indstilles – også selvom de ikke bor i en by med en GF-afdeling
  • Kun medlemmer af GF Fyn kan nominere, alle kan stemme
  • Nomineringsfasen løber fra 6. marts til 16. april
  • Afstemningsfasen løber fra 1. maj til 31. maj
  • Prisuddelingen finder sted fra 6. til 18. juni på GF Fyns fem forskellige kontorer

Mellem 10 og 16 børn – og altså mange af deres forældre – dukker op de søndage, hvor Christian Puggaard kalder ind til lasertag-kamp på Facebook.

Forærede pengepræmien til handikappet målmand

“Først siger forældrene, at de ikke vil være med. Men der går ikke længere, så render de også med en skyder i hånden,” siger Christian Puggaard, der blandt andet har brugt pengepræmien på nyt udstyr til Bellinge Lasertag Klub, som du kan se mere om på Facebook.

Udover æren får vinderen også 10.000 kroner, der skal bruges til et formål i forbindelse med frivilligt arbejde.

En anden, der blev præmieret for sin kæmpe indsats sidste år, er Hans Peter Skov Hansen.

Foto: PR

Han vandt i Faaborg – blandt andet for sit vandre-initiativ.

Sammen med sin kammerat Kenneth, river han hvert år en uge ud af kalenderen og går Langeland rundt for at samle penge ind til kritisk syge børn.

Men det var altså ikke kun dette initiativ, han vandt for. Hans Peter Skov Hansen har gang i adskillige frivillige tiltag, og det var hans generelle indsats, der med GF Fyns Ildsjælepris blev præmieret.

Pengene fra prisen brugte Hans Peter Skov Hansen på at hjælpe en bekendt, der havde brug for økonomisk støtte for at kunne komme med sit fodboldhold for handikappede på tur.

“Jeg har en bekendt, der er målmand på et fodboldhold for handikappede. Han fortalte, at han skulle med holdet til turnering i Norge, men at det var svært for ham at få råd til.

Så betalte jeg for hans tur med de penge. Vi var også en tur ude og shoppe i Rosengårdcentret, så han kunne få alt udstyr og selv blive pænt klædt. Jeg brugte også lidt penge af egen lomme, men det var fint nok,” siger Hans Peter Skov Hansen.

Han fortæller, at han selv havde en fattig barndom, og derfor har han et behov for at hjælpe andre, der har det svært.

“Det er fint at blive anerkendt med Ildsjæleprisen, men for mig betyder det absolut mest, at jeg kan hjælpe andre. Det får jeg et kick ud af. Det er simpelthen så fantastisk,” siger Hans Peter Skov Hansen.

Hvis du kender én som Christian eller Hans i dit lokalområde, som fortjener anerkendelse for sin frivillige indsats, så er det altså fra i dag, at du kan indstille vedkommende til GF’s Ildsjælepris.

Du kan indstille din kandidat til GF Fyns Ildsjælepris frem til 16. april. Du skal være medlem af GF Forsikring Fyn for at kunne nominere. Til gengæld kan alle stemme.

Indstil din kandidat her.

Del artikel

Andre læser også