Ingen plastik her: Odenses første emballagefri butik åbner i Nørregade

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Silo Marked
Foto: Silo Marked

Går du i et supermarked og skal have produkter som ris, pasta, krydderier og andre produkter til madlavningen, så er det oftest pakket ind i emballage med plastik.

Men det kommer man ikke til at finde, når Odenses første emballagefri butik Silo Marked åbner i starten af det nye år.

Nu kan du nemlig glæde dig til åbningen af Odenses første emballagefri dagligvarebutik.

Snart åbner Silo Marked, hvor du kan se frem til, at få en helt ny købsoplevelse.

Køb lokale og økologiske fødevarer i løsvægt

Butikkens koncept bliver en alternativ løsning til dig, som er træt af unødvendig engangsemballage og som savner en mere miljøvenlig måde at handle dagligvarer på.

Hos Silo Marked vil du få mulighed for at købe lokale og økologiske fødevarer i løsvægt og uden emballage.

Butikken kommer også til at sælge et bredt sortiment af bæredygtige non-food varer såsom hygiejneprodukter, køkkenprodukter og rengøringsudstyr.

Cristiana Cardoso er oprindeligt fra Portugal, men har fundet vej til eventyrbyen Odense, hvor alt kan lade sig gøre.

Cristiana går meget op i bæredygtighed, og har en uddannelse fra SDU i miljøledelse, hvor hun efterfølgende har arbejdet som miljøkonsulent i en affaldsvirksomhed.

Foto: Silo Marked

Små valg i livet kan have stor indflydelse

Inden længe går Cristianas drøm i opfyldelse, hvor hun åbner dørene op for hendes nye bæredygtige univers i Nørregade 30 i Odense C.

“Jeg tror på, at de små valg vi træffer i vores liv kan have stor indflydelse på os selv, vores samfund og vores verden generelt, hvorfor jeg har valgt at åbne en emballagefri butik i Nørregade i Odense.”

Er der virkelig så mange miljøbevidste folk i Odense, at der er behov for denne type butik?

“Ja, det er jeg helt sikker på, at der er.

Jeg tror på, at alle i større eller mindre grad bliver mere og mere miljøbevidste for hver dag, der går.

Det er jo de små ting, der tæller – at sortere dit skrald, at købe økologisk og lokalt, og så selvfølgelig at prøve at begrænse forbruget af emballage. Så jeg tror virkelig på, at folk i Odense er klar til min butik.”

Foto: Silo Marked

Har startet crowdfunding

Ifølge erhvervsmægler Andreas M. Jensen fra Nordicals, der har hjulpet Cristiana med at finde det rette lokale, har han også lejet ud til flere brands, der går op i f.eks. økologi og bæredygtighed.

“Hvis vi kigger tilbage på, hvem vi har lejet ud til, som er af bæredygtig karakter, kan jeg nævne Burger Shack, der sigter efter at bidrage til en mere miljøbevidst fremtid, hvor deres 3 kerneværdier er bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd.

Herudover har vi legetøjsbutikken Earth Child, som vi har lejet Kongensgade 13 ud til. De sælger bæredygtigt og økologisk legetøj til børn i alle aldre,” forklarer Andreas M. Jensen.

Cristiana Cardoso har dog brug for hjælp udefra for at kunne 100% i mål med at have butikken topklar til februar.

Hun har startet en crowdfunding, hvor man kan donere alt fra 10 kr. og opefter for at hjælpe hende i gang med at købe de her siloer/beholdere som produkterne skal være i.

Du kan se mere til butikkens crowdfunding her

Ifølge en statistik foretaget af Retail Institute Scandinavia er især Generation Z et segment, der går meget op i social ansvarlighed, bæredygtighed, og at varer er produceret under ordentlige vilkår.

Dog viser samme analyse, at den ældre generation, også kaldet Generation Y, ligeledes er villig til at betale mere, hvis varerne er produceret etisk korrekt.

Er du blevet nysgerrig på den nye bæredygtige butik i Nørregade, kan du læse meget mere om SILO Marked på deres Facebookside.

Her får du kager ved målstregen: Nu kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål. Kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 10.00-16.00
Tilmeld dig her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her

Tusindvis af musikinstrumenter billigt til salg: 4Sound sælger ud af Odense-lageret

Skrevet af: Michael Qureshi

I efteråret lukkede og slukkede en af Danmarks største musikkæder 4Sound efter en konkurs i hele selskabet.

Dermed drejede 4Sound butikken i Odense nøglen om på lokationen på Rugårdsvej.

Men nu kan du gøre et kup på varelageret fra blandt andet butikken i Odense.

Auktionshuset dab kører nemlig en stor online-auktion på lageret fra samtlige 4Sound butikker fra Aalborg, Odense, Århus, København og Esbjerg.

36.000 varer sælges

Auktionshuset oplyser på sin Facebookside, at det drejer sig i alt om 36.000 varer, der i løbet af året bliver solgt på auktioner.

Man finder blandt andet kendte mærker som kendte mærker som Gibson, Roland, Fender, Yamaha på auktion, og der er gode chancer for at få dem billigere end noget andet sted kan tilbyde.

Hele auktionen foregår som nævnt online, men er man meget nysgerrig og har godt styr på instrumenterne, så er der mulighed for at se og høre musikinstrumenterne, når auktionshuset holder eftersyn.

Det finder sted på torsdag d. 23. januar mellem klokken 10.00-18.00 på Teglbækvej i Hasselager.

Auktionshuset oplyser, at der løbende i år sættes tusindvis af produkter fra 4Sound butikkerne til salg.

Du kan se varerne her