Ingen tvivl hos Pasfall: Michelin-stjerner på vej til Fyn

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Man skal nok have levet under en sten for ikke at have opdaget den rivende udvikling på madscenen i Odense de senere år.

En af foregangsmændene for byens gastronomiske opblomstring er Thomas Pasfall, der driver sin restaurant, Pasfall, i Brandts Passage. Restauranten har flere gange været nævnt som en kandidat til en af de forjættede Michelin-stjerner, og senest har Pasfall af Michelin fået to af de såkaldte gafler, der uddeles til restauranter med en meget høj standard.

På Pasfall er det nytænkning af klassiske gourmetretter, der udgør konceptet. For eksempel er foie gras at finde i mange af retterne, ligesom fisk og skaldyr også har en prominent plads på menuen.

Før åbningen af den populære restaurant var Thomas Pasfall i mange år køkkenchef på Munkebo Kro, der var med til at sætte fynsk gastronomi på landkortet, og som vandt prisen som Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide i 2004.

En drøm, der gik i opfyldelse

Da Thomas Pasfall ramte de famøse fyrre år, skulle der imidlertid nye udfordringer til, og der var flere forskellige muligheder i spil. Det var dog oplagt at vende blikket mod hjembyen:

”Det blev Odense, fordi jeg selv er odenseaner. Jeg er fynbo. Inden jeg var på Munkebo, havde jeg været væk fra Fyn i femten år. Jeg havde været hele paletten rundt. Hvis jeg skulle give noget tilbage, så var det til Odense. Det var det, jeg gerne ville.”

Projektet blev at åbne en restaurant under eget navn, og det var en mangeårig ambition, der blev gjort til virkelighed, da Pasfall slog dørene op i 2013:

”Jeg har altid haft en drøm om at have en byrestaurant. Før jeg startede på Munkebo Kro, var jeg tæt på at overtage Under Lindetræet. Da det så blev Munkebo Kro, så var det jo det, og når jeg gør noget, så gør jeg det altid 100 procent. Det gjorde jeg også med Munkebo Kro, hvor jeg var i lige knap 13 år,” siger Thomas Pasfall.

Byder konkurrence velkommen

Fem år efter åbningen har restauranten slået sit navn godt og grundigt fast, så det bekymrer ikke Thomas Pasfall, at det efterhånden vrimler med konkurrerende restauranter i Odense. Tværtimod hilser han konkurrencen velkommen.

Han kunne dog godt have tænkt sig, at man var kommet i gang lidt tidligere, for både Aarhus og København har stadig et forspring:

”Jeg synes, at udviklingen på den fynske restaurantscene er fantastisk. Det kunne godt have været startet 5-6 år tilbage, hvis vi skulle have været med på bølgen, men nu er vi der, og nu skal vi bare holde på,” siger Thomas Pasfall, der også gerne roser sine kolleger:

”Det er sindssygt dygtige kolleger. Dygtige og ambitiøse folk, der åbner op rundt omkring mig, og det synes jeg er virkelig, virkelig fantastisk.”

Michelin-stjerner på vej

Man kan ikke tale om gourmetmad uden også at nævne Michelin-guiden, der både i 2016 og 2017 har fundet plads til Pasfall, uden at det har kastet en stjerne af sig – endnu.

”Mit største mål har altid været bare at komme i guiden, men det er klart, at tingene ændrer sig. Nu er man blevet optaget, og så er det klart, at man da sindssygt gerne vil have stjernen,” fortæller restauratøren.

Michelin-stjernen er dog ikke det altoverskyggende mål, for selvom det vil være et marketingboost, er det heller ikke vigtigere, forklarer han.

”I sidste ende drejer det sig om at have glade gæster i sin restaurant, at have den fyldt op, at have en god økonomi i de ting, vi laver. Jeg kan ikke betale regninger med Michelin-stjerner.”

Michelin-stjernerne skal dog nok finde vej til Fyn, er Thomas Pasfall sikker på:

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at der indenfor fem år er en eller to, der har en stjerne på Fyn.”

Store ændringer på ringvej i Odense: Vejarbejde igangsættes mandag

Skrevet af: Michael Qureshi

Odense Kommune har igangsat en række initiativer for at forbedre trafikforholdene i myldretiden ind og ud af Odense.

Her ændrer man Kløvermosevej på strækningen mellem Roesskovsvej og Sdr. Boulevard, så der bliver 2 spor i retning mod Sdr. Boulevard og 1 spor i retning mod Roesskovsvej.

Ændringen vil forbedre rejsetiden for de bilister, der kører i retning mod Sdr. Boulevard – især i myldretiden.

Det skriver Odense Kommune i et informationsskriv til borgere og pressen.

Forbedringen betyder desuden, at alle køresporene bliver smallere, da der fremover vil være 3 spor i stedet for 2.

Hastighedsbegrænsningen vil fortsat være 60 km/t i begge retninger, og i retning mod Sdr. Boulevard vil der ikke længere være sammenfletninger. Dette skaber mere tryghed og bedre trafiksikkerhed.

For at få sat ændringerne i kraft igangsætter man et vejarbejde fra mandag, som midlertidigt vil påvirke trafikken.

Venstresvingsbanen til friluftsbadet og kolonihaverne ved Elsesmindevej nedlægges, så man fremover kun må køre højre ind og højre ud.

Dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej 

Derudover etableres der en dobbeltrettet cykelsti mellem Roesskovsvej og Elsesmindevej, så man kan cykle til og fra friluftsbadet/kolonihaverne uden at skulle krydse 3 kørespor på Kløvermosevej.

Arbejdet udføres frem til december 2019.

De første dele af arbejderne gennemføres som natarbejde på hverdage i tidsrummet 22.00-05.00.

Arbejdet flytter sig og vil ikke foregå samme sted hver nat:

  • Strækningen mellem Sdr. Boulevard og Falen udføres den 23/9-27/9
  • Strækningen mellem Falen og Roesskovsvej udføres den 30/9-8/10

Der etableres venstresvingsforbud til og fra Elsesmindevej fra mandag den 30. september. Venstresvingsforbuddet er permanent.

Anlægsarbejderne med cykelstien vil foregå i dagtimerne efter den 8/10.

 

Bliv billigt efterårsklar: Populære Veras Market vender retur i weekenden

Skrevet af: Michael Qureshi

Det populære Veras Market er tilbage på Storms Pakhus på søndag d. 22. september kl. 11-16

Som traditionen følger, indtager vintagemarkedet pakhuset hver 2. og 4. søndag i måneden.

Denne gang er det med skarpt fokus på efterårsgarderoben.

Smut forbi Storms Pakhus 22. september og bliv efterårsklar med loppefund fra 40 trendy stande.

Gør et kup

Selvom Veras især er kendt for vintagetøj, vil du finde et bredt udvalg af genbrugsskatte; både unikke vintagesager, mærkevarer i høj kvalitet og trendy high-street.

Veras er en bæredygtig start-up stiftet af iværksætteren Rebecca Vera, der har to faste tøjmarkeder i Odense og i København, to byttebutikker, en webshop og et digitalt genbrugsmagasin.

I Veras kan man forny sin garderobe bæredygtigt ved at bytte sit tøj til nyt i Veras tøjbytte, sælge ud med en stand på markedet eller købe unikke genbrugsvarer i butik og på marked.

Hvad: Veras Market Sneaker Edition

Hvor: Storms Pakhus. Seebladsgade 21. 5000 Odense

Hvornår: 22. september, 11.00-16.00

Stor dag på Væddeløbsbanen: Lørdag er der både galop og speedway

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

I morgen lørdag d. 21. september er en af de allerstørste dage på Fyens Væddeløbsbane.

Her er der både de heste, vi normalt ser på en væddeløbsbane, men lørdag er der endnu flere hestekræfter i løbet af dagen.

Som noget helt særligt har man nemlig en anden type hestekræfter på banen denne dag, da der er speedway-opvisning med landsholdstalenterne Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Fyens Væddeløbsbane har sørget for spændende spil, aktiviteter for børn, god mad og meget mere.

Vejret bliver godt

Vejret runder også de 20 grader lørdag, så der er god grund til udendørsaktivitet.

Tag gerne en picnickurv under armen og nyd en sensommerdag fyldt med gode oplevelser, stemning og spænding på lægterne.

McDonalds Odense uddeler cheeseburger vouchers ved indgangen.

Entréprisen for voksne er 50 kr.

Billetten kan benyttes i spilleboden og har en værdi af 20 kr.

Entrebilletten giver også adgang til væddeløbsbanen dagen efter, hvor der afvikles travløb samt adgang til Casino Odense + en lille fadøl.

Lørdagens program

Kl. 9.00-12.00: SpeedwayKids for børn og voksne – Børn kan prøve en minicrosser. Se også hvordan en speedwaykører bor i sin kassebil.
Kl. 12.00: Hoppeborg åbner og ponytræk starter.
Kl. 12.45: Løbsdagen starter – 1. galopløb.
Kl. ca. 14.00 (efter 3. løb) Deltagere i hattekonkurrence skal gå til vindercirkel.
Kl. 16.00: Speedway med landsholdstalenter Anders Thomsen, Peter Kildemand, Christian Thaysen og Benjamin Basso.

Tag din flotteste hat på og deltag i hattekonkurrencen. Der kåres dagens flotteste herre-, dame- og børnehat.

Besøg Rookies Corner og lær at spille på heste. På banen har de denne weekend lavet et Rookies Corner.

Har du aldrig været på en væddeløbsbane før eller leder du bare efter et ekstra staldtip, så kig forbi hjørnet for nybegyndere.