Ingen tvivl hos Pasfall: Michelin-stjerner på vej til Fyn

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Man skal nok have levet under en sten for ikke at have opdaget den rivende udvikling på madscenen i Odense de senere år.

En af foregangsmændene for byens gastronomiske opblomstring er Thomas Pasfall, der driver sin restaurant, Pasfall, i Brandts Passage. Restauranten har flere gange været nævnt som en kandidat til en af de forjættede Michelin-stjerner, og senest har Pasfall af Michelin fået to af de såkaldte gafler, der uddeles til restauranter med en meget høj standard.

På Pasfall er det nytænkning af klassiske gourmetretter, der udgør konceptet. For eksempel er foie gras at finde i mange af retterne, ligesom fisk og skaldyr også har en prominent plads på menuen.

Før åbningen af den populære restaurant var Thomas Pasfall i mange år køkkenchef på Munkebo Kro, der var med til at sætte fynsk gastronomi på landkortet, og som vandt prisen som Årets Restaurant i Den Danske Spiseguide i 2004.

En drøm, der gik i opfyldelse

Da Thomas Pasfall ramte de famøse fyrre år, skulle der imidlertid nye udfordringer til, og der var flere forskellige muligheder i spil. Det var dog oplagt at vende blikket mod hjembyen:

”Det blev Odense, fordi jeg selv er odenseaner. Jeg er fynbo. Inden jeg var på Munkebo, havde jeg været væk fra Fyn i femten år. Jeg havde været hele paletten rundt. Hvis jeg skulle give noget tilbage, så var det til Odense. Det var det, jeg gerne ville.”

Projektet blev at åbne en restaurant under eget navn, og det var en mangeårig ambition, der blev gjort til virkelighed, da Pasfall slog dørene op i 2013:

”Jeg har altid haft en drøm om at have en byrestaurant. Før jeg startede på Munkebo Kro, var jeg tæt på at overtage Under Lindetræet. Da det så blev Munkebo Kro, så var det jo det, og når jeg gør noget, så gør jeg det altid 100 procent. Det gjorde jeg også med Munkebo Kro, hvor jeg var i lige knap 13 år,” siger Thomas Pasfall.

Byder konkurrence velkommen

Fem år efter åbningen har restauranten slået sit navn godt og grundigt fast, så det bekymrer ikke Thomas Pasfall, at det efterhånden vrimler med konkurrerende restauranter i Odense. Tværtimod hilser han konkurrencen velkommen.

Han kunne dog godt have tænkt sig, at man var kommet i gang lidt tidligere, for både Aarhus og København har stadig et forspring:

”Jeg synes, at udviklingen på den fynske restaurantscene er fantastisk. Det kunne godt have været startet 5-6 år tilbage, hvis vi skulle have været med på bølgen, men nu er vi der, og nu skal vi bare holde på,” siger Thomas Pasfall, der også gerne roser sine kolleger:

”Det er sindssygt dygtige kolleger. Dygtige og ambitiøse folk, der åbner op rundt omkring mig, og det synes jeg er virkelig, virkelig fantastisk.”

Michelin-stjerner på vej

Man kan ikke tale om gourmetmad uden også at nævne Michelin-guiden, der både i 2016 og 2017 har fundet plads til Pasfall, uden at det har kastet en stjerne af sig – endnu.

”Mit største mål har altid været bare at komme i guiden, men det er klart, at tingene ændrer sig. Nu er man blevet optaget, og så er det klart, at man da sindssygt gerne vil have stjernen,” fortæller restauratøren.

Michelin-stjernen er dog ikke det altoverskyggende mål, for selvom det vil være et marketingboost, er det heller ikke vigtigere, forklarer han.

”I sidste ende drejer det sig om at have glade gæster i sin restaurant, at have den fyldt op, at have en god økonomi i de ting, vi laver. Jeg kan ikke betale regninger med Michelin-stjerner.”

Michelin-stjernerne skal dog nok finde vej til Fyn, er Thomas Pasfall sikker på:

”Jeg er slet ikke i tvivl om, at der indenfor fem år er en eller to, der har en stjerne på Fyn.”

Ny pop up-restaurant har indtaget Odense: Her får du asiatiske lækkerier til gode priser

Skrevet af: Daniel Sløk Nielsen

Vi skal helt tilbage til juli 2018, da vi første gang anmeldte Anarkist. Siden da er der sker ret meget på stedet – både i ølhanerne, i køkkenet og ikke mindst på eventfronten.

Anarkist virker meget mere etableret nu. Personalet virker imødekommende og til at være faldet til.

I det hele taget er det et meget uhøjtideligt sted, hvor man kan nyde en god øl og måske blive fristet af, hvad de laver i køkkenet.

Ikke den første pop-up hos Anarkist

Tilbage før nytår havde Guldgrillen en pop-up restaurant hos Anarkist med flæskestegssandwich, flæskevulkan og brun sovs i rigelige mængder.

Det varede så indtil januar, hvor et nyt koncept har fået lov til at have plads i Anarkists køkken – nemlig Red Tiger.

Læs også: Kendis-kok rykker til byen: Asiatisk pop up restaurant åbner i Odense

Konceptet bag Red Tiger er asiatisk street(comfort)food, og i spidsen finder vi kokken Henrik Jyrk.

Synes du navnet virker bekendt, så er det nok fordi, han bl.a. har været i TV flere gange og er også manden bag københavnske Restaurant Ibu – hvor der i øvrigt også serveres asiatisk mad.

Den slags kompetencer forpligter jo, så selvom Henrik har forladt hovedstaden, så forventes der samme høje standard her i provinsen.

Fornuftige streetfoodpriser

Red Tiger har valgt et ret overskueligt menukort.

Der er ribs, friteret kylling, salat, en burger med kylling og et par vegetarretter.

Desuden er der forskellige sides, som også kan bestilles alene, hvis man bare skal snacke lidt.

Anarkist kommer med forslag til øl, som passer godt til maden, og følg gerne deres anbefalinger.

Red Tiger x Anarkist
Muligheder er overskuelige.

Priserne bør ikke skræmme nogen væk, hvis vi sammenligner med prisniveauet hos f.eks. Storms Pakhus eller Arkaden.

Billigste servering koster 85 kr. (sides mellem 20-35 kr.) og dyreste servering er familiemenuen til 425 kr.

Du tænker måske, det er lidt pebret med de 425 kr., men der er ret meget mad, og man får lidt af det hele (undtagen burgeren). Ifølge menukortet er der nok til 2 voksne og 2 børn, og det passer nok meget godt.

Sweet, sticky n’ spicy

Som sagt er der en god størrelse på retterne, og den her “familieplatte” fungerer rigtig godt som delemad – så det bestiller vi.

Red Tiger x Anarkist
Masser af mad med en Familiemenu.

Det første, mit øje fanger på på den store bakke, er nogle skinnende ribs.

De dufter lækkert, og er desuden lavet med en hemmelig marinade med Kissmeyer Ebony Love (en øl). Vi går straks ombord. Kødet er saftigt og mørt. Marinaden er med til at give et fornuftigt smagspunch.

Red Tiger x Anarkist
Husk vådservietter, når du går igang med sådan en bandit.

Efter mine fingre alligevel er godt fedtet ind i barbecuemarinade, kan jeg ligeså godt smage på fritterne.

Nu har jeg prøvet at få gode og mindre gode pommes fritter lavet på sødekartofler, og dem her ligger helt klart i den gode ende.

De er sprøde, søde, fornuftigt krydret, og de fungerer virkeligt godt sammen med den medfølgende sojamayo.

Det er sådan en snack, jeg sagtens kunne sidde med sammen med et par øl – absolut lækkert.

Red Tiger x Anarkist
Koreansk sauerkraut også kaldet Kimchi.

Til at skære igennem de fede retter er der en lille skål med kimchi.

For sig selv nok ikke noget man gider sidde og plukke i, men sammen med de søde og fede smage fungerer det supergodt. Smagen er stærk spicy med en sur eftersmag – som skabt til barbecuemad.

Red Tiger x Anarkist
Friteret kylling – absolut en af favoritterne.

Den friterede kylling både dufter og smager lidt af brunsviger, og det lyder måske knap så appetitligt, men her spiller det virkelig godt sammen.

Desuden er det lykkes godt med tilberedningen. Dejen omkring kyllingen er sprød og kødet af saftigt.

Ligesom med de marinerede ribs er der brugt øl – bare i dejen i stedet.

Igen er vi ude i sådan en lækker hapser-servering, som jeg sagtens kunne finde på at købe for sig selv som en lille snack.

Som nævnt indeholder menukortet også vegetariske muligheder. Faktisk er der reelt set kun tre kødretter ud af de 8 forskellige ting, du kan købe.

Den første vi kaster os over er en karryret med kartofler og forskellige andre grøntsager. Smagen er ok og meget mild.

Men oppe i mod de andre retter med mere power, bliver karryretten dog hurtigt lidt kedelig.

Omvendt kan den glæde de gæster, som ikke er så vild med krydret mad. Dog vil jeg lige slå fast, at ingen af retterne var ekstremt stærke.

Red Tiger x Anarkist
Vegetarkarry. Den mildeste ret, dog stadig veltilberedt.

Den asiatiske salat kan fås med eller uden laks. Den vi får med familiemenuen er med laks.

Selve salatten er frisk og grøntsagerne sprøde og friske. Her er det dressingen, som samler retten (og den er god!), for ellers var salaten måske også hurtigt blevet lidt kedelig.

Laksen virker veltilberedt, let røget og passer i det hele taget godt til både salat og dressing.

Red Tiger x Anarkist
Salat med laks.

Skynd dig inden d. 29. februar

Selvom der var to retter på familiemenuen, som måske ikke fik mig helt op at ringe, så er der ingen tvivl om, at Red Tiger får en anbefaling herfra.

Sammenhængen mellem øl og asiatisk-inspireret barbecue er super spændende, og kan helt sikkert noget særligt. Derudover var maden, selvom den er relativ simpel, bare tilsmagt og tilberedt godt.

Åbningstider

Fra onsdag d. 15. januar til 29. februar lyder deres åbningstider som følgende:

• Onsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Torsdag: kl. 15:00-22:00 (Køkkenet kl. 17:00 – 22:00)

• Fredag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

• Lørdag: kl. 12:00 – luk (Køkkenet kl. 12:00 – 22:00)

Hvad: Red Tiger x Anarkist
Hvor: Anarkist Food & Beer Lab, Albanigade 20

Stor åbningsfest med billige iPhones: Greenmind åbner ny bæredygtig butik i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Greenmind
Foto: Greenmind

Elsker du køtilbud, fynsk brunsviger og muligheden for at gøre en god handel?

Så skal du lægge vejen forbi Rosengårdscenteret i Odense på søndag den 1. marts, for her åbner elektronikkæden Greenmind en ny stor afdeling med fokus på bæredygtighed, genbrug og cirkulær økonomi.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

Marketingschef i GreenMind Brian Funch ser åbningen af den nye afdeling som en mulighed for at sætte endnu mere fokus på secondhand elektronik og gøre op med danskernes brug-og-smid-væk-kultur.

“Vi har haft stor succes med vores grønne koncept i København, Aarhus og Aalborg og har derfor haft et ønske om at forøge indsatsen i Odense.

Så da vi for et halvt år siden fik tilbudt at blive en del af Rosengårdcentret, var det en invitation, vi ikke kunne sige nej til,” siger Brian Funch, der personligt står i spidsen for åbningsfesten.

iPhones til 299 kroner

I forbindelse med åbningsfesten vil de hurtigste gæster kunne erhverve sig en iPhone 6 til kun 299 kroner.

Derudover bliver der budt på traditionel fynsk brunsviger, jazzmusik og en mulighed for at slå en god handel af med GreenMinds dygtige reparatører.

Samtidig vil Brian Funch i dagens anledning selv brygge kaffen og hjælpe kunderne med rådgivning omkring service af deres gamle elektronikprodukter eller køb af genbrugt.

“Hele ledelsen vil være med til åbningsfesten, og vi kan næsten ikke vente med at slå̊ dørene op og byde fynboerne indenfor.

Der er så stort fokus på genbrug og bæredygtighed for tiden, og vi ønsker at vise, at man nemt kan tænke den cirkulære økonomi ind i sin dagligdag, når ens elektronik enten gør vrøvl eller strejker,” forklarer Brian Funch.

Et bæredygtigt koncept

Har man tidligere besøgt GreenMinds forretning på Vestergade i Odense, vil man få en helt anden oplevelse i den nye afdeling i Rosengårdscentret.

Her er der nemlig blevet plads til det bæredygtige forretningskoncept, som går igen i GreenMinds andre butikker landet over, hvor grønne planter og elementer af genbrugstræ har en fremtrædende rolle.

“Butikken er helt nydesignet og indrettet efter principper, hvor kunderne er omgivet af træ og ægte planter, netop for at bringe bæredygtigheden i fokus.

Samtidig bidrager indretningen til en langt mere varm oplevelse, end man typisk kender fra traditionelle, kolde elektronikvarehuse,” uddyber Brian Funch.

Hvad: Åbningsfest i Greenmind
Hvor: Rosengårdscenteret
Hvornår: Søndag den 1. marts fra klokken 10.00 – 17.00

Tilbuddene i forbindelse med åbningen kan findes på GreenMinds hjemmeside og gælder så længe lager haves.

Fri brunsviger og cocktails: Bar i Odense holder fødselsdagsfest

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Kong Tiki
Foto: Kong Tiki

Vi kan vist alle blive enige om, at ens fødsesldag er én af årets absolut bedste dage.

Fødselsdagskage, varm kakao, rød sodavand, lune boller og massevis af gaver – det er dagen, hvor man kan få alle de lækre ting, man ønsker sig.

Er man født den 29. februar, har man dog ikke fornøjelsen af en årlig fødselsdag; faktisk har man en del fødselsdage til overs, når skudåret endelig ruller forbi hver fjerde år.

Det mener den lokale tikibar, Kong Tiki, er lidt synd, og derfor holder de en stilet fødselsdagsfest i morgen lørdag den 29. februar fra kl. 20.00 til 21.00.

Så har du og dine venner lyst til at fejre fødselsdag, er det med at komme forbi til gratis brunsviger og fri bar på cocktailen Tiki Bramble.

Tiki Bramble er Kong Tikis version af den røde sodavand og består af hvid rom og brombær.

Fest til den lyse morgen

Har man lyst til at fortsætte fejringen efter at have nydt masser af brunsviger og cocktails, kan man få et armbånd, som giver rabat resten af natten.

Kong Tiki åbnede i maj sidste år med en ambition om at give odenseanere en wow-oplevelse.

Som Gregers Schmidt, partner i Bargroup, fortalte til MigogOdense, er Kong Tiki stedet: “…du kommer hen for at få en helt særlig oplevelse.

Er du ikke helt til vinbar, og heller ikke til værtshus, men kan du stadig godt lide at hygge, rafle og danse så er Kong Tiki stedet.”

Læs mere om begivenheden her.

Hvad: Fødselsdagsfest hos Kong Tiki

Hvor: Kong Tiki, Mageløs 1, 5000 Odense

Hvornår: 29. februar, kl. 20.00 til 21.00

Få dine boligdrømme opfyldt: Med disse fem gode råd kommer du langt

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

Vi går foråret i møde, og det betyder, at mange danskere gør boligdrømme til virkelighed.

Har du helt styr på, hvad du skal være opmærksom på, når du vælger en håndværker?

I samarbejde med Odense-virksomheden Søgaard Tømrer-Snedker har vi samlet fem gode råd til dig.

Stor præcision og professionalisme

Nu skal den terrasse bygges, inden det igen bliver sommer og rosétid.

Måske trænger vinduerne til at blive skiftet, drømmekøkkenet skal monteres, tilbygningen skal gøres til virkelighed, eller måske er der bare kommet økonomisk overskud, så du endelig kan få designet og bygget dit drømme walk-in-closet?

Pressefoto

Signe Bagge fik sidste år sin mangeårig drøm om et nyt køkken gjort til virkelighed.

Signe fortæller her om hendes oplevelse hos en af Odenses tømrer- og snedkermestre.

”Vi fik anbefalet Søgaard Tømrer-Snedker fra mine forældre. Mads Søgaard har tidligere opsat mine forældres køkken med stor præcision og professionalisme.

Derfor ringede vi til Mads, da det blev vores tur til et nyt køkken.

Mads var super effektiv, og det bedste ved Mads er, at han giver sig tid til de små detaljer, som gør, at vi har et lækkert køkken der fungerer og ser godt ud.

For os var det vigtigt at finde frem til en håndværker, der ikke kun leverede et smukt resultat, men som også lavede tingene ordentligt, så vi på den måde sikrede os, at det var en god investering vi lavede.

Der er alt for mange i vores omgangskreds, der har været uheldige, derfor var kvalitet et nøgleord for os.”

Pressefoto

5 gode råd til dig, der skal vælge en håndværker

  • Sørg for tømreren eller snedkeren er medlem af Byg Garanti, så du er godt dækket ind.
  • Skriv ned hvad du drømmer om, og ønsker til det, der skal laves. Find et par håndværkere du gerne vil have til at give dig et tilbud. Kig efter håndværkere, der har erfaring med både konstruktion, design og udførelse. Så får du ikke kun en håndværker, men også en god rådgiver og sparringspartner. Det kan både spare dig penge, unødvendige ombygninger og sikre dig et langt bedre resultat.
  • Undersøg tidligere kunders anmeldelse, både på Facebook, Google og Houzz. Find en der tydeligvis lever og ånder for det, han eller hun laver.
  • Vælg efter en håndværker, der kan stå for den samlede entreprise, så slipper du nemlig for mudderkasteri håndværkerne imellem, hvis der skulle gå noget galt. Samtidig kan du ofte opnå gode besparelser og en bedre sammenhæng i hele projektet.
  • Få tilbuddet på skrift, udspecificeret, så du ved, hvad der er inkluderet i prisen. Ofte overses detaljer som bortskaffelse af affald, oprydning og rengøring, og det er ofte grobund for skuffelser.

Søgaard Tømrer-Snedker har fået rigtig mange positive anmeldelser for deres arbejde.

Vi har derfor spurgt ejer Mads Søgaard, hvad hans bedste råd er til dig, som gerne vil bygge om eller renovere:

”Det vigtigste er, at du vælger en håndværker, hvor du føler dig tryg og der er god kemi. Husk den gode mavefornemmelse.”

Vil du også have kontakt til tømrer- og snedkermester Mads Søgaard, kan du besøge www.sogaard-ts.dk.