Inspiration til lækker indretning i din virksomhed

Skrevet af: Martin Jørgensen

Pift vægge og praktisk indretning op med enkle tricks

Vi kan alle have brug for et frisk pust i hverdagens rum, så hvorfor ikke også tage fat i din virksomheds indretning? Desværre kan man have tendens til at underprioritere lidt nye dekorationer og at optimere den mere praktiske indretning på arbejdspladsen, hvilket er en skam: Dit arbejdsrum er det rum, du befinder dig allermest i, og her skal alt fungere praktisk, så arbejdet glider nemt og man ikke frustreres over indretningen.

 

Frisk udsigt giver ny arbejdsenergi

Uanset om din virksomhed er kontorbaseret, en café, en butik, et værksted eller noget helt femte, så kan man blive træt af udsigten til det samme hver eneste dag. Du behøver skam ikke frem med den store tegnebog og udskifte hele møblementet, for det er de ganske små tiltag, der gør hele forskellen i indretningen – nemlig vægdekorationer og fornemmelsen af lys og luft i de enkelte arbejdsrum.

Giv rummene et frisk look med flotte plakater, som matcher de andre farver i rummet, så får du nemt en ny stemning og energi ind. Køb gerne alle plakater i samme omgang, så du kan vælge dem ud fra samme stil og farveholdning – se fx det store udvalg af plakater fra Minida, hvor du nemt kan søge ud fra kategori. Vægdekorationerne kan også have en praktisk funktion samtidig med at de er æstetiske, fx kan du udvælge en flot verdenskort plakat til kontoret eller en stilfuld Odense byplakat.

Prioriter også at få flere grønne vækster og behagelige lyskilder ind i arbejdsrummene, da de grønne farver giver rolig, frisk energi til hjernen, ligesom øjnene i løbet af en lang arbejdsdag ikke skal anstrenges mere end nødvendigt af grelt arbejdslys. Har du ikke grønne fingre, eller er der sparsomt med lys i flere rum? På nettet kan du finde et stort udvalg af overraskende naturtro plastikplanter, som ikke koster alverden og som holder sig grønne år efter år!

 

Arbejdet sat godt i system

På kontoret kan man have en tendens til at indrette mere ud fra møblernes størrelse end ud fra den måde, man nemmest kan bevæge sig gennem rummet på. Overvej derfor om du kan indrette på ny med møblerne, så du får nemmere ved at nå frem dit skrivebord gennem rummet eller placere hylder og reoler anderledes.

Andet step er at se nærmere på dine daglige arbejdsgange og vaner – kunne det være godt med en hylde hér eller bedre plads til overtøj, printerpapir eller redskaber? Tit tænker vi slet ikke over, at tingene kunne opbevares bedre og mere tilgængeligt, fordi man blot har vænnet sig til at tingene står, hvor de står

Er der ting og sager, der har en central praktisk funktion i det daglige arbejde, men som alligevel ender med at stå lidt i vejen? Spørg dine medarbejdere, hvad de kunne tænke sig var anderledes – der er helt sikkert et væld af måder, som kan gøre arbejdet mere gnidningsfrit og effektivt!

Det kan være en smule provokerende at lave om på indretningen, fordi vaner og arbejdsgange er så tæt forbundet med arbejdsrummet. Men det kan i høj grad betale sig at bruge et lille beløb på at pifte de praktiske og æstetiske arbejdsrammer op – det giver simpelt og effektivt ny energi og nye udsigter i arbejdet.

Klar til gæsterne: Populær café-kæde åbner fredag i hjertet af Odense

Skrevet af: Daniel Poulsen

Når klokken slår 10.00 i morgen fredag d. 15. november slår tvillingebrødrene Morten og Jakob Poulsen dørene op til deres sjette café i Odense centrum og den første udenfor Sjælland.

Lokalerne i Kongensgade 40 er hurtigt blevet renoveret og gjort klar til gode madoplevelser, efter at thai-restauranten Thaiger lukkede.

Inden åbningen har brødrene ad flere omgange været på besøg hos små og større producenter på Fyn for at finde særligt udvalgte råvarer til den familiedrevne café-kæde.

Vil lave lidt anderledes café-mad

Morten Poulsen, der er en af brødrene og medejer af kæden, fortæller, at menukortet fokuserer på få skarpe retter, der også består af nogle vegetariske og veganske valg.

“Vi holder fast i de samme værdier som på Sjælland, så vi har lavet et nyt menukort til Odense.

Grundlæggende går det igen, at vi forsøger at lave noget mad, som er en lille smule anderledes, men stadig café-mad.

Vi vil gerne have, at der er noget for alle. Vi har valgt de retter, som vi kan stå inde for og dem, som vi er gode til, så vi altid har friske råvarer i køkkenet,” forklarer han.

Inviteret til sneak peek

MigOgOdense er torsdag inviteret til sneak peek og en prøvesmagning, og det står det hurtigt klar, at ejerne bagved caféen har prøvet en åbning mere end en gang.

Menukortet kommer hurtigt, og gæsterne har god tid til at komme med deres bestilling, da den foregår i baren.

En af de ting, som brødrene satser særligt på, er en lækker brunchbuffet i weekenden, hvor de lokale råvarer igen bliver en høj prioritet, og der bliver retter for enhver smag, så den samlede oplevelse bliver så god som mulig, når gæster aflægger den nye café et besøg.

En løbende tilpasning til café

I tidernes morgen havde familien en produktionsvirksomhed, der håndterede kartofler, men nye muligheder gjorde, at forældrene endte med at sælge den.

Morten Poulsen, der oprindelig er uddannet bankrådgiver, gik sammen med sin fødevareuddannede bror, Jakob Poulsen, om firmaet Landmad, der rykkede gårdbutikker ind til byerne.

Her havde de muligheden for at holde fast i værdierne omkring landbrug og fødevarer og samle dem et sted.

På sigt gik det dog ikke, og Morten Poulsen fortæller her om, hvordan processen er forløbet, så Café Korn i dag har 6 caféer i alt.

“Vi er blevet restauratører ved en lille fejl, kan man sige, fordi det ikke faldt os naturligt for nogen af os qua, ingen af os er kokke eller tjenere.

Vi ser det som en kæmpe fordel, at vi ikke griber forretningen af ved at stå ude i køkkenet og lave mad.

I stedet kan vi kigge på, hvordan vi selvfølgelig får besøg af nogle gæster, men specielt at motivere vores medarbejdere og skabe en virksomhed, der er god at arbejde i,” forklarer Morten.

Lokale producenter leverer råvarer

Et par af de producenter, som familien har udvalgt til at levere lokale råvarer til caféen, er Nybro Most, der laver æblemost til de tørstige gæster.

På madfronten leverer Høkildegård Landhandel pålæg, mens De Fynske Gårde producerer desuden en lokal brunchpølse, der primært skal bruges til den store brunchbuffet, som Café Korn vil køre med hver lørdag og søndag.

Et besøg i den nye café betyder også desuden, at gæster har mulighed for at købe udvalgte produkter med hjem som Kirsten Brøndsted, der er mor til de to brødre, indkøber og gør klar til salg i de enkelte caféer.

Familien bag caféen fører på denne måde lokalt salg videre fra Landmad, men det bliver oplevelsen med et godt måltid mad, der vil blive satset på.

Alle burgerne kommer med grove pommes frites ad libitum, der er serveret med hjemmelavet chilimayo.

I dagens anledning bliver der både smagt på to burgere med oksekød og variation af mayo samt en burger med langtidsstegt revet kylling, der giver et ekstra touch til den.

Kødet fra Öxneholm har rigtig god smag og giver sammen med den hjemmerørte mayo en god sammensætning i de to burgere med oksekød.

Odense var det naturlige valg

Fra den ene dag til den anden opstod der en god mulighed et stenkast fra den mest centrale gågade i Odense og med tvillingebrødrenes sans for købmandskab, skulle den udnyttes.

Til MigOgOdense fortæller Jacob Poulsen, at medarbejderne er en værdifuld aktie, når der skal tages beslutninger om eventuelle nye åbninger.

”Vi har aldrig ikke sat et tal, vi har ikke noget mål om at nå et bestemt antal caféer. Vi gør det så længe, at vi synes, det er sjovt, men vigtigst af alt så længe, at vores medarbejdere synes, at det er sjovt, så gør vi det.”

Café Korn fortæller desuden, at åbningen af et nyt sted i Odense ikke skal ses som opbygningen af et fornemt korthus, der efter kort tid sælges videre til et større firma.

Det handler mere om at bygge en sund forretning op og have glade medarbejdere og tage tingene fra dag til dag.

Til smagningen bliver der desuden bestilt en ribeye på 300 gram serveret med både garniture, salat, pommes og bearnaise.

Kødets kraftfulde smag giver et solidt bidrag til et rigtig godt måltid mad.

Til dessert bliver der smagt på hjemmebagt brownie serveret med vaniljeis og flødeskum.

Afslutningsvist sætter den lune rabarbertærte et solidt prik over i’et, da kagecremen tilføjer noget ekstra.

 

Ribeye med tilbehør
Dessert

Vi tør godt at love, at odenseanerne skal glæde sig til at prøve Café Korn.

Hvad: Åbning af Café Korn den 15. november

Hvor: Kongensgade 40, 5000 Odense C

Hvornår: Alle dage fra 10-22

Find menukort og mere information lige her

Facebook: https://www.facebook.com/cafekornodense/

Stor musicalsucces vender tilbage: Oplev Midt om natten i en fornyet version

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu får publikum over hele Danmark igen mulighed for at opleve hitmusicalen Midt om natten – denne gang i en fornyet udgave, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling fra filmen.

Og nu med endnu mere plads til Kim Larsens gyldne evergreens.

Sidste år spillede musicalen for fulde huse og blev set af mere end 150.000 begejstrede publikummer i hele landet.

Mange måtte gå forgæves efter billetter til forestillingen, som nu er tilbage efter utallige opfordringer.

Frihedsdrømme, kærlighed og oprør

Flere vil kunne nikke genkendende til, at Kim Larsens sange er en vigtig del af soundtracket til vores liv – både som børn, unge og voksne. Volver Volver, Susan Himmelblå, Haveje og Papirsklip – sangene fra Midt om natten kan noget helt særligt og samler generationer til en helt fantastisk oplevelse i den nye version af musicalen.

Forestillingen er en hyldest til det stykke historie, som Midt om natten også er.

Filmen er blandt de mest sete biograffilm nogensinde og albummet, der udkom et år før filmen, er stadig et af de mest sælgende danske album nogensinde.

Det – og meget mere – gør Midt om natten til en episk fortælling, hvor du bliver transporteret tilbage til København i 1980’erne – en tid, hvor frihedsdrømme, kærlighed og spirende oprør blomstrer.

Udover de mange kendte hits indeholder den nye version af musicalen sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med – store hits fra både Kim Larsens og Gasolins imponerende bagkatalog.

Et must see i 2020

Midt om natten tager på Danmarksturné næste år, og fra den 19.-28. marts 2020 gæster forestillingen Odeon i hjertet af Odense.

Uanset om du tager af sted for at genopleve en skøn klassiker, eller du ser forestillingen for første gang – så er Midt om natten er oplevelse, der skal ses, høres og skråles med på.

Står du og mangler den perfekte julegave? Så er billetter til denne must see musical et rigtig godt bud, der helt sikkert ikke skal byttes.

 Hvad: Hitmusical Midt om natten

Hvor: Odeon, 5000 Odense C

Hvornår: Fra den 19.-28. marts 2020

Køb billetter hos ticketmaster her 

100 mio. kr. til kæmpe projekt: Odense skal være verdens bedste robotby

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Odense skal være verdens bedste robotby – også i børnehøjde.

Så klar er visionen bag en ny strategi, som Odense Byråd nu præsenterer.

Strategien skal løbe de næste 10 år og vil med op mod 100 mio. kroner i ryggen danne og uddanne Odenses børn og unge til den digitale verden, de allerede står midt i, og som kun tager fart de kommende år.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse torsdag.

Ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel skal strategien ruste børnene med sunde digitale vaner og lære dem at styre teknologien fremfor at lade sig styre af den.

“Vores børn og unge kaster sig ind i den digitale verden med hovedet først og gør det ofte meget mere nysgerrigt og dygtigt end vi voksne.

Den tilgang kan føre dem langt, men som voksne og som politikere skal vi guide dem.

Samtidig skal vi inspirere dem til at vælge teknologiens vej, når de bliver ældre, så især Odenses robotvirksomheder kan rekruttere direkte fra byens eget dna. Første skridt mod det er at skabe verdens bedste robotby i børnehøjde,” siger han.

Bydækkende bevægelse

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley-Larsen mener, at det er vigtigt, at den nye strategi nu sætter en retning for den bevægelse, der allerede er godt i gang i byens dagtilbud og skoler.

“Mange steder i vores dagpleje, børnehuse og skoler er børnene i fuld gang med at lege, eksperimentere og introduceres til teknologiens forunderlige verden.

Ildsjæle blandt vores medarbejderne er gået forrest, men med strategien bliver bevægelsen bydækkende.

Dermed får alle Odenses børn adgang til en arena, der ikke alene uddanner og bidrager til fødekæden til verdens bedste robotby, men i høj grad også udvikler personlige og sociale egenskaber, der gør børn af i dag til morgendagens gode kolleger, naboer og forældre, ” siger hun.

Nu går arbejdet i gang

Odense Byråd afsætter 50 mio. kroner til strategien “Verdens bedste robotby – strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde”.

De penge kommer fra salget af naturgasselskabet Nature Energy, som Odense Kommune solgte i december 2017 sammen med de syv øvrige fynske ejerkommuner.

Herudover er ambitionen at rejse yderligere 50 mio. kroner gennem strategiske partnerskaber med virksomheder, fonde og uddannelsessteder.

Strategien står på tre ben

 

  • Alle voksne omkring børnene skal rustes til at hjælpe børnene i deres digitale dannelse.
  • Byen skal have et børn- og ungemiljø med fokus på robotter og teknologi-fantasi i et internationalt snit.
  • Strategiske partnerskaber skal binde tætte bånd mellem fx daginstitutioner, folkeskoler, erhvervsliv og frivillige.