International ArtWeek nærmer sig: Prøv ægte croquis med nøgenmodel

Skrevet af: Jens Erik Møller
Arkivfoto
Arkivfoto

Har du nogensinde tegnet croquis efter rigtige nøgenmodeller? Hvis ikke, så har du chancen nu, hvor du under International ArtWeek blandt andet kan prøve kræfter med denne særlige og helt specielle kunstart.

Arrangementet foregår på DOK5000 i Havnegade søndag 29. juli kl. 14, og kunstneren Jeff Ibbo, der selv er en erfaren croquis-tegner, giver gode råd og vejleder de tegnelystne odenseanere undervejs. Du skal dog selv medbringe blyanter og andre materialer, mens folkene bag begivenheden stiller en kvindelig og en mandlig nøgenmodel til rådighed.

Læs mere om croquis-arrangementet her

Stenhugger-workshop

Croquis-arrangementet er en del af International ArtWeek 2018, som løber af stablen fra lørdag 28. juli til 4. august i DOK5000.

I løbet af kunst-ugen har du – udover croquis-tegning – også mulighed for at prøve kræfter som stenhugger i en tredages stenhugger-workshop med kunstner Rune Frederiksen.

Her er ambitionen blandt andet at tilføre en ekstra dimension i dialogen mellem kunst, kunstner og publikum samt mindske afstanden mellem de udstillende kunstnere og det betragtende publikum ved at præsentere færdige kunstværker såvel som processen bag skabelsen af skulpturer.

Foredrag og sejltur på åen

Er du mere til de lette materialer, så kan du også slå dig løs i diverse workshops med eksempelvis silketryk og marmoreringsmaleteknik. Derudover byder International ArtWeek også på flere foredrag – blandt andet med kunstanmelder og forfatter Tom Jørgensen med “Hvorfor slår nogle kunstnere igennem og andre ikke?”, mens den tidligere tv-vært Peter Kær fortæller om “Livet set gennem kunsten. Kunst der kan mærkes”.

Og har du lyst til kunst under mere løsslupne forhold, så har du fredag 3. august mulighed for at tage på en sejltur på åen med Odense Aarfart under temaet “Kunst, øl og musik”.

Der er også flere arrangementer for børn – blandt andet dukketeater og kreativt værksted.

Du kan købe billet til de mange arrangementer under International Art Week 2018 her

ArtWeek havde sin spæde start tilbage i 2011 under navnet International Art Festival og fortsatte under det navn frem til 2014. Fra 2015 har festivalen haft navnet ArtWeek. I år deltager og viser mere end 40 forskellige kunstnere fra ind- og udland deres kunst frem, og du kan opleve kunst fra lande som Sverige, Norge, Luxembourg, Holland, Syrien, Iran, Marokko og Litauen.

Læs mere om ArtWeek her

Spiller for fulde huse i hele landet: Kometen Jada kommer til Odense i februar

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: DR
Foto: DR

I denne weekend har hun spillet for fuldt hus i Aalborg.

I næste weekend gælder det så Aarhus og Silkeborg, før hun lørdag d. 1. februar rammer Odense.

Jada stormer frem og har med kun 3 singler sunget sig direkte ind i danskernes hjerter.

Det er hendes første rigtige turné rundt omkring i landet, og hun var senest i Odense, da hun i november vandt Kronprinsparret Kulturelle Stjernedryspris.

Har rykket sig helt vildt

Jada, med det borgerlige navn Emilie Molsted Nørgaard, var med singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’ på alles læber, og siden har hun også medvirket i en portræt-serie på DR3.

Men midt i hypen måtte sangerinden dog melde sig syg med stress og rykke en række koncerter. En modig beslutning, der lader til at have sendt en endnu stærkere Jada videre.

Efter et halvt års radiostilhed bragede singlen ’Lonely’ igennem som P3s første ugens uundgåelige i 2019.

Derefter vandt Jada både talentprisen ved P3 Guld samt årets håb og årets sang ved Steppeulven.

Både Soundvenue og Gaffa kvittererer med 5 stjerner og Gaffas anmelder skrev bl.a.: ”en fremragende koncert fra en kunstner, som meget vel kan blive Danmarks næste verdensstjerne”.

Hvad: Jada Live
Hvor: Magasinet
Hvornår: Lørdag d. 1. februar
Billetter her

Her får du kager ved målstregen: Snart kan du tilmelde dig gratis kageløb i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Mangler du motivationen for at få gang i løbetræningen efter en december med for lidt motion og for meget lækkert julemad?

Så har vi en god nyhed til dig.

Søndag d. 19. april holder bageriet Pistoria i Odense deres såkaldte kageløb. Her er energibarer og kedeligt frugt skiftet ud med kager.

Mest berømt er Pistoria Kageløbet for deres vidunderlige træstammer ved målstregen.

Det er i den grad en motivationsfaktor, der vil noget.

Gratis motionsløb for alle aldre

Faktisk er det også ganske gratis at deltage, og der er mange forskellige distancer. Til Pistoria Kageløbet er der mulighed for at løbe lige fra 2 km på børneruten til marathon rundt i Skt. Klemens.

Du vælger selv, hvor langt du vil løbe.

Kl. 9.00 skydes Marathon i gang

Fra kl. 10.00 er der børneløb, hvor der er medaljer og selvfølgelig træstammer til alle, der kommer i mål.

Fra kl. 11.00 skydes løbet for alle øvrige løbere i gang, og her er der selvfølgelig også træstammer til alle.

Man har tidligere også haft kager ude på selve depoterne, men det må forblive en overraskelse, hvis det sker igen i år.

Der er i hvert fald garanti for, at træstammerne ikke er købt i det lokale supermarked for små penge. Pistoria Bageriet er kendt for at være blandt de bedste bagerier i Odense.

Navnet Pistoria betyder i øvrigt bagning på latin.

Opdateret søndag 19. januar  kl. 21.00
Ved en fejl var der åbnet for tilmelding hos en samarbejdspartner til løbet – men Pistoria Bageriet meddeler, at tilmeldingen åbner snart

Hvad: Pistoria Kageløbet
Hvor: Møllevej 1, Odense S
Hvornår: 19. april kl. 9.00-16.00
Tilmelding åbner snart – du kan få mere info her

Stadig billetter til salg: L.O.C rammer Odense om få uger på ny turné

Skrevet af: Redaktionen

L.O.C er stadig et af landets varmeste navne.

I efteråret annoncerede den kendte rapper annonceret en turné, og han gæster Musikhuset Posten om få uger fredag d. 7. februar 2020.

L.O.C. tager på turné i hele landet i kølvandet på sit spritnye album ”Ekkokammer”; hans første egentlige studiealbum i fem år.

Rapperen med det borgerlige navn Liam O’Connor har gennem det sidste årti etableret sig som én af landets mest respekterede og turnerende artister.

Koncert med høj intensitet

Når Bangeren, Mørkets Fyrste, Mr Jim Beam – kært barn har mange navne – går på scenen, kan publikum forvente en gevaldig tur i tørretumbleren i en koncert sammensat af høj intensitet, volume og en sprængning af hele følelsesregistret.

Og én ting er sikkert, koncerten er IKKE FOR SARTE SJÆLE.

Der er stadig billetter til salg, så der er stadig gode chancer for en fed koncertoplevelse så tidligt på året.

Hvad: L.O.C koncert
Hvor: Musikhuset Posten
Hvornår: Fredag d. 7. februar 2020
Billetter her