International Pandekagedag fejres i Odense: Her bliver der fest

Skrevet af: Redaktionen

På tirsdag er der lagt op til en pandekagefest af Rasmus Klump-ske dimensioner.

Det er nemlig International Pandekagedag, og derfor har vi samlet nogle af de steder, hvor du kan sætte tænderne i den flade, fleksible og højt elskede kage.

Og for GOPA, der har Danmarks første og eneste pandekagevogn med økologisk spisemærke, er der for alvor noget at fejre, og for pandekagemester Pernille Dahl Wagner, der ejer GOPA, betyder pandekagens dag noget ganske særligt:

”For mig betyder pandekager god karma, godt selskab, familie og kærlighed. Derfor skal pandekagen selvfølgelig fejres,” siger hun.

Pandekager med rabat i Arkaden og Storms

GOPA fejrer selvfølgelig pandekagen med manér, og både i Arkaden og Storms Pakhus, hvor GOPA har boder, er der 20 procent rabat på pandekager. Derudover bliver der delt smagsprøver ud, så du kan smage GOPAs nye pandekage:

”Både i Arkaden og i Storms Pakhus fejrer vi pandekagen med balloner og flag. Intet mindre kan gøre det. Pandekager spreder god karma og glæde, og derfor er den internationale pandekagedag et fantastisk koncept,” siger Pernille Dahl Wagner.

Se GOPAs events i Arkaden og Storms Pakhus her.

Også pandekagedag i kulturhuset

Også i Odenses kulturhus ODEON fejrer de den flade dessert. Den internationale pandekagedag bliver markeret ved at servere pandekager i caféen hele dagen – og man lover, at der bliver flere forskellige slags.

Du kan se ODEON-caféens kalender her.

International pandekagedag på bibliotekerne

Endelig bliver pandekagedagen fejret på flere af Odenses biblioteker – og det er endda gratis på alle bibliotekerne.

I Borgernes Hus slår de dørene op til pandekagefest på Hovedbiblioteket. En fest, som kan få Rasmus Klump og Co. i rigtig godt humør. Fejringen byder på gode historier, pandekageløb og bunkevis af pandekager fra kl. 10-11. For at deltage skal du tilmelde dig her.

Også på Dalum Bibliotek er der lagt op til  en ordentlig pandekagefest, når de sætter pandekager på bordet til den årlige fejring af pandekagen. Fejringen byder på gode historier og selvfølgelig masser af pandekager. Også på Dalum Bibliotek skal du tilmelde dig – det kan du gøre her.

Fordi pandekagen er en vigtig kage, bliver den naturligvis også fejres i Vollsmose. Der bliver skruet helt op for hyggen, når Vollsmose Bibliotek byder på pandekager og gode historier, og du kan tilmelde dig det gratis arrangement lige her.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00