Investeringspyramidens strategi
En investeringspyramide eller risikopyramide er en porteføljestrategi, der allokerer aktiver i henhold til de relative risikoniveauer for disse investeringer. Risikoen ved en investering defineres i denne strategi af variansen af investeringsafkastet, eller sandsynligheden for, at investeringen i høj grad falder i værdi.
Den nederste og bredeste del af pyramiden består af lavrisikoinvesteringer, midterdelen er sammensat af vækstinvesteringer, og den mindste del øverst er allokeret til spekulative investeringer.
Forstå investeringspyramiden
En investeringspyramidestrategi opbygger en portefølje med de laveste risikoinvesteringer som basis, aktier i etablerede virksomheder som midten og spekulative værdipapirer som toppen.
- Basen (dvs. den bredeste del af pyramiden) vil indeholde den højeste allokering af aktiver og vil omfatte kontanter og CD’er, kortfristede statsobligationer og pengemarkedsværdipapirer.
- Den midterste del af pyramiden ville omfatte en moderat allokering til virksomhedsobligationer, aktier og fast ejendom. Disse aktiver er noget risikable og har en vis sandsynlighed for at miste værdi, selvom de over tid har positive forventede afkast.
- Toppen vil omfatte de mindste allokeringsvægte og omfatte meget risikable, spekulative investeringer, der har en høj chance for tab, men som også kan give afkast over gennemsnittet. Disse vil omfatte derivatkontrakter som optioner og futures (ikke brugt til sikringsformål), alternative investeringer og samleobjekter såsom kunst.
Inden for hvert risikolag i pyramiden ser du en stigning i risikotagningen, men med en mindre allokering af de samlede midler, der er tilgængelige til at investere. Som et resultat, jo højere du går op i pyramiden, jo større er risikoen, men også større det potentielle afkast.
I toppen af pyramiden er normalt højrisikoinvesteringer som binære optioner, der sandsynligvis vil give dig det dobbelte eller endda tredoble dine investerede penge. Det skal ikke glemmes, at det budget, du skal allokere, vil falde, efterhånden som du går op i investeringspyramiden. For eksempel kan det give mening at afsætte 50 % af din portefølje til bunden af pyramiden, 40 % til mellemlaget og 10 % til det øverste niveau (investeringer med høj risiko og høje afkast). Hvis du ønsker at vokse din portefølje aggressivt, kan det være nyttigt at lære mere om binære optioner ved at besøge denne hjemmeside: binaryoptions.com
Risikotolerance
Kort sagt er risikotolerance det risikoniveau, som en investor er villig til at tage. Men det kan være vanskeligt at være i stand til præcist at måle din risikoappetit. Risiko kan betyde mulighed, spænding eller et skud på store gevinster – en “du skal være med for at vinde den” tankegang. Men risiko handler også om at tolerere potentialet for tab, evnen til at modstå markedsudsving og manglende evne til at forudsige, hvad der venter forude.
Faktisk siger adfærdsforskere, at “tabsaversion” – i det væsentlige, at frygten for tab kan spille en større rolle i beslutningstagning end forventningen om gevinster – kan farve din tilgang til risiko. Da risikotolerance er bestemt af dit komfortniveau med usikkerhed, bliver du muligvis ikke opmærksom på din risikoappetit, før du står over for et potentielt tab.
Risikotolerance vs. risikokapacitet
Selvom navnet ligner hinanden, er din risikokapacitet og risikotolerance generelt uafhængig af hinanden.
Din risikokapacitet, eller hvor meget investeringsrisiko du er i stand til at påtage dig, bestemmes af din individuelle økonomiske situation. I modsætning til risikotolerance, som måske ikke ændrer sig i løbet af dit liv, er risikokapaciteten mere fleksibel og ændres afhængigt af dine personlige og økonomiske mål – og din tidslinje for at nå dem.
Hvis du har et realkreditlån, din egen virksomhed, børn, der nærmer sig college eller ældre forældre, der er afhængige af dig økonomisk, er du muligvis mindre tilbøjelig til at ride ud af et bjørnemarked (i betragtning af dine indkomstbehov), end hvis du er single og ikke har nogen store økonomiske forpligtelser.
Et økonomisk chok – som tab af job, en ulykke, der kommer med dyre lægeregninger eller endda en uventet tur – kan også påvirke dine investeringsbeslutninger ved at ændre mængden af risiko, du har råd til.
Eksempel på en investeringspyramide
Som et eksempel gik Harold til sin finansielle rådgiver for at få råd om, hvordan han skulle placere sin portefølje. Rådgiveren foreslog, at han på baggrund af Harolds mål, risikotolerance og tidshorisont skulle vedtage en investeringspyramidestrategi. Rådgiveren foreslår, at Harold lægger 40-50 % af sin portefølje i statsobligationer og pengemarkedspapirer, 30-40 % i investeringsforeninger, der investerer i virksomhedsaktier og obligationer, og resten i spekulative poster såsom futures og råvarer.