Iskaffe på de lune dage: Her er ni lækre bud i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Foto: Konditoriet Kagedåsen.
Foto: Konditoriet Kagedåsen.

Selvom det danske forårsvejr har været lidt svingende i år, ser det endelig ud til, at vi går varmere tider i møde. Der er virkelig noget fantastisk ved at sidde og nyde solens stråler med en dejlig kold iskaffe.

Vi har gjort forarbejdet for dig og giver dig her et overblik over nogle af de steder, hvor du kan få lækker iskaffe i Odense.

Hvis du kender til andre steder i Odense, hvor de serverer gode iskaffer, skal du endelig bare skrive dem i kommentarfeltet på Faceook eller Instagram.

coffNgo

Hos den kæmpe kaffekop på Rødegårdsvej serverer de to forskellige lækre slags iskaffe, som du kan nyde i solen ude foran. Du kan vælge en klassisk Ice Latte med espresso, mælk og isterninger, men du kan også vælge en sød Nutella Dream, hvor der er tilføjet nutella til iskaffen.

Hos coffNgo får du desuden 10% studierabat ved fremvisning af gyldigt studiekort, og så er der 20% på alle kolde og varme drikke for ClubOdense-medlemmer i hele april.

Rødegårdsvej 84
5000 Odense C

Nutella Dream fra coffNgo.

SpeltFar

Den populære kaffebar SpeltFar serverer naturligvis også iskaffe, og her er den lavet på 100% økologisk kaffe fra det lille risteri Zozocial i Svendborg og toppet med lækkert mælkeskum.

Nyd din iskaffe inde i caféen, som deler lokaler med den bæredygtige butik The Organic Club, eller sæt dig ude foran, og iagttag livet i den hyggelige Brandts Passage.

Er du medlem af ClubOdense, får du to valgfri kaffe til éns pris hos SpeltFar i hele april.

Brandts Passage 27
5000 Odense C

Coffee & Eat

Hos den hyggelige Coffee & Eat får du som ClubOdense-medlem en iskaffe til kun 25 kr. i hele april. Iskaffen er lavet på økologisk mælk og en kaffeblanding fra et lokalt kafferisteri. Nyd din kaffe indenfor eller ude i solen, imens du iagttager livet i Kongensgade.

Coffee & Eat er desuden begyndt at servere is fra Il Gusto, som i to år i træk har vundet Best of Odenses kategori “søde tand”. Så hvis du har lyst til lidt ekstra sødt, kan du jo passende snuppe en kugle italiensk is til din iskaffe.

Kongensgade 2B
5000 Odense C

Den Lille Smalle

Den Lille Smalle i Vestergade er en hyggelig coffee shop, som naturligvis også serverer iskaffe i form af deres frappuccino med hansen vaniljeis, espresso og mælk – toppet med flødeskum.

Du kan f.eks. nyde din iskaffe foran den hyggelige lille cafe i hjertet af Odense.

Vestergade 5 st., tv.
5000 Odense C

Frappuccino fra Den Lille Smalle.
Fredo’s Coffee Right

Hos den lille, hyggelige kaffebar Fredo’s i Brandts Passage kan du vælge imellem et væld af forskellige slags kolde kaffevarianter: Cappuccino, espresso, frappé (med og uden mælk og vaniljeis), amerikansk islatte og frozen cappuccino.

Brandts Passage 31G
5000 Odense C

Konditoriet Kagedåsen

Hos Konditoriet Kagedåsen kan du også få en lækker, cremet iskaffe, som du kan nyde i den hyggelige lille café eller foran i Brandts Passage.

Og så kan vi godt anbefale dig at prøve en af de mange hjemmebagte kager, som hver dag serveres i konditoriet.

Brandts Passage 31D
5000 Odense C

Iskaffe fra Konditoriet Kagedåsen.

Baboon Coffee

Baboon Coffee er en kaffebar for de ægte kaffenørder, og kaffen rister de i deres eget mikroristeri.

Hos Baboon Coffee kan du få to forskellige slags kolde kaffevarianter: En iskaffe lavet ved filterbryg og en koldbrygget kaffe, som er en grovkværnet kaffe kaffe, der har trukket i minimum 12 timer og er blevet filtreret.

Albanigade 54 c
5000 Odense C

Klokkedybet i Arkaden Food Market

Hos Arkadens nye kaffe- og vinbar Klokkedybet serverer de lækker iskaffe i form af deres islatte. Få også tilføjet en af deres sirupvarianter som f.eks. vaniljesirup, hvis du ønsker det.

Vestergade 68
5000 Odense C

Islatte fra Klokkedybet i Arkaden Food Market.
Themsens Cafe & Fristelse

Themsens Cafe & Fristelser er en super hyggelig café i Overgade, som har et meget stort udvalg af øko-fairtrade kaffevarianter.

Hos Themsens Cafe & Fristelser serverer de også iskaffe på et espresso shot med mælk, og hvis du har lyst til lidt til den søde tand, kan du vælge at få tilføjet en af de lækre sirupvarianter med vanilje, karamel, hasselnød eller chokolade. Skal det være ekstra lækkert, kan du få vaniljeis i.

Overgade 32
5000 Odense C

Base i Odense: Fynbo overtager hele home Erhverv-kæden

Skrevet af: Michael Qureshi
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane
Mikkel Søby (v) og Henrik Bendix Poulsen-Svane

Home a/s sælger nu sin erhvervskæde home Erhverv fra mæglervirksomheden.

Køberne er Mikkel Søby og fynboen Henrik Bendix Poulsen-Svane. Begge har været franchisetagere i home Erhverv i en årrække.

De otte erhvervscentre fordelt rundt i landet fortsætter deres drift og virke under navnet indtil 2020.

home a/s er en del af Danske Bank-koncernen, som et datterselskab ejet af Realkredit Danmark.

”Vi sælger home Erhverv-kæden, fordi vi vil fokusere endnu mere på de 167 private boligforretninger, der er inde i en god udvikling med stigende markedsandele,” siger adm. direktør Uffe Drejer i home a/s.

Den nye indehaver forklarer, at det nuværende navn fortsætter mindst et år endnu.

”home Erhverv kæden fortsætter til 2020 under samme navn, og der er ikke taget stilling til et nyt navn endnu,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

To velkendte profiler som nye ejere

Henrik Bendix Poulsen-Svane har været indehaver af home Erhverv Fyn, med base i Odense og home Erhverv Jylland Syd, der har base i Kolding, siden 2015.

Henrik har i det daglige arbejde primært fokus på salg af investerings- og projektejendomme og har opbygget et bredt og stærkt netværk blandt nationale såvel som internationale investorer.

Mikkel Søby har været indehaver i home Erhverv siden 2010 og driver i forvejen tre home Erhvervscentre i København, Hillerød og Helsingør – ligesom han er bestyrelsesformand for erhvervsmæglernes ejendomsportal, Ejendomstorvet.dk, der er Danmarks største portal for erhvervslokaler.

Med det nye ejerselskab kommer home Erhverv endnu tættere på markedet, og det vil komme kunderne til gode.

”Vi er glade for, at vi har indgået en aftale med Mikkel Søby og Henrik Bendix Poulsen-Svane. De er velkendte, dygtige, og de har kompetencerne til at udvikle en erhvervskæde yderligere,” udtaler Uffe Drejer.

Navnet består altså, og det samme gør samarbejdet mellem home og home Erhverv.

Fortsat samarbejde med Danske Bank-koncernen

Et frasalg er ikke et farvel til mange års samarbejde mellem bolig og erhverv – eller samarbejdet med Danske Bank-koncernen.

”Vi vil fortsætte samarbejdet med det ”nye” home Erhverv på kommercielle vilkår,” siger Uffe Drejer.

”Vi har traditionelt og historisk altid haft et godt samarbejde med Danske Bank-koncernen, og det falder derfor naturligt for os at bibeholde dette. Samtidig skal vi videreudvikle home Erhverv og vores interne samarbejde,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane

home Erhverv vil særligt fokusere på det voksende projektmarked i provinsen i samarbejde med homes boligforretninger.

”Tanken er at fokusere på provinsen bl.a. med projektsamarbejdet med de eksisterende home bolig-butikker. Det kan vi gøre endnu bedre i den nye konstruktion,” siger Mikkel Søby.

De nye ejere kalder det en force i det marked, som vi har nu, og som vi ser ind i, at home Erhverv har en meget slank struktur.

”Vi er pt. ikke blandt de største, men vi vil etablere os yderligere med bund i faglige kompetencer og en struktur, som er mindre omkostningssårbar, fordi vi outsourcer nogle interne opgaver.

Eksempelvis laver vi analysearbejde med ekstern samarbejdspartner,” siger Henrik Bendix Poulsen-Svane.

Skriver historie i Odense: Astralis vinder stor titel og 8 mio. kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: PR
Foto: PR

Odense Congress Center har hele weekenden været spækket med det bedste af det bedste inden for gaming og e-sport.

ODINCON har blandt andet budt på kæmpe netværksparty (LAN) og en stor EXPO, hvor en lang række udstillere har vist deres nyeste gear, gadgets og spil frem.

Men her til eftermiddag var det tid til det helt store højdepunkt – ESL Pro League Finals, som er sæsonfinalen i spillet CS:GO (Counter Strike: Global Offensive), hvor de bedste hold fra Europa, Nordamerika, Asien og Sydamerika dyster.

Her dystede danske Astralis mod det nordamerikanske storhold Team Liquid i den intenste Grand Final, som tilskuerne i Odense kunne opleve på tætteste hold.

Tæt kamp indtil Astralis øgede tempoet

Holdene spillede bedst ud af 5 runder, og efter de to første runder stod den 1-1.

Derefter så Astralis sig ikke tilbage og med cifrene 3-1 kunne Astralis lade sig hylde foran de mange tilskuere her i Odense.

Udover hovedpræmien på 250.000 dollars, vinder Astralis også en ekstra bonuscheck på én million dollars. Det vil sige over 8 mio. danske kroner i præmiepenge til de danske drenge.

Astralis vinder ekstra-præmien, da de vinder en såkaldt Intel Grand Slam.

Trofæet uddeles, hvis et hold vinder fire titler inden for et spænd på ti turneringer i ESL- og Dreamhack-regi.

Astralis er det første hold i historien, som formår at gøre dette.

Dermed må man sige, at Astralis har haft et vildt 2018, hvor de turnering efter turnering har vist, at de er verdens bedste CS:GO hold.

Genialt koncept: Kom til Smørrebrødsfestival i Arkaden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Vort Daglige Smørrebrød
Foto: Vort Daglige Smørrebrød

Smørrebrød og festival.

To koncepter, som danskerne elsker.

Men hvorfor ikke kombinere de to ting og lave en smørrebrødsfestival?

Det er netop tanken bag Smørrebrødsfestival 2019, der afholdes af Vort Daglige Smørrebrød, som Smørrebrødsjomfruen Heidi Kronholm står bag.

Du kan læse mere om Vort Daglige Smørrebrød her.

Smørrebrødsfestivalen afholdes den 2. februar 2019 fra kl. 11.30-13.00 i Arkaden Food Market, og konceptet er lige til at forstå.

Otte stykker smørrebrød og en dejlig kold fadøl

En billet til smørrebrødsfestivalen koster 275 kr. for voksne og 150 kr. for børn (under 12 år).

En billet giver adgang til otte forskellige slags smørrebrød og med i billetten er også en valgfri sodavand eller fadøl.

Maden serveret anrettet på tallerkener og hvis den bliver tom, kan kan der ske genopfyldning ved midterbordet hvor de står klar med flere smørrebrød.

Der vil være særlige priser på snaps i 3 cl. glas eller flaske til alle festivalgæster.

Foto: Vort Daglige Brød

Ægte fynsk smørrebrød i Arkaden

Vort Daglige Brød åbnede i Arkaden Food Market den 6. december og udover at afholde smørrebrødsfestival, består den nye bod til dagligt af fynsk smørrebrød – både madpakker to go, samt lækre, traditionelle stykker smørrebrød til at nyde i Arkaden.

Heidi har det meste af sin tid slået sine folder på Fyn, men da smørrebrødsmutter skulle lære, at lave det helt rigtige smørrebrød, arbejdede hun både for Ida Davidsen og Restaurant Schønnemann i København.

Nu er hun atter på Fynsk jord, hvor hun serverer gode madder lavet på fynske råvarer med sidevogn – nemlig snaps.

Snapsen er, som Heidi, fra Fyn og den er naturligvis ikke et krav, men et tilbud om at fuldende smørrebrødsoplevelsen på traditionel vis.

Menuen kommer til at afspejle Heidis Humør, men der vil naturligt være nogle klassikere på kortet, som ikke er til at komme uden om. Her til jul serveres der blandt andet sildemadder og risalamande til dessert.

Du kan læse mere om Vort Daglige Brød lige her.

Hvad: Smørrebrødsfestival
Hvor: Arkaden Food Market v/ Vort Daglige Smørrebrød
Hvornår: 2. februar 2019 fra 11.30-13.00
Pris: 275 kr. pr. person. inkl. en valgfri sodavand eller fadøl. Børn under 12 år: 150 kr. inkl. en valgfri sodavand.

Du finder mere info om billetsalg lige her.