Moderne smørrebrødsrestaurant: Kendt kok åbner i mmoks-lokaler i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Jakob Spolum
Foto: Jakob Spolum

Der er mange, som kaster sig ud i et restaurant- eller café projekt i Odense i disse år.

Sjældent har byen oplevet et så vildt boom af nye spisesteder.

Desværre er flere af byens nye restauratører nærmest allerede dømt til at fejle fra starten. Oftest grundet manglende erfaring og alt for høje ambitioner.

Der er dog al mulig god grund til at tro på, at Restaurant H O S kommer til at klare sig godt.

I dag blev det meldt ud, at den kendte kok Jakob Spolum med erfaring fra flere af landets allerbedste restauranter går solo sammen med kæresten Michelle Bøgelund Hemme.

De overtager mmoks’ lokaler i Kongensgade 65, når den ellers populære restaurant lukker ned på årets sidste dag. Den triste forklaring på den lukning kan du læse mere om her.

Med på ny smørrebrødsbølge

Ikke desto mindre bliver det så starten på et nyt eventyr i de flotte lokaler og omgivelser. H O S bliver en frokostrestaurant, og så kører de a la carte fredag og lørdag aften.

Ambitionen er at skabe noget nyt på den odenseanske frokostscene.

“Der er kommet den her smørrebrødsbølge, hvor man løfter niveauet og nyfortolker smørrebrødet.

Det gør eksempelvis gourmetrestauranten Mortens Kro rigtig godt i Aalborg. Der er ikke rigtig nogen, der har gjort det her i Odense, og jeg tror på, at vi kan rykke gæster ud fra mange af de traditionelle caféer og vise dem, hvad man også kan få af kvalitet for nogenlunde samme penge,” fortæller Jakob Spolum til MigogOdense.

Senest var han på Ruths Gourmet, som regnes for at være Nordjyllands allerbedste restaurant.

Han har også været med på rejsen på Munkebro Kro under Pasfall og var senere med til at starte Restaurant Pasfall.

Kærestepar som arbejder godt sammen

Det var også her i Odense, at Jakob Spolum mødte kæresten Michelle, som har været med på rejsen lige siden.

“Michelle er en superdygtig tjener og sommerlier, og hun var blandt andet restaurantchef på Ruths Hotel, da vi var deroppe.

Så sammen er vi rigtig gode, og vi tror, at vi kan levere noget ekstraordinært på maden og på service, som Odense måske ikke har set så meget af,” forklarer Jakob.

Det var faktisk drømmen om at åbne deres eget, som affødte et stop på Skagen-hotellet, som ellers bejlede til en Michelin-restaurant.

Har købt al inventaret af mmoks

Jakob Spolum har bl.a. også været partner på Restaurant Sletten på Sjælland.

“Det her er en af vores store drømme. Vi har købt alt inventaret af mmoks, fordi vi synes, det i forvejen er en utrolig flot og ekstraordinært indrettet restaurant.

Vi vil lave nutidigt smørrebrød af de bedste danske & fynske råvarer tirsdag til lørdag.

Gæsterne vil udover skøn mad også opleve et unikt værtskab og en fantastisk stemning i smukke omgivelser, hvor vi skænker lokale øl, hjemmelavede snaps & gode vine.

Fredag og lørdag aften serverer vi a la carte med masser af skønne snacks og alle vores favoritretter,” forklarer Jakob Spolum. 

Plads til den her slags restaurant

Han mener, at der er plads til en restaurant hos H O S i Odense.

“Der findes rigtig mange gode restauranter i Odense, og jo flere af den slags jo flere kommer der ud og spiser i byen.

Jeg synes måske også, at der er kommet lige lovligt mange caféer i Odense, og jeg håber, at vi kan være med til at trække i lidt anden retning,” fortæller Jakob.

De overtager mmoks-lokalerne 2. januar, og håber derefter at åbne i løbet af februar 2019.