Moderne smørrebrødsrestaurant: Kendt kok åbner i mmoks-lokaler i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Jakob Spolum
Foto: Jakob Spolum

Der er mange, som kaster sig ud i et restaurant- eller café projekt i Odense i disse år.

Sjældent har byen oplevet et så vildt boom af nye spisesteder.

Desværre er flere af byens nye restauratører nærmest allerede dømt til at fejle fra starten. Oftest grundet manglende erfaring og alt for høje ambitioner.

Der er dog al mulig god grund til at tro på, at Restaurant H O S kommer til at klare sig godt.

I dag blev det meldt ud, at den kendte kok Jakob Spolum med erfaring fra flere af landets allerbedste restauranter går solo sammen med kæresten Michelle Bøgelund Hemme.

De overtager mmoks’ lokaler i Kongensgade 65, når den ellers populære restaurant lukker ned på årets sidste dag. Den triste forklaring på den lukning kan du læse mere om her.

Med på ny smørrebrødsbølge

Ikke desto mindre bliver det så starten på et nyt eventyr i de flotte lokaler og omgivelser. H O S bliver en frokostrestaurant, og så kører de a la carte fredag og lørdag aften.

Ambitionen er at skabe noget nyt på den odenseanske frokostscene.

“Der er kommet den her smørrebrødsbølge, hvor man løfter niveauet og nyfortolker smørrebrødet.

Det gør eksempelvis gourmetrestauranten Mortens Kro rigtig godt i Aalborg. Der er ikke rigtig nogen, der har gjort det her i Odense, og jeg tror på, at vi kan rykke gæster ud fra mange af de traditionelle caféer og vise dem, hvad man også kan få af kvalitet for nogenlunde samme penge,” fortæller Jakob Spolum til MigogOdense.

Senest var han på Ruths Gourmet, som regnes for at være Nordjyllands allerbedste restaurant.

Han har også været med på rejsen på Munkebro Kro under Pasfall og var senere med til at starte Restaurant Pasfall.

Kærestepar som arbejder godt sammen

Det var også her i Odense, at Jakob Spolum mødte kæresten Michelle, som har været med på rejsen lige siden.

“Michelle er en superdygtig tjener og sommerlier, og hun var blandt andet restaurantchef på Ruths Hotel, da vi var deroppe.

Så sammen er vi rigtig gode, og vi tror, at vi kan levere noget ekstraordinært på maden og på service, som Odense måske ikke har set så meget af,” forklarer Jakob.

Det var faktisk drømmen om at åbne deres eget, som affødte et stop på Skagen-hotellet, som ellers bejlede til en Michelin-restaurant.

Har købt al inventaret af mmoks

Jakob Spolum har bl.a. også været partner på Restaurant Sletten på Sjælland.

“Det her er en af vores store drømme. Vi har købt alt inventaret af mmoks, fordi vi synes, det i forvejen er en utrolig flot og ekstraordinært indrettet restaurant.

Vi vil lave nutidigt smørrebrød af de bedste danske & fynske råvarer tirsdag til lørdag.

Gæsterne vil udover skøn mad også opleve et unikt værtskab og en fantastisk stemning i smukke omgivelser, hvor vi skænker lokale øl, hjemmelavede snaps & gode vine.

Fredag og lørdag aften serverer vi a la carte med masser af skønne snacks og alle vores favoritretter,” forklarer Jakob Spolum. 

Plads til den her slags restaurant

Han mener, at der er plads til en restaurant hos H O S i Odense.

“Der findes rigtig mange gode restauranter i Odense, og jo flere af den slags jo flere kommer der ud og spiser i byen.

Jeg synes måske også, at der er kommet lige lovligt mange caféer i Odense, og jeg håber, at vi kan være med til at trække i lidt anden retning,” fortæller Jakob.

De overtager mmoks-lokalerne 2. januar, og håber derefter at åbne i løbet af februar 2019.

Inspireret af risalamanden: Chokolademager fra Odense lancerer særlig julekollektion

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Julen er højsæson for chokolade, og naturligvis har chokolademager Morten Aagaard fra Mortens Chokolade i Odense skabt en kollektion af chokolade særligt afstemt højtiden varme og hygge.

De fleste kan genkalde sig julens dufte og smage. De smage, som vi kender fra julebordet, juletræet og småkagerne, er inspirationen til jule-kollektionen hos Mortens Chokolade.

“Det sværest har været at vælge, for julen har så mange traditioner, og de fleste har noget at gøre med mad og forskellige smage.

Derfor har jeg haft lyst til at lade mig inspirere, af de smage vi kender fra julens traditioner, og så har jeg sat dem i ind i en ny sammenhæng, nemlig chokolade,” siger chokolademager, Morten Aagaard.

Find mandlen … i chokoladen

En af kollektionens chokolader er hentet direkte fra julebordet juleaften.

“Jeg kommer fra en familie, hvor vi altid har spist risalamande. Der er aldrig blevet snydt med mandlen, og derfor skulle kampen om mandlen selvfølgelig overføres til chokoladerne.

Der er de blevet på den måde, at jeg har lavet et stykke fyldt chokolade med hakkede mandler og hvid chokoladecreme med masser af vanilje.

I alle stykkerne har jeg lagt et tørret kirsebær – men i et af dem ligger der en hel mandel. På den måde kan man finde mandlen, selv når man spiser chokolade en hyggelig eftermiddag i december,” siger Morten Aagaard.

Også barndommens minder som de ikoniske bismarksstokke har fundet vej til chokoladebutikken.

“De røde og hvide bolchestokke er et af de tydeligste minder om julens slik, jeg har. Den er så genkendelig. Jeg kan egentlig ikke huske, at vi spiste dem, men jeg kan huske, at de var der.

Måske hang de bare på juletræet og pyntede,” siger han.

Julens krydderier

En ting er julens smage, en anden er dens dufte.

Julen er fyldt med krydderier og hver eneste småkage har sin duft.

Det er der også kommet en chokolade ud af.

“Jeg har altid været sådan en der bagte op til jul, og jeg vender altid tilbage til de samme opskrifter.

Især brunkager er jeg glad for. De har nemlig lidt af alle julens varme krydderier.

Så det var helt sikkert fra starten, at jeg skulle lave en chokolade med de krydderier. J

eg har lavet en særlig krydderblanding, som jeg putter i en chokoladeganache. På den måde får man alt det bedste fra chokoladen og fra krydderierne,” siger Morten Aagaard.

Chokoladekollektionen med julens smage udkommer den 22. november og sælges fra til jul hos Mortens Chokolade, Kongensgade 45, Odense.

I forbindelse med kollektionen holder Mortens Chokolade en prøvesmagningsaften, hvor nysgerrige kan smage chokoladerne og få historien om udviklingen og hvorfor smagene er blevet om de er.

Læs mere her.

Stjernespækket musikprogram: Her er sommerens koncerter i Landsbyen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De loyale fans bliver belønnet i et nyt koncept, der rammer Den Fynske Landsby til sommer.

Der er mere musik for pengene – og endnu flere oplevelser til de skønne sommeraftener.

Selvom det er koldt udenfor, så er lyden af sommer allerede landet på Fyn.

Landsbyen er et nyt koncept præsenteret af koncertarrangøren Live Culture, der fylder Den Fynske Landsby med danske darlings i de varme måneder.

For første gang nogensinde afslører Live Culture hele sommerens program på én gang og i et og samme koncept – og det er der en god grund til.

Det bliver nemlig muligt at få fingrene i særlige koncertpakker, hvor du kan opleve en række koncerter til en ekstraordinær pris.

“Med koncertpakkerne sammensætter du selv lyden af din sommer.

Vælg dine favoritter – eller forkæl dig selv med hele sæsonens ni koncerter.

Det er samtidig den perfekte musikalske gaveidé fyldt med oplevelser og kvalitetstid,” siger Rune Erbs Ledet, program- og kommunikationschef hos Live Culture.

Store oplevelser i mindeværdige rammer
Landsbyen repræsenterer et bredt spænd af i alt 21 danske folkelige artister på en af de mest stemningsfulde scener, vi har herhjemme.

De smukke bøgetræer i Den Fynske Landsby står klar til at svaje i takt til de helt store klassikere.

Publikum kan blandt andet opleve Poul Krebs, der til næste år fejrer 25-års jubilæum med succespladen ”Små sensationer.

Det vil også være muligt at få en unik oplevelse med Danmarks Underholdningsorkester, der med ”Sounds Of Symphony” optræder med en række forskellige kunstnere som Burhan G og Pernille Rosendahl.

Landsbyen kalder på et publikum, der ikke går på kompromis med kvalitet og oplevelsesværdi. Det at hygge sig og have det rart, er første prioritet,” understreger Rune Erbs Ledet.

Køb billetter fra mandag den 18. november kl. 10.00 på liveculture.dk

Pakkerne indeholder:

  • Sølv-pakken: 3 koncerter / 850 kr.
  • Guld-pakken: 5 koncerter / 1.200 kr.
  • Platin-pakken: Hele sæsonen (9 koncerter) / 1.800 kr.
    Alle priser er inkl. gebyr.

Standardbillet: 1 koncert / 350 kr.

Gæster i Landsbyen kan glæde sig til:

19/6: Jacob Dinesen

20/6: Queen Machine

14/8: Malurt

15/8: The Savage Rose + Søren Huus

28/8: Poul Krebs

29/8: Burhan G, Noah, Dorthe Gerlach, Pernille Rosendahl & Danmarks Underholdningsorkester

3/9: Almost AC/DC + Bryan Adams Tribute + Dressed for Roxette

4/9: Lis Sørensen + Hush

5/9: Lars Lilholt + En lille pose støj

Hvad: ”Landsbyen”
Hvor: Den Fynske Landsby
Hvornår: Sommeren 2020

Verdens største julefestival åbner i næste uge: Kom med til åbningsfest på Glow

Skrevet af: Michael Qureshi
Pressefoto fra Glow i Vancouver
Pressefoto fra Glow i Vancouver

Torsdag d. 21. november i næste uge åbner verdens største indendørs julefestival deres allerførste event i Odense – faktisk det allerførste event i hele Europa.

Med mere end én million glødende pærer, velkomstmusik og besøg fra hele Danmarks chipskonge, Jørgen fra KiMs, bliver det et brag af en åbning, som alle er inviteret med til.

Glow Odense er en magisk lysoplevelse for hele familien med plads til hygge og nærvær.

Et indendørs vintereventyr på 6000 kvadratmeter krydret med mere end en million smukke lys og glødende pærer, interaktive lege, lokale kunstnere, julehygge og mulighed for masser af familietid – alt sammen med udgangspunkt i de kendte eventyr.

“Det kribler i maven, og vi glæder os helt vildt til at slå dørene op for det første europæiske Glow-event i næste uge.

Og vi håber, at en masse spændte gæster har lyst til at være med til åbne Glow og som de første træde ind i vores eventyrlige univers torsdag i næste uge,” siger Eva Pasgaard, der er direktør for Glow Odense.

PR-foto

Odense Pigegarde og kendt DJ spiller

Til den store åbning bliver gæsterne budt velkommen med manér, når Odense Pigegarde spiller op ved indgangen, og saxofonist Da Rune og DJ’en Jeppe Dex lader sprøde toner flyde fra Glows store scene.

Og så har gæsterne naturligvis mulighed for at tage billeder med den danmarkskendte chipskonge, Jørgen, med Glows eventyrlige vinterunivers som baggrund.

Et sprødt samarbejde

Det er ikke kun gæsterne, der kommer til Glow Odenses åbningsdag, som kan glæde sig til at smage chips fra KiMs.

Sammen med Glow Odense har de nemlig indgået et sprødt samarbejde, som varer hele festivalen ud.

KiMs er blandt andet sponsor for jule- og vinterfestivalens skattejagt og deler små chipsposer ud til alle børn, der finder de forsvundne gaver.

“Hos KiMs elsker vi julen, fordi den lægger op til masser af hygge med venner, familie og lækkerier i form af blandt andet franske kartofler, nødder og chokolade.

Glows hyggelige jule- og vinterfestival er et fantastisk initiativ, som med garanti vil skabe juleglæde og hyggelige stunder for både unge og ældre. Og det vil vi meget gerne støtte op om,” siger Louise Witting, der er trade marketing manager for KiMs.

Glow Odense finder sted fra torsdag 21. november 2019 til og med lørdag 4. januar 2020 og afholdes i opvarmede lokaler på Faaborgvej 248 B i Odense SV.

Entrepriserne bliver 149 kroner for voksne og 119 kroner for børn (3-12 år). Børn under 3 år er gratis.

Der er også mulighed for at købe et sæsonkort, der giver adgang i hele perioden.