Moderne smørrebrødsrestaurant: Kendt kok åbner i mmoks-lokaler i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Jakob Spolum
Foto: Jakob Spolum

Der er mange, som kaster sig ud i et restaurant- eller café projekt i Odense i disse år.

Sjældent har byen oplevet et så vildt boom af nye spisesteder.

Desværre er flere af byens nye restauratører nærmest allerede dømt til at fejle fra starten. Oftest grundet manglende erfaring og alt for høje ambitioner.

Der er dog al mulig god grund til at tro på, at Restaurant H O S kommer til at klare sig godt.

I dag blev det meldt ud, at den kendte kok Jakob Spolum med erfaring fra flere af landets allerbedste restauranter går solo sammen med kæresten Michelle Bøgelund Hemme.

De overtager mmoks’ lokaler i Kongensgade 65, når den ellers populære restaurant lukker ned på årets sidste dag. Den triste forklaring på den lukning kan du læse mere om her.

Med på ny smørrebrødsbølge

Ikke desto mindre bliver det så starten på et nyt eventyr i de flotte lokaler og omgivelser. H O S bliver en frokostrestaurant, og så kører de a la carte fredag og lørdag aften.

Ambitionen er at skabe noget nyt på den odenseanske frokostscene.

“Der er kommet den her smørrebrødsbølge, hvor man løfter niveauet og nyfortolker smørrebrødet.

Det gør eksempelvis gourmetrestauranten Mortens Kro rigtig godt i Aalborg. Der er ikke rigtig nogen, der har gjort det her i Odense, og jeg tror på, at vi kan rykke gæster ud fra mange af de traditionelle caféer og vise dem, hvad man også kan få af kvalitet for nogenlunde samme penge,” fortæller Jakob Spolum til MigogOdense.

Senest var han på Ruths Gourmet, som regnes for at være Nordjyllands allerbedste restaurant.

Han har også været med på rejsen på Munkebro Kro under Pasfall og var senere med til at starte Restaurant Pasfall.

Kærestepar som arbejder godt sammen

Det var også her i Odense, at Jakob Spolum mødte kæresten Michelle, som har været med på rejsen lige siden.

“Michelle er en superdygtig tjener og sommerlier, og hun var blandt andet restaurantchef på Ruths Hotel, da vi var deroppe.

Så sammen er vi rigtig gode, og vi tror, at vi kan levere noget ekstraordinært på maden og på service, som Odense måske ikke har set så meget af,” forklarer Jakob.

Det var faktisk drømmen om at åbne deres eget, som affødte et stop på Skagen-hotellet, som ellers bejlede til en Michelin-restaurant.

Har købt al inventaret af mmoks

Jakob Spolum har bl.a. også været partner på Restaurant Sletten på Sjælland.

“Det her er en af vores store drømme. Vi har købt alt inventaret af mmoks, fordi vi synes, det i forvejen er en utrolig flot og ekstraordinært indrettet restaurant.

Vi vil lave nutidigt smørrebrød af de bedste danske & fynske råvarer tirsdag til lørdag.

Gæsterne vil udover skøn mad også opleve et unikt værtskab og en fantastisk stemning i smukke omgivelser, hvor vi skænker lokale øl, hjemmelavede snaps & gode vine.

Fredag og lørdag aften serverer vi a la carte med masser af skønne snacks og alle vores favoritretter,” forklarer Jakob Spolum. 

Plads til den her slags restaurant

Han mener, at der er plads til en restaurant hos H O S i Odense.

“Der findes rigtig mange gode restauranter i Odense, og jo flere af den slags jo flere kommer der ud og spiser i byen.

Jeg synes måske også, at der er kommet lige lovligt mange caféer i Odense, og jeg håber, at vi kan være med til at trække i lidt anden retning,” fortæller Jakob.

De overtager mmoks-lokalerne 2. januar, og håber derefter at åbne i løbet af februar 2019.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.