Jensens Bøfhus sælger ud: Ejendomskonger køber kendt bygning

Skrevet af: Michael Qureshi

Den store restaurantkæde Jensens Bøfhus vakler.

Der er krise i kæden, som kæmper for at overleve, og der sælges aktiver, hvor det er muligt. Således har den danske ejendomsfamilie Barfoed købt Jensens Bøfhus’ hovedsæde Læssøegade i Odense.

En kendt bygning der har været drevet restauration i siden 1800-tallet. Ejendommen har i gennem mere end 200 år været et yndet udflugtsmål, og mange odenseanere husker specielt det legendariske Restaurant Skoven for mange gode madoplevelser og ikke mindst selskaber.

“Det er en ejendom, som har en meget unik placering og som rummer nogle meget spændende udviklingsmuligheder, og jeg ved vi bliver en god ejer af ejendommen, da vores passion og sjæl vil tilføre ejendommen værdi og gode rammer. Vi ser frem til et godt samarbejde med Jensens Bøfhus, og skulle de vælge at delopsige dele af arealet, så er vi klar til at udvikle ejendommen,” udtaler koncerndirektør Frederik Barfoed.

Jensens Bøfhus har sikret sig lang lejekontrakt

Sælger af ejendommen er Jensens Bøfhus, der senest i slutningen af 90erne gennemførte en større ombygning, og de forbliver som lejer af hele ejendommen på en lang lejekontrakt, men har en option på at delopsige en del af administrationsafsnittet omkring den gamle hovedindgang til Restaurant Skoven.

Udnyttes den option, vil et større areal konverteres til restaurant igen.

Handel til 23 mio. kr.

Barfoed Group starter allerede i august en større renovering af facader og arealer omkring ejendommen, så den fremstår flot og velvedligeholdt. Ejendommen er handlet til 23 millioner kr.

“Odense er i en stor positiv udvikling, og skulle der opstå ledige arealer, så er vi klar til at investere massivt i at genskabe storheden i ejendommen, og vi kunne godt se minimum en, men måske også to restauranter yderligere i ejendommen, det vil skabe endnu mere trafik og god synergi,” siger Frederik Barfoed.

Tidligere på året satte stifter af Jensens Bøfhus Palle Skov Jensen også sit gigantiske palæ i Odense til salg. 

Jensens Bøfhus har fået et ultimatum fra banken, som de skal overholde for at fortsætte i videre drift. Blandt andet har de søsat en stor kampagne under navnet; God Bøf eller gratis.

Bliv inspireret til lækker mad: Claus Meyer holder foredrag i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Tikko
PR foto: Tikko

Hvis man siger dansk madkultur, må man også sige Claus Meyer.

Den gastronomiske iværksætter har i mere end 30 år sat sit præg på den danske madkultur, bl.a. som vært på mere end 300 programmer på DR1 og som forfatter af 30 koge- og bagebøger.

Han er endvidere partner i den danske Michelin-restaurant Noma samt medejer af to andre Michelin-restauranter i New York.

Nu rejser han rundt i Danmark for at dele ud af sine erfaringer indenfor mad såvel som formålsorienteret virksomhed, og torsdag den 30. april fra kl. 19.00 til 21.00 kommer han til Magasinet i Odense.

Meyer vil i løbet af aftenen tale om sin lange karriere og også komme med konkrete idéer til, hvordan du med en minimal investering af tid og kroner, kan få et vidunderligt madliv, som fremmer din og planetens sundhed.

Fra Lolland til Frankrig

Det har bestemt ikke ligget i kortene, at Claus Meyer skulle blive så toneangivende indenfor den danske madscene, som han er blevet.

Som 18-årig forlod han, hvad han selv kalder et ”kulinarisk mørke” på Lolland for at tage til Frankrig.

Her mødte han et konditorægtepar i Gascogne, som åbnede hans øjne for mulighederne i maden, og siden da har han rejst rundt i hele verden for at realisere uforløste potentialer.

I 2010 stiftede Meyer fonden Melting Pot, som har til formål at forbedre livet og fremtidsmulighederne for udsatte mennesker med velsmag som våben.

Du kan købe billetter fra 299 kr hos Tikko.

Hvad: Claus Meyer foredrag – om at følge sit potentiale

Hvor: Magasinet, 5000 Odense C

Hvornår: 30. april, kl. 19.00-21.00

Mærkedagen skal fejres: Nyd en gratis Irish Coffee i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Der er efterhånden en mærkedag for alverdens ting, og det gælder selvfølgelig også den populære drik Irish Coffee.

National Irish Coffee Day finder sted hvert år den 25. januar, og den dag kan du fejre lige her i Odense med din kaffeglade ven, for du kan nyde en gratis Irish Coffee mellem kl. 20.00 og 21.00 i Storms Pakhus.

I anledning af mærkedagen uddeles der gratis Irish Coffee til de første 100 personer, der kommer forbi Vakse Viggo mellem kl. 20.00 – 21.00

Historien om Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44.

Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne.

For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey.

En af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

Den første levering af Tullamore D.E.W. whiskey til Buena Vista Cafe i San Francisco.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Gældende betingelser

Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020.

Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.

Hvad: Gratis Irish Coffee
Hvor: Vakse Viggo’s i Storms Pakhus
Hvornår: Kl. 20.00-21.00 d. 25. januar 2020

The Food Stall udvider: Åbner nyt sted i Odense

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

The Food Stall er blandt de mest populære steder i Odense, når det gælder frisksmurte sandwich og en stor bland selv salatbar.

De er allerede godt repræsenteret i Odense C i Magasin og i Odense Banegård Center. Nu har de så udvidet med endnu et sted.

Det er dog ikke helt en tro kopi af de to steder, de har inde i centrum.

Forleden åbnede The Food Stall nemlig en butik udelukkende med lækker frisk salatbar i Rosengårdcentret.

40 varianter af frisk salat

Man kan blande sin salat i ta’ selv baren, som er propfyldt med 40 varianter af frisk salat, økologiske grøntsager og rigelige mængder sprøde toppings og dressinger.

The Food Stall oplyser desuden, at man sparer 50 % en time før lukketid for at minimere madspild.

Her kan du få frisksmurte sandwich og blande din egen salat i deres store, lækre salatbar.

Salatbaren er åbnet i hjertet af Rosengårdcentret på Storetorv.