Jorden rundt med danske drinks: The Embassy er en helt unik cocktailbar

Måske er du gået forbi den flere gange, uden at vide at den lå der, for The Embassy ligger lidt skjult og skilter ikke meget med sin tilstedeværelse.

Men det er en smagsoplevelse af de større, der gemmer sig i de sorte containere, hvor der serveres cocktails i international topklasse.

Historien bag The Embassy er mindst lige så interessant som smagen. Derfor satte vi os ned med Alex Munch, der er medstifter af Stauning Whisky, og som sammen med Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard fra Njord Gin står bag container-cocktailbaren.

Ambassadører for Danmark

”Konceptet opstod for trekvart år siden. Jeg havde et møde med udenrigsministeren – på daværende tidspunkt Kristian Jensen – hvor jeg fortalte ham, at jeg syntes, at man gjorde det for dårligt i Danmark i forhold til at promovere lækre, danske ting,” fortæller Alex Munch.

”Det var altid de store mastodonter, der blev promoveret, når de var ude at rejse.”

Udenrigsministeriet opfordrede Alex Munch til at finde på et koncept, der kunne bruges til at promovere de mindre spillere.

Alex Munch tog kontakt til Troels Præst Andersen for at høre, om de ikke skulle starte en cocktailbar. Resultatet blev den mobile The Embassy, hvor alt kan pakkes ned i fire containere.

Ambassadører for dansk erhverv

Konceptet handler ikke kun om cocktails, men om danske produkter i bredere forstand. Baren er derfor spækket med danske designprodukter, der får stedet til at emme af kvalitet.

”Vi tror, der sidder en masse mennesker derude, som godt kan lide lækre cocktails og god stil, og vi vil lige løfte niveauet lidt,” siger Alex Munch.

Han fortæller, at man på et tidspunkt også gerne vil have fynsk spiritus med på barkortet. Blandt andet produceres der på Fyn akvavit, som han godt kan forestille sig at bruge i sine cocktails.

Jorden rundt med danske cocktails

Det er meningen, at containerne skal sendes rundt over hele verden. Indtil videre bliver projektet dog prøvekørt på dansk jord, mens man finder ud af, om det økonomisk kan bære.

At de mange cocktails er af international klasse er dog hævet over enhver tvivl.

Undervejs i samtalen får vi selskab af Andreas Maretti, der er bartender i The Embassy. Han serverer en cocktail ved navn Strange Fruit, der hurtigt leder tankerne mod sydligere himmelstrøg og står i skærende kontrast til den overskyede himmel, der hænger over Tusindårsskoven i dag.

”Den er lidt speciel, for normalt vil man aldrig basere en cocktail på en rye med så meget frugt, som der er her. Man har brugt Staunings Young Rye, lime, mynte og så lidt aromatisk bitter. Det er ganske simpelt, og det bliver frugtigt og lækkert!”.

Og frugtigt og lækkert er det! Resten af barkortet ser tilsvarende lækkert ud, så slå et smut forbi The Embassy, som har fået sat skilte op, så stedet er lidt lettere at finde. Baren ligger lige efter Smutvejen, mellem Rød og Blå Scene.

Læs mere om The Embassy her

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.