Jorden rundt med danske drinks: The Embassy er en helt unik cocktailbar

Måske er du gået forbi den flere gange, uden at vide at den lå der, for The Embassy ligger lidt skjult og skilter ikke meget med sin tilstedeværelse.

Men det er en smagsoplevelse af de større, der gemmer sig i de sorte containere, hvor der serveres cocktails i international topklasse.

Historien bag The Embassy er mindst lige så interessant som smagen. Derfor satte vi os ned med Alex Munch, der er medstifter af Stauning Whisky, og som sammen med Troels Præst Andersen og Lars Toke Graugaard fra Njord Gin står bag container-cocktailbaren.

Ambassadører for Danmark

”Konceptet opstod for trekvart år siden. Jeg havde et møde med udenrigsministeren – på daværende tidspunkt Kristian Jensen – hvor jeg fortalte ham, at jeg syntes, at man gjorde det for dårligt i Danmark i forhold til at promovere lækre, danske ting,” fortæller Alex Munch.

”Det var altid de store mastodonter, der blev promoveret, når de var ude at rejse.”

Udenrigsministeriet opfordrede Alex Munch til at finde på et koncept, der kunne bruges til at promovere de mindre spillere.

Alex Munch tog kontakt til Troels Præst Andersen for at høre, om de ikke skulle starte en cocktailbar. Resultatet blev den mobile The Embassy, hvor alt kan pakkes ned i fire containere.

Ambassadører for dansk erhverv

Konceptet handler ikke kun om cocktails, men om danske produkter i bredere forstand. Baren er derfor spækket med danske designprodukter, der får stedet til at emme af kvalitet.

”Vi tror, der sidder en masse mennesker derude, som godt kan lide lækre cocktails og god stil, og vi vil lige løfte niveauet lidt,” siger Alex Munch.

Han fortæller, at man på et tidspunkt også gerne vil have fynsk spiritus med på barkortet. Blandt andet produceres der på Fyn akvavit, som han godt kan forestille sig at bruge i sine cocktails.

Jorden rundt med danske cocktails

Det er meningen, at containerne skal sendes rundt over hele verden. Indtil videre bliver projektet dog prøvekørt på dansk jord, mens man finder ud af, om det økonomisk kan bære.

At de mange cocktails er af international klasse er dog hævet over enhver tvivl.

Undervejs i samtalen får vi selskab af Andreas Maretti, der er bartender i The Embassy. Han serverer en cocktail ved navn Strange Fruit, der hurtigt leder tankerne mod sydligere himmelstrøg og står i skærende kontrast til den overskyede himmel, der hænger over Tusindårsskoven i dag.

”Den er lidt speciel, for normalt vil man aldrig basere en cocktail på en rye med så meget frugt, som der er her. Man har brugt Staunings Young Rye, lime, mynte og så lidt aromatisk bitter. Det er ganske simpelt, og det bliver frugtigt og lækkert!”.

Og frugtigt og lækkert er det! Resten af barkortet ser tilsvarende lækkert ud, så slå et smut forbi The Embassy, som har fået sat skilte op, så stedet er lidt lettere at finde. Baren ligger lige efter Smutvejen, mellem Rød og Blå Scene.

Læs mere om The Embassy her

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019