ANNONCE
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Julefrokost i Odense: Vores bud på gode julefrokoster i byen

Af Christina Frederiksen

Julen er lige om hjørnet, og det betyder tid til julefrokost med venner, familie eller kolleger.

Odense og omegn byder på mange lækre julemenuer.

Vi har plukket vores bud på en rigtig god julefrokost.

OBS! Nogle af stederne har betalt for at have bestillings-informationer i artiklen. Listen er i vilkårlig rækkefølge.

Restaurant Næsbyhoved Skov

Restaurant Næsbyhoved Skov er en traditionsrig restaurant midt i Odense med udsigt til skov, vand og havn.

Her møder man et stemningsfyldt hus med smilende personale og en varm atmosfære. Restauranten har et lokale til både små og større selskaber, så her finder I den bedste løsning til jeres behov.

Årets store julebuffet består af klassiske danske juleretter, du kender:

Det lette og lune

Marinerede sild
Røde sild og karrysalat
Tarteletter med høns i asparges
Lun rødspættefilet med remoulade
Gravad laks med sennepsdressing
Lun leverpostej med bacon og ristet champignon
Lun æbleflæsk
Udvalg af brød

Det varme og klassiske

Glaseret juleskinke med sennep og brunede kartofler
Lun ribbensteg med julerødkål
Medisterpølse med grønlangkål
Frikadeller
Sortpølse med æblemos, kanelsukker, sirup (tilkøb 10,-)
Berberiandebryst (tilkøb 10,-)

Dessert

2 slags oste med abrikostapenade, oliven og vindruer
Risalamande hertil kirsebærsauce

Pris pr. person kr. 385,- (min. 20 kuverter)

Bemærk: Forudbestilling nødvendig

Bestil julefrokost på Restaurant Næsbyhoved Skov på tlf. 66120510 eller på mail til restaurant@nbhs.dk

Du kan også vælge at bestille julefrokosten, som mad-ud-af-huset ved at klikke her.

Læs mere om julefrokosten her.

Restaurant Næsbyhoved Skov. Foto: PR

Klosterkroen

Her får man lækker, dansk mad, og derfor er Klosterkroen selvfølgelig også med, når vi skal fremhæve nogle af byens gode julefrokost-steder. For hvad kan være mere passende i en julefrokost-guide, end et spisested, der reklamerer med, at “hos os er det minderne og ikke kalorierne, der tæller”?

Hos Klosterkroen er der flere forskellige julefrokostmenuer at vælge imellem.

Du kan vælge mellem “Den Suveræne Hjemmelavede Julemenu,” “Juleplatten – En lækkerbisken til frokost” og “Den Klassiske Hjemmelavede Julemenu.”

Her i guiden har vi valgt at fremhæve den populære, klassiske menu.

Den Klassiske Hjemmelavede Julemenu

Forret
Hvide sild serveret med karrysalat, løg og kapers.
Æg & håndpillede rejer med mayonnaise.
-Hertil friskbagt rugbrød og smør.

Mellem snack: 
1 tartelet med håndplukket høns i asparges.

Hovedret:
Confiteret andelår & klassisk flæskesteg af svinekam m. sprøde svær, hjemmesyltet rødkål, hvide og brune kartofler samt hjemmelavet go’ brun sovs.

Dessert:
Hjemmelavet risalamande med lun kirsebærsovs

Bonus: Ønsker man at medbringe en mandelgave, skal man blot give Klosterkroen besked, og så vil kokken sørge for en hel mandel i risalamanden

Pris pr. person kr. 389,-

Bemærk: Min. 4 kuverter, der skal bestilles af hele bordet senest 2 dage før

HUSK at oplyse om eventuelle allergier.

Du kan bestille dit bord til julefrokost på Klosterkroen lige her.

Klosterkroens julefrokost. Foto: PR

Ryan’s Irish Pub

På Odenses ældste irske pub vil man også være med til at servere julefrokost for folket. Det er ellers her, at folk primært går hen, når de vil nyde en Guiness og se fodbold i selskab med andre – men det er altså også stedet, hvor man kan sætte en julefrokost til livs. En irsk fortolkning af slagsen, vel at mærke!

Forret:
Sild og hjemmelavet karrysalat
Hjemmelavet Hønsesalat 
Torske nuggets m. Hjemmelavet remo
Æg og rejer med hjemmelavet mayo
Svampe-/nøddepostej
Brød, rugbrød, smør

Hovedret:
Marineret svinekam m. Hjemmelavet Flæskesvær
Mørbrad a’la Cream 
Roasted turkey
Duck fat roasted potatoes
Roasted veggie salat 
Classic Caesar salat

Dessert
Risalamande 
Æblekage

Pris pr. person kr. 329,-

Bemærk: Min. 20 kuverter, der skal bestilles mindst 2 uger i forvejen.

Julefrokosten skal bestilles på info@ryans.dk

Julefrokosten på Ryan’s Irish Pub.

Pias Stardust

På den nyetablerede restaurant i Hans Jensens Stræde 1 er det syngende tjenere, der serverer maden. Et koncept, der er kendt i udlandet, men enestående i Odense. Hos Pias Stardust bliver du selvfølgelig heller ikke snydt for en fantastisk julefrokost.

Faktisk har restaurant tre typer, du kan vælge imellem: Julemenu til frokost, julemenu til aften og en julebuffet.

Aften julemenu (serveres søndag til torsdag kl. 17-21.30)

Forret:
To slags sild serveret med hjemmelavet karrysalat
Rugmelspanerede rødspætter med hjemmerørt remoulade
Æg med håndpillede rejer og mayonnaise
– Serveres med hjemmebagt brød og smør

Hovedret:
Julemedister med lun rødkål
Lune frikadeller
Flæskesteg med sprøde svær
Confiteret andelår med andesauce
– Serveres med hjemmebagt brød og smør

Dessert:
Hjemmelavet risalamande med lun kirsebærsauce
4 forskellige oste serveres med hjemmebagt knækbrød og kompot

Pris pr. person kr. 395,-

Julefrokosten kan bestilles fra 7. november.

Se mere her.

Pias Stardust. Foto: PR

Gastro Flakhaven

Flakhaven Gastro er et gastronomisk hus proppet med ølbugnende kobberkedler. Her serveres til hverdag amerikansk slow food, tilberedt af årstidens lokale råvarer med fokus på høj kvalitet, intense smagsoplevelser og gavmilde portioner.

Og selvfølgelig er Gastro Flakhaven også klar med julefrokost til sultne restaurantgæster.

På menukortet i år er to forskellige udgaver af julefrokosten: “Med det meste” og “Med det hele”

“Med det hele” indeholder alt fra “Med det meste”, dog med ekstra tilføjelser

Det kolde:
Ølmarinerede sild med rødløg, stegte sild med bløde løg, og æg og rejer i dild med citrusmayo
EKSTRA TILFØJELSER: Rullepølse med sky og rødløg, og røget laks med rygeost og radiser

Det lune:
Rødspætte med remoulade, citronperler og karse, og leverpostej med glaserede rødbeder, svampe og bacon
EKSTRA TILFØJELSER: Frikadeller med rødkål

Det varme:
Medister, flæskesteg, brunede kartofler, hvide kartofler, flæskestegssauce og rødkål
EKSTRA TILFØJELSER: Confiteret andelår med franske kartofler og andesauce og glaseret skinke

Dessert:
Risalamande med kirsebærsauce og mandelgave
EKSTRA TILFØJELSER: Tre slags udsøgte oste med garniture

“Med det meste”: Pris pr. person kr. 385,-
“Med det hele”: Pris pr. person kr. 465,-

Opgrader med fri bar: Pris pr. person kr. 475,- (Her får du velkomstdrink, husets vin, udvalgte øl og vand ad libitum i 4 timer, og kaffe og te)

Læs mere om Gastro Flakhavens julefrokost og booking her.

Flakhaven Gastro. Foto: PR

Oriental Barbecue House

På den 23 år gamle kinesiske restaurant i Slotsgade kan du også få julefrokost. Og den er i hvert fald et godt bud på et alternativ til den traditionelle danske julefrokost.

Her får du blandt andet peking-and og kinesisk ribbenssteg.

Oriental Barbecue House tilbyder to forskellige menuer: “Sushi + buffet” eller “sushi + kinesiske wokretter”

Sushi + buffet

Med blandt andet velkomstdrinks, kinesisk buffet og tag-selv-is til dessert.

Pris pr. person kr. 199,-

Sushi + kinesiske wokretter

Med blandt andet cirka 10 forskellige kinesiske retter fra østens køkken og masser af sushi som forret.

Pris pr. person kr. 299,-

Se mere om menuerne her.

Oriental Barbecue House. Foto: PR

Tarup Gamle Mejeri

Hos Tarup Gamle Mejeri er man eksperter i lækre delikatesser – især mejeriprodukter. En julefrokost ud-af-huset herfra er altså fyldt med de lækreste, hjemmelavede retter.

Årets ud-af-huset-julefrokost

Marineret sild med karry-æblesalat samt zittauerløg
Landæg med ægte mayonnaise, rejer, karse og citronkaviar
Koldrøget laks fra egen rygeovn med æggestand og purløg
Kold ribbensteg med kanelsyltet rødkål og agurkesalat
Slagterens julepostej med bacon, champignoner og pebersyltede rødbeder
Tartelet med høns i asparges, tomat og persille
Fransk landbrie med vaniljesyltede peanuts og druer
Ris a la mande med kirsebærsauce.

Pris pr. person kr. 169,-
Mulighed for tilkøb af ekstra retter:
Kryddersild med rødløg og stilke kapers. Pris 15,-
Rødspætte fra Kerteminde med grov picklesremoulade og citron. Pris 30,-
Varmrøget laks fra egen rygeovn. Pris 30,-
Gammeldags æbleflæsk med løg og bacon. Pris 20,-
Julemedister med kanelsyltet rødkål og grov honningsennep. Pris 20,-
Rygeostsalat med radiser og purløg. Pris 15,-
Frugtsalat med fløde, nødder og chokolade. Pris 20,-
Rugbrød, kiks, smør og fedt. Pris 30,-

Bestilling kan ske på telefon 6616 2181 eller på mail til Bestilling@tarupgamlemejeri.dk

Hotel Vissenbjerg Storkro

Den kendte kro på Vestfyn er selvfølgelig også leveringsdygtig i en overdådig julefrokost, og på Hotel Vissenbjerg Storkro skiller man sig ud fra restauranterne på resten af listen ved også at tilbyde show, musik og dans.

26. november musik med ABBAtars GOES ABBA, 2. december med Bamse Jam, 3. december spiller Torben Lendager, og 9. og 10. december underholder Den Røde Tråd.

Julebuffeten indeholder:

Serveret på bordet
Marineret sild med karrysalat
Stegte sild med løg og kapers 

Det kolde
Æg og rejer
Gravad laks med rævesauce
Sylte med sennep og rødbeder

Det lune
Stegt fiskefilet med remoulade og citron
Leverpostej med champignon og bacon
Frikadeller med sønderjysk hvidkål
Ribbensteg med rødkål
Medister med grønlangkål og sukkerbrunede kartofler
Andelår med rødkålssalat

Desserter
Udvalg af europæiske oste med tilbehør
Risalamande med kirsebær-/amarettosauce

Julefrokost med stor julebuffet, show samt musik og dans til kl. 01.00:
Pris pr. person kr. 448,- (forudbestilling nødvendig)

Der kan tilkøbes diverse drikkevarer.

Bestil julefrokosten på Hotel Vissenbjerg Storkro på telefon 6447 3880 eller på mail til info@vissenbjergstorkro.dk

Læs mere her.

Hotel Vissenbjerg Storkro. Foto: PR

Odense Eventyr Golf

Til et godt spil golf hører en god middag. Derfor har Odense Eventyr Golf selvfølgelig sin egen restaurant. Og her er man klar til at levere en lækker julefrokost ud-af-huset. Den kan bestilles i perioden fra 19. november til 18. december.

Odense Eventyr Golf har to menuer på kortet.

Klassisk juleanretning (minimum 4 kuverter)

Marineret sild med karrysalat og løg
1/2 æg med mayonnaise, pyntet med rejer og caviart
Lun rødspættefilet med remoulade og citron
Glaseret juleskinke
Grønlangkål
Brunede kartofler
Julemedister
Rødkål

Pris pr. person kr. 139,-

Utraditionel juleanretning (minimum 8 kuverter)

Julesild i porter, her til karrysalat med æbler
Rørt laksemousse med dijon og fed creme fraiche
Hønsesalat med syltede svampe og sprød serranoskinke
Porchetta med solkysset tomat og krydderier
Sprængt andebryst med peberrodscreme
Salat af vinterens kål med granatæblekerner, ristede mandler og bagt græskar
Chokoladekage med kirsebærmousse eller 2 slags ost med søde nødder

Pris pr. person kr. 179,-

Odense Eventyr Golf. Foto: PR

Druen & Bønnen

Hos den populære café, Druen & Bønnen, ud til Flakhaven er man også klar med lækre julefrokoster.

Her kan man både vælge en julefrokostbuffet, der er åben 9. og 10. december, og julefrokost som sæsontallerken, der er mulig at bestille frem til 23. december.

Den traditionelle julefrokostbuffet (9. og 10. december kl. 17.30-21.30)


Det kolde:
Hvide sild, marinerede sild & hjemmelavede karrysild
Rødspættefilet m. grov remoulade
Smilende øko æg m. rejer
Tarteletter m. høns i asparges

Det lune:
Lun leverpostej m. svampe/bacon
Glaseret skinke
Medister
Ribbensteg
Grønlangkål & hjemmelavet rødkål
Brunede & hvide kartofler
Brun sovs
Grønkålssalat m. nødder & appelsiner

Dessert:
Udvalg af lækre oste m. tilbehør
Risalamande m. kirsebærsauce

Pris pr. person kr. 389,- (Inkl. øl, vin & vand ad libitum, under middagen: kr. 699,-)

Pris pr. ekstra time for øl, vin & vand ad libitum: kr. 175,-

Julefrokost-sæsontallerken (frem til og med 23. december)


Marinerede sild m. mayo, sylt og sprødt

Dansk tunggris m. sprøde svær & hjemmelavet rødkål

Friskbagt tartelet fra Vissenbjerg Bageri m. klassisk høns i asparges

2 gode oste med behørigt tilbehør

Risalamande m. sprøde mandler & kirsebærsauce

Pris pr. person kr. 195,-

Tilkøb:
Medister 45,-
Fiskefilet m. grov remoulade 65,-
Hjemmegravad lys fisk 45,-
Hjemmelavet grønlangkål 35,-
Hjemmelavet rødkål 25,-
Æg & Rejer 40,-

Druen & Bønnen. Foto: PR

Del artikel

Seneste nyt