Julemand, kor og godteposer: Storms Pakhus holder juletræstænding i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto Storms Pakhus
PR-foto Storms Pakhus

I denne weekend tændes det store juletræ på Flakhaven, julelysene tændes i Brandts Klædefabrik og i Odense ZOO.

Men i næste uge kommer næste bølge.

Odenses Street Food Marked Storms Pakhus tænder deres store juletræ i næste uge og fejrer det med en hyggelig aften.

På onsdag den 20. november fra 17.00-18.00 tænder Pakhusets smukke store juletræ, hvor flere tusinde julelys lyser op i mørket.

Pakhuset flyder over af julestemning, og alle er velkommen.

Et smukt syn er i vente, når alle julelysene tændes ned gennem hele Pakhuset samt ude på Pakhuspladsen.

Magien spredes i Storms Pakhus, og koret Pop’n Soul med korleder Janne Wind sørger for at sætte stemningen med varme højtidstoner, og når træet skal tændes kommer en helt særlig gæst – direkte fra nordpolen – så det bliver gjort med manér!

Han har endda godter med i sin gavesæk til de første 200 heldige børn!

Der vil være gløgg og vafler i lange baner til at varme sig på – og så holder alle madboderne selvfølgelig åbent og disker op med lækre street food retter fra hele verden, når aftenfreden sænker sig, og det er blevet aftensmadstid.

Man kan desuden glæde sig til at opleve  Storms Julemarked første weekend i december.

Man kan læse mere om juletræstænding i Storms her

Vær med til at kåre Fyns bedste gløgg

Men der er mere sjov i Storms i næste uge.

For nu er det endelig blevet tid til kåringen af den absolut bedste gløgg på Fyn. Lørdag den 23. november fra kl. 14.00 – 15.30 skal slaget stå.

Bevæbnet med kogeblus, store gryder og hemmelige gløgg-ekstrakter battler nissehue-beklædte restauratører og glade amatører om den fornemme FM-titel.

Den altid oplagte Kristian Fjord står klar til at styre slagets gang, når der kæmpes om de to ærefulde priser: Publikumsprisen og Juryprisen for Fyns Bedste Gløgg.

PR-foto Storms Pakhus

Publikumsprisen: Folket bestemmer! Hver gæst får udleveret en stemmeseddel og et smageglas (Tilmelding er nødvendig)
Juryprisen: Et dommerpanel med anerkendte fynske profiler, såsom Per Hallundbæk og Rasmus Greve tidligere vinder af DM’s Publikumspris i Gløgg-brygning, bedømmer dagens gløgg ud fra 4 kategorier:

  • Smag
  • Duft
  • (Jule)stemning
  • Præsentation

FOR PUBLIKUM:
Kom og vær med til at bestemme hvem der skal løbe med årets Publikumspris. For at være med til at bedømme de mange gløgg, skal man købe en billet. Den koster kun 50 kr., og man kommer til at smage minimum 8 forskellige slags gløgg.

Køb din billet her

OBS: Smagning af gløgg er efter først-til-mølle princippet og med forbehold for, at nogle deltagere kan have udsolgt før andre.

FOR DELTAGERE:
Laver du den bedste gløgg på Fyn? Så er det nu, du skal tilmelde dig til Fynsmesterskaberne 2019!

Regler:
Hver deltager skal medbringe 10 l. gløgg. Der skal serveres gløgg til både publikum og jury.
Der bliver sørget for smageglas til publikum, bord og kogeblus til alle deltagere.
Gløggen skal tilberedes hjemmefra, og varmes op i Pakhuset.
Det er kun fynske restaurationer, barer, kokke og glade amatører, som kan stille op i konkurrencen.

Tilmelding:
Hvis du ser dig selv som Fyns bedste gløgg-brygger, så tøv ikke med at tilmelde dig til helene@stormspakhus.dk senest mandag d. 18/11.

Der udvælges maks. 20 kandidater. Ved tilmelding skal der sendes 3 – 5 linjer, som beskriver netop din gløgg og gerne lidt om dig selv.

Der kæmpes om æren, omtalen og ikke mindst trofæet, som efterfølgende kan pryde enhver bardisk eller præmievæg!

Klik her og læs mere om eventet her

Datoen er på plads: Nu kan du igen prøve superbiler i HCA Airport

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto: Sportscar Event
Pressefoto: Sportscar Event

Har du drømt om at få lov til at køre en tur i en Lamborghini, Porsche, Ferrari eller måske Ford Mustang GT?

Så kan du igen i år både få en tur og ikke mindst opleve nogle af verdens hurtigste biler på tæt hold i Odense Lufthavn. Det sker lørdag den 5. september fra klokken 09.00 – 16.00.

Her køres der nemlig SportsCar Event, som er et velgørenhedsarrangement til fordel for Børnecancerfonden.

“Vi ser frem til at kunne åbne dørene igen, og byde jer velkommen til et univers af unikke sportsvogne fra allerøverste hylde, samt oplevelser for livet for både små og store,” skriver SportsCar Event på Facebook.

De mange lækre superbiler, der samles i HCA Airport kommer til at udbyde ture, hvor man som codriver virkelig kan mærke hvor hurtige disse biler er.

Man kan booke en tur på to forskellige måder. Enten bestiller man et gavekort her.

Gavekortet skal veksles til en billet i billetvognen.

Ellers køber man en billet til den ønskede bil i billetvognen på pladsen.

Hvad: Sportscar Event
Hvor: HCA Airport
Hvornår: Lørdag d. 5. september kl. 9-16

Entré er gratis til at komme og se bilerne køre – en prøvetur koster penge.

Du kan finde mere info om eventet her.

Klar til sommer: Havnebadet og Friluftsbadet åbner snart

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Pludselig forsvandt Odenses mange fritids- og kulturtilbud. Samværet, oplevelserne og velværet fortonede sig, da foreninger, biografer, museer og meget mere måtte lukke ned.

Det har heller ikke været let at få sig en svømmetur under coronakrisen. Alle byens svømmehaller har været lukkede – og er det fortsat – men nu varer det ikke længe, før Havnebadet og Friluftsbadet står klar til at tage imod gæsterne.

Sundhedsmyndighederne har vurderet, at det er forsvarligt at åbne friluftsbadene igen, og derfor har By- og Kulturforvaltningen sat gang i processen med det samme.

Det betyder, at vandglade odenseanere kan få dyppet kroppen allerede den onsdag den 3. juni kl. 13, hvor Friluftsbadet åbner dørene. Ugen efter – den 10. juni kl. 6 – er det Havnebadets tur.

QVi trænger til, at hverdagens muligheder kommer tilbage. Byens mange fritids- og kulturtilbud giver mening i livet, og det er noget af det, vi savner allermest under coronakrisen. Derfor er vi også parat til at reagere på myndighedernes udmelding, så vi kan få åbnet Havnebadet og Friluftsbadet.

Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V).

Klar til sommeren

Der er fortsat en del forholdsregler, som skal overholdes for at sikre en tryg åbning, og derfor er forberedelsesarbejdet allerede i gang, så brugerne kan føle sig trygge i både Havnebadet og Friluftsbadet.

Åbningen vil foregå under følgende retningslinjer og vilkår:

Friluftsbadet:

Fra denne sommer skal brugerne betale for at benytte Friluftsbadet. Hvis man ikke er oprettet som bruger, kan dette ske hjemmefra for at spare tid ved automaten.

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Hvis brugerne ikke opholder sig i omklædningsrummene, på toilettet, i bassinerne eller ved cafeen, skal de opholde sig i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinerne – børnebassinerne er undtaget, så én forældre gerne må være helt tæt på sit barn.

Der vil være ekstra personale til at guide brugerne.

Vi forventer at kunne øge opholdsarealerne til imellem 30 og 50 personer fra den 8. juni.

Havnebadet:

Der vil hele tiden være personale i og omkring de to omklædningsrum. Det er vigtigt, at brugerne overholder deres retningslinjer samt skiltningen i omklædningsrummene.

Der vil være opmærkede opholdsarealer, hvor der maksimalt må sidde 10 personer. Dette gælder også, når forsamlingsforbuddet bliver hævet til mere end 10 personer, da vi skal kunne håndtere mange personer på et forholdsvis lille areal. Brugere, som ikke opholder sig i omklædningsrummene, i bassinet eller på toilettet skal være i de markerede arealer.

Toiletterne vil bliver rengjort minimum én gang i timen.

Der skal være minimum to meter mellem hver person i bassinet og saunaen.

Der vil være ekstra personale til at guide jer.

Kan skabe kø: Vejarbejde spærrer centrale veje i Odense fredag

Skrevet af: Redaktionen

Hverdagen i trafikken er næsten vendt tilbage til normal igen i Odense.

Derfor kan der opstå meget kødannelse, når der fredag d. 29. maj indledes vejarbejde på centrale veje i Odense C.

Odense Letbane meddeler i en presse-info, at man skal være opmærksom på midlertidige vejarbejder.

Fredag 29. maj mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Middelfartvej spærret for biler, der kører mod øst, på strækningen mellem Stadionvej og Christmas Møllers Vej. Det skyldes asfaltarbejde på strækningen.

Der er omkørsel for bilister via Stadionvej og Christmas Møllers Vej.

Beboere på strækningen har stadig adgang til deres indkørsler, men de vil kunne opleve ventetid i forbindelse med arbejdet.

Cyklister og forgængere kan passere i begge retninger.

Blå cykelflade skal laves

Fredag også mellem klokken 9.00 og klokken 13.00 bliver Kochsgade spærret ved Thomas B. Thriges Gade. Det skyldes, at der skal laves en blå cykelflade på tværs af Kochsgade.

Der er omkørsel for både bilister via Skibhusvej og Bredstedgade. Cyklister og fodgængere bliver ikke påvirket af arbejdet.

Den blå cykelflade er et afsluttende arbejde i forbindelse med den dobbeltrettede cykelsti på Thomas B. Thriges Gade, som er en del af letbaneprojektet.