MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mette Frederiksen om jule-restriktioner: Julen bliver ikke som den plejer

Af Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen har fredag morgen mødtes med en række borgere, som har mistet jobbet som følge af Corona-pandemien.

Efterfølgende stillede hun op her klokken 9.00 til et kort pressemøde.

Her var det helt store spørgsmål, hvad der kommer til at ske, når de nuværende restriktioner med blandt andet forsamlingsforbud på max 10 personer udløber 13. december.

“Jeg vil sige helt generelt, at vi har et for højt smittetal i Danmark nu, og det har vi i særdeleshed i Hovedstaden.

Derfor er det bestemt ikke utænkeligt, at vi kommer til at skulle stramme yderligere op allerede inden jul,” sagde statsministeren.

“Jeg kan sige allerede nu, at der er ikke ret mange af os, der kommer til at holde en jul præcis som vi plejer.

Jeg er selv ud af en nordjysk familie, hvor man godt kan lide at mødes, ikke bare juleaften men også i juledagene, med forskellige grene af familien.

Skal se færre mennesker

Der er ingen tvivl om, at regeringen lægger op til mindst de samme stramninger som vi i forvejen har i samfundet og måske endda yderligere.

“Flere af os har både en svigerfamilie og en anden familie vi gerne vil se. Men allerede nu kan vi godt indstille os på, at vi ikke skal holde en jul, som vi plejer.

Vi skal se færre mennesker. Vi kan ikke danse rundt om juletræet, som vi plejer. Vi skal stadig passe på ikke mindst vores ældre og sårbare, som har været isoleret igennem en længere periode.

Præcis hvordan det kommer til at foregå, det melder vi ud så snart vi har et præcist overblik. Men jeg vil gerne understrege, at de smittetal vi har set i Hovedstaden, de er bekymrende.

Og hvis ikke de tal isoleret set ændrer sig den kommende tid, så må man nok imødese, at vi får behov for at gøre mere før vi når juleaften,” lød det fra Mette Frederiksen.

Del artikel

Andre læser også