Juleøl for enhver smag: Mikrobryggerierne indbyder til ØJ-dag

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Der bliver uden lysende rensdyrgevir eller kulørte nissehuer.

Der er nemlig ikke behov for reklame-gimmicks, når de fynske mikrobryggerier torsdag den 2. november slår dørene op til deres eget alternativ til folkefesten J-dag.

Under navnet ”ØJ-dag” – Ølentusiasternes J-dag – sætter de fynske mikrobryggerier det gode øl i fokus og opfordrer folk til at smage nogle af de lokale bryg, inden det dagen efter går løs med den traditionelle fejring af snebajerens frigivelse.

ØJ-dag opstod som et initiativ i København i 2003 som et modsvar til de store bryggeriers voldsomme hype omkring frigivelsen af juleøllet.

I stedet opfordrer man mikrobryggerierne til at starte salget af deres egne juleøl første torsdag i november.

Eventyrligt øl på hanerne – og gratis smagsprøver

I Odense markeres ØJ-dag under teamet Eventyrligt øl Fra Fyn, som er et nyopstået koncept, der samler de fleste af de fynske mikrobryggerier under én paraply som et samlet tilbud.

Arrangementer foregår på Bryggeriet Flakhaven, og der vil blive kælet lidt mere for smagsløgene, end når Tuborg og de andre brygmastodonter giver los dagen efter.

”Der er to arrangementer. Udenfor stiller alle bryggerierne op med deres bud på juleøllen i år. Så deles der gratis smagsprøver ud udenfor, og så kan man købe flasker to go, som man kan tage med hjem. Det foregår fra 16 til 19,” forklarer Heine Vne Andersen, der er sales manager for Eventyrligt Øl fra Fyn.

”Fra klokken 18 til 21 har vi åbent nede i vores ølkælder, hvor vi har 25 taphaner. Alt det juleøl, vi har kunnet finde på Fyn, har vi taget og sat på hernede. Og så har vi været ude og plukke noget juleøl fra nogle udenlandske bryggerier.”

Noget for enhver smag

Heine Vne Andersen understreger, at der til Mikrobryggeriernes ØJ-dag vil være noget for enhver smag, uanset om man er til bitterhed eller sødme eller noget midt imellem.

”I år har bryggerierne valgt at lave nogle forskellige stilarter. Der kommer humle, der kommer belgisk inspireret, der kommer IPA-typer, julehvede. Der kommer også noget flydende brunkage på flaske. Der kommer lidt af hvert!”

Man skal derfor ikke frygte at gå skuffet fra ØJ-dag. Heine Vne Andersen synes, at man skal gribe chancen for at få smagt på det lokale øl.

”Det er en unik mulighed for at møde de fynske mikrobryggerier, hvor alt juleøllet er samlet på ét sted. Og så er det gratis,” siger han og tilføjer, at der selvfølgelig også vil være mulighed for at gøre en god handel og tage nogle flasker med hjem.

Hos bryggerierne glæder man sig også til den store dag, der markerer starten på den mest indbringende tid på året for de små bryghuse.

”Det er jo en fremragende mulighed for at komme ud denne her ene gang om året og møde kunderne og snakke om julen. Det er jo en sød, kærlighedsfyldt tid, vi kommer ind i, hvor der skal drikkes en masse øl.”

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.