MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor juleudstilling på Møntergården: Kom helt tæt på årets tv-julekalender

Af Christina Frederiksen
Årets TV-julekalender på TV 2 er optaget på Fyn, og igen i år er der udstilling om serien på Møntergården i Odense. Foto: TV2 og Cosmo
Årets TV-julekalender på TV 2 er optaget på Fyn, og igen i år er der udstilling om serien på Møntergården i Odense. Foto: TV2 og Cosmo

Sidste år var det udstillingen ”24 pakker – Kom bag kulissen på årets TV-julekalendere”, der med udgangspunkt i familiejulekalenderen ”Tinka og Sjælens Spejl” fra TV 2 og DR’s ”Julehjertets Hemmelighed” satte Fyn på kortet som landets juleattraktion.

I år er det en ny familiejulekalender med navnet ”Valdes Jul”, der bliver udgangspunktet for en ny juleudstilling på Møntergården. En udstilling med samme ambition om at fortælle danskerne, at Fyn er hele Danmarks juleø.

“Valdes Jul” er nemlig også optaget på Fyn, og sendes på TV 2 og TV 2 Play.

“Med “Valdes Jul” fra TV 2 og Cosmo Film får vi i år endnu en julefortælling, der samler Danmark.

Sidste år var danskerne vilde med at komme tæt på årets julekalendere i udstillingen i Odense og på de fynske lokationer, og derfor er det en stor glæde, at det er lykkedes at få endnu en udstilling på vej i 2023, der bringer seerne endnu tættere på magien bag julekalenderen,” siger Klaus Hansen, direktør i FilmFyn. 

Det var en ny genre, da Museum Odense sidste år kunne præsentere en TV-julekalenderudstilling på Møntergården, men den store publikumssucces har bevist, at der er interesse fra publikum.

Udviklingschef i Møntergården, Mette Stauersbøl Mogensen, siger:

“Vi er stolte over igen at kunne skabe en helt ny udstilling på baggrund af det kommende magiske juleunivers, som danskere skal møde på TV 2 til jul.

Sidste år kom knap 12.000 gæster til udstillingen i Møntergården, og vi er sikre på, at de også vil komme i den rette julestemning, når de ser, hvad vi kan vise dem i år.”

Udstillingen er under udarbejdelse, men ambitionen er, at gæsterne kan komme tæt på alle de magiske hemmeligheder fra den nye familiejulekalender ”Valdes Jul”, der sendes på TV 2 fra 1. december.

Stor succes

Udstillingen på Møntergården åbner 18. november og vil kunne ses frem til 7. januar 2024.

FAKTA

Åbningsdage 

18. november – 7. januar kl. 10 – 16

Tirs. – søn.

Lukket mandag og 24/12, 25/12, 31/12 samt 1/1.

Juleøen Fyn er et samarbejde mellem FilmFyn, Museum Odense, Destination Fyn og Odense Kommune.

Det er anden gang, parterne samarbejder om TV-julekalendere. 

Destination Fyn varetager en stor del af markedsføringen af Juleøen Fyn, der også rummer andre jule-initiativer end de TV-julekalender-relaterede, og her er der også stor glæde over at en ny udstilling er på vej. 

“I ”Valdes Jul” møder vi et nyt, magisk univers på TV – lige så magisk som Fyn og øerne ved juletid.

Vi glæder os til igen at give danskerne en særlig anledning til at besøge både udstillingen på Møntergården og de mange hyggelige julemarkeder på Fyn og Øerne,” siger Tue Kempf, direktør i Destination Fyn, der håber, at endnu flere gæster vil besøge Fyn i julemåneden.

Odense Kommune har bevilget penge til udstillingen og aktiviteterne, og herfra er der glæde over, at projektet fortsætter.

“Fyn har store ambitioner, og Odense bakker igen op om en udstilling i 2023.

Det er vigtigt, at både odenseanerne og gæster udefra får unikke oplevelser i vores by, og her er TV-julekalenderen helt oplagt.

Det var en stor succes i 2022, og jeg ser frem til at se det nye univers,” siger Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense Kommune.

Odense Kommune har i 2021 bevilget to millioner kroner til julekalenderudstilling over tre år.

Udstillingen på Møntergården åbner lørdag 18. november og har åbent i hele juleperioden frem til 7. januar 2024.

Det koster 100 kroner for voksne at komme ind og se forestillingen. Entré for børn mellem 0-17 år er gratis.

Om Juleøen Fyn

Juleøen Fyn er skabt i et samarbejde bestående primært af FilmFyn, Destination Fyn, Museum Odense og VisitOdense. Projektet er finansieret af partnerne, og Odense Kommune har bevilliget to millioner kroner til projektet over tre år.

I 2023 er udstilling på Møntergården i Odense fokus, og ambitionen er, at projektet i 2024 kan udvides til andre dele af Fyn. 

Del artikel

Andre læser også