Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Asien kommer til Odense: ZOO afslører gigantisk nyt anlæg

Af Michael Qureshi
Illustration: Odense Zoo
Illustration: Odense Zoo

Fremover skal gæsterne i Odense ZOO kunne opleve indiske næsehorn gå at græsse, mens gibbonaber svinger sig i træerne over dem, og asiatiske oddere svømmer i vandet ved siden af.

I dag kan Odense ZOO nemlig løfte sløret for planerne for et helt nyt, gennemtematiseret område, der skal bygges i en område af haven, der ikke i dag indeholder dyreanlæg.

Fordelt på i alt 9.000 kvadratmeter skal det nye område bringe et lille stykke af Asien og kontinentets fantastiske natur til Fyn, og i et nyt tropehus skal gæsterne kunne opleve et af verdens første undervandsindkig til næsehorn.

Bliver største byggeprojekt i Zoo

Det er det største byggeprojekt nogensinde i Odense ZOO.

“Vi har arbejdet på planerne længe, og nærmest lige så længe har vi glædet os til at kunne fortælle om dem vidt og bredt,” siger ZOO-direktør Bjarne Klausen.

Det nye område skal sætte fokus på en enestående asiatisk natur, der indeholder fantastiske skabninger, der alle er unikt tilpassede lige præcis dét område af verden, de lever i. Eller har gjort. 

For Asiens natur er også ved at forsvinde. Arter, der ikke findes andre steder i verden, uddør, og naturens vidundere går på den måde tabt.

Derfor skal man i en arkitektonisk perle af et tropehus og i de omkringliggende udeanlæg kunne opleve fortællingen om den flotte, forunderlige, vilde og altså også skrøbelige asiatiske natur.

Budget på 100 mio. kr.

Byggeprojektet bliver den største nyhed i Odense ZOO siden Oceanium, der åbnede i 2001, og hele området bliver det største anlægsprojekt, ZOO nogensinde har lavet.

“Vi er nu så langt med arbejdet, at vi er klar til at i gang med at søge finansiering, og hvis alt går vel, kan området være klar til åbning i 2026,” siger Bjarne Klausen.

Det nye område har et budget på op til 100 millioner kroner. Her finansierer Odense ZOO selv 10 millioner, mens resten skal finansieres via offentlige tilskud og fondsmidler.

Udover nye arter som næsehorn og gibbonaber indeholder projektet også en udvidelse af det nuværende tigeranlæg, der vil give tigrene nye muligheder for at bevæge sig rundt via tunneller og gangbroer – og unikke muligheder for gæster for at betragte tigrene på nye måder.

Det nye Asien-område er klar til åbning tidligst i 2026.

Del artikel

Andre læser også